Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Gotowanie.Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

nastawianie ogórków małosolnych
Ogórki małosolne nie chcą kisnąć. Znamy najczęstszą przyczynę
Katarzyna Bosacka radzi
Lepiej kupować kurczaka w całości czy w kawałkach? Bosacka rozwiała wątpliwości
jedzenie w polskich restauracjach
Wybrano najlepsze restauracje w Polsce. Lista przyda się nie tylko na wakacje
tarcie ziemniaków na placki ziemniaczane
Wsyp 3 łyżki do startych, młodych ziemniaków. Placki wyjdą pyszne i chrupiące
surówka z młodej kapusty
Babcia robi najlepsza surówkę z młodej kapusty. Nic jej nie dorówna
szkodliwa dla zdrowia ryba
Ma wysokie stężenie ołowiu, a Polacy wciąż ją jedzą. Najgorsza ryba obok pangi
kosztowne pierogi
Lewandowska robi pierogi z luksusowej maki. Kosztuje nawet 60 zł za kilogram
kalafior w Biedronce
Polacy obrywają liście kalafiora w sklepie. Biedronka straszy konsekwencjami
Kanapki we włoskim stylu
Natrzyj czosnkiem i obłóż pomidorami. Te kanapki smakują jak marzenie
Szakszuka Karola Okrasy
Zapomnij o jajecznicy. Okrasa stawia na orientalną szakszukę
Ogórki kiszone tradycyjne
Przepis na ogórki kiszone z 1895 roku do dziś nie ma sobie równych. Nie wymyślono lepszych proporcji
Zdrowe ciasto bez pieczenia
Masz płatki owsiane, banana i kakao? Zrobisz z nich niezwykle zdrowe ciasto
ciasto bez pieczenia
Najlepsze ciasto bez pieczenia. Takiej truskawkowej chmurki nie kupisz w żadnej cukierni
Ruskie kotlety schabowe
Rozbiła schab i nadziała go uwielbianym farszem. Te kotlety są już hitem
Kapusta na gołąbki musi być sparzona
Jak sparzyć młodą kapustę na gołąbki? Ten sposób jest niezawodny
Kotlety mielone z boczkiem
Zapomnij o smażeniu. Te soczyste kotlety mielone zrobisz w piekarniku
Warsztaty kuchni tajskiej
Spotkanie z kuchnią tajską: Liderzy obszarów grupy Iberion poznali sekrety szefa kuchni
porcja kapusty kiszonej
Kapusta kiszona zrobiła się brązowa. Czy można ją jeść?
Katarzyna Bosacka pokazała ziemniaki
Czym różnią się ziemniaki jadalne od ziemniaków młodych? Bosacka rozwiewa wątpliwości
leniwe z truskawkami
Leniwe na słodko z truskawkami. Obiad z dzieciństwa zrobisz w kilka chwil
wędliny z Biedronki
Dietetyk pokazał, jakich wędlin nie kupuje w Biedronce. Mają mało mięsa i dużo konserwantów
najlepsze polskie restauracje
Polskie restauracje wśród najlepszych w Europie. Aż 3 lokale z prestiżowym wyróżnieniem
Szybki obiad z makaronem
Wlała passatę i ułożyła gniazda makaronu. Po 20 minutach obiad był gotowy
Ewa Wachowicz robi ziemniaki
Wachowicz robi niezwykłe ziemniaki z piekarnika. Sięga po regionalny przysmak
niedzielne zakupy w Biedronce
Zakupy w Biedronce zrobisz nawet w niedzielę. Uruchamiają specjalną funkcję
rozbite jajko
Białko jaja po wybiciu jest galaretowate. Co to oznacza?
sposób na wykorzystanie mięsa i warzyw po rosole
Zostało ci mięso i warzywa po rosole? Babcia Henia robi z nich coś pysznego
krojenie rzodkiewki
Wystarczą rzodkiewki i 2 dodatki. Ta surówka jest lepsza niż z restauracji
nastawianie ogórków małosolnych
Aleksandra Proch Ogórki małosolne nie chcą kisnąć. Znamy najczęstszą przyczynę
Czytaj więcej >
Katarzyna Bosacka radzi
Renata Materlińska Lepiej kupować kurczaka w całości czy w kawałkach? Bosacka rozwiała wątpliwości
Czytaj więcej >
jedzenie w polskich restauracjach
Aleksandra Proch Wybrano najlepsze restauracje w Polsce. Lista przyda się nie tylko na wakacje
Czytaj więcej >
tarcie ziemniaków na placki ziemniaczane
Aleksandra Proch Wsyp 3 łyżki do startych, młodych ziemniaków. Placki wyjdą pyszne i chrupiące
Czytaj więcej >
surówka z młodej kapusty
Katarzyna Rachańska Babcia robi najlepsza surówkę z młodej kapusty. Nic jej nie dorówna
Czytaj więcej >
szkodliwa dla zdrowia ryba
Aleksandra Proch Ma wysokie stężenie ołowiu, a Polacy wciąż ją jedzą. Najgorsza ryba obok pangi
Czytaj więcej >
kosztowne pierogi
Aleksandra Proch Lewandowska robi pierogi z luksusowej maki. Kosztuje nawet 60 zł za kilogram
Czytaj więcej >
kalafior w Biedronce
Katarzyna Rachańska Polacy obrywają liście kalafiora w sklepie. Biedronka straszy konsekwencjami
Czytaj więcej >
Kanapki we włoskim stylu
Emilia Maciejewska-Latosińska Natrzyj czosnkiem i obłóż pomidorami. Te kanapki smakują jak marzenie
Czytaj więcej >
Szakszuka Karola Okrasy
Emilia Maciejewska-Latosińska Zapomnij o jajecznicy. Okrasa stawia na orientalną szakszukę
Czytaj więcej >
Ogórki kiszone tradycyjne
Emilia Maciejewska-Latosińska Przepis na ogórki kiszone z 1895 roku do dziś nie ma sobie równych. Nie wymyślono lepszych proporcji
Czytaj więcej >
Zdrowe ciasto bez pieczenia
Emilia Maciejewska-Latosińska Masz płatki owsiane, banana i kakao? Zrobisz z nich niezwykle zdrowe ciasto
Czytaj więcej >
ciasto bez pieczenia
Katarzyna Rachańska Najlepsze ciasto bez pieczenia. Takiej truskawkowej chmurki nie kupisz w żadnej cukierni
Czytaj więcej >
Ruskie kotlety schabowe
Emilia Maciejewska-Latosińska Rozbiła schab i nadziała go uwielbianym farszem. Te kotlety są już hitem
Czytaj więcej >
Kapusta na gołąbki musi być sparzona
Emilia Maciejewska-Latosińska Jak sparzyć młodą kapustę na gołąbki? Ten sposób jest niezawodny
Czytaj więcej >
Kotlety mielone z boczkiem
Emilia Maciejewska-Latosińska Zapomnij o smażeniu. Te soczyste kotlety mielone zrobisz w piekarniku
Czytaj więcej >
Warsztaty kuchni tajskiej
Emilia Maciejewska-Latosińska Spotkanie z kuchnią tajską: Liderzy obszarów grupy Iberion poznali sekrety szefa kuchni
Czytaj więcej >
porcja kapusty kiszonej
Aleksandra Proch Kapusta kiszona zrobiła się brązowa. Czy można ją jeść?
Czytaj więcej >
Katarzyna Bosacka pokazała ziemniaki
Emilia Maciejewska-Latosińska Czym różnią się ziemniaki jadalne od ziemniaków młodych? Bosacka rozwiewa wątpliwości
Czytaj więcej >
leniwe z truskawkami
Katarzyna Rachańska Leniwe na słodko z truskawkami. Obiad z dzieciństwa zrobisz w kilka chwil
Czytaj więcej >
wędliny z Biedronki
Katarzyna Rachańska Dietetyk pokazał, jakich wędlin nie kupuje w Biedronce. Mają mało mięsa i dużo konserwantów
Czytaj więcej >
najlepsze polskie restauracje
Aleksandra Proch Polskie restauracje wśród najlepszych w Europie. Aż 3 lokale z prestiżowym wyróżnieniem
Czytaj więcej >
Szybki obiad z makaronem
Emilia Maciejewska-Latosińska Wlała passatę i ułożyła gniazda makaronu. Po 20 minutach obiad był gotowy
Czytaj więcej >
Ewa Wachowicz robi ziemniaki
Emilia Maciejewska-Latosińska Wachowicz robi niezwykłe ziemniaki z piekarnika. Sięga po regionalny przysmak
Czytaj więcej >
niedzielne zakupy w Biedronce
Aleksandra Proch Zakupy w Biedronce zrobisz nawet w niedzielę. Uruchamiają specjalną funkcję
Czytaj więcej >
rozbite jajko
Renata Materlińska Białko jaja po wybiciu jest galaretowate. Co to oznacza?
Czytaj więcej >
sposób na wykorzystanie mięsa i warzyw po rosole
Aleksandra Proch Zostało ci mięso i warzywa po rosole? Babcia Henia robi z nich coś pysznego
Czytaj więcej >
krojenie rzodkiewki
Katarzyna Rachańska Wystarczą rzodkiewki i 2 dodatki. Ta surówka jest lepsza niż z restauracji
Czytaj więcej >
nastawianie ogórków małosolnych
Ogórki małosolne nie chcą kisnąć. Znamy najczęstszą przyczynę
Katarzyna Bosacka radzi
Lepiej kupować kurczaka w całości czy w kawałkach? Bosacka rozwiała wątpliwości
jedzenie w polskich restauracjach
Wybrano najlepsze restauracje w Polsce. Lista przyda się nie tylko na wakacje
tarcie ziemniaków na placki ziemniaczane
Wsyp 3 łyżki do startych, młodych ziemniaków. Placki wyjdą pyszne i chrupiące
surówka z młodej kapusty
Babcia robi najlepsza surówkę z młodej kapusty. Nic jej nie dorówna
szkodliwa dla zdrowia ryba
Ma wysokie stężenie ołowiu, a Polacy wciąż ją jedzą. Najgorsza ryba obok pangi
kosztowne pierogi
Lewandowska robi pierogi z luksusowej maki. Kosztuje nawet 60 zł za kilogram
kalafior w Biedronce
Polacy obrywają liście kalafiora w sklepie. Biedronka straszy konsekwencjami
Kanapki we włoskim stylu
Natrzyj czosnkiem i obłóż pomidorami. Te kanapki smakują jak marzenie
Szakszuka Karola Okrasy
Zapomnij o jajecznicy. Okrasa stawia na orientalną szakszukę
Ogórki kiszone tradycyjne
Przepis na ogórki kiszone z 1895 roku do dziś nie ma sobie równych. Nie wymyślono lepszych proporcji
Zdrowe ciasto bez pieczenia
Masz płatki owsiane, banana i kakao? Zrobisz z nich niezwykle zdrowe ciasto
ciasto bez pieczenia
Najlepsze ciasto bez pieczenia. Takiej truskawkowej chmurki nie kupisz w żadnej cukierni
Ruskie kotlety schabowe
Rozbiła schab i nadziała go uwielbianym farszem. Te kotlety są już hitem
Kapusta na gołąbki musi być sparzona
Jak sparzyć młodą kapustę na gołąbki? Ten sposób jest niezawodny
Kotlety mielone z boczkiem
Zapomnij o smażeniu. Te soczyste kotlety mielone zrobisz w piekarniku
Warsztaty kuchni tajskiej
Spotkanie z kuchnią tajską: Liderzy obszarów grupy Iberion poznali sekrety szefa kuchni
porcja kapusty kiszonej
Kapusta kiszona zrobiła się brązowa. Czy można ją jeść?
Katarzyna Bosacka pokazała ziemniaki
Czym różnią się ziemniaki jadalne od ziemniaków młodych? Bosacka rozwiewa wątpliwości
leniwe z truskawkami
Leniwe na słodko z truskawkami. Obiad z dzieciństwa zrobisz w kilka chwil
wędliny z Biedronki
Dietetyk pokazał, jakich wędlin nie kupuje w Biedronce. Mają mało mięsa i dużo konserwantów
najlepsze polskie restauracje
Polskie restauracje wśród najlepszych w Europie. Aż 3 lokale z prestiżowym wyróżnieniem
Szybki obiad z makaronem
Wlała passatę i ułożyła gniazda makaronu. Po 20 minutach obiad był gotowy
Ewa Wachowicz robi ziemniaki
Wachowicz robi niezwykłe ziemniaki z piekarnika. Sięga po regionalny przysmak
niedzielne zakupy w Biedronce
Zakupy w Biedronce zrobisz nawet w niedzielę. Uruchamiają specjalną funkcję
rozbite jajko
Białko jaja po wybiciu jest galaretowate. Co to oznacza?
sposób na wykorzystanie mięsa i warzyw po rosole
Zostało ci mięso i warzywa po rosole? Babcia Henia robi z nich coś pysznego
krojenie rzodkiewki
Wystarczą rzodkiewki i 2 dodatki. Ta surówka jest lepsza niż z restauracji