Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Gotowanie.Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

ziemniaki
Nie tylko sól. Co dodać do gotujących się ziemniaków, by zyskały cudowny smak?
Farsz do pierogów Roberta Makłowicza
Makłowicz farsz do pierogów robi z suszonych grzybów i 1 zaskakującego składnika. Zachwytom nie ma końca
Mus z wędzonego pstrąga
Ciocia Gosia na święta przygotowuje mus z wędzonego pstrąga. Lepszej przystawki nie jedliście
Jak należy przechowywać świeże drożdże? Warto wiedzieć, bo tracą na mocy
Jak należy przechowywać świeże drożdże? Warto wiedzieć, bo tracą na mocy
Gessler do jajecznicy dodaje 1 aromatyczny składnik. Trudno oprzeć się takiemu śniadaniu
Gessler do jajecznicy dodaje 1 aromatyczny składnik. Trudno oprzeć się takiemu śniadaniu
Domowa pasta jajeczna - prosty przepis
Kultowa, domowa pasta jajeczna. Niezawodny dodatek do kanapek
śledzie w pikantnym sosie
Świąteczne śledzie w pikantnym sosie. Zaskocz swoich najbliższych tym wyjątkowym przepisem
makowiec bez jajek
Obłędny makowiec bez dodatku jajek. Aromatyczne ciasto na święta
moczenie suszonych grzybów
Zimna czy gorąca - w jakiej wodzie moczyć suszone grzyby? Znamy odpowiedź
jadalny prezent
Jadalny prezent na Mikołajki - rozgrzewający syrop imbirowy. Przepis krok po kroku
Bez użycia tarki i patelni. Puszyste placki ziemniaczane zrobisz inaczej niż zwykle. Co za rarytas!
Bez użycia tarki i patelni. Puszyste placki ziemniaczane zrobisz inaczej niż zwykle. Co za rarytas!
Niebywały kapuśniak z przepisu Gessler. 1 składnik mocno zaskakuje. Zupa zyskuje nowe oblicze
Niebywały kapuśniak z przepisu Gessler. 1 składnik mocno zaskakuje. Zupa zyskuje nowe oblicze
Dlaczego warto namoczyć suszone owoce? Nie chodzi tylko o ich miękkość
Dlaczego warto namoczyć suszone owoce? Nie chodzi tylko o ich miękkość
Nowy, pyszny sposób na kalafiora. Zanurz, zapiecz i zachwyć się smakiem
Nowy, pyszny sposób na kalafiora. Zanurz, zapiecz i zachwyć się smakiem
Wieprzowy gulasz z piwem
Podlewasz mięso na gulasz gorącą wodą? Wlej też szklankę aromatycznego napoju. Smak dania zachwyci
Dlaczego ciasto trzeba mieszać w jedną stronę
Dlaczego ciasto trzeba mieszać w jedną stronę? Wcale nie żartujemy, zasada ma istotne znaczenie
Wytrawne tosty francuskie
Wytrawne tosty francuskie. Pomysł na pyszne śniadanie z kilkudniowego pieczywa
Zdrowe chipsy na mundial
Zdrowe chipsy na mundial. Zapomnij o ziemniakach, dwa inne warzywa będą o niebo lepsze
Drożdżówki z serem i białą czekoladą. Słodki podwieczorek dla całej rodziny
Drożdżówki z serem i białą czekoladą. Słodka uczta dla całej rodziny
Jak upiec schab, by był soczysty? 1 czynność ma niebagatelne znaczenie. Zawsze o niej pamiętaj
Jak upiec schab, by był soczysty? 1 czynność ma niebagatelne znaczenie. Zawsze o niej pamiętaj
Czy płukać kapustę kiszoną przed dodaniem do kapuśniaku lub bigosu? Jest lepsza metoda by złagodzić smak potrawy
Czy płukać kapustę kiszoną przed dodaniem do potrawy? Jest lepsza metoda by złagodzić jej smak
Wyrazista pasta śledziowa z jajkiem. Sprawdzi się nie tylko do pieczywa
Wyrazista pasta śledziowa z jajkiem. Sprawdzi się nie tylko do pieczywa
Szybka zapiekanka na czerstwym chlebie
Szybka zapiekanka na czerstwym chlebie. Idealna na ciepłą kolację
Hitowe, miksowane ciasto z orzechami. Szybki, prosty deser na osłodę i poprawę nastroju
Hitowe, miksowane ciasto z orzechami. Szybki, prosty deser na osłodę i poprawę nastroju
Drobiowy czy wołowy? Szefowie kuchni zdradzają, który wywar jest lepszy do przyrządzenia flaczków
Drobiowy czy wołowy? Szefowie kuchni zdradzają, który wywar jest lepszy do przyrządzenia flaczków
Syrop ze skórki mandarynki
Przenigdy nie wyrzucaj skórki mandarynki. Wykorzystasz ją w zaskakująco smaczny sposób
pierniczki
Mięciutkie i aromatyczne pierniczki alpejskie biją na głowę inne słodycze. Mamy przepis
Karp wigilijny
Delikatny karp bez smażenia, nieprzyjemnego zapachu i posmaku mułu. Ideał na Wigilię
ziemniaki
Magdalena Patacz Nie tylko sól. Co dodać do gotujących się ziemniaków, by zyskały cudowny smak?
Czytaj więcej >
Farsz do pierogów Roberta Makłowicza
Emilia Maciejewska-Latosińska Makłowicz farsz do pierogów robi z suszonych grzybów i 1 zaskakującego składnika. Zachwytom nie ma końca
Czytaj więcej >
Mus z wędzonego pstrąga
Emilia Maciejewska-Latosińska Ciocia Gosia na święta przygotowuje mus z wędzonego pstrąga. Lepszej przystawki nie jedliście
Czytaj więcej >
Jak należy przechowywać świeże drożdże? Warto wiedzieć, bo tracą na mocy
Magdalena Patacz Jak należy przechowywać świeże drożdże? Warto wiedzieć, bo tracą na mocy
Czytaj więcej >
Gessler do jajecznicy dodaje 1 aromatyczny składnik. Trudno oprzeć się takiemu śniadaniu
Magdalena Patacz Gessler do jajecznicy dodaje 1 aromatyczny składnik. Trudno oprzeć się takiemu śniadaniu
Czytaj więcej >
Domowa pasta jajeczna - prosty przepis
Emilia Maciejewska-Latosińska Kultowa, domowa pasta jajeczna. Niezawodny dodatek do kanapek
Czytaj więcej >
śledzie w pikantnym sosie
Aleksandra Proch Świąteczne śledzie w pikantnym sosie. Zaskocz swoich najbliższych tym wyjątkowym przepisem
Czytaj więcej >
makowiec bez jajek
Aleksandra Proch Obłędny makowiec bez dodatku jajek. Aromatyczne ciasto na święta
Czytaj więcej >
moczenie suszonych grzybów
Aleksandra Proch Zimna czy gorąca - w jakiej wodzie moczyć suszone grzyby? Znamy odpowiedź
Czytaj więcej >
jadalny prezent
Aleksandra Proch Jadalny prezent na Mikołajki - rozgrzewający syrop imbirowy. Przepis krok po kroku
Czytaj więcej >
Bez użycia tarki i patelni. Puszyste placki ziemniaczane zrobisz inaczej niż zwykle. Co za rarytas!
Magdalena Patacz Bez użycia tarki i patelni. Puszyste placki ziemniaczane zrobisz inaczej niż zwykle. Co za rarytas!
Czytaj więcej >
Niebywały kapuśniak z przepisu Gessler. 1 składnik mocno zaskakuje. Zupa zyskuje nowe oblicze
Magdalena Patacz Niebywały kapuśniak z przepisu Gessler. 1 składnik mocno zaskakuje. Zupa zyskuje nowe oblicze
Czytaj więcej >
Dlaczego warto namoczyć suszone owoce? Nie chodzi tylko o ich miękkość
Magdalena Patacz Dlaczego warto namoczyć suszone owoce? Nie chodzi tylko o ich miękkość
Czytaj więcej >
Nowy, pyszny sposób na kalafiora. Zanurz, zapiecz i zachwyć się smakiem
Magdalena Patacz Nowy, pyszny sposób na kalafiora. Zanurz, zapiecz i zachwyć się smakiem
Czytaj więcej >
Wieprzowy gulasz z piwem
Emilia Maciejewska-Latosińska Podlewasz mięso na gulasz gorącą wodą? Wlej też szklankę aromatycznego napoju. Smak dania zachwyci
Czytaj więcej >
Dlaczego ciasto trzeba mieszać w jedną stronę
Emilia Maciejewska-Latosińska Dlaczego ciasto trzeba mieszać w jedną stronę? Wcale nie żartujemy, zasada ma istotne znaczenie
Czytaj więcej >
Wytrawne tosty francuskie
Emilia Maciejewska-Latosińska Wytrawne tosty francuskie. Pomysł na pyszne śniadanie z kilkudniowego pieczywa
Czytaj więcej >
Zdrowe chipsy na mundial
Emilia Maciejewska-Latosińska Zdrowe chipsy na mundial. Zapomnij o ziemniakach, dwa inne warzywa będą o niebo lepsze
Czytaj więcej >
Drożdżówki z serem i białą czekoladą. Słodki podwieczorek dla całej rodziny
Magdalena Patacz Drożdżówki z serem i białą czekoladą. Słodka uczta dla całej rodziny
Czytaj więcej >
Jak upiec schab, by był soczysty? 1 czynność ma niebagatelne znaczenie. Zawsze o niej pamiętaj
Magdalena Patacz Jak upiec schab, by był soczysty? 1 czynność ma niebagatelne znaczenie. Zawsze o niej pamiętaj
Czytaj więcej >
Czy płukać kapustę kiszoną przed dodaniem do kapuśniaku lub bigosu? Jest lepsza metoda by złagodzić smak potrawy
Magdalena Patacz Czy płukać kapustę kiszoną przed dodaniem do potrawy? Jest lepsza metoda by złagodzić jej smak
Czytaj więcej >
Wyrazista pasta śledziowa z jajkiem. Sprawdzi się nie tylko do pieczywa
Magdalena Patacz Wyrazista pasta śledziowa z jajkiem. Sprawdzi się nie tylko do pieczywa
Czytaj więcej >
Szybka zapiekanka na czerstwym chlebie
Emilia Maciejewska-Latosińska Szybka zapiekanka na czerstwym chlebie. Idealna na ciepłą kolację
Czytaj więcej >
Hitowe, miksowane ciasto z orzechami. Szybki, prosty deser na osłodę i poprawę nastroju
Magdalena Patacz Hitowe, miksowane ciasto z orzechami. Szybki, prosty deser na osłodę i poprawę nastroju
Czytaj więcej >
Drobiowy czy wołowy? Szefowie kuchni zdradzają, który wywar jest lepszy do przyrządzenia flaczków
Magdalena Patacz Drobiowy czy wołowy? Szefowie kuchni zdradzają, który wywar jest lepszy do przyrządzenia flaczków
Czytaj więcej >
Syrop ze skórki mandarynki
Emilia Maciejewska-Latosińska Przenigdy nie wyrzucaj skórki mandarynki. Wykorzystasz ją w zaskakująco smaczny sposób
Czytaj więcej >
pierniczki
Magdalena Patacz Mięciutkie i aromatyczne pierniczki alpejskie biją na głowę inne słodycze. Mamy przepis
Czytaj więcej >
Karp wigilijny
Emilia Maciejewska-Latosińska Delikatny karp bez smażenia, nieprzyjemnego zapachu i posmaku mułu. Ideał na Wigilię
Czytaj więcej >
ziemniaki
Nie tylko sól. Co dodać do gotujących się ziemniaków, by zyskały cudowny smak?
Farsz do pierogów Roberta Makłowicza
Makłowicz farsz do pierogów robi z suszonych grzybów i 1 zaskakującego składnika. Zachwytom nie ma końca
Mus z wędzonego pstrąga
Ciocia Gosia na święta przygotowuje mus z wędzonego pstrąga. Lepszej przystawki nie jedliście
Jak należy przechowywać świeże drożdże? Warto wiedzieć, bo tracą na mocy
Jak należy przechowywać świeże drożdże? Warto wiedzieć, bo tracą na mocy
Gessler do jajecznicy dodaje 1 aromatyczny składnik. Trudno oprzeć się takiemu śniadaniu
Gessler do jajecznicy dodaje 1 aromatyczny składnik. Trudno oprzeć się takiemu śniadaniu
Domowa pasta jajeczna - prosty przepis
Kultowa, domowa pasta jajeczna. Niezawodny dodatek do kanapek
śledzie w pikantnym sosie
Świąteczne śledzie w pikantnym sosie. Zaskocz swoich najbliższych tym wyjątkowym przepisem
makowiec bez jajek
Obłędny makowiec bez dodatku jajek. Aromatyczne ciasto na święta
moczenie suszonych grzybów
Zimna czy gorąca - w jakiej wodzie moczyć suszone grzyby? Znamy odpowiedź
jadalny prezent
Jadalny prezent na Mikołajki - rozgrzewający syrop imbirowy. Przepis krok po kroku
Bez użycia tarki i patelni. Puszyste placki ziemniaczane zrobisz inaczej niż zwykle. Co za rarytas!
Bez użycia tarki i patelni. Puszyste placki ziemniaczane zrobisz inaczej niż zwykle. Co za rarytas!
Niebywały kapuśniak z przepisu Gessler. 1 składnik mocno zaskakuje. Zupa zyskuje nowe oblicze
Niebywały kapuśniak z przepisu Gessler. 1 składnik mocno zaskakuje. Zupa zyskuje nowe oblicze
Dlaczego warto namoczyć suszone owoce? Nie chodzi tylko o ich miękkość
Dlaczego warto namoczyć suszone owoce? Nie chodzi tylko o ich miękkość
Nowy, pyszny sposób na kalafiora. Zanurz, zapiecz i zachwyć się smakiem
Nowy, pyszny sposób na kalafiora. Zanurz, zapiecz i zachwyć się smakiem
Wieprzowy gulasz z piwem
Podlewasz mięso na gulasz gorącą wodą? Wlej też szklankę aromatycznego napoju. Smak dania zachwyci
Dlaczego ciasto trzeba mieszać w jedną stronę
Dlaczego ciasto trzeba mieszać w jedną stronę? Wcale nie żartujemy, zasada ma istotne znaczenie
Wytrawne tosty francuskie
Wytrawne tosty francuskie. Pomysł na pyszne śniadanie z kilkudniowego pieczywa
Zdrowe chipsy na mundial
Zdrowe chipsy na mundial. Zapomnij o ziemniakach, dwa inne warzywa będą o niebo lepsze
Drożdżówki z serem i białą czekoladą. Słodki podwieczorek dla całej rodziny
Drożdżówki z serem i białą czekoladą. Słodka uczta dla całej rodziny
Jak upiec schab, by był soczysty? 1 czynność ma niebagatelne znaczenie. Zawsze o niej pamiętaj
Jak upiec schab, by był soczysty? 1 czynność ma niebagatelne znaczenie. Zawsze o niej pamiętaj
Czy płukać kapustę kiszoną przed dodaniem do kapuśniaku lub bigosu? Jest lepsza metoda by złagodzić smak potrawy
Czy płukać kapustę kiszoną przed dodaniem do potrawy? Jest lepsza metoda by złagodzić jej smak
Wyrazista pasta śledziowa z jajkiem. Sprawdzi się nie tylko do pieczywa
Wyrazista pasta śledziowa z jajkiem. Sprawdzi się nie tylko do pieczywa
Szybka zapiekanka na czerstwym chlebie
Szybka zapiekanka na czerstwym chlebie. Idealna na ciepłą kolację
Hitowe, miksowane ciasto z orzechami. Szybki, prosty deser na osłodę i poprawę nastroju
Hitowe, miksowane ciasto z orzechami. Szybki, prosty deser na osłodę i poprawę nastroju
Drobiowy czy wołowy? Szefowie kuchni zdradzają, który wywar jest lepszy do przyrządzenia flaczków
Drobiowy czy wołowy? Szefowie kuchni zdradzają, który wywar jest lepszy do przyrządzenia flaczków
Syrop ze skórki mandarynki
Przenigdy nie wyrzucaj skórki mandarynki. Wykorzystasz ją w zaskakująco smaczny sposób
pierniczki
Mięciutkie i aromatyczne pierniczki alpejskie biją na głowę inne słodycze. Mamy przepis
Karp wigilijny
Delikatny karp bez smażenia, nieprzyjemnego zapachu i posmaku mułu. Ideał na Wigilię