Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Gotowanie.Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

gulasz w rondlu
Obsmażone mięso na gulasz zalewam zawsze taką wodą. Nie jest twarde i żylaste
Koszyk grzybów
Poszli na grzyby w Niemczech. Popełnili błąd i wyszli z mandatem na ponad 30 tysięcy
napar
Kroję jabłka i wrzucam do gara z liśćmi laurowymi. Taką miksturę robię co roku jesienią
mięso
Zalej wrzątkiem, ostudź i namocz mięso. Będzie idealnie soczyste i delikatne
fusy po kawie
Nie popełniam tego błędu i nie wyrzucam fusów po kawie. Robię z nich nawóz, a nawet środek do sprzątania
Książulo
Książulo sprawdził fast food uważany za najlepszy w Polsce. Sprawę postawił jasno
sernik
Zrobiłam na próbę sernik z pianką. W tym roku podam go na Wszystkich Świętych
obiad
Moja mama podała na obiad zupę z przepisu Strzelczyka. W życiu lepszej nie jadłam
Siekanie kapusty pekińskiej
Posiekaj pekinke i zalej tym sosem. Ta surówka jest doskonała
Szarlotka
Dlatego szarlotka wychodzi za mokra. Unikaj tego błędu
kolacja
Biorę szynkę i ser i zawijam w ciasto francuskie. Taka kolacja jest hitem w moim domu
ciasto marchewkowe
Co roku jesienią robię ciasto marchewkowe z przepisu Wachowicz. Jest najlepsze
pieczona szynka
Strzelczyk wstawił szynkę do pieca, taki obiad to luksus. Przepis mógłby dostać medal
kwaśnica
Strzelczyk ugotował zupę, po której drugie danie nie jest potrzebne. W sam raz na jesienne chłody
schab
10-minutowy schab to hit tygodnia. Po prostu nie da się prościej
kotlety
Te kotlety robię bez grama mięsa. W sam raz na obiad w piątek
śniadanie
Z jajek i boczku zrobiłam fantastyczne śniadanie. Jajecznica może się schować
sałatka z dyni w słoikach
Zetrzyj dynię, pokrój paprykę i dodaj zalewę. Ta sałatka jest idealna na zimę
zalewanie ciastek masą
Zalewam jabłka tą masą i wsadzam do pieca. Jabłecznik wychodzi tak delikatny, że rozpływa się w ustach
chimichurri na mięsie
Najlepszy sos do mięsa i pieczonych warzyw, jaki w życiu jadłem. Bazą jest pietruszka
garnek kompotu
Jesienny kompot bez dodatku cukru. Rozgrzewa i wzmacnia odporność
zupa gulaszowa
Prosta, pożywna, pyszna. Gdy gotuję tę zupę, drugie danie jest niepotrzebne
galaretki
Galaretka z cukrem jak z PRL-u. Przysmak z dzieciństwa zrobisz z 3 składników
surówka z ogórków
Ta prosta surówka z ogórków kiszonych jest hitem w moim domu. Nie ma lepszej
rolada szpinakowa
Uwielbiam to danie. Rolada szpinakowa w sam raz na pyszną kolację
kluski na parze
Zrobiłem na próbę kluski na parze z przepisu Heni. W życiu lepszych nie jadłem
obiad z kurczaka
Kroję cebulę i zawijam w folię razem z kurczakiem. Żałuję, że wcześniej nie znałam tego przepisu
obiad z kaszy gryczanej
Weź kaszę gryczaną i mięso mielone. Złoty medal za ten przepis to mało
gulasz w rondlu
Przemysław Bociąga Obsmażone mięso na gulasz zalewam zawsze taką wodą. Nie jest twarde i żylaste
Czytaj więcej >
Koszyk grzybów
Przemysław Bociąga Poszli na grzyby w Niemczech. Popełnili błąd i wyszli z mandatem na ponad 30 tysięcy
Czytaj więcej >
napar
Katarzyna Rachańska Kroję jabłka i wrzucam do gara z liśćmi laurowymi. Taką miksturę robię co roku jesienią
Czytaj więcej >
mięso
Katarzyna Rachańska Zalej wrzątkiem, ostudź i namocz mięso. Będzie idealnie soczyste i delikatne
Czytaj więcej >
fusy po kawie
Katarzyna Rachańska Nie popełniam tego błędu i nie wyrzucam fusów po kawie. Robię z nich nawóz, a nawet środek do sprzątania
Czytaj więcej >
Książulo
Przemysław Bociąga Książulo sprawdził fast food uważany za najlepszy w Polsce. Sprawę postawił jasno
Czytaj więcej >
sernik
Katarzyna Rachańska Zrobiłam na próbę sernik z pianką. W tym roku podam go na Wszystkich Świętych
Czytaj więcej >
obiad
Katarzyna Rachańska Moja mama podała na obiad zupę z przepisu Strzelczyka. W życiu lepszej nie jadłam
Czytaj więcej >
Siekanie kapusty pekińskiej
Przemysław Bociąga Posiekaj pekinke i zalej tym sosem. Ta surówka jest doskonała
Czytaj więcej >
Szarlotka
Przemysław Bociąga Dlatego szarlotka wychodzi za mokra. Unikaj tego błędu
Czytaj więcej >
kolacja
Katarzyna Rachańska Biorę szynkę i ser i zawijam w ciasto francuskie. Taka kolacja jest hitem w moim domu
Czytaj więcej >
ciasto marchewkowe
Katarzyna Rachańska Co roku jesienią robię ciasto marchewkowe z przepisu Wachowicz. Jest najlepsze
Czytaj więcej >
pieczona szynka
Maciej Jurczyk Strzelczyk wstawił szynkę do pieca, taki obiad to luksus. Przepis mógłby dostać medal
Czytaj więcej >
kwaśnica
Katarzyna Rachańska Strzelczyk ugotował zupę, po której drugie danie nie jest potrzebne. W sam raz na jesienne chłody
Czytaj więcej >
schab
Maciej Jurczyk 10-minutowy schab to hit tygodnia. Po prostu nie da się prościej
Czytaj więcej >
kotlety
Maciej Jurczyk Te kotlety robię bez grama mięsa. W sam raz na obiad w piątek
Czytaj więcej >
śniadanie
Katarzyna Rachańska Z jajek i boczku zrobiłam fantastyczne śniadanie. Jajecznica może się schować
Czytaj więcej >
sałatka z dyni w słoikach
Maciej Jurczyk Zetrzyj dynię, pokrój paprykę i dodaj zalewę. Ta sałatka jest idealna na zimę
Czytaj więcej >
zalewanie ciastek masą
Maciej Jurczyk Zalewam jabłka tą masą i wsadzam do pieca. Jabłecznik wychodzi tak delikatny, że rozpływa się w ustach
Czytaj więcej >
chimichurri na mięsie
Przemysław Bociąga Najlepszy sos do mięsa i pieczonych warzyw, jaki w życiu jadłem. Bazą jest pietruszka
Czytaj więcej >
garnek kompotu
Przemysław Bociąga Jesienny kompot bez dodatku cukru. Rozgrzewa i wzmacnia odporność
Czytaj więcej >
zupa gulaszowa
Przemysław Bociąga Prosta, pożywna, pyszna. Gdy gotuję tę zupę, drugie danie jest niepotrzebne
Czytaj więcej >
galaretki
Maciej Jurczyk Galaretka z cukrem jak z PRL-u. Przysmak z dzieciństwa zrobisz z 3 składników
Czytaj więcej >
surówka z ogórków
Przemysław Bociąga Ta prosta surówka z ogórków kiszonych jest hitem w moim domu. Nie ma lepszej
Czytaj więcej >
rolada szpinakowa
Magdalena Patacz Uwielbiam to danie. Rolada szpinakowa w sam raz na pyszną kolację
Czytaj więcej >
kluski na parze
Przemysław Bociąga Zrobiłem na próbę kluski na parze z przepisu Heni. W życiu lepszych nie jadłem
Czytaj więcej >
obiad z kurczaka
Maciej Jurczyk Kroję cebulę i zawijam w folię razem z kurczakiem. Żałuję, że wcześniej nie znałam tego przepisu
Czytaj więcej >
obiad z kaszy gryczanej
Przemysław Bociąga Weź kaszę gryczaną i mięso mielone. Złoty medal za ten przepis to mało
Czytaj więcej >
gulasz w rondlu
Obsmażone mięso na gulasz zalewam zawsze taką wodą. Nie jest twarde i żylaste
Koszyk grzybów
Poszli na grzyby w Niemczech. Popełnili błąd i wyszli z mandatem na ponad 30 tysięcy
napar
Kroję jabłka i wrzucam do gara z liśćmi laurowymi. Taką miksturę robię co roku jesienią
mięso
Zalej wrzątkiem, ostudź i namocz mięso. Będzie idealnie soczyste i delikatne
fusy po kawie
Nie popełniam tego błędu i nie wyrzucam fusów po kawie. Robię z nich nawóz, a nawet środek do sprzątania
Książulo
Książulo sprawdził fast food uważany za najlepszy w Polsce. Sprawę postawił jasno
sernik
Zrobiłam na próbę sernik z pianką. W tym roku podam go na Wszystkich Świętych
obiad
Moja mama podała na obiad zupę z przepisu Strzelczyka. W życiu lepszej nie jadłam
Siekanie kapusty pekińskiej
Posiekaj pekinke i zalej tym sosem. Ta surówka jest doskonała
Szarlotka
Dlatego szarlotka wychodzi za mokra. Unikaj tego błędu
kolacja
Biorę szynkę i ser i zawijam w ciasto francuskie. Taka kolacja jest hitem w moim domu
ciasto marchewkowe
Co roku jesienią robię ciasto marchewkowe z przepisu Wachowicz. Jest najlepsze
pieczona szynka
Strzelczyk wstawił szynkę do pieca, taki obiad to luksus. Przepis mógłby dostać medal
kwaśnica
Strzelczyk ugotował zupę, po której drugie danie nie jest potrzebne. W sam raz na jesienne chłody
schab
10-minutowy schab to hit tygodnia. Po prostu nie da się prościej
kotlety
Te kotlety robię bez grama mięsa. W sam raz na obiad w piątek
śniadanie
Z jajek i boczku zrobiłam fantastyczne śniadanie. Jajecznica może się schować
sałatka z dyni w słoikach
Zetrzyj dynię, pokrój paprykę i dodaj zalewę. Ta sałatka jest idealna na zimę
zalewanie ciastek masą
Zalewam jabłka tą masą i wsadzam do pieca. Jabłecznik wychodzi tak delikatny, że rozpływa się w ustach
chimichurri na mięsie
Najlepszy sos do mięsa i pieczonych warzyw, jaki w życiu jadłem. Bazą jest pietruszka
garnek kompotu
Jesienny kompot bez dodatku cukru. Rozgrzewa i wzmacnia odporność
zupa gulaszowa
Prosta, pożywna, pyszna. Gdy gotuję tę zupę, drugie danie jest niepotrzebne
galaretki
Galaretka z cukrem jak z PRL-u. Przysmak z dzieciństwa zrobisz z 3 składników
surówka z ogórków
Ta prosta surówka z ogórków kiszonych jest hitem w moim domu. Nie ma lepszej
rolada szpinakowa
Uwielbiam to danie. Rolada szpinakowa w sam raz na pyszną kolację
kluski na parze
Zrobiłem na próbę kluski na parze z przepisu Heni. W życiu lepszych nie jadłem
obiad z kurczaka
Kroję cebulę i zawijam w folię razem z kurczakiem. Żałuję, że wcześniej nie znałam tego przepisu
obiad z kaszy gryczanej
Weź kaszę gryczaną i mięso mielone. Złoty medal za ten przepis to mało