Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Gotowanie.Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

Liście laurowe mają wielką moc
Zalej wrzątkiem zmielone liście laurowe. Napar złagodzi uciążliwe bóle stawów
Zupa ogórkowa czy szczawiowa
Obłędny przepis Kuronia na zupę ogórkową
Wytłaczanka po jajkach
Wytłaczanka po jajkach ma ukryte funkcje. Są bardzo przydatne
Jedzenie produktów po terminie
Produkty, które można jeść nawet po terminie. Jest ich całkiem sporo
Cytryna w zamrażarce
Warto włożyć cytrynę do zamrażarki. Można ją wykorzystać w kapitalny sposób
jedzenie
Co można jeść po 23? Wypłynęła lista "bezpiecznych produktów"
owsianka
Wrzuć wieczorem kilka składników do słoika, a jutro zyskasz najlepsze śniadanie pod słońcem
Jajka
Jak gotować jajka, aby nie pękały? Jest banalnie prosty sposób
Magda Gessler podała ceny słodkości
Gessler podała ofertę na tłusty czwartek. Ceny pączków i faworków zaskakują
Zupa pomidorowa
Dodaj do zupy pomidorowej niezwykły składnik. Poleca go sama Gessler
Ciasto bez pieczenia czekoladowe
Kultowe ciasto "chatka Baby-Jagi" zrobisz w mgnieniu oka. Idealny deser dla całej rodziny
Zupa szczawiowa z jajkiem
Czemu do zupy szczawiowej zawsze dodajemy jajko? Mało kto jest świadomy
Pasta
Z ogórków kiszonych i uwielbianej ryby zrobisz rewelacyjną pastę do kanapek. Ucieszy się z niej każdy domownik
Faworki
Chcesz oczarować rodzinę idealnymi faworkami? Wystarczy przestrzegać 1 zasady
Grochówka
Ewa Wachowicz zna wszystkie sekrety idealnej grochówki - najbardziej sycącej polskiej zupy
Gulaszowa od Magdy Gessler
Gessler podała przepis na obłędną zupę gulaszową. Syci, rozgrzewa i dodaje energii
zapiekanka
Sałatka nr 1 w Polsce w formie pysznej zapiekanki
ogórki
W jaki sposób obrać ogórka, aby nie był gorzki? Jest genialny sposób
Faworki w ekspresowym wydaniu
Najszybszy możliwy przepis na faworki. W sam raz dla zabieganych i niecierpliwych
Szarlotka czy jabłecznik?
Czym się różni szarlotka od jabłecznika? Większość Polaków nie jest w stanie odpowiedzieć
Pierogi sprzed 100 lat
Nie ma skali, żeby opisać jak cudowne wychodzą pierogi ruskie z przepisu z 1920 roku
Ser w codziennej diecie
Mało kto wie, że można go przedawkować. Zjedzenie za dużej ilości żółtego sera ma przykre konsekwencje
Kawa zalewana wrzątkiem
Zalewasz kawę wrzącą wodą? Niestety, właśnie popełniasz wielki błąd
Idealne ciasto drożdżowe
Obłędne, wilgotne ciasto drożdżowe. Zawsze się udaje dzięki genialnej recepturze
Kotlety mielone nigdy nie były lepsze
Cudowne kotlety mielone po lwowsku Magdy Gessler. Przepis na dawny przysmak
Kalafior czasami pachnie nieprzyjemnie
Gotujesz kalafiora i pojawia się nieprzyjemny zapach? Wystarczy dodać 1 składnik do wody i przykry problem znika
Jajecznica może być kulinarną katastrofą
Najgorszy błąd podczas smażenia jajecznicy. Chwila nieuwagi i mamy potrawę suchą jak wiór
Wędlina ma dziwny nalot?
Widzisz na wędlinie dziwny, tęczowy połysk? Wiele osób ma o nim błędne przekonanie
Liście laurowe mają wielką moc
Monika Dec Zalej wrzątkiem zmielone liście laurowe. Napar złagodzi uciążliwe bóle stawów
Czytaj więcej >
Zupa ogórkowa czy szczawiowa
Jakub Kossakowski Obłędny przepis Kuronia na zupę ogórkową
Czytaj więcej >
Wytłaczanka po jajkach
Jakub Kossakowski Wytłaczanka po jajkach ma ukryte funkcje. Są bardzo przydatne
Czytaj więcej >
Jedzenie produktów po terminie
Jakub Kossakowski Produkty, które można jeść nawet po terminie. Jest ich całkiem sporo
Czytaj więcej >
Cytryna w zamrażarce
Jakub Kossakowski Warto włożyć cytrynę do zamrażarki. Można ją wykorzystać w kapitalny sposób
Czytaj więcej >
jedzenie
Monika Dec Co można jeść po 23? Wypłynęła lista "bezpiecznych produktów"
Czytaj więcej >
owsianka
Karolina Szmulewicz Wrzuć wieczorem kilka składników do słoika, a jutro zyskasz najlepsze śniadanie pod słońcem
Czytaj więcej >
Jajka
Sara Karaszewska Jak gotować jajka, aby nie pękały? Jest banalnie prosty sposób
Czytaj więcej >
Magda Gessler podała ceny słodkości
Karolina Szmulewicz Gessler podała ofertę na tłusty czwartek. Ceny pączków i faworków zaskakują
Czytaj więcej >
Zupa pomidorowa
Sara Karaszewska Dodaj do zupy pomidorowej niezwykły składnik. Poleca go sama Gessler
Czytaj więcej >
Ciasto bez pieczenia czekoladowe
Karolina Szmulewicz Kultowe ciasto "chatka Baby-Jagi" zrobisz w mgnieniu oka. Idealny deser dla całej rodziny
Czytaj więcej >
Zupa szczawiowa z jajkiem
Karolina Szmulewicz Czemu do zupy szczawiowej zawsze dodajemy jajko? Mało kto jest świadomy
Czytaj więcej >
Pasta
Sara Karaszewska Z ogórków kiszonych i uwielbianej ryby zrobisz rewelacyjną pastę do kanapek. Ucieszy się z niej każdy domownik
Czytaj więcej >
Faworki
Adam Moskal Chcesz oczarować rodzinę idealnymi faworkami? Wystarczy przestrzegać 1 zasady
Czytaj więcej >
Grochówka
Jakub Kossakowski Ewa Wachowicz zna wszystkie sekrety idealnej grochówki - najbardziej sycącej polskiej zupy
Czytaj więcej >
Gulaszowa od Magdy Gessler
Jakub Kossakowski Gessler podała przepis na obłędną zupę gulaszową. Syci, rozgrzewa i dodaje energii
Czytaj więcej >
zapiekanka
Monika Dec Sałatka nr 1 w Polsce w formie pysznej zapiekanki
Czytaj więcej >
ogórki
Monika Dec W jaki sposób obrać ogórka, aby nie był gorzki? Jest genialny sposób
Czytaj więcej >
Faworki w ekspresowym wydaniu
Jakub Kossakowski Najszybszy możliwy przepis na faworki. W sam raz dla zabieganych i niecierpliwych
Czytaj więcej >
Szarlotka czy jabłecznik?
Jakub Kossakowski Czym się różni szarlotka od jabłecznika? Większość Polaków nie jest w stanie odpowiedzieć
Czytaj więcej >
Pierogi sprzed 100 lat
Adam Moskal Nie ma skali, żeby opisać jak cudowne wychodzą pierogi ruskie z przepisu z 1920 roku
Czytaj więcej >
Ser w codziennej diecie
Jakub Kossakowski Mało kto wie, że można go przedawkować. Zjedzenie za dużej ilości żółtego sera ma przykre konsekwencje
Czytaj więcej >
Kawa zalewana wrzątkiem
Jakub Kossakowski Zalewasz kawę wrzącą wodą? Niestety, właśnie popełniasz wielki błąd
Czytaj więcej >
Idealne ciasto drożdżowe
Adam Moskal Obłędne, wilgotne ciasto drożdżowe. Zawsze się udaje dzięki genialnej recepturze
Czytaj więcej >
Kotlety mielone nigdy nie były lepsze
Adam Moskal Cudowne kotlety mielone po lwowsku Magdy Gessler. Przepis na dawny przysmak
Czytaj więcej >
Kalafior czasami pachnie nieprzyjemnie
Jakub Kossakowski Gotujesz kalafiora i pojawia się nieprzyjemny zapach? Wystarczy dodać 1 składnik do wody i przykry problem znika
Czytaj więcej >
Jajecznica może być kulinarną katastrofą
Jakub Kossakowski Najgorszy błąd podczas smażenia jajecznicy. Chwila nieuwagi i mamy potrawę suchą jak wiór
Czytaj więcej >
Wędlina ma dziwny nalot?
Jakub Kossakowski Widzisz na wędlinie dziwny, tęczowy połysk? Wiele osób ma o nim błędne przekonanie
Czytaj więcej >
Liście laurowe mają wielką moc
Zalej wrzątkiem zmielone liście laurowe. Napar złagodzi uciążliwe bóle stawów
Zupa ogórkowa czy szczawiowa
Obłędny przepis Kuronia na zupę ogórkową
Wytłaczanka po jajkach
Wytłaczanka po jajkach ma ukryte funkcje. Są bardzo przydatne
Jedzenie produktów po terminie
Produkty, które można jeść nawet po terminie. Jest ich całkiem sporo
Cytryna w zamrażarce
Warto włożyć cytrynę do zamrażarki. Można ją wykorzystać w kapitalny sposób
jedzenie
Co można jeść po 23? Wypłynęła lista "bezpiecznych produktów"
owsianka
Wrzuć wieczorem kilka składników do słoika, a jutro zyskasz najlepsze śniadanie pod słońcem
Jajka
Jak gotować jajka, aby nie pękały? Jest banalnie prosty sposób
Magda Gessler podała ceny słodkości
Gessler podała ofertę na tłusty czwartek. Ceny pączków i faworków zaskakują
Zupa pomidorowa
Dodaj do zupy pomidorowej niezwykły składnik. Poleca go sama Gessler
Ciasto bez pieczenia czekoladowe
Kultowe ciasto "chatka Baby-Jagi" zrobisz w mgnieniu oka. Idealny deser dla całej rodziny
Zupa szczawiowa z jajkiem
Czemu do zupy szczawiowej zawsze dodajemy jajko? Mało kto jest świadomy
Pasta
Z ogórków kiszonych i uwielbianej ryby zrobisz rewelacyjną pastę do kanapek. Ucieszy się z niej każdy domownik
Faworki
Chcesz oczarować rodzinę idealnymi faworkami? Wystarczy przestrzegać 1 zasady
Grochówka
Ewa Wachowicz zna wszystkie sekrety idealnej grochówki - najbardziej sycącej polskiej zupy
Gulaszowa od Magdy Gessler
Gessler podała przepis na obłędną zupę gulaszową. Syci, rozgrzewa i dodaje energii
zapiekanka
Sałatka nr 1 w Polsce w formie pysznej zapiekanki
ogórki
W jaki sposób obrać ogórka, aby nie był gorzki? Jest genialny sposób
Faworki w ekspresowym wydaniu
Najszybszy możliwy przepis na faworki. W sam raz dla zabieganych i niecierpliwych
Szarlotka czy jabłecznik?
Czym się różni szarlotka od jabłecznika? Większość Polaków nie jest w stanie odpowiedzieć
Pierogi sprzed 100 lat
Nie ma skali, żeby opisać jak cudowne wychodzą pierogi ruskie z przepisu z 1920 roku
Ser w codziennej diecie
Mało kto wie, że można go przedawkować. Zjedzenie za dużej ilości żółtego sera ma przykre konsekwencje
Kawa zalewana wrzątkiem
Zalewasz kawę wrzącą wodą? Niestety, właśnie popełniasz wielki błąd
Idealne ciasto drożdżowe
Obłędne, wilgotne ciasto drożdżowe. Zawsze się udaje dzięki genialnej recepturze
Kotlety mielone nigdy nie były lepsze
Cudowne kotlety mielone po lwowsku Magdy Gessler. Przepis na dawny przysmak
Kalafior czasami pachnie nieprzyjemnie
Gotujesz kalafiora i pojawia się nieprzyjemny zapach? Wystarczy dodać 1 składnik do wody i przykry problem znika
Jajecznica może być kulinarną katastrofą
Najgorszy błąd podczas smażenia jajecznicy. Chwila nieuwagi i mamy potrawę suchą jak wiór
Wędlina ma dziwny nalot?
Widzisz na wędlinie dziwny, tęczowy połysk? Wiele osób ma o nim błędne przekonanie