Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Gotowanie.Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

kurczak
Strzelczyk pokazał, jak zrobić obiad, który ma mało kalorii. Smakuje obłędnie, a do tego jest zdrowy
Miód i pszczelarz
Kuchenna szafka to najgorsze miejsce do trzymania miodu. Pszczelarz wyjawia dlaczego
danie z kapusty, ciapkapusta
Podsmażam kapustę, wrzucam ziemniaki. Po chwili podaję obiad ze śląskiego przepisu
ciasto
Kroję jabłka, mieszam z ciastem i odpalam piekarnik. Takie ciasto jest hitem w moim domu
zupa z kurek
We wrześniu postaw na kurki. Pyszną i pożywną zupę zrobisz w kilka chwil
Śliwki w boczku
W PRL-u dzieci jadły to miskami. Dzisiaj nikt o nich nie pamięta, a szkoda bo zasługują na medal
Domowa kostka rosołowa
Nie kupuję sklepowej chemii, tak robię domową kostkę rosołową. Jest o niebo lepsza
Konferencja gastronomii 2024
Najbardziej merytoryczna konferencja gastronomii. 9 października 2024 - Fabryka Porcelany, Katowice
zapiekanka
Taką zapiekankę robię we wrześniu na piątkowy obiad. Nie ma w niej ani odrobiny mięsa
placki
Żadna cukinia i ziemniaki. Makłowicz robi placki ze składnika, o jakim nikt by nie pomyślał
dżem
Moja babcia powinna dostać medal za ten dżem. Robi go z "polskiej cytryny"
grillowany bakłażan
Na grilla kładę całego bakłażana. Przepis na pyszną pastę do chleba przywiozłem z wakacji
pieczone udka
Uwielbiane mięso łączę z pysznym sosem. Przygotowanie obiadu zajmuje 30 minut
tłuczone ziemniaki
Żadne kopytka, czy kluski. Z ziemniaków z wczorajszego obiadu zrób podhalański przysmak
tani obiad
Biorę tanie mięso i łączę je z ziemniakami. Wychodzi taki obiad, że palce lizać
śliwki na cieście francuskim
Pokrój śliwki, ułóż na cieście francuskim i włóż do piekarnika. Taki deser robię zawsze we wrześniu
zawijanie mięsa
Weź mięso mielone i zawiń je z serem. Dać komuś medal za ten przepis to mało
kokosanki
Ubij białka na pianę, wsyp wiórki kokosowe. Te kokosanki zasługują na statuetkę Orła
wlewanie coli do kapusty
Natnij kapustę, wlej colę. To przepis cudów, dużo bym dał, aby poznać go wcześniej
kolacja
Weź czerstwe pieczywo i namocz je w mleku, idealny patent na kolację
sałatka z fasolki szparagowej
Żadna bułka tarta, żadne masełko. Najlepszy sposób na fasolkę szparagową to sałatka na zimno
śliwki
Z niedojrzałymi śliwkami robię w ten sposób. Prosty trik i owoce są idealne do jedzenia
ciasto bananowe
Pokrój banany i zalej tą masą. Nie ma możliwości, że ciasto się nie uda
chleb ze smalcem
Poszedł na dożynki i zamówił pajdę ze smalcem. Opinię wyrobił sobie jeszcze przez pierwszym kęsem
dżem
Ulubiony dżem robię bez grama cukru. Wszystko, czego potrzebuję, mam na działce
ptasie mleczko
Zapomnij o kupowaniu. Domowe ptasie mleczko jest o wiele smaczniejsze
Placki z kalarepy
Żadne ziemniaki, żadna cukinia. Najdoskonalsze placki robię z warzywa, o którym zapomniano
kiszona kapusta
Taką surówkę z kiszonej kapusty robiła moja babcia. Mało kto zna warzywo w tej wersji
kurczak
Katarzyna Rachańska Strzelczyk pokazał, jak zrobić obiad, który ma mało kalorii. Smakuje obłędnie, a do tego jest zdrowy
Czytaj więcej >
Miód i pszczelarz
Adam Moskal Kuchenna szafka to najgorsze miejsce do trzymania miodu. Pszczelarz wyjawia dlaczego
Czytaj więcej >
danie z kapusty, ciapkapusta
Maciej Jurczyk Podsmażam kapustę, wrzucam ziemniaki. Po chwili podaję obiad ze śląskiego przepisu
Czytaj więcej >
ciasto
Katarzyna Rachańska Kroję jabłka, mieszam z ciastem i odpalam piekarnik. Takie ciasto jest hitem w moim domu
Czytaj więcej >
zupa z kurek
Magdalena Patacz We wrześniu postaw na kurki. Pyszną i pożywną zupę zrobisz w kilka chwil
Czytaj więcej >
Śliwki w boczku
Łukasz Modelski W PRL-u dzieci jadły to miskami. Dzisiaj nikt o nich nie pamięta, a szkoda bo zasługują na medal
Czytaj więcej >
Domowa kostka rosołowa
Adam Moskal Nie kupuję sklepowej chemii, tak robię domową kostkę rosołową. Jest o niebo lepsza
Czytaj więcej >
Konferencja gastronomii 2024
Artykuł sponsorowany Najbardziej merytoryczna konferencja gastronomii. 9 października 2024 - Fabryka Porcelany, Katowice
Czytaj więcej >
zapiekanka
Katarzyna Rachańska Taką zapiekankę robię we wrześniu na piątkowy obiad. Nie ma w niej ani odrobiny mięsa
Czytaj więcej >
placki
Katarzyna Rachańska Żadna cukinia i ziemniaki. Makłowicz robi placki ze składnika, o jakim nikt by nie pomyślał
Czytaj więcej >
dżem
Katarzyna Rachańska Moja babcia powinna dostać medal za ten dżem. Robi go z "polskiej cytryny"
Czytaj więcej >
grillowany bakłażan
Przemysław Bociąga Na grilla kładę całego bakłażana. Przepis na pyszną pastę do chleba przywiozłem z wakacji
Czytaj więcej >
pieczone udka
Przemysław Bociąga Uwielbiane mięso łączę z pysznym sosem. Przygotowanie obiadu zajmuje 30 minut
Czytaj więcej >
tłuczone ziemniaki
Przemysław Bociąga Żadne kopytka, czy kluski. Z ziemniaków z wczorajszego obiadu zrób podhalański przysmak
Czytaj więcej >
tani obiad
Przemysław Bociąga Biorę tanie mięso i łączę je z ziemniakami. Wychodzi taki obiad, że palce lizać
Czytaj więcej >
śliwki na cieście francuskim
Przemysław Bociąga Pokrój śliwki, ułóż na cieście francuskim i włóż do piekarnika. Taki deser robię zawsze we wrześniu
Czytaj więcej >
zawijanie mięsa
Przemysław Bociąga Weź mięso mielone i zawiń je z serem. Dać komuś medal za ten przepis to mało
Czytaj więcej >
kokosanki
Katarzyna Rachańska Ubij białka na pianę, wsyp wiórki kokosowe. Te kokosanki zasługują na statuetkę Orła
Czytaj więcej >
wlewanie coli do kapusty
Przemysław Bociąga Natnij kapustę, wlej colę. To przepis cudów, dużo bym dał, aby poznać go wcześniej
Czytaj więcej >
kolacja
Katarzyna Rachańska Weź czerstwe pieczywo i namocz je w mleku, idealny patent na kolację
Czytaj więcej >
sałatka z fasolki szparagowej
Katarzyna Rachańska Żadna bułka tarta, żadne masełko. Najlepszy sposób na fasolkę szparagową to sałatka na zimno
Czytaj więcej >
śliwki
Katarzyna Rachańska Z niedojrzałymi śliwkami robię w ten sposób. Prosty trik i owoce są idealne do jedzenia
Czytaj więcej >
ciasto bananowe
Katarzyna Rachańska Pokrój banany i zalej tą masą. Nie ma możliwości, że ciasto się nie uda
Czytaj więcej >
chleb ze smalcem
Katarzyna Rachańska Poszedł na dożynki i zamówił pajdę ze smalcem. Opinię wyrobił sobie jeszcze przez pierwszym kęsem
Czytaj więcej >
dżem
Przemysław Bociąga Ulubiony dżem robię bez grama cukru. Wszystko, czego potrzebuję, mam na działce
Czytaj więcej >
ptasie mleczko
Przemysław Bociąga Zapomnij o kupowaniu. Domowe ptasie mleczko jest o wiele smaczniejsze
Czytaj więcej >
Placki z kalarepy
Przemysław Bociąga Żadne ziemniaki, żadna cukinia. Najdoskonalsze placki robię z warzywa, o którym zapomniano
Czytaj więcej >
kiszona kapusta
Przemysław Bociąga Taką surówkę z kiszonej kapusty robiła moja babcia. Mało kto zna warzywo w tej wersji
Czytaj więcej >
kurczak
Strzelczyk pokazał, jak zrobić obiad, który ma mało kalorii. Smakuje obłędnie, a do tego jest zdrowy
Miód i pszczelarz
Kuchenna szafka to najgorsze miejsce do trzymania miodu. Pszczelarz wyjawia dlaczego
danie z kapusty, ciapkapusta
Podsmażam kapustę, wrzucam ziemniaki. Po chwili podaję obiad ze śląskiego przepisu
ciasto
Kroję jabłka, mieszam z ciastem i odpalam piekarnik. Takie ciasto jest hitem w moim domu
zupa z kurek
We wrześniu postaw na kurki. Pyszną i pożywną zupę zrobisz w kilka chwil
Śliwki w boczku
W PRL-u dzieci jadły to miskami. Dzisiaj nikt o nich nie pamięta, a szkoda bo zasługują na medal
Domowa kostka rosołowa
Nie kupuję sklepowej chemii, tak robię domową kostkę rosołową. Jest o niebo lepsza
Konferencja gastronomii 2024
Najbardziej merytoryczna konferencja gastronomii. 9 października 2024 - Fabryka Porcelany, Katowice
zapiekanka
Taką zapiekankę robię we wrześniu na piątkowy obiad. Nie ma w niej ani odrobiny mięsa
placki
Żadna cukinia i ziemniaki. Makłowicz robi placki ze składnika, o jakim nikt by nie pomyślał
dżem
Moja babcia powinna dostać medal za ten dżem. Robi go z "polskiej cytryny"
grillowany bakłażan
Na grilla kładę całego bakłażana. Przepis na pyszną pastę do chleba przywiozłem z wakacji
pieczone udka
Uwielbiane mięso łączę z pysznym sosem. Przygotowanie obiadu zajmuje 30 minut
tłuczone ziemniaki
Żadne kopytka, czy kluski. Z ziemniaków z wczorajszego obiadu zrób podhalański przysmak
tani obiad
Biorę tanie mięso i łączę je z ziemniakami. Wychodzi taki obiad, że palce lizać
śliwki na cieście francuskim
Pokrój śliwki, ułóż na cieście francuskim i włóż do piekarnika. Taki deser robię zawsze we wrześniu
zawijanie mięsa
Weź mięso mielone i zawiń je z serem. Dać komuś medal za ten przepis to mało
kokosanki
Ubij białka na pianę, wsyp wiórki kokosowe. Te kokosanki zasługują na statuetkę Orła
wlewanie coli do kapusty
Natnij kapustę, wlej colę. To przepis cudów, dużo bym dał, aby poznać go wcześniej
kolacja
Weź czerstwe pieczywo i namocz je w mleku, idealny patent na kolację
sałatka z fasolki szparagowej
Żadna bułka tarta, żadne masełko. Najlepszy sposób na fasolkę szparagową to sałatka na zimno
śliwki
Z niedojrzałymi śliwkami robię w ten sposób. Prosty trik i owoce są idealne do jedzenia
ciasto bananowe
Pokrój banany i zalej tą masą. Nie ma możliwości, że ciasto się nie uda
chleb ze smalcem
Poszedł na dożynki i zamówił pajdę ze smalcem. Opinię wyrobił sobie jeszcze przez pierwszym kęsem
dżem
Ulubiony dżem robię bez grama cukru. Wszystko, czego potrzebuję, mam na działce
ptasie mleczko
Zapomnij o kupowaniu. Domowe ptasie mleczko jest o wiele smaczniejsze
Placki z kalarepy
Żadne ziemniaki, żadna cukinia. Najdoskonalsze placki robię z warzywa, o którym zapomniano
kiszona kapusta
Taką surówkę z kiszonej kapusty robiła moja babcia. Mało kto zna warzywo w tej wersji