Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Gotowanie.Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

zupa z warzyw
Latem gotuję ją niemal codziennie. Przepis na zupę warzywną mam od swojej babci
sałatka w słoikach
Ta obiadowa sałatka na zimę od Strzelczyka jest hitem w moim domu. Robię więcej niż jedną partię
układanie kurczaka i ziemniaków
Ułóż filety z kurczaka na ziemniakach i wstaw do piekarnika. Taki obiad wystarczy na kilka dni
mięso w słoikach
Pakuję mięso do słoików i wkładam do gara z wodą. Ten przepis mam jeszcze od babci
pokrojony arbuz
Pokazała jak usunąć wszystkie pestki z arbuza. To prostsze niż może się wydawać
Robot Bosch Serie 6
Nasz test: Bosch Serie 6. Doskonały przyjaciel domowego kucharza
owoce ciasto z kruszonką
Moja mama piecze wyśmienite ciasto z owocami. Sekretem jest nietypowa kruszonka
krojenie schabu
Strzelczyk wziął kawał schabu i pokroił na plastry. Przy tym kotlety mogą się schować
cukinia w plastrach
Pokrój cukinię na plastry i zawiń w folię. Żałuję, że wcześniej nie znałem tego przepisu
rozbijanie jajka
Wymieszaj serek wiejski z jajkiem. Nie ma lepszego śniadania
fasolka w garnku
Fasolka po francusku to wyżyny smaku. Masło i bułka tarta są zbędnym wydatkiem
kotlety
Drobno pokrój i dodaj do mięsa. To najlepsze mielone, jakie kiedykolwiek jadłam
stołówka
Okradali szpitalną stołówkę z jedzenia. Do akcji musiała wkroczyć policja
jeżyny
Babcia nauczyła mnie, jak usunąć pestki z jeżyn. To prostsze, niż sobie wyobrażałam
zalewanie biszkoptów ciastem
Ułóż biszkopty w foremce i zalej tą masą. Takie ciasto robię przynajmniej raz w tygodniu
wiśnie w słoikach
Ten sposób na przechowywanie wiśni mam po mojej babci. Do owoców nie dodaję ani grama cukru
zapiekanka gyros
Rodzina non stop prosi mnie o tę zapiekankę gyros. Jest szybka i prosta do zrobienia
sklep dino
Czynny 24/7 i bez żadnych kolejek. Pierwszy taki sklep Dino w Polsce
surówka
Tę prostą surówkę robię co kilka dni. Smakuje obłędnie i pasuje do wszystkiego
cukinia i pomidory
Natnij tak cukinię i wsadź plastry pomidorów. Ten obiad mogłabym jeść codziennie
koperek
Przechowuję koperek metodą „odwróconego słoika”. Jest świeży aż przez 4 tygodnie
ogórki małosolne
Ile soli powinno się sypać do ogórków małosolnych? Znamy najlepsze proporcje
zapiekanka makaronowa
Taką zapiekankę robię, gdy nie mam czasu na gotowanie. Starcza na kilka dni i smakuje każdemu
ciasto z morelami
Wlej ciasto do foremki, ułóż morele i wstaw do piekarnika. Ten deser to hit w moim domu
fasolka z mięsem
Ugotowała fasolkę i dodała do mięsa. Powstał idealny obiad na lato
biszkopty zalewane masą
Ułóż biszkopty i zalej tą masą. Ostatnio to moje ulubione ciasto, jest pyszne i zawsze się udaje
jajka w sosie
Układam jajka w naczyniu i zalewam tym sosem. Mógłbym to jeść na kolację cały czas
Magda Gessler
Gessler broni cen pączków i jagodzianek. „Przepraszam bardzo, ale czy ja komuś każę kupować?"
zupa z warzyw
Przemysław Bociąga Latem gotuję ją niemal codziennie. Przepis na zupę warzywną mam od swojej babci
Czytaj więcej >
sałatka w słoikach
Przemysław Bociąga Ta obiadowa sałatka na zimę od Strzelczyka jest hitem w moim domu. Robię więcej niż jedną partię
Czytaj więcej >
układanie kurczaka i ziemniaków
Przemysław Bociąga Ułóż filety z kurczaka na ziemniakach i wstaw do piekarnika. Taki obiad wystarczy na kilka dni
Czytaj więcej >
mięso w słoikach
Przemysław Bociąga Pakuję mięso do słoików i wkładam do gara z wodą. Ten przepis mam jeszcze od babci
Czytaj więcej >
pokrojony arbuz
Przemysław Bociąga Pokazała jak usunąć wszystkie pestki z arbuza. To prostsze niż może się wydawać
Czytaj więcej >
Robot Bosch Serie 6
Artykuł sponsorowany Nasz test: Bosch Serie 6. Doskonały przyjaciel domowego kucharza
Czytaj więcej >
owoce ciasto z kruszonką
Maciej Jurczyk Moja mama piecze wyśmienite ciasto z owocami. Sekretem jest nietypowa kruszonka
Czytaj więcej >
krojenie schabu
Maciej Jurczyk Strzelczyk wziął kawał schabu i pokroił na plastry. Przy tym kotlety mogą się schować
Czytaj więcej >
cukinia w plastrach
Przemysław Bociąga Pokrój cukinię na plastry i zawiń w folię. Żałuję, że wcześniej nie znałem tego przepisu
Czytaj więcej >
rozbijanie jajka
Maciej Jurczyk Wymieszaj serek wiejski z jajkiem. Nie ma lepszego śniadania
Czytaj więcej >
fasolka w garnku
Przemysław Bociąga Fasolka po francusku to wyżyny smaku. Masło i bułka tarta są zbędnym wydatkiem
Czytaj więcej >
kotlety
Katarzyna Rachańska Drobno pokrój i dodaj do mięsa. To najlepsze mielone, jakie kiedykolwiek jadłam
Czytaj więcej >
stołówka
Katarzyna Rachańska Okradali szpitalną stołówkę z jedzenia. Do akcji musiała wkroczyć policja
Czytaj więcej >
jeżyny
Katarzyna Rachańska Babcia nauczyła mnie, jak usunąć pestki z jeżyn. To prostsze, niż sobie wyobrażałam
Czytaj więcej >
zalewanie biszkoptów ciastem
Przemysław Bociąga Ułóż biszkopty w foremce i zalej tą masą. Takie ciasto robię przynajmniej raz w tygodniu
Czytaj więcej >
wiśnie w słoikach
Maciej Jurczyk Ten sposób na przechowywanie wiśni mam po mojej babci. Do owoców nie dodaję ani grama cukru
Czytaj więcej >
zapiekanka gyros
Przemysław Bociąga Rodzina non stop prosi mnie o tę zapiekankę gyros. Jest szybka i prosta do zrobienia
Czytaj więcej >
sklep dino
Przemysław Bociąga Czynny 24/7 i bez żadnych kolejek. Pierwszy taki sklep Dino w Polsce
Czytaj więcej >
surówka
Katarzyna Rachańska Tę prostą surówkę robię co kilka dni. Smakuje obłędnie i pasuje do wszystkiego
Czytaj więcej >
cukinia i pomidory
Katarzyna Rachańska Natnij tak cukinię i wsadź plastry pomidorów. Ten obiad mogłabym jeść codziennie
Czytaj więcej >
koperek
Maciej Jurczyk Przechowuję koperek metodą „odwróconego słoika”. Jest świeży aż przez 4 tygodnie
Czytaj więcej >
ogórki małosolne
Maciej Jurczyk Ile soli powinno się sypać do ogórków małosolnych? Znamy najlepsze proporcje
Czytaj więcej >
zapiekanka makaronowa
Maciej Jurczyk Taką zapiekankę robię, gdy nie mam czasu na gotowanie. Starcza na kilka dni i smakuje każdemu
Czytaj więcej >
ciasto z morelami
Katarzyna Rachańska Wlej ciasto do foremki, ułóż morele i wstaw do piekarnika. Ten deser to hit w moim domu
Czytaj więcej >
fasolka z mięsem
Maciej Jurczyk Ugotowała fasolkę i dodała do mięsa. Powstał idealny obiad na lato
Czytaj więcej >
biszkopty zalewane masą
Maciej Jurczyk Ułóż biszkopty i zalej tą masą. Ostatnio to moje ulubione ciasto, jest pyszne i zawsze się udaje
Czytaj więcej >
jajka w sosie
Maciej Jurczyk Układam jajka w naczyniu i zalewam tym sosem. Mógłbym to jeść na kolację cały czas
Czytaj więcej >
Magda Gessler
Katarzyna Rachańska Gessler broni cen pączków i jagodzianek. „Przepraszam bardzo, ale czy ja komuś każę kupować?"
Czytaj więcej >
zupa z warzyw
Latem gotuję ją niemal codziennie. Przepis na zupę warzywną mam od swojej babci
sałatka w słoikach
Ta obiadowa sałatka na zimę od Strzelczyka jest hitem w moim domu. Robię więcej niż jedną partię
układanie kurczaka i ziemniaków
Ułóż filety z kurczaka na ziemniakach i wstaw do piekarnika. Taki obiad wystarczy na kilka dni
mięso w słoikach
Pakuję mięso do słoików i wkładam do gara z wodą. Ten przepis mam jeszcze od babci
pokrojony arbuz
Pokazała jak usunąć wszystkie pestki z arbuza. To prostsze niż może się wydawać
Robot Bosch Serie 6
Nasz test: Bosch Serie 6. Doskonały przyjaciel domowego kucharza
owoce ciasto z kruszonką
Moja mama piecze wyśmienite ciasto z owocami. Sekretem jest nietypowa kruszonka
krojenie schabu
Strzelczyk wziął kawał schabu i pokroił na plastry. Przy tym kotlety mogą się schować
cukinia w plastrach
Pokrój cukinię na plastry i zawiń w folię. Żałuję, że wcześniej nie znałem tego przepisu
rozbijanie jajka
Wymieszaj serek wiejski z jajkiem. Nie ma lepszego śniadania
fasolka w garnku
Fasolka po francusku to wyżyny smaku. Masło i bułka tarta są zbędnym wydatkiem
kotlety
Drobno pokrój i dodaj do mięsa. To najlepsze mielone, jakie kiedykolwiek jadłam
stołówka
Okradali szpitalną stołówkę z jedzenia. Do akcji musiała wkroczyć policja
jeżyny
Babcia nauczyła mnie, jak usunąć pestki z jeżyn. To prostsze, niż sobie wyobrażałam
zalewanie biszkoptów ciastem
Ułóż biszkopty w foremce i zalej tą masą. Takie ciasto robię przynajmniej raz w tygodniu
wiśnie w słoikach
Ten sposób na przechowywanie wiśni mam po mojej babci. Do owoców nie dodaję ani grama cukru
zapiekanka gyros
Rodzina non stop prosi mnie o tę zapiekankę gyros. Jest szybka i prosta do zrobienia
sklep dino
Czynny 24/7 i bez żadnych kolejek. Pierwszy taki sklep Dino w Polsce
surówka
Tę prostą surówkę robię co kilka dni. Smakuje obłędnie i pasuje do wszystkiego
cukinia i pomidory
Natnij tak cukinię i wsadź plastry pomidorów. Ten obiad mogłabym jeść codziennie
koperek
Przechowuję koperek metodą „odwróconego słoika”. Jest świeży aż przez 4 tygodnie
ogórki małosolne
Ile soli powinno się sypać do ogórków małosolnych? Znamy najlepsze proporcje
zapiekanka makaronowa
Taką zapiekankę robię, gdy nie mam czasu na gotowanie. Starcza na kilka dni i smakuje każdemu
ciasto z morelami
Wlej ciasto do foremki, ułóż morele i wstaw do piekarnika. Ten deser to hit w moim domu
fasolka z mięsem
Ugotowała fasolkę i dodała do mięsa. Powstał idealny obiad na lato
biszkopty zalewane masą
Ułóż biszkopty i zalej tą masą. Ostatnio to moje ulubione ciasto, jest pyszne i zawsze się udaje
jajka w sosie
Układam jajka w naczyniu i zalewam tym sosem. Mógłbym to jeść na kolację cały czas
Magda Gessler
Gessler broni cen pączków i jagodzianek. „Przepraszam bardzo, ale czy ja komuś każę kupować?"