Nowe smakowe majonezy MOSSO to sposób, aby Twoje dania nabrały charakteru.
Majonez to król polskiego stołu – od świątecznej jarzynowej po kanapkę z jajkiem, ale kto powiedział, że musi być zawsze klasyczny? Marka MOSSO, znana z kultowych wariantów Napoleoński i Lekki, postanowiła pójść o krok dalej i stworzyła linię trzech majonezów smakowych, które zamieniają codzienne potrawy w kulinarne odkrycia. A do tego łączą wyjątkowe wrażenia dla podniebienia z benefitami w postaci cennych składników odżywczych.
Sriracha – ogień, który rozgrzewa i pobudza apetyt.
Jeśli lubisz kuchnię azjatycką, ten majonez to must-have w Twojej lodówce. Pikantna Sriracha łączy kremową konsystencję klasycznego majonezu z ostrą nutą chili i czosnku. Świetnie sprawdza się jako sos do burgerów, kanapek, frytek, czy azjatyckich makaronów. Wystarczy dodać łyżkę do wrapa lub bowl’a z kurczakiem, aby mieć gotowe danie jak z food trucka, ale Sriracha to nie tylko walory smakowe. Zawarta w papryczkach kapsaicyna pobudza metabolizm i poprawia nastrój.

Zielone Oliwki – śródziemnomorski powiew świeżości.
Ten smak to ukłon w stronę lata, słońca i wakacyjnych, przyjemnych kolacji. Majonez MOSSO - Zielone Oliwki wnosi do potraw śródziemnomorską świeżość i lekkość. Doskonale podkręca smak sałatek z tuńczykiem, grillowanych warzyw, pieczonych ziemniaków, czy makaronu z warzywami. Zielone oliwki to źródło witamin A, C, E oraz mikroelementów, które wspierają odporność i zdrową skórę – dlatego ten majonez to nie tylko przyjemność, ale też sposób na dostarczenie organizmowi cennych składników.

Czarny Czosnek – nadaje daniom głębi i elegancji.
Jeśli lubisz oryginalne smaki to majonez MOSSO - Czarny Czosnek zachwyci Cię od pierwszej łyżeczki. Ma delikatny, lekko słodkawy, karmelowy smak – zupełnie inny niż tradycyjny czosnek. Powstaje w wyniku fermentacji, dzięki czemu jest bogaty w antyoksydanty i związki siarki, które wspierają odporność. Dopieści smak pieczonej wołowiny, burgerów i doskonale sprawdzi się jako dip do frytek lub dodatek do sosu do makaronu. Efekt gwarantowany!

Nie tylko smak i benefity, ale też dobra zabawa.
Nowe majonezy MOSSO potrafią zaskoczyć nie tylko na talerzu. Teraz, kupując każdy majonez MOSSO – zarówno smakowy, jak i klasyczny – możesz wygrać fantastyczne nagrody w konkursie „Niebo w gębie mayo” na wygrywajzmosso.pl. To idealna okazja, aby spróbować nowości i wziąć udział w zabawie.
MOSSO – co jeszcze musisz wiedzieć?
MOSSO od lat stawia na jakość surowców i autorską produkcję. Do swoich majonezów wykorzystuje własny olej rzepakowy, tłoczony z najlepszych ziaren, a gorczyca używana do receptury jest starannie selekcjonowana. Majonezy MOSSO powstają według sprawdzonych receptur, z dbałością o smak i najwyższe standardy jakości.
Artykuł sponsorowany