Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Gotowanie.Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

None
Najszybszy jesienny deser. Goście wyjadają z blachy
surówka
Taką surówkę podpatrzyłam w chińskiej restauracji. Nie sądziłam, że jest tak prosta do zrobienia
None
Zrobiłem sałatę polską z 1916 roku. Ziemniaki nigdy nie smakowały lepiej
Chatka Baby Jagi
Rodzina ciągle prosi mnie o to ciasto. Nic dziwnego, nie ma lepszego sernika bez pieczenia niż Chatka Baby Jagi
None
Klasyczna gęś na św. Marcina. Sama się robi. Wystarczy piekarnik
jesienne knedle
Moja babcia robiła najlepsze knedle w rodzinie. Na jesień podawała je zawsze z zaskakująco pysznym farszem
zapiekanka bez mięsa
To najsmaczniejszy obiad bez mięsa, jaki znam. Robię go co piątek, domownicy wciąż nie mają dosyć
Pyzy z mięsa po rosole
Gdy zostanie mi mięso po rosole, robię takie pyzy. Rodzina zajada się nimi, aż się uszy trzęsą
Przepis na ciasto z dyni
Miksuję dynię z kilkoma dodatkami i wlewam do foremki. Dzieciaki non stop proszą mnie o to ciasto
Gęsina na św. Marcina
Gęś i kiszona kapusta. Polskie połączenie smaku
ciasto na pierogi
Zrobiłam ciasto na pierogi z przepisu z 1920 roku. Lepszych w życiu nie jadłam
Szarlotka bez pieczenia
Przepis na tę szarlotkę mam od znajomej kucharki. To moje ulubione sezonowe ciasto bez pieczenia
Przepis z dynią w roli głównej
Pokrój dynię na plastry, ubij tłuczkiem i zapiecz z przyprawami. Dawno nie jadłam czegoś tak pysznego
Schab na obiad
Zetrzyj ziemniaki, pokrój cebulę i ułóż schab. Rodzina prosi mnie o ten obiad przynajmniej raz w tygodniu
Gęsina na św. Marcina
Okrasa i gęś. To danie jest niewyobrażalnie proste
Klotleciki ze „Wspaniałego stulecia”
Trzy proste zioła i zwykłe mielone zmieniają się w orientalne klotleciki ze „Wspaniałego stulecia”
Przepis na inne gołąbki
Pokrój kapustę na plastry i połóż mięso mielone. Ostatnio robię to zamiast gołąbków, rodzina za tym szaleje
Obiad jednogarnkowy
Wrzucam wszystko do jednego garnka i gotuję. Po chwili mam obiad na 2 dni, mąż ciągle prosi o dokładki
Gęsina na św. Marcina
Zaskakujące danie z gęsiną. Pierożki z mielonym mięsem i sosem kurkowym
Zupa z brokułami
Nie znam lepszego przepisu na jesienną zupę. Jest gęsta i cudownie rozgrzewa, zrobisz ją w 20 minut
Gęsina na św. Marcina
Duszona gęsia pierś z kurkami. Łatwe i efektowne danie znanego szefa kuchni
Prosty przepis na kopytka
To mój ulubiony przepis na kopytka. Robię je z 2 składników, wychodzą mięciutkie i delikatne
Śniadanie z kajzerek i jajek
Wydrążam kajzerki i wbijam do nich jajko. Cała rodzina czeka, aż znowu zrobię to śniadanie
pomidory na zimę
Moja babcia od zawsze robiła tak pomidory na zimę. Smakują najlepiej dzięki pomysłowej marynacie
bigos
Moja babcia gotowała najlepszy bigos. Jej sekret tkwił w kapuście, zawsze używała dwóch rodzajów
zapiekanka
Robię to na obiad, gdy brakuje mi czasu i pomysłu. Wystarczą ziemniaki, boczek i kilka dodatków
grz`yby
Podała gościom danie z trującymi grzybami. 3 osoby zmarły w szpitalu. 49-latka usłyszała zarzuty
surówka z pora
Strzelczyk wziął pora i pokazał najlepszy przepis na surówkę. Pasuje do każdego obiadu
None
Łukasz Modelski Najszybszy jesienny deser. Goście wyjadają z blachy
Czytaj więcej >
surówka
Katarzyna Rachańska Taką surówkę podpatrzyłam w chińskiej restauracji. Nie sądziłam, że jest tak prosta do zrobienia
Czytaj więcej >
None
Łukasz Modelski Zrobiłem sałatę polską z 1916 roku. Ziemniaki nigdy nie smakowały lepiej
Czytaj więcej >
Chatka Baby Jagi
Monika Dec Rodzina ciągle prosi mnie o to ciasto. Nic dziwnego, nie ma lepszego sernika bez pieczenia niż Chatka Baby Jagi
Czytaj więcej >
None
Redakcja Smakosze.pl Klasyczna gęś na św. Marcina. Sama się robi. Wystarczy piekarnik
Czytaj więcej >
jesienne knedle
Aleksandra Proch Moja babcia robiła najlepsze knedle w rodzinie. Na jesień podawała je zawsze z zaskakująco pysznym farszem
Czytaj więcej >
zapiekanka bez mięsa
Katarzyna Rachańska To najsmaczniejszy obiad bez mięsa, jaki znam. Robię go co piątek, domownicy wciąż nie mają dosyć
Czytaj więcej >
Pyzy z mięsa po rosole
Emilia Maciejewska-Latosińska Gdy zostanie mi mięso po rosole, robię takie pyzy. Rodzina zajada się nimi, aż się uszy trzęsą
Czytaj więcej >
Przepis na ciasto z dyni
Emilia Maciejewska-Latosińska Miksuję dynię z kilkoma dodatkami i wlewam do foremki. Dzieciaki non stop proszą mnie o to ciasto
Czytaj więcej >
Gęsina na św. Marcina
Redakcja Smakosze.pl Gęś i kiszona kapusta. Polskie połączenie smaku
Czytaj więcej >
ciasto na pierogi
Monika Dec Zrobiłam ciasto na pierogi z przepisu z 1920 roku. Lepszych w życiu nie jadłam
Czytaj więcej >
Szarlotka bez pieczenia
Emilia Maciejewska-Latosińska Przepis na tę szarlotkę mam od znajomej kucharki. To moje ulubione sezonowe ciasto bez pieczenia
Czytaj więcej >
Przepis z dynią w roli głównej
Emilia Maciejewska-Latosińska Pokrój dynię na plastry, ubij tłuczkiem i zapiecz z przyprawami. Dawno nie jadłam czegoś tak pysznego
Czytaj więcej >
Schab na obiad
Emilia Maciejewska-Latosińska Zetrzyj ziemniaki, pokrój cebulę i ułóż schab. Rodzina prosi mnie o ten obiad przynajmniej raz w tygodniu
Czytaj więcej >
Gęsina na św. Marcina
Redakcja Smakosze.pl Okrasa i gęś. To danie jest niewyobrażalnie proste
Czytaj więcej >
Klotleciki ze „Wspaniałego stulecia”
Łukasz Modelski Trzy proste zioła i zwykłe mielone zmieniają się w orientalne klotleciki ze „Wspaniałego stulecia”
Czytaj więcej >
Przepis na inne gołąbki
Emilia Maciejewska-Latosińska Pokrój kapustę na plastry i połóż mięso mielone. Ostatnio robię to zamiast gołąbków, rodzina za tym szaleje
Czytaj więcej >
Obiad jednogarnkowy
Emilia Maciejewska-Latosińska Wrzucam wszystko do jednego garnka i gotuję. Po chwili mam obiad na 2 dni, mąż ciągle prosi o dokładki
Czytaj więcej >
Gęsina na św. Marcina
Redakcja Smakosze.pl Zaskakujące danie z gęsiną. Pierożki z mielonym mięsem i sosem kurkowym
Czytaj więcej >
Zupa z brokułami
Emilia Maciejewska-Latosińska Nie znam lepszego przepisu na jesienną zupę. Jest gęsta i cudownie rozgrzewa, zrobisz ją w 20 minut
Czytaj więcej >
Gęsina na św. Marcina
Redakcja Smakosze.pl Duszona gęsia pierś z kurkami. Łatwe i efektowne danie znanego szefa kuchni
Czytaj więcej >
Prosty przepis na kopytka
Emilia Maciejewska-Latosińska To mój ulubiony przepis na kopytka. Robię je z 2 składników, wychodzą mięciutkie i delikatne
Czytaj więcej >
Śniadanie z kajzerek i jajek
Emilia Maciejewska-Latosińska Wydrążam kajzerki i wbijam do nich jajko. Cała rodzina czeka, aż znowu zrobię to śniadanie
Czytaj więcej >
pomidory na zimę
Katarzyna Rachańska Moja babcia od zawsze robiła tak pomidory na zimę. Smakują najlepiej dzięki pomysłowej marynacie
Czytaj więcej >
bigos
Katarzyna Rachańska Moja babcia gotowała najlepszy bigos. Jej sekret tkwił w kapuście, zawsze używała dwóch rodzajów
Czytaj więcej >
zapiekanka
Katarzyna Rachańska Robię to na obiad, gdy brakuje mi czasu i pomysłu. Wystarczą ziemniaki, boczek i kilka dodatków
Czytaj więcej >
grz`yby
Katarzyna Rachańska Podała gościom danie z trującymi grzybami. 3 osoby zmarły w szpitalu. 49-latka usłyszała zarzuty
Czytaj więcej >
surówka z pora
Katarzyna Rachańska Strzelczyk wziął pora i pokazał najlepszy przepis na surówkę. Pasuje do każdego obiadu
Czytaj więcej >
None
Najszybszy jesienny deser. Goście wyjadają z blachy
surówka
Taką surówkę podpatrzyłam w chińskiej restauracji. Nie sądziłam, że jest tak prosta do zrobienia
None
Zrobiłem sałatę polską z 1916 roku. Ziemniaki nigdy nie smakowały lepiej
Chatka Baby Jagi
Rodzina ciągle prosi mnie o to ciasto. Nic dziwnego, nie ma lepszego sernika bez pieczenia niż Chatka Baby Jagi
None
Klasyczna gęś na św. Marcina. Sama się robi. Wystarczy piekarnik
jesienne knedle
Moja babcia robiła najlepsze knedle w rodzinie. Na jesień podawała je zawsze z zaskakująco pysznym farszem
zapiekanka bez mięsa
To najsmaczniejszy obiad bez mięsa, jaki znam. Robię go co piątek, domownicy wciąż nie mają dosyć
Pyzy z mięsa po rosole
Gdy zostanie mi mięso po rosole, robię takie pyzy. Rodzina zajada się nimi, aż się uszy trzęsą
Przepis na ciasto z dyni
Miksuję dynię z kilkoma dodatkami i wlewam do foremki. Dzieciaki non stop proszą mnie o to ciasto
Gęsina na św. Marcina
Gęś i kiszona kapusta. Polskie połączenie smaku
ciasto na pierogi
Zrobiłam ciasto na pierogi z przepisu z 1920 roku. Lepszych w życiu nie jadłam
Szarlotka bez pieczenia
Przepis na tę szarlotkę mam od znajomej kucharki. To moje ulubione sezonowe ciasto bez pieczenia
Przepis z dynią w roli głównej
Pokrój dynię na plastry, ubij tłuczkiem i zapiecz z przyprawami. Dawno nie jadłam czegoś tak pysznego
Schab na obiad
Zetrzyj ziemniaki, pokrój cebulę i ułóż schab. Rodzina prosi mnie o ten obiad przynajmniej raz w tygodniu
Gęsina na św. Marcina
Okrasa i gęś. To danie jest niewyobrażalnie proste
Klotleciki ze „Wspaniałego stulecia”
Trzy proste zioła i zwykłe mielone zmieniają się w orientalne klotleciki ze „Wspaniałego stulecia”
Przepis na inne gołąbki
Pokrój kapustę na plastry i połóż mięso mielone. Ostatnio robię to zamiast gołąbków, rodzina za tym szaleje
Obiad jednogarnkowy
Wrzucam wszystko do jednego garnka i gotuję. Po chwili mam obiad na 2 dni, mąż ciągle prosi o dokładki
Gęsina na św. Marcina
Zaskakujące danie z gęsiną. Pierożki z mielonym mięsem i sosem kurkowym
Zupa z brokułami
Nie znam lepszego przepisu na jesienną zupę. Jest gęsta i cudownie rozgrzewa, zrobisz ją w 20 minut
Gęsina na św. Marcina
Duszona gęsia pierś z kurkami. Łatwe i efektowne danie znanego szefa kuchni
Prosty przepis na kopytka
To mój ulubiony przepis na kopytka. Robię je z 2 składników, wychodzą mięciutkie i delikatne
Śniadanie z kajzerek i jajek
Wydrążam kajzerki i wbijam do nich jajko. Cała rodzina czeka, aż znowu zrobię to śniadanie
pomidory na zimę
Moja babcia od zawsze robiła tak pomidory na zimę. Smakują najlepiej dzięki pomysłowej marynacie
bigos
Moja babcia gotowała najlepszy bigos. Jej sekret tkwił w kapuście, zawsze używała dwóch rodzajów
zapiekanka
Robię to na obiad, gdy brakuje mi czasu i pomysłu. Wystarczą ziemniaki, boczek i kilka dodatków
grz`yby
Podała gościom danie z trującymi grzybami. 3 osoby zmarły w szpitalu. 49-latka usłyszała zarzuty
surówka z pora
Strzelczyk wziął pora i pokazał najlepszy przepis na surówkę. Pasuje do każdego obiadu