Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Gotowanie.Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

Moczenie karpia w mleku
Dlaczego warto moczyć karpia w mleku? Powód jest niezwykle ważny. Masa Polaków nie ma pojęcia
Wyśmienity bigos litewski. Zaskakuje w każdym kęsie. Nie uwierzycie, co do niego dodają
Wyśmienity bigos litewski. Zaskakuje w każdym kęsie. Nie uwierzycie, co do niego dodają
Sałatka jarzynowa Magdy Gessler
Magda Gessler pokazała jak krok po kroku robi sałatkę jarzynową. 1 dodatek jest dużym zaskoczeniem
Ogórki czy ziemniaki? Co pierwsze dodajesz do zupy ogórkowej? Kolejność ma znaczenie
Ogórki czy ziemniaki? Co pierwsze dodajesz do zupy ogórkowej? Kolejność ma znaczenie
Nie z ryżu i mięsa. Farsz do gołąbków zrobisz z 2 wyjątkowych składników. Podasz je nawet na Wigilię
Nie z ryżu i mięsa. Farsz do gołąbków zrobisz z 2 wyjątkowych składników. Podasz je nawet na Wigilię
piernik
Świąteczny piernik lepszy niż z cukierni. Dorzuć do ciasta 2 składniki i przełóż słodką masą
Proste śledzie w oleju według Ani Starmach. Rodzaj tłuszczu ma ogromne znaczenie
Proste śledzie w oleju według Ani Starmach. Rodzaj tłuszczu ma ogromne znaczenie
Jajecznica z pieczarkami
Pyszna jajecznica z dodatkiem pieczarek. Cudowny pomysł na sycące śniadanie
Jak zrobić wigilijne kluski z makiem?
Jak zrobić wigilijne kluski z makiem? Podajemy najlepszą recepturę
Ryba po grecku babci Ewy
Nikt nie robi ryby po grecku tak jak babcia Ewa. Przepis bije na głowę patenty celebrytów
Wyrazisty barszcz czerwony
Barszcz czerwony blednie? Nie panikuj, jest proste rozwiązanie problemu
karp
Przenigdy nie wyrzucaj głowy i ogonu karpia. Wykorzystasz je w niesamowity sposób
Makaron marioli bojarskiej-ferenc
Sycący makaron z warzywami Marioli Bojarskiej - Ferenc. Prosto i smacznie
pierogi
Nie przepadasz za pierogami z kapustą i grzybami? Na Wigilię sprawdzi się też inny farsz
surówka z kiszonej kapusty
Błyskawiczna, uniwersalna surówka z kiszonej kapusty. Proste dodatki zamieniają ją w pyszne cudo
Proste i sycące babcine prażuchy. Pyszna wyżerka za grosze
Proste i sycące babcine prażuchy. Pyszna wyżerka dosłownie za grosze
Soczyste kotlety mielone zrobisz nawet z chudego mięsa. 1 dodatek Ci w tym pomoże
Soczyste kotlety mielone zrobisz nawet z chudego mięsa. 1 dodatek Ci w tym pomoże
Babka śledziowa. Wytrawny wypiek pełen smaku. Na Wigilię i post jak znalazł
Babka śledziowa. Niezwykły, wytrawny specjał. Na Wigilię i post jak znalazł
Orzechowie bez pieczenia
Elegancki orzechowiec bez pieczenia. Uwielbiane ciasto w szybszej wersji
Domowy majonez Magdy Gessler
Bez zbędnej chemii i przepłacania. Gessler ma najlepszy patent na domowy majonez
schab pieczony ze śliwkami
Schab pieczony ze śliwkami. Wykwintne mięso na świąteczny stół
Uszka
Jak mrozić uszka, żeby się nie posklejały? Mamy najlepszy patent
karp w galarecie
Karp w galarecie jak z PRL-u. Dotarliśmy do kultowego przepisu
Gessler nie dodaje octu do barszczu czerwonego. Stawia na zadziwiający składnik
Gessler nie dodaje octu do barszczu czerwonego. Stawia na zadziwiający składnik
 Ciasto Makowa panienka
Wyśmienite ciasto Makowa Panienka. Doskonała alternatywa wigilijnego makowca. Mamy przepis
Dodajesz do farszu na gołąbki ryż? Postaw na jeszcze 1 dodatek. Babcia Marysia używa go od lat
Dodajesz do farszu na gołąbki ryż? Postaw na jeszcze 1 dodatek. Babcia Marysia używa go od lat
Zupa a'la flaczki od Tomasza Strzelczyka
Uwielbiasz flaczki? Strzelczyk pokazał przepis na znacznie lepszą zupę. Smak powala na łopatki
Prosty przepis na kapustę z grochem bez namaczania. Sekret najlepszych kucharek tkwi w 2 sztuczce
Prosty przepis na kapustę z grochem bez namaczania. Sekret najlepszych kucharek tkwi w 1 sztuczce
Moczenie karpia w mleku
Emilia Maciejewska-Latosińska Dlaczego warto moczyć karpia w mleku? Powód jest niezwykle ważny. Masa Polaków nie ma pojęcia
Czytaj więcej >
Wyśmienity bigos litewski. Zaskakuje w każdym kęsie. Nie uwierzycie, co do niego dodają
Magdalena Patacz Wyśmienity bigos litewski. Zaskakuje w każdym kęsie. Nie uwierzycie, co do niego dodają
Czytaj więcej >
Sałatka jarzynowa Magdy Gessler
Emilia Maciejewska-Latosińska Magda Gessler pokazała jak krok po kroku robi sałatkę jarzynową. 1 dodatek jest dużym zaskoczeniem
Czytaj więcej >
Ogórki czy ziemniaki? Co pierwsze dodajesz do zupy ogórkowej? Kolejność ma znaczenie
Magdalena Patacz Ogórki czy ziemniaki? Co pierwsze dodajesz do zupy ogórkowej? Kolejność ma znaczenie
Czytaj więcej >
Nie z ryżu i mięsa. Farsz do gołąbków zrobisz z 2 wyjątkowych składników. Podasz je nawet na Wigilię
Magdalena Patacz Nie z ryżu i mięsa. Farsz do gołąbków zrobisz z 2 wyjątkowych składników. Podasz je nawet na Wigilię
Czytaj więcej >
piernik
Magdalena Patacz Świąteczny piernik lepszy niż z cukierni. Dorzuć do ciasta 2 składniki i przełóż słodką masą
Czytaj więcej >
Proste śledzie w oleju według Ani Starmach. Rodzaj tłuszczu ma ogromne znaczenie
Magdalena Patacz Proste śledzie w oleju według Ani Starmach. Rodzaj tłuszczu ma ogromne znaczenie
Czytaj więcej >
Jajecznica z pieczarkami
Emilia Maciejewska-Latosińska Pyszna jajecznica z dodatkiem pieczarek. Cudowny pomysł na sycące śniadanie
Czytaj więcej >
Jak zrobić wigilijne kluski z makiem?
Magdalena Patacz Jak zrobić wigilijne kluski z makiem? Podajemy najlepszą recepturę
Czytaj więcej >
Ryba po grecku babci Ewy
Emilia Maciejewska-Latosińska Nikt nie robi ryby po grecku tak jak babcia Ewa. Przepis bije na głowę patenty celebrytów
Czytaj więcej >
Wyrazisty barszcz czerwony
Emilia Maciejewska-Latosińska Barszcz czerwony blednie? Nie panikuj, jest proste rozwiązanie problemu
Czytaj więcej >
karp
Emilia Maciejewska-Latosińska Przenigdy nie wyrzucaj głowy i ogonu karpia. Wykorzystasz je w niesamowity sposób
Czytaj więcej >
Makaron marioli bojarskiej-ferenc
Aleksandra Proch Sycący makaron z warzywami Marioli Bojarskiej - Ferenc. Prosto i smacznie
Czytaj więcej >
pierogi
Emilia Maciejewska-Latosińska Nie przepadasz za pierogami z kapustą i grzybami? Na Wigilię sprawdzi się też inny farsz
Czytaj więcej >
surówka z kiszonej kapusty
Magdalena Patacz Błyskawiczna, uniwersalna surówka z kiszonej kapusty. Proste dodatki zamieniają ją w pyszne cudo
Czytaj więcej >
Proste i sycące babcine prażuchy. Pyszna wyżerka za grosze
Magdalena Patacz Proste i sycące babcine prażuchy. Pyszna wyżerka dosłownie za grosze
Czytaj więcej >
Soczyste kotlety mielone zrobisz nawet z chudego mięsa. 1 dodatek Ci w tym pomoże
Magdalena Patacz Soczyste kotlety mielone zrobisz nawet z chudego mięsa. 1 dodatek Ci w tym pomoże
Czytaj więcej >
Babka śledziowa. Wytrawny wypiek pełen smaku. Na Wigilię i post jak znalazł
Magdalena Patacz Babka śledziowa. Niezwykły, wytrawny specjał. Na Wigilię i post jak znalazł
Czytaj więcej >
Orzechowie bez pieczenia
Emilia Maciejewska-Latosińska Elegancki orzechowiec bez pieczenia. Uwielbiane ciasto w szybszej wersji
Czytaj więcej >
Domowy majonez Magdy Gessler
Emilia Maciejewska-Latosińska Bez zbędnej chemii i przepłacania. Gessler ma najlepszy patent na domowy majonez
Czytaj więcej >
schab pieczony ze śliwkami
Aleksandra Proch Schab pieczony ze śliwkami. Wykwintne mięso na świąteczny stół
Czytaj więcej >
Uszka
Aleksandra Proch Jak mrozić uszka, żeby się nie posklejały? Mamy najlepszy patent
Czytaj więcej >
karp w galarecie
Aleksandra Proch Karp w galarecie jak z PRL-u. Dotarliśmy do kultowego przepisu
Czytaj więcej >
Gessler nie dodaje octu do barszczu czerwonego. Stawia na zadziwiający składnik
Magdalena Patacz Gessler nie dodaje octu do barszczu czerwonego. Stawia na zadziwiający składnik
Czytaj więcej >
 Ciasto Makowa panienka
Emilia Maciejewska-Latosińska Wyśmienite ciasto Makowa Panienka. Doskonała alternatywa wigilijnego makowca. Mamy przepis
Czytaj więcej >
Dodajesz do farszu na gołąbki ryż? Postaw na jeszcze 1 dodatek. Babcia Marysia używa go od lat
Magdalena Patacz Dodajesz do farszu na gołąbki ryż? Postaw na jeszcze 1 dodatek. Babcia Marysia używa go od lat
Czytaj więcej >
Zupa a'la flaczki od Tomasza Strzelczyka
Magdalena Patacz Uwielbiasz flaczki? Strzelczyk pokazał przepis na znacznie lepszą zupę. Smak powala na łopatki
Czytaj więcej >
Prosty przepis na kapustę z grochem bez namaczania. Sekret najlepszych kucharek tkwi w 2 sztuczce
Magdalena Patacz Prosty przepis na kapustę z grochem bez namaczania. Sekret najlepszych kucharek tkwi w 1 sztuczce
Czytaj więcej >
Moczenie karpia w mleku
Dlaczego warto moczyć karpia w mleku? Powód jest niezwykle ważny. Masa Polaków nie ma pojęcia
Wyśmienity bigos litewski. Zaskakuje w każdym kęsie. Nie uwierzycie, co do niego dodają
Wyśmienity bigos litewski. Zaskakuje w każdym kęsie. Nie uwierzycie, co do niego dodają
Sałatka jarzynowa Magdy Gessler
Magda Gessler pokazała jak krok po kroku robi sałatkę jarzynową. 1 dodatek jest dużym zaskoczeniem
Ogórki czy ziemniaki? Co pierwsze dodajesz do zupy ogórkowej? Kolejność ma znaczenie
Ogórki czy ziemniaki? Co pierwsze dodajesz do zupy ogórkowej? Kolejność ma znaczenie
Nie z ryżu i mięsa. Farsz do gołąbków zrobisz z 2 wyjątkowych składników. Podasz je nawet na Wigilię
Nie z ryżu i mięsa. Farsz do gołąbków zrobisz z 2 wyjątkowych składników. Podasz je nawet na Wigilię
piernik
Świąteczny piernik lepszy niż z cukierni. Dorzuć do ciasta 2 składniki i przełóż słodką masą
Proste śledzie w oleju według Ani Starmach. Rodzaj tłuszczu ma ogromne znaczenie
Proste śledzie w oleju według Ani Starmach. Rodzaj tłuszczu ma ogromne znaczenie
Jajecznica z pieczarkami
Pyszna jajecznica z dodatkiem pieczarek. Cudowny pomysł na sycące śniadanie
Jak zrobić wigilijne kluski z makiem?
Jak zrobić wigilijne kluski z makiem? Podajemy najlepszą recepturę
Ryba po grecku babci Ewy
Nikt nie robi ryby po grecku tak jak babcia Ewa. Przepis bije na głowę patenty celebrytów
Wyrazisty barszcz czerwony
Barszcz czerwony blednie? Nie panikuj, jest proste rozwiązanie problemu
karp
Przenigdy nie wyrzucaj głowy i ogonu karpia. Wykorzystasz je w niesamowity sposób
Makaron marioli bojarskiej-ferenc
Sycący makaron z warzywami Marioli Bojarskiej - Ferenc. Prosto i smacznie
pierogi
Nie przepadasz za pierogami z kapustą i grzybami? Na Wigilię sprawdzi się też inny farsz
surówka z kiszonej kapusty
Błyskawiczna, uniwersalna surówka z kiszonej kapusty. Proste dodatki zamieniają ją w pyszne cudo
Proste i sycące babcine prażuchy. Pyszna wyżerka za grosze
Proste i sycące babcine prażuchy. Pyszna wyżerka dosłownie za grosze
Soczyste kotlety mielone zrobisz nawet z chudego mięsa. 1 dodatek Ci w tym pomoże
Soczyste kotlety mielone zrobisz nawet z chudego mięsa. 1 dodatek Ci w tym pomoże
Babka śledziowa. Wytrawny wypiek pełen smaku. Na Wigilię i post jak znalazł
Babka śledziowa. Niezwykły, wytrawny specjał. Na Wigilię i post jak znalazł
Orzechowie bez pieczenia
Elegancki orzechowiec bez pieczenia. Uwielbiane ciasto w szybszej wersji
Domowy majonez Magdy Gessler
Bez zbędnej chemii i przepłacania. Gessler ma najlepszy patent na domowy majonez
schab pieczony ze śliwkami
Schab pieczony ze śliwkami. Wykwintne mięso na świąteczny stół
Uszka
Jak mrozić uszka, żeby się nie posklejały? Mamy najlepszy patent
karp w galarecie
Karp w galarecie jak z PRL-u. Dotarliśmy do kultowego przepisu
Gessler nie dodaje octu do barszczu czerwonego. Stawia na zadziwiający składnik
Gessler nie dodaje octu do barszczu czerwonego. Stawia na zadziwiający składnik
 Ciasto Makowa panienka
Wyśmienite ciasto Makowa Panienka. Doskonała alternatywa wigilijnego makowca. Mamy przepis
Dodajesz do farszu na gołąbki ryż? Postaw na jeszcze 1 dodatek. Babcia Marysia używa go od lat
Dodajesz do farszu na gołąbki ryż? Postaw na jeszcze 1 dodatek. Babcia Marysia używa go od lat
Zupa a'la flaczki od Tomasza Strzelczyka
Uwielbiasz flaczki? Strzelczyk pokazał przepis na znacznie lepszą zupę. Smak powala na łopatki
Prosty przepis na kapustę z grochem bez namaczania. Sekret najlepszych kucharek tkwi w 2 sztuczce
Prosty przepis na kapustę z grochem bez namaczania. Sekret najlepszych kucharek tkwi w 1 sztuczce