Cebula do rosołu: w łupinie, czy bez?
pixabay/stevepb i lisaredrern
Rosół nazywany jest "królem zup". Jego odpowiednie przyrządzenie uchodzi za prawdziwą sztukę kulinarną. Dzieje się tak, ponieważ sekret tej pysznej potrawy tkwi w wielu szczegółach. Niedawno pisaliśmy o tym, jak duże znaczenie ma moment, w którym solimy rosół (tekst można przeczytać tutaj). Dzisiaj poświęcimy uwagę cebuli, która jak się okazuje, jest bardzo ważnym składnikiem bulionu.
Dlaczego dodajemy cebulę do rosołu?
Podstawą każdego klasycznego rosołu jest dobrej jakości mięso oraz starannie skomponowana włoszczyzna. Ważnym składnikiem tego dania jest również opalana nad palnikiem cebula. Dlaczego dodajemy ją do rosołu?
Tagi:
Rosół
Wybór Redakcji
Polak znalazł "Świętego Graala" grzybiarzy. Kształtem przypomina jajko, wart nawet 600 zł za kg
Ten mus kawowy nie ma sobie równych. Z ekspresem Zelmer ZCM8110 Compact Mastreo zrobisz go w moment
Zatrzęsienie na rynku jaj. Eksperci biją na alarm, ceny poszybują ostro w górę
Oto najlepszy przepis na tartę. Poznaj sposób i dowiedz się, jak w jej przygotowaniu pomógł nam robot planetarny Zelmer ZKR1355
Pieczone ziemniaki jak z restauracji? To możliwe tylko z frytkownicą Zelmer ZAF6000
Rozpoznasz grzyby po zdjęciach? Quiz dla doświadczonych grzybiarzy
Najnowsze
Polecane
Popularne
Ambasador Polski - Żaglowiec STS "Pogoria" powrócił do Gdyni
Eks Wiśniewskiego w środku koncertu nagle wpadła na scenę i zaczęła krzyczeć. Publika zamarła
ZUS wysyła pisma do Polaków. Chodzi o ważne ulgi od opłat
5 powodów, dla których mleko i produkty mleczne powinny być stałym elementem diety roczniaka
Podsyp doniczki z bratkami. Obsypią się kwiatami
Te 3 objawy powinny zaniepokoić. Mogą wskazywać na nowotwór
Pracownicy 50 plus pod ochroną. Sąd Najwyższy stawia jasne granice
16 rosyjskich bombowców ruszyło. Wiemy, co się dzieje
Lepsza relacja z Twoim psem dzięki hau.plan – poznaj innowacyjny planer treningowy