Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Gotowanie.Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

ciasto drożdżowe
Wsyp składniki do miski, poczekaj i wymieszaj. To ciasto drożdżowe zrobisz bez wyrabiania
potrawka z fasolą i kiełbasą
Wrzucam wszystko do jednego garnka i po chwili mam pyszny obiad. Mógłbym to jeść non stop
zalewanie truskawek ciastem
Układam truskawki na patelni i zalewam ciastem. Ostatnio to mój ulubiony deser
ziemniaki na targu
„Brygady tygrysa” wzięły się za kontrole w całym kraju. Rumuńskie ziemniaki sprzedawano jako polskie
ciasto z truskawkami
Na Dzień Matki podam ciasto z truskawkami z przepisu Heni. W życiu nie jadłam lepszego
sernik izaura
Sąsiadka dała mi przepis na swój słynny sernik Izaura. Tak pyszne ciasto mógłbym jeść codziennie
młoda kapusta
Siekam młodą kapustę i mieszam z kilkoma dodatkami. Ta surówka jest lepsza niż z restauracji
gołąbki
Jak dla mnie nie ma lepszych gołąbków. Cały sekret tkwi w kapuście, mało kto tak robi
ogórki małosolne
Tak ogórki małosolne robiła moja babcia. Z tym przepisem wychodzą pyszne i chrupiące
Ciasto z truskawkami
Przepis na to ciasto mam z notesiku babci. Robię je zawsze w sezonie, najlepsze jest ze świeżych truskawek
sałatka z jajkiem
Zrobienie tej sałatki zajmuje mi 15 minut. Syci na długo i nie ma w sobie ani łyżeczki majonezu
ogórki kiszone
Ogórki kiszone już nigdy nie spleśnieją w słoiku. Uratuje je ten patent
placki ziemniaczane
Zapomnij o tłuszczu. Chrupiące placki ziemniaczane z powodzeniem zrobisz bez niego
deser
Wlewam mleko i jajka do herbatników i odpalam blender. Ten deser to hit w moim domu
formowanie placków ziemniaczanych
To najlepsze placki ziemniaczane, jakie jadłem w życiu. Co za genialny pomysł
Smażone ser z kminkiem i Tomasz Strzelczyk
Strzelczyk pokazał, jak robi smażony ser z kminkiem. Teraz cała rodzina błaga o więcej
ciasto z brzoskwiniami
Pokrój brzoskwinie i wymieszaj je z mlekiem skondensowanym. Rodzina bez przerwy prosi mnie o to ciasto
zupa w chlebie
Przepis na tę starą zupę przywiozłem z Austrii. Jest tania, smaczna i sycąca
cukinia marynowana
Od lat marynuję cukinię w indyjskim stylu. Dzięki tym przyprawom jest wyrazista w smaku
wątróbka na patelni
Podsmażam wątróbkę i dodaję do niej masło. Potrawa dosłownie rozpływa się w ustach
ogórki konserwowe
Wszyscy robią kiszone, a ja wolę te. Takie ogórki to w moim domu przebój
malinowa chmurka
Takie ciasto w tym roku podam na Dzień Matki. Do jego zrobienia nie potrzeba piekarnika
kiszony agrest
Żadne ogórki, żadna kapusta. W sezonie robię kiszony agrest, rodzina za nim przepada
mizeria
Siekam, a potem sypię do mizerii. W tej wersji smakuje mi najlepiej
dżem z truskawek
Ten przepis na dżem z truskawek dostałam od babci. Nie ma w nim grama cukru
koperek w słoikach
Kroję i układam warstwami w słoikach. To najlepszy sposób na świeży koperek na zimę
lody kanapka
Lody w wafelku jak w dzieciństwie. Teraz robię je w domu z zaledwie dwóch składników
Bartek Kieżun i dorada
Upiecz rybę jak w Neapolu i zaskocz gości. Ten prosty przepis zdradza znany podróżnik kulinarny
ciasto drożdżowe
Przemysław Bociąga Wsyp składniki do miski, poczekaj i wymieszaj. To ciasto drożdżowe zrobisz bez wyrabiania
Czytaj więcej >
potrawka z fasolą i kiełbasą
Przemysław Bociąga Wrzucam wszystko do jednego garnka i po chwili mam pyszny obiad. Mógłbym to jeść non stop
Czytaj więcej >
zalewanie truskawek ciastem
Przemysław Bociąga Układam truskawki na patelni i zalewam ciastem. Ostatnio to mój ulubiony deser
Czytaj więcej >
ziemniaki na targu
Przemysław Bociąga „Brygady tygrysa” wzięły się za kontrole w całym kraju. Rumuńskie ziemniaki sprzedawano jako polskie
Czytaj więcej >
ciasto z truskawkami
Katarzyna Rachańska Na Dzień Matki podam ciasto z truskawkami z przepisu Heni. W życiu nie jadłam lepszego
Czytaj więcej >
sernik izaura
Przemysław Bociąga Sąsiadka dała mi przepis na swój słynny sernik Izaura. Tak pyszne ciasto mógłbym jeść codziennie
Czytaj więcej >
młoda kapusta
Katarzyna Rachańska Siekam młodą kapustę i mieszam z kilkoma dodatkami. Ta surówka jest lepsza niż z restauracji
Czytaj więcej >
gołąbki
Katarzyna Rachańska Jak dla mnie nie ma lepszych gołąbków. Cały sekret tkwi w kapuście, mało kto tak robi
Czytaj więcej >
ogórki małosolne
Katarzyna Rachańska Tak ogórki małosolne robiła moja babcia. Z tym przepisem wychodzą pyszne i chrupiące
Czytaj więcej >
Ciasto z truskawkami
Przemysław Bociąga Przepis na to ciasto mam z notesiku babci. Robię je zawsze w sezonie, najlepsze jest ze świeżych truskawek
Czytaj więcej >
sałatka z jajkiem
Przemysław Bociąga Zrobienie tej sałatki zajmuje mi 15 minut. Syci na długo i nie ma w sobie ani łyżeczki majonezu
Czytaj więcej >
ogórki kiszone
Katarzyna Rachańska Ogórki kiszone już nigdy nie spleśnieją w słoiku. Uratuje je ten patent
Czytaj więcej >
placki ziemniaczane
Katarzyna Rachańska Zapomnij o tłuszczu. Chrupiące placki ziemniaczane z powodzeniem zrobisz bez niego
Czytaj więcej >
deser
Katarzyna Rachańska Wlewam mleko i jajka do herbatników i odpalam blender. Ten deser to hit w moim domu
Czytaj więcej >
formowanie placków ziemniaczanych
Maciej Jurczyk To najlepsze placki ziemniaczane, jakie jadłem w życiu. Co za genialny pomysł
Czytaj więcej >
Smażone ser z kminkiem i Tomasz Strzelczyk
Maciej Jurczyk Strzelczyk pokazał, jak robi smażony ser z kminkiem. Teraz cała rodzina błaga o więcej
Czytaj więcej >
ciasto z brzoskwiniami
Przemysław Bociąga Pokrój brzoskwinie i wymieszaj je z mlekiem skondensowanym. Rodzina bez przerwy prosi mnie o to ciasto
Czytaj więcej >
zupa w chlebie
Maciej Jurczyk Przepis na tę starą zupę przywiozłem z Austrii. Jest tania, smaczna i sycąca
Czytaj więcej >
cukinia marynowana
Przemysław Bociąga Od lat marynuję cukinię w indyjskim stylu. Dzięki tym przyprawom jest wyrazista w smaku
Czytaj więcej >
wątróbka na patelni
Przemysław Bociąga Podsmażam wątróbkę i dodaję do niej masło. Potrawa dosłownie rozpływa się w ustach
Czytaj więcej >
ogórki konserwowe
Przemysław Bociąga Wszyscy robią kiszone, a ja wolę te. Takie ogórki to w moim domu przebój
Czytaj więcej >
malinowa chmurka
Katarzyna Rachańska Takie ciasto w tym roku podam na Dzień Matki. Do jego zrobienia nie potrzeba piekarnika
Czytaj więcej >
kiszony agrest
Przemysław Bociąga Żadne ogórki, żadna kapusta. W sezonie robię kiszony agrest, rodzina za nim przepada
Czytaj więcej >
mizeria
Katarzyna Rachańska Siekam, a potem sypię do mizerii. W tej wersji smakuje mi najlepiej
Czytaj więcej >
dżem z truskawek
Katarzyna Rachańska Ten przepis na dżem z truskawek dostałam od babci. Nie ma w nim grama cukru
Czytaj więcej >
koperek w słoikach
Przemysław Bociąga Kroję i układam warstwami w słoikach. To najlepszy sposób na świeży koperek na zimę
Czytaj więcej >
lody kanapka
Przemysław Bociąga Lody w wafelku jak w dzieciństwie. Teraz robię je w domu z zaledwie dwóch składników
Czytaj więcej >
Bartek Kieżun i dorada
Przemysław Bociąga Upiecz rybę jak w Neapolu i zaskocz gości. Ten prosty przepis zdradza znany podróżnik kulinarny
Czytaj więcej >
ciasto drożdżowe
Wsyp składniki do miski, poczekaj i wymieszaj. To ciasto drożdżowe zrobisz bez wyrabiania
potrawka z fasolą i kiełbasą
Wrzucam wszystko do jednego garnka i po chwili mam pyszny obiad. Mógłbym to jeść non stop
zalewanie truskawek ciastem
Układam truskawki na patelni i zalewam ciastem. Ostatnio to mój ulubiony deser
ziemniaki na targu
„Brygady tygrysa” wzięły się za kontrole w całym kraju. Rumuńskie ziemniaki sprzedawano jako polskie
ciasto z truskawkami
Na Dzień Matki podam ciasto z truskawkami z przepisu Heni. W życiu nie jadłam lepszego
sernik izaura
Sąsiadka dała mi przepis na swój słynny sernik Izaura. Tak pyszne ciasto mógłbym jeść codziennie
młoda kapusta
Siekam młodą kapustę i mieszam z kilkoma dodatkami. Ta surówka jest lepsza niż z restauracji
gołąbki
Jak dla mnie nie ma lepszych gołąbków. Cały sekret tkwi w kapuście, mało kto tak robi
ogórki małosolne
Tak ogórki małosolne robiła moja babcia. Z tym przepisem wychodzą pyszne i chrupiące
Ciasto z truskawkami
Przepis na to ciasto mam z notesiku babci. Robię je zawsze w sezonie, najlepsze jest ze świeżych truskawek
sałatka z jajkiem
Zrobienie tej sałatki zajmuje mi 15 minut. Syci na długo i nie ma w sobie ani łyżeczki majonezu
ogórki kiszone
Ogórki kiszone już nigdy nie spleśnieją w słoiku. Uratuje je ten patent
placki ziemniaczane
Zapomnij o tłuszczu. Chrupiące placki ziemniaczane z powodzeniem zrobisz bez niego
deser
Wlewam mleko i jajka do herbatników i odpalam blender. Ten deser to hit w moim domu
formowanie placków ziemniaczanych
To najlepsze placki ziemniaczane, jakie jadłem w życiu. Co za genialny pomysł
Smażone ser z kminkiem i Tomasz Strzelczyk
Strzelczyk pokazał, jak robi smażony ser z kminkiem. Teraz cała rodzina błaga o więcej
ciasto z brzoskwiniami
Pokrój brzoskwinie i wymieszaj je z mlekiem skondensowanym. Rodzina bez przerwy prosi mnie o to ciasto
zupa w chlebie
Przepis na tę starą zupę przywiozłem z Austrii. Jest tania, smaczna i sycąca
cukinia marynowana
Od lat marynuję cukinię w indyjskim stylu. Dzięki tym przyprawom jest wyrazista w smaku
wątróbka na patelni
Podsmażam wątróbkę i dodaję do niej masło. Potrawa dosłownie rozpływa się w ustach
ogórki konserwowe
Wszyscy robią kiszone, a ja wolę te. Takie ogórki to w moim domu przebój
malinowa chmurka
Takie ciasto w tym roku podam na Dzień Matki. Do jego zrobienia nie potrzeba piekarnika
kiszony agrest
Żadne ogórki, żadna kapusta. W sezonie robię kiszony agrest, rodzina za nim przepada
mizeria
Siekam, a potem sypię do mizerii. W tej wersji smakuje mi najlepiej
dżem z truskawek
Ten przepis na dżem z truskawek dostałam od babci. Nie ma w nim grama cukru
koperek w słoikach
Kroję i układam warstwami w słoikach. To najlepszy sposób na świeży koperek na zimę
lody kanapka
Lody w wafelku jak w dzieciństwie. Teraz robię je w domu z zaledwie dwóch składników
Bartek Kieżun i dorada
Upiecz rybę jak w Neapolu i zaskocz gości. Ten prosty przepis zdradza znany podróżnik kulinarny