Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Gotowanie.Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

sos z makaronem
Zrób sos na patelni i wsyp surowy makaron. Za ten przepis ktoś powinien dostać nagrodę
Kruche ciasto z rabarbarem i truskawkami
Biorę truskawki, rabarbar i szybciutko robię kruche ciasto z kruszonką. Tak smakuje tylko w maju
blanquette de veau i Rozkoszny
W niedzielę zrobię leciutką potrawkę cielęcą z przepisu Rozkosznego. To wymarzone danie na tę porę roku
kotlety mielone bez mięsa
Wyglądają jak mielone, a są bez grama mięsa. Jak dla mnie to najlepszy obiad na piątek
chłodnik z truskawek
Ten chłodnik z truskawek robię według przepisu sprzed 170 lat. Jest ozdobą stołu
deser
Pokrój banana, dodaj jajka i rozgnieć widelcem. Ten deser to hit w moim domu
ciasto bez pieczenia
Ułóż wafelki w foremce i zalej tą masą. Nie znam prostszego przepisu na ciasto bez pieczenia
zapiekanka
Mieszam ryż z mięsem mielonym i wstawiam do piekarnika. Po chwili mam obiad na każdą kieszeń
masa na zapiekankę
Kładę ugotowany makaron na patelnię i zalewam tą mieszanką. Ten obiad jeszcze mi się nie znudził
chleb
Odkąd mam ten przepis nie kupuję już chleba i bułek. O jednym dodatku nikt by nie pomyślał
Tomasz Strzelczyk i surówka z młodej kapusty
Strzelczyk wziął młodą kapustę i pokazał najlepszy patent na surówkę. Pasuje do każdego obiadu
szparagi zawinięte w ciasto francuskie i boczek
Zawiń szparagi w ciasto francuskie i boczek. Dawno nie jadłem czegoś tak dobrego
obiad z ciasta francuskiego
Łączę ciasto francuskie z mięsem i wstawiam do piekarnika. Nie znam szybszego sposobu na obiad
racuchy twarogowe
Przepis na te racuchy twarogowe dostałem od babci. Żadne inne nie smakują tak dobrze
ziemniaki w garnku
Kiedy powinno się solić wodę na ziemniaki? Większość osób ciągle popełnia ten sam błąd
Rogaliki i Ewa Wachowicz
Wachowicz wypełnia rogaliki budyniem i pyszną niespodzianką. Idealnie pasują do kawy
naleśniki
Moja rodzina uwielbia te puszyste naleśniki. Wciąż nie mogę się nadziwić, jak łatwo je przygotować
restauracja
Wybrano 100 najlepszych restauracji w Polsce. To już XIII edycja prestiżowej gali
sałatka z makaronu
Tę sałatkę na kolację robię dosłownie non stop. Syci na długo i nie ma w sobie ani grama majonezu
dżem z rabarbaru
Co roku o tej porze robię dżem z rabarbaru. Do naleśników i racuchów nie ma niczego lepszego
kiełbasa po cygańsku
Z pozostałości po majówce zrobiłem kiełbasę po cygańsku. Ten prosty przepis zasługuje na medal
obieranie czosnku
Weź ząbek czosnku i nakrętkę od butelki. Żałuję, że wcześniej nie znałem tej sztuczki
garnek rosołu
Wystarczy chwila nieuwagi i rosół wyjdzie mętny. Nigdy tak nie rób
deser z biszkoptami
Wlewam ciasto do foremki i upycham biszkopty. Ten deser mógłbym jeść non stop
gotowa zapiekanka
Robię to na obiad, gdy brakuje mi pomysłów. Rodzina co tydzień prosi o tę zapiekankę
dżem z  rabarbaru
Co roku o tej porze robię ten dżem. Jest idealny do naleśników i racuchów
wyrabianie mięsa mielonego
Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Dawno nie jadłem tak dobrych kotletów
ciasto bez pieczenia
Ostatnio to moje ulubione ciasto bez pieczenia. Wystarczy wlać masę do naczynia i poczekać
sos z makaronem
Maciej Jurczyk Zrób sos na patelni i wsyp surowy makaron. Za ten przepis ktoś powinien dostać nagrodę
Czytaj więcej >
Kruche ciasto z rabarbarem i truskawkami
Przemysław Bociąga Biorę truskawki, rabarbar i szybciutko robię kruche ciasto z kruszonką. Tak smakuje tylko w maju
Czytaj więcej >
blanquette de veau i Rozkoszny
Przemysław Bociąga W niedzielę zrobię leciutką potrawkę cielęcą z przepisu Rozkosznego. To wymarzone danie na tę porę roku
Czytaj więcej >
kotlety mielone bez mięsa
Przemysław Bociąga Wyglądają jak mielone, a są bez grama mięsa. Jak dla mnie to najlepszy obiad na piątek
Czytaj więcej >
chłodnik z truskawek
Przemysław Bociąga Ten chłodnik z truskawek robię według przepisu sprzed 170 lat. Jest ozdobą stołu
Czytaj więcej >
deser
Katarzyna Rachańska Pokrój banana, dodaj jajka i rozgnieć widelcem. Ten deser to hit w moim domu
Czytaj więcej >
ciasto bez pieczenia
Katarzyna Rachańska Ułóż wafelki w foremce i zalej tą masą. Nie znam prostszego przepisu na ciasto bez pieczenia
Czytaj więcej >
zapiekanka
Katarzyna Rachańska Mieszam ryż z mięsem mielonym i wstawiam do piekarnika. Po chwili mam obiad na każdą kieszeń
Czytaj więcej >
masa na zapiekankę
Przemysław Bociąga Kładę ugotowany makaron na patelnię i zalewam tą mieszanką. Ten obiad jeszcze mi się nie znudził
Czytaj więcej >
chleb
Maciej Jurczyk Odkąd mam ten przepis nie kupuję już chleba i bułek. O jednym dodatku nikt by nie pomyślał
Czytaj więcej >
Tomasz Strzelczyk i surówka z młodej kapusty
Maciej Jurczyk Strzelczyk wziął młodą kapustę i pokazał najlepszy patent na surówkę. Pasuje do każdego obiadu
Czytaj więcej >
szparagi zawinięte w ciasto francuskie i boczek
Maciej Jurczyk Zawiń szparagi w ciasto francuskie i boczek. Dawno nie jadłem czegoś tak dobrego
Czytaj więcej >
obiad z ciasta francuskiego
Przemysław Bociąga Łączę ciasto francuskie z mięsem i wstawiam do piekarnika. Nie znam szybszego sposobu na obiad
Czytaj więcej >
racuchy twarogowe
Maciej Jurczyk Przepis na te racuchy twarogowe dostałem od babci. Żadne inne nie smakują tak dobrze
Czytaj więcej >
ziemniaki w garnku
Maciej Jurczyk Kiedy powinno się solić wodę na ziemniaki? Większość osób ciągle popełnia ten sam błąd
Czytaj więcej >
Rogaliki i Ewa Wachowicz
Przemysław Bociąga Wachowicz wypełnia rogaliki budyniem i pyszną niespodzianką. Idealnie pasują do kawy
Czytaj więcej >
naleśniki
Maciej Jurczyk Moja rodzina uwielbia te puszyste naleśniki. Wciąż nie mogę się nadziwić, jak łatwo je przygotować
Czytaj więcej >
restauracja
Maciej Jurczyk Wybrano 100 najlepszych restauracji w Polsce. To już XIII edycja prestiżowej gali
Czytaj więcej >
sałatka z makaronu
Maciej Jurczyk Tę sałatkę na kolację robię dosłownie non stop. Syci na długo i nie ma w sobie ani grama majonezu
Czytaj więcej >
dżem z rabarbaru
Maciej Jurczyk Co roku o tej porze robię dżem z rabarbaru. Do naleśników i racuchów nie ma niczego lepszego
Czytaj więcej >
kiełbasa po cygańsku
Maciej Jurczyk Z pozostałości po majówce zrobiłem kiełbasę po cygańsku. Ten prosty przepis zasługuje na medal
Czytaj więcej >
obieranie czosnku
Przemysław Bociąga Weź ząbek czosnku i nakrętkę od butelki. Żałuję, że wcześniej nie znałem tej sztuczki
Czytaj więcej >
garnek rosołu
Przemysław Bociąga Wystarczy chwila nieuwagi i rosół wyjdzie mętny. Nigdy tak nie rób
Czytaj więcej >
deser z biszkoptami
Przemysław Bociąga Wlewam ciasto do foremki i upycham biszkopty. Ten deser mógłbym jeść non stop
Czytaj więcej >
gotowa zapiekanka
Przemysław Bociąga Robię to na obiad, gdy brakuje mi pomysłów. Rodzina co tydzień prosi o tę zapiekankę
Czytaj więcej >
dżem z  rabarbaru
Maciej Jurczyk Co roku o tej porze robię ten dżem. Jest idealny do naleśników i racuchów
Czytaj więcej >
wyrabianie mięsa mielonego
Przemysław Bociąga Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Dawno nie jadłem tak dobrych kotletów
Czytaj więcej >
ciasto bez pieczenia
Przemysław Bociąga Ostatnio to moje ulubione ciasto bez pieczenia. Wystarczy wlać masę do naczynia i poczekać
Czytaj więcej >
sos z makaronem
Zrób sos na patelni i wsyp surowy makaron. Za ten przepis ktoś powinien dostać nagrodę
Kruche ciasto z rabarbarem i truskawkami
Biorę truskawki, rabarbar i szybciutko robię kruche ciasto z kruszonką. Tak smakuje tylko w maju
blanquette de veau i Rozkoszny
W niedzielę zrobię leciutką potrawkę cielęcą z przepisu Rozkosznego. To wymarzone danie na tę porę roku
kotlety mielone bez mięsa
Wyglądają jak mielone, a są bez grama mięsa. Jak dla mnie to najlepszy obiad na piątek
chłodnik z truskawek
Ten chłodnik z truskawek robię według przepisu sprzed 170 lat. Jest ozdobą stołu
deser
Pokrój banana, dodaj jajka i rozgnieć widelcem. Ten deser to hit w moim domu
ciasto bez pieczenia
Ułóż wafelki w foremce i zalej tą masą. Nie znam prostszego przepisu na ciasto bez pieczenia
zapiekanka
Mieszam ryż z mięsem mielonym i wstawiam do piekarnika. Po chwili mam obiad na każdą kieszeń
masa na zapiekankę
Kładę ugotowany makaron na patelnię i zalewam tą mieszanką. Ten obiad jeszcze mi się nie znudził
chleb
Odkąd mam ten przepis nie kupuję już chleba i bułek. O jednym dodatku nikt by nie pomyślał
Tomasz Strzelczyk i surówka z młodej kapusty
Strzelczyk wziął młodą kapustę i pokazał najlepszy patent na surówkę. Pasuje do każdego obiadu
szparagi zawinięte w ciasto francuskie i boczek
Zawiń szparagi w ciasto francuskie i boczek. Dawno nie jadłem czegoś tak dobrego
obiad z ciasta francuskiego
Łączę ciasto francuskie z mięsem i wstawiam do piekarnika. Nie znam szybszego sposobu na obiad
racuchy twarogowe
Przepis na te racuchy twarogowe dostałem od babci. Żadne inne nie smakują tak dobrze
ziemniaki w garnku
Kiedy powinno się solić wodę na ziemniaki? Większość osób ciągle popełnia ten sam błąd
Rogaliki i Ewa Wachowicz
Wachowicz wypełnia rogaliki budyniem i pyszną niespodzianką. Idealnie pasują do kawy
naleśniki
Moja rodzina uwielbia te puszyste naleśniki. Wciąż nie mogę się nadziwić, jak łatwo je przygotować
restauracja
Wybrano 100 najlepszych restauracji w Polsce. To już XIII edycja prestiżowej gali
sałatka z makaronu
Tę sałatkę na kolację robię dosłownie non stop. Syci na długo i nie ma w sobie ani grama majonezu
dżem z rabarbaru
Co roku o tej porze robię dżem z rabarbaru. Do naleśników i racuchów nie ma niczego lepszego
kiełbasa po cygańsku
Z pozostałości po majówce zrobiłem kiełbasę po cygańsku. Ten prosty przepis zasługuje na medal
obieranie czosnku
Weź ząbek czosnku i nakrętkę od butelki. Żałuję, że wcześniej nie znałem tej sztuczki
garnek rosołu
Wystarczy chwila nieuwagi i rosół wyjdzie mętny. Nigdy tak nie rób
deser z biszkoptami
Wlewam ciasto do foremki i upycham biszkopty. Ten deser mógłbym jeść non stop
gotowa zapiekanka
Robię to na obiad, gdy brakuje mi pomysłów. Rodzina co tydzień prosi o tę zapiekankę
dżem z  rabarbaru
Co roku o tej porze robię ten dżem. Jest idealny do naleśników i racuchów
wyrabianie mięsa mielonego
Zetrzyj na tarce i dodaj do masy na mielone. Dawno nie jadłem tak dobrych kotletów
ciasto bez pieczenia
Ostatnio to moje ulubione ciasto bez pieczenia. Wystarczy wlać masę do naczynia i poczekać