Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Gotowanie.Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

czekolada na cieście francuskim
Tabliczkę czekolady zawijam w ciasto francuskie. Ten deser przygotowuję w 1 minutę, ale znika znacznie szybciej
quesadilla
Gotowe placki kupuję w dyskoncie i w 10 minut mam danie dla niespodziewanych gości. W domu zawsze jest zapas
makaron
Biorę żółtka, ser, szparagi i robię taki wiosenny makaron, że znajomi wydzierają sobie przepis
Wurstsalat
Kroję w paski resztki wędlin, ogórka, cebulę i robię pyszną sałatkę. Przepis przywiozła ciocia z Niemiec
siekanie kapusty
Siekam młodą kapustę, ścieram marchewkę i dodaję rzodkiewkę. Ta surówka pasuje do wszystkiego
zalewanie biszkoptów masą
Ułóż biszkopty w foremce i zalej tą masą. Nie znam prostszego przepisu na ciasto
ogórki małosolne
Ile soli potrzeba do zrobienia zalewy na ogórki małosolne? Znamy najlepsze proporcje
ciasto
Henia zachwyciła przepisem na ciasto „Szmaragd”. W tym roku podam je na 3 maja
pieczona kiełbasa
Ponacinaj kiełbasę, zalej marynatą i upiecz. Ta wersja smakuje lepiej niż z grilla
pomidory faszerowane
Natnij pomidory, nafaszeruj koperkiem i zawiń w folię. Dawno nie jadłem czegoś tak pysznego
herbatniki z jabłkami
Pokrój jabłka na plastry i ułóż na herbatnikach. Za ten deser ktoś powinien dostać medal
sernik z wafelkami
Taki sernik z wafelkami zrobię na majówkę. Z tym przepisem zawsze się udaje
kalafior
Od lat gotuję tak kalafiora. Jest pyszny i delikatny, każda różyczka rozpływa się w ustach
ryba na obiad
Zawijam wszystko w papier, kładę na blachę i zapiekam. W chwilę mam obiad na każdą kieszeń
ciasto z dżemem porzeczkowym
Mieszam dżem z tą masą i wstawiam do piekarnika. Takie błyskawiczne ciasto mógłbym robić codziennie
gotowa zapiekanka
Gdy nie mam pomysłu na obiad, robię tę szybką zapiekankę. Zawsze się udaje, a pracy jest tyle, co nic
drożdżówki
Takie drożdżówki z budyniem zrobię na majówkę. Nikt się im nie oprze na deser po grillu
ciasto bez pieczenia
To ciasto bez pieczenia robię z 5 składników. Całość zajmuje mi 20 minut, prościej się już nie da
warzywna sałatka na majówkę
W tym roku na majówkę podam taką sałatkę. Z grillowanym mięsem nic nie komponuje się lepiej
zupa na wiosnę
Wygląda jak flaczki, a nie ma w niej grama mięsa. Tę lekką i pożywną zupę robię na wiosnę co i raz
kotlety i Tomasz Strzelczyk
Strzelczyk ożywia kultowe danie PRL-u. Nadal jet pyszne i tanie
grillowanie
Rzeczy na grilla bardzo podrożały. Na co zwracać uwagę przed majówką
Jajka zapiekane w bułkach
Wydrąż bułkę i zapiecz w niej jajka. To teraz śniadaniowy hit
ciasto z rabarbarem
W sezonie zawsze piekę to ciasto z rabarbarem. Cała blacha znika do ostatniego okruszka
Tomasz Strzelczyk
Strzelczyk będzie pomagał restauracjom w opałach. Prosi, by go „nie mylić ze znanym programem TVN"
Piotr Kucharski
Nie znam łatwiejszego przepisu na chleb. Dostałem go od piekarza Piotra Kucharskiego
warzywa w rękawie do pieczenia
Kroję kilka tanich składników i wkładam do rękawa. Nie znam prostszego i smaczniejszego sposobu na obiad
brązowe banany
Czy można jeść dojrzałe banany z brązowymi plamami? Opinia eksperta nie pozostawia złudzeń
czekolada na cieście francuskim
Przemysław Bociąga Tabliczkę czekolady zawijam w ciasto francuskie. Ten deser przygotowuję w 1 minutę, ale znika znacznie szybciej
Czytaj więcej >
quesadilla
Katarzyna Rachańska Gotowe placki kupuję w dyskoncie i w 10 minut mam danie dla niespodziewanych gości. W domu zawsze jest zapas
Czytaj więcej >
makaron
Katarzyna Rachańska Biorę żółtka, ser, szparagi i robię taki wiosenny makaron, że znajomi wydzierają sobie przepis
Czytaj więcej >
Wurstsalat
Przemysław Bociąga Kroję w paski resztki wędlin, ogórka, cebulę i robię pyszną sałatkę. Przepis przywiozła ciocia z Niemiec
Czytaj więcej >
siekanie kapusty
Przemysław Bociąga Siekam młodą kapustę, ścieram marchewkę i dodaję rzodkiewkę. Ta surówka pasuje do wszystkiego
Czytaj więcej >
zalewanie biszkoptów masą
Przemysław Bociąga Ułóż biszkopty w foremce i zalej tą masą. Nie znam prostszego przepisu na ciasto
Czytaj więcej >
ogórki małosolne
Katarzyna Rachańska Ile soli potrzeba do zrobienia zalewy na ogórki małosolne? Znamy najlepsze proporcje
Czytaj więcej >
ciasto
Katarzyna Rachańska Henia zachwyciła przepisem na ciasto „Szmaragd”. W tym roku podam je na 3 maja
Czytaj więcej >
pieczona kiełbasa
Przemysław Bociąga Ponacinaj kiełbasę, zalej marynatą i upiecz. Ta wersja smakuje lepiej niż z grilla
Czytaj więcej >
pomidory faszerowane
Przemysław Bociąga Natnij pomidory, nafaszeruj koperkiem i zawiń w folię. Dawno nie jadłem czegoś tak pysznego
Czytaj więcej >
herbatniki z jabłkami
Przemysław Bociąga Pokrój jabłka na plastry i ułóż na herbatnikach. Za ten deser ktoś powinien dostać medal
Czytaj więcej >
sernik z wafelkami
Katarzyna Rachańska Taki sernik z wafelkami zrobię na majówkę. Z tym przepisem zawsze się udaje
Czytaj więcej >
kalafior
Katarzyna Rachańska Od lat gotuję tak kalafiora. Jest pyszny i delikatny, każda różyczka rozpływa się w ustach
Czytaj więcej >
ryba na obiad
Katarzyna Rachańska Zawijam wszystko w papier, kładę na blachę i zapiekam. W chwilę mam obiad na każdą kieszeń
Czytaj więcej >
ciasto z dżemem porzeczkowym
Maciej Jurczyk Mieszam dżem z tą masą i wstawiam do piekarnika. Takie błyskawiczne ciasto mógłbym robić codziennie
Czytaj więcej >
gotowa zapiekanka
Przemysław Bociąga Gdy nie mam pomysłu na obiad, robię tę szybką zapiekankę. Zawsze się udaje, a pracy jest tyle, co nic
Czytaj więcej >
drożdżówki
Katarzyna Rachańska Takie drożdżówki z budyniem zrobię na majówkę. Nikt się im nie oprze na deser po grillu
Czytaj więcej >
ciasto bez pieczenia
Maciej Jurczyk To ciasto bez pieczenia robię z 5 składników. Całość zajmuje mi 20 minut, prościej się już nie da
Czytaj więcej >
warzywna sałatka na majówkę
Maciej Jurczyk W tym roku na majówkę podam taką sałatkę. Z grillowanym mięsem nic nie komponuje się lepiej
Czytaj więcej >
zupa na wiosnę
Maciej Jurczyk Wygląda jak flaczki, a nie ma w niej grama mięsa. Tę lekką i pożywną zupę robię na wiosnę co i raz
Czytaj więcej >
kotlety i Tomasz Strzelczyk
Katarzyna Rachańska Strzelczyk ożywia kultowe danie PRL-u. Nadal jet pyszne i tanie
Czytaj więcej >
grillowanie
Katarzyna Rachańska Rzeczy na grilla bardzo podrożały. Na co zwracać uwagę przed majówką
Czytaj więcej >
Jajka zapiekane w bułkach
Katarzyna Rachańska Wydrąż bułkę i zapiecz w niej jajka. To teraz śniadaniowy hit
Czytaj więcej >
ciasto z rabarbarem
Maciej Jurczyk W sezonie zawsze piekę to ciasto z rabarbarem. Cała blacha znika do ostatniego okruszka
Czytaj więcej >
Tomasz Strzelczyk
Maciej Jurczyk Strzelczyk będzie pomagał restauracjom w opałach. Prosi, by go „nie mylić ze znanym programem TVN"
Czytaj więcej >
Piotr Kucharski
Przemysław Bociąga Nie znam łatwiejszego przepisu na chleb. Dostałem go od piekarza Piotra Kucharskiego
Czytaj więcej >
warzywa w rękawie do pieczenia
Maciej Jurczyk Kroję kilka tanich składników i wkładam do rękawa. Nie znam prostszego i smaczniejszego sposobu na obiad
Czytaj więcej >
brązowe banany
Przemysław Bociąga Czy można jeść dojrzałe banany z brązowymi plamami? Opinia eksperta nie pozostawia złudzeń
Czytaj więcej >
czekolada na cieście francuskim
Tabliczkę czekolady zawijam w ciasto francuskie. Ten deser przygotowuję w 1 minutę, ale znika znacznie szybciej
quesadilla
Gotowe placki kupuję w dyskoncie i w 10 minut mam danie dla niespodziewanych gości. W domu zawsze jest zapas
makaron
Biorę żółtka, ser, szparagi i robię taki wiosenny makaron, że znajomi wydzierają sobie przepis
Wurstsalat
Kroję w paski resztki wędlin, ogórka, cebulę i robię pyszną sałatkę. Przepis przywiozła ciocia z Niemiec
siekanie kapusty
Siekam młodą kapustę, ścieram marchewkę i dodaję rzodkiewkę. Ta surówka pasuje do wszystkiego
zalewanie biszkoptów masą
Ułóż biszkopty w foremce i zalej tą masą. Nie znam prostszego przepisu na ciasto
ogórki małosolne
Ile soli potrzeba do zrobienia zalewy na ogórki małosolne? Znamy najlepsze proporcje
ciasto
Henia zachwyciła przepisem na ciasto „Szmaragd”. W tym roku podam je na 3 maja
pieczona kiełbasa
Ponacinaj kiełbasę, zalej marynatą i upiecz. Ta wersja smakuje lepiej niż z grilla
pomidory faszerowane
Natnij pomidory, nafaszeruj koperkiem i zawiń w folię. Dawno nie jadłem czegoś tak pysznego
herbatniki z jabłkami
Pokrój jabłka na plastry i ułóż na herbatnikach. Za ten deser ktoś powinien dostać medal
sernik z wafelkami
Taki sernik z wafelkami zrobię na majówkę. Z tym przepisem zawsze się udaje
kalafior
Od lat gotuję tak kalafiora. Jest pyszny i delikatny, każda różyczka rozpływa się w ustach
ryba na obiad
Zawijam wszystko w papier, kładę na blachę i zapiekam. W chwilę mam obiad na każdą kieszeń
ciasto z dżemem porzeczkowym
Mieszam dżem z tą masą i wstawiam do piekarnika. Takie błyskawiczne ciasto mógłbym robić codziennie
gotowa zapiekanka
Gdy nie mam pomysłu na obiad, robię tę szybką zapiekankę. Zawsze się udaje, a pracy jest tyle, co nic
drożdżówki
Takie drożdżówki z budyniem zrobię na majówkę. Nikt się im nie oprze na deser po grillu
ciasto bez pieczenia
To ciasto bez pieczenia robię z 5 składników. Całość zajmuje mi 20 minut, prościej się już nie da
warzywna sałatka na majówkę
W tym roku na majówkę podam taką sałatkę. Z grillowanym mięsem nic nie komponuje się lepiej
zupa na wiosnę
Wygląda jak flaczki, a nie ma w niej grama mięsa. Tę lekką i pożywną zupę robię na wiosnę co i raz
kotlety i Tomasz Strzelczyk
Strzelczyk ożywia kultowe danie PRL-u. Nadal jet pyszne i tanie
grillowanie
Rzeczy na grilla bardzo podrożały. Na co zwracać uwagę przed majówką
Jajka zapiekane w bułkach
Wydrąż bułkę i zapiecz w niej jajka. To teraz śniadaniowy hit
ciasto z rabarbarem
W sezonie zawsze piekę to ciasto z rabarbarem. Cała blacha znika do ostatniego okruszka
Tomasz Strzelczyk
Strzelczyk będzie pomagał restauracjom w opałach. Prosi, by go „nie mylić ze znanym programem TVN"
Piotr Kucharski
Nie znam łatwiejszego przepisu na chleb. Dostałem go od piekarza Piotra Kucharskiego
warzywa w rękawie do pieczenia
Kroję kilka tanich składników i wkładam do rękawa. Nie znam prostszego i smaczniejszego sposobu na obiad
brązowe banany
Czy można jeść dojrzałe banany z brązowymi plamami? Opinia eksperta nie pozostawia złudzeń