Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Gotowanie.Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

gołąbki
Gołąbki bez zawijania robię, gdy mam mało czasu. Znikają z talerzy w mgnieniu oka
surówka
Ta niemiecka surówka z cukinii jest lepsza niż mizeria. Idealna do ziemniaków i mielonych
sałatka
Ta sałatka to idealna przekąska na śniadanie lub do pracy. Jej przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę
miód i Katarzyna Bosacka
Bosacka przypomina: czytaj etykiety na miodzie. Pojawił się nowy obowiązek
ciasto
Ułóż kiwi i zalej tą masą. To najlepsze ciasto, jakie jadłam
domowy twaróg z ziołami
Sklepowy twaróg może się schować. Sam robię wiejski twarożek z ziołami a rodzina nie chce innych śniadań
por i Jamie Oliver
Najpyszniejsze młode pory robię według przepisu Jamiego Olivera
lody z grillowanym ananasem
To najlepszy sposób na ananasa. Świetnie pasuje i do lodów, i do mięsa
zupa
Przepis na tę zupę dostałem od babci. Taką jadała w swoim dzieciństwie
ciasto marcinek
Ten przepis na ciasto dostałem na Podlasiu. Marcinek to idealne ciasto na majówkę
ciasto z rabarbarem
Ostatnio to mój ulubiony przepis na ciasto z rabarbarem. Smakuje cudownie i zawsze się udaje
smażenie kotletów schabowych
Natrzyj tym schab, obtocz w panierce i usmaż. To mój ulubiony sposób na kotlety schabowe
pieczona cykoria
Koleżanka przywiozła ten przepis z Francji. Młoda cykoria pieczona z szynką to hit tej wiosny
szczypiorek ze śmietaną
To najprostsza sałatka na wiosnę. Jej przygotowanie trwa 1 minutę
deser
Kroję truskawki, kładę na cieście i zawijam w rulon. Nie mogę się doczekać, aż znów zrobię ten deser
zupa dziadówka
Kiedyś zajadano się tą zupą na każdej wsi, dziś nikt jej nie pamięta. Jest tania i przepyszna
mizeria
W życiu nie jadłem lepszej surówki. Mizeria po szwedzku smakuje jak marzenie
kapusta w misce
Zalewam nimi kapustę i wrzucam na patelnię. Taki obiad robię co najmniej raz na tydzień
szakszuka i karol okrasa
Żadna jajecznica. Okrasa stawia na egzotyczną szakszukę, nie ma lepszego śniadania
biszkopty na cieście
Weź ciasto francuskie i ułóż na nim biszkopty. Ten deser to hit w moim domu
kotlety z jakiem
Na niedzielny obiad podam jajka po szkocku. Moja rodzina za nimi przepada
obiad
Zawijam mięso mielone w plastry boczku i zapiekam. Mąż ciągle prosi mnie o ten obiad
domowa kiełbasa
Mieszam mięso z przyprawami i robię drobiową kiełbasę. Z tym banalnym przepisem poradzi sobie każdy
dżem bananowy
Ten dżem robię co roku o tej porze. Jest najlepszy do naleśników
strzelczyk je kotleta
Strzelczyk zjadł gigantycznego schabowego w Zakopanem. Jego cena przyjemnie zaskakuje
faszerowanie kapusty
Wydrąż kapustę i wypchaj po brzegi mięsem mielonym. To danie wolę nawet od gołąbków
deser z wafelkami
Ułóż wafelki w foremce i zalej tą masą. Ten deser robię w chwilę, mógłbym go jeść codziennie
pesto z czosnku niedźwiedziego
Co roku robię pesto z czosnku niedźwiedziego. Jest idealne do kanapek
gołąbki
Maciej Jurczyk Gołąbki bez zawijania robię, gdy mam mało czasu. Znikają z talerzy w mgnieniu oka
Czytaj więcej >
surówka
Katarzyna Rachańska Ta niemiecka surówka z cukinii jest lepsza niż mizeria. Idealna do ziemniaków i mielonych
Czytaj więcej >
sałatka
Katarzyna Rachańska Ta sałatka to idealna przekąska na śniadanie lub do pracy. Jej przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę
Czytaj więcej >
miód i Katarzyna Bosacka
Maciej Jurczyk Bosacka przypomina: czytaj etykiety na miodzie. Pojawił się nowy obowiązek
Czytaj więcej >
ciasto
Katarzyna Rachańska Ułóż kiwi i zalej tą masą. To najlepsze ciasto, jakie jadłam
Czytaj więcej >
domowy twaróg z ziołami
Maciej Jurczyk Sklepowy twaróg może się schować. Sam robię wiejski twarożek z ziołami a rodzina nie chce innych śniadań
Czytaj więcej >
por i Jamie Oliver
Maciej Jurczyk Najpyszniejsze młode pory robię według przepisu Jamiego Olivera
Czytaj więcej >
lody z grillowanym ananasem
Maciej Jurczyk To najlepszy sposób na ananasa. Świetnie pasuje i do lodów, i do mięsa
Czytaj więcej >
zupa
Maciej Jurczyk Przepis na tę zupę dostałem od babci. Taką jadała w swoim dzieciństwie
Czytaj więcej >
ciasto marcinek
Maciej Jurczyk Ten przepis na ciasto dostałem na Podlasiu. Marcinek to idealne ciasto na majówkę
Czytaj więcej >
ciasto z rabarbarem
Przemysław Bociąga Ostatnio to mój ulubiony przepis na ciasto z rabarbarem. Smakuje cudownie i zawsze się udaje
Czytaj więcej >
smażenie kotletów schabowych
Przemysław Bociąga Natrzyj tym schab, obtocz w panierce i usmaż. To mój ulubiony sposób na kotlety schabowe
Czytaj więcej >
pieczona cykoria
Maciej Jurczyk Koleżanka przywiozła ten przepis z Francji. Młoda cykoria pieczona z szynką to hit tej wiosny
Czytaj więcej >
szczypiorek ze śmietaną
Maciej Jurczyk To najprostsza sałatka na wiosnę. Jej przygotowanie trwa 1 minutę
Czytaj więcej >
deser
Katarzyna Rachańska Kroję truskawki, kładę na cieście i zawijam w rulon. Nie mogę się doczekać, aż znów zrobię ten deser
Czytaj więcej >
zupa dziadówka
Maciej Jurczyk Kiedyś zajadano się tą zupą na każdej wsi, dziś nikt jej nie pamięta. Jest tania i przepyszna
Czytaj więcej >
mizeria
Maciej Jurczyk W życiu nie jadłem lepszej surówki. Mizeria po szwedzku smakuje jak marzenie
Czytaj więcej >
kapusta w misce
Przemysław Bociąga Zalewam nimi kapustę i wrzucam na patelnię. Taki obiad robię co najmniej raz na tydzień
Czytaj więcej >
szakszuka i karol okrasa
Przemysław Bociąga Żadna jajecznica. Okrasa stawia na egzotyczną szakszukę, nie ma lepszego śniadania
Czytaj więcej >
biszkopty na cieście
Maciej Jurczyk Weź ciasto francuskie i ułóż na nim biszkopty. Ten deser to hit w moim domu
Czytaj więcej >
kotlety z jakiem
Maciej Jurczyk Na niedzielny obiad podam jajka po szkocku. Moja rodzina za nimi przepada
Czytaj więcej >
obiad
Katarzyna Rachańska Zawijam mięso mielone w plastry boczku i zapiekam. Mąż ciągle prosi mnie o ten obiad
Czytaj więcej >
domowa kiełbasa
Przemysław Bociąga Mieszam mięso z przyprawami i robię drobiową kiełbasę. Z tym banalnym przepisem poradzi sobie każdy
Czytaj więcej >
dżem bananowy
Przemysław Bociąga Ten dżem robię co roku o tej porze. Jest najlepszy do naleśników
Czytaj więcej >
strzelczyk je kotleta
Przemysław Bociąga Strzelczyk zjadł gigantycznego schabowego w Zakopanem. Jego cena przyjemnie zaskakuje
Czytaj więcej >
faszerowanie kapusty
Przemysław Bociąga Wydrąż kapustę i wypchaj po brzegi mięsem mielonym. To danie wolę nawet od gołąbków
Czytaj więcej >
deser z wafelkami
Przemysław Bociąga Ułóż wafelki w foremce i zalej tą masą. Ten deser robię w chwilę, mógłbym go jeść codziennie
Czytaj więcej >
pesto z czosnku niedźwiedziego
Przemysław Bociąga Co roku robię pesto z czosnku niedźwiedziego. Jest idealne do kanapek
Czytaj więcej >
gołąbki
Gołąbki bez zawijania robię, gdy mam mało czasu. Znikają z talerzy w mgnieniu oka
surówka
Ta niemiecka surówka z cukinii jest lepsza niż mizeria. Idealna do ziemniaków i mielonych
sałatka
Ta sałatka to idealna przekąska na śniadanie lub do pracy. Jej przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę
miód i Katarzyna Bosacka
Bosacka przypomina: czytaj etykiety na miodzie. Pojawił się nowy obowiązek
ciasto
Ułóż kiwi i zalej tą masą. To najlepsze ciasto, jakie jadłam
domowy twaróg z ziołami
Sklepowy twaróg może się schować. Sam robię wiejski twarożek z ziołami a rodzina nie chce innych śniadań
por i Jamie Oliver
Najpyszniejsze młode pory robię według przepisu Jamiego Olivera
lody z grillowanym ananasem
To najlepszy sposób na ananasa. Świetnie pasuje i do lodów, i do mięsa
zupa
Przepis na tę zupę dostałem od babci. Taką jadała w swoim dzieciństwie
ciasto marcinek
Ten przepis na ciasto dostałem na Podlasiu. Marcinek to idealne ciasto na majówkę
ciasto z rabarbarem
Ostatnio to mój ulubiony przepis na ciasto z rabarbarem. Smakuje cudownie i zawsze się udaje
smażenie kotletów schabowych
Natrzyj tym schab, obtocz w panierce i usmaż. To mój ulubiony sposób na kotlety schabowe
pieczona cykoria
Koleżanka przywiozła ten przepis z Francji. Młoda cykoria pieczona z szynką to hit tej wiosny
szczypiorek ze śmietaną
To najprostsza sałatka na wiosnę. Jej przygotowanie trwa 1 minutę
deser
Kroję truskawki, kładę na cieście i zawijam w rulon. Nie mogę się doczekać, aż znów zrobię ten deser
zupa dziadówka
Kiedyś zajadano się tą zupą na każdej wsi, dziś nikt jej nie pamięta. Jest tania i przepyszna
mizeria
W życiu nie jadłem lepszej surówki. Mizeria po szwedzku smakuje jak marzenie
kapusta w misce
Zalewam nimi kapustę i wrzucam na patelnię. Taki obiad robię co najmniej raz na tydzień
szakszuka i karol okrasa
Żadna jajecznica. Okrasa stawia na egzotyczną szakszukę, nie ma lepszego śniadania
biszkopty na cieście
Weź ciasto francuskie i ułóż na nim biszkopty. Ten deser to hit w moim domu
kotlety z jakiem
Na niedzielny obiad podam jajka po szkocku. Moja rodzina za nimi przepada
obiad
Zawijam mięso mielone w plastry boczku i zapiekam. Mąż ciągle prosi mnie o ten obiad
domowa kiełbasa
Mieszam mięso z przyprawami i robię drobiową kiełbasę. Z tym banalnym przepisem poradzi sobie każdy
dżem bananowy
Ten dżem robię co roku o tej porze. Jest najlepszy do naleśników
strzelczyk je kotleta
Strzelczyk zjadł gigantycznego schabowego w Zakopanem. Jego cena przyjemnie zaskakuje
faszerowanie kapusty
Wydrąż kapustę i wypchaj po brzegi mięsem mielonym. To danie wolę nawet od gołąbków
deser z wafelkami
Ułóż wafelki w foremce i zalej tą masą. Ten deser robię w chwilę, mógłbym go jeść codziennie
pesto z czosnku niedźwiedziego
Co roku robię pesto z czosnku niedźwiedziego. Jest idealne do kanapek