Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Gotowanie.Smakosze.pl > Przepisy > Gessler ma prosty patent na apetyczną zupę ogórkową. Nie używa tarki

Gessler ma prosty patent na apetyczną zupę ogórkową. Nie używa tarki

Gessler ma prosty patent na apetyczną zupę ogórkową. Nie używa tarki
canva/Shaiith; TRICOLORS/East News

Zupa ogórkowa jest jedną z częściej goszczących na naszych stołach. Magda Gessler przygotowuje ją, pomijając etap ścierania ogórków kiszonych. Zamiast żmudnej czynności wybiera pokrojenie warzywa w plasterki i uzyskuje tym samym o wiele bogatszą w smak potrawę. Zupa wygląda też bardzo apetycznie. Musicie jej spróbować.

Smaczna zupa ogórkową ma wiele odsłon. Przyrządzone na bazie pokrojonych w plasterki kiszeniaków danie Magdy Gessler jest niezwykle smakowite. Aromatu dodaje mu świeży koperek. Nikt tej zupie się nie oprze.

Przepis na znakomitą zupę ogórkową Magdy Gessler

Składniki:

  • 400 g wieprzowych żeberek

  • 5-6 ogórków kiszonych

  • 5 niezbyt dużych ziemniaków

  • 1 mały por

  • 2 średnie marchewki

  • 1 nieduża pietruszka

  • kawałek średniego selera

  • 30 g śmietany 18%

  • sól i pieprz w ilości do smaku

  • posiekany świeży koperek do podania

Jak zrobić pyszną zupę ogórkową? Magda Gessler zdradziła swój patent

Oczyszczone mięso umieszczamy w garnku i zalewamy je wodą. Dodajemy umytą i obraną pietruszkę oraz seler. Na koniec wrzucamy oczyszczonego pora i doprowadzamy całość do wrzenia. Gotujemy 60 minut.

Po tym czasie usuwamy warzywa, a do garnka wkładamy obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę oraz oczyszczone i pokrojone w niewielką kostkę ziemniaki. Gotujemy do 15 minut, po czym dodajemy pokrojone w plasterki ogórki kiszone.

Po około 5 minutach gotowania łączymy zupę ogórkową z zahartowaną śmietaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i posypujemy koperkiem przed podaniem. Smacznego.

Na naszej stronie znajdziecie więcej przepisów na dania od Magdy Gessler. Szczególnie polecamy doskonałe kotlety schabowe z przepisu gwiazdy Kuchennych Rewolucji. Być może skusi was też prosta receptura na znakomite naleśniki. Będą pyszne z każdym farszem.

Gessler ma prosty patent na apetyczną zupę ogórkową. Nie używa tarki
canva/peredniankina

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: kobieta.interia