Gofry jak znad morza robię w 2 pysznych wersjach. Moja rodzina je uwielbia
Jak lato, to koniecznie gofry. Nie musisz jednak pokonywać dziesiątek kilometrów, by zjeść gofry jak znad morza. Teraz w prosty sposób przygotujesz je samodzielnie w domu. Wszystko dzięki gofrownicy Zelmer ZWM0012.
Najlepsze gofry w domowym zaciszu
Lato nieodłącznie kojarzy się z goframi. Gorące, chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku- tak właśnie smakują te idealne. Dzięki gofrownicy Zelmer ZWM0012 możesz przygotować je samodzielnie w domu. Co lepsze, nie musisz ograniczać się do gofrów na słodko. Urządzenie równie sprawnie przygotuje je także w wytrawnej wersji.
Gofrownica Zelmer ZWM0012 ma moc 1200. Można w niej przygotować jednocześnie dwa klasyczne prostokątne gofry. Płytki gofrownicy mają nieprzywierającą powłokę, a samo urządzenie posiada regulację temperatury oraz trwałą i estetyczną obudowę z bakelitu i stali nierdzewnej. To gwarancja wygody i bezpieczeństwa podczas używania gofrownicy.
Pyszne i chrupiące gofry jak znad morza z łatwością przygotujesz z gofrownicą Zelmer ZWM0012. Z kodem ANNA20 dostaniesz ją taniej o 20%. Pełną ofertę znajdziesz TUTAJ.
Przepis na gofry jak znad morza dzięki gofrownicy Zelmer ZWM0012
Do przygotowania wytrawnych gofrów użyj takich samych składników, jak do gofrów na słodko. Nie dodawaj jednak cukru. Zamiast niego postaw na przyprawy, takie jak oregano i bazylia. Nie zapomnij także o innych składnikach, jak salami, czy papryka. Takie gofry to idealna propozycja na pyszne i sycące śniadanie, a także na lunch lub kolację.
Składniki na gofry na słodko:
- 330 g mąki pszennej
- 60 g skrobi ziemniaczanej
- 440 g wody gazowanej
- 50 g cukru (jeśli chcesz zrobić z tego samego ciasta wersję wytrawną, dodaj odpowiednio mniej cukru)
- 1 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jajka
- szczypta soli
- 110 g oleju
Składniki na wytrawne gofry:
- 60 g salami
- 80 g papryki
- pół czerwonej cebuli
- 80 g kukurydzy z puszki
- Po 1 łyżeczce oregano i bazylii
Jak zrobić słodkie gofry?
Krok 1. Mąkę pszenną, skrobię, cukier, sól i proszek do pieczenia wsyp do miski. Następnie wbij jajka i wlej wodę gazowaną. Mieszaj rózgą kuchenną, aż składniki dobrze się połączą i powstanie jednolite ciasto.

Krok 2. Nagrzej gofrownicę Zelmer ZWM0012. Gdy już będzie ciepła, wlej dwie porcje ciasta na kratki.

Krok 3. Po kilku minutach otrzymasz pyszne, słodkie gofry. Podaj je z ulubionymi dodatkami.

Jak zrobić wytrawne gofry na śniadanie?
Krok 1. Mąkę, skrobię ziemniaczaną, sól, proszek do pieczenia, oregano i bazylię wsyp do miski. Wbij jajka, wlej wodę gazowaną. Połącz do uzyskania jednolitego ciasta. Teraz dodaj pokrojoną w drobną kostkę paprykę, salami i cebulę. Dodaj również odsączoną z zalewy kukurydzę.

Krok 2. Składniki połącz łyżką. Ciasto przelej na rozgrzaną gofrownicę Zelmer ZWM0012.

Krok 3. Upieczone gofry wyjmij z gofrownicy i podaj na ciepło na lunch, kolację lub śniadanie. Smacznego!
Pyszne i chrupiące gofry jak znad morza z łatwością przygotujesz z gofrownicą Zelmer ZWM0012. Z kodem ANNA20 dostaniesz ją taniej o 20%. Pełną ofertę znajdziesz TUTAJ.

Materiał przygotowany we współpracy z marką Zelmer.