Do karkówki z grilla podaję te pomidory. Znajomi mówią, że to najlepszy dodatek do mięs
Majówka zbliża się wielkimi krokami, a to oznacza rozpoczęcie sezonu grillowego. Z pewnością czeka na to wiele osób. Dlatego warto znać przepisy na pyszne przekąski, które idealnie będą pasować do mięsnych przysmaków z grilla. Przedstawiamy wam pomysł na jedną z nich.
Sezon grillowy już za chwilę
Sezon grillowy to z pewnością ulubiona część w roku wielu osób. Piękna pogoda, ciepłe powietrze, znakomite przekąski i czas spędzony z najbliższymi to coś, na co z pewnością warto czekać. Aby grillowanie w pełni się udało, warto oprócz mięsa przygotować przekąski, które idealnie będą się komponować między innymi z kiełbasą, karkówką czy boczkiem.

Wszelkie sałatki, grillowane warzywa czy inne smakołyki to klasyczny obowiązek. Jednak jeśli chcecie zaskoczyć pozostałych gości, to warto przygotować coś, czego smaku jeszcze nie znają. Przykładem takiej przekąski mogą być pomidory ze smakowitym farszem. Sprawdźcie, jak je zrobić.
Pyszna przekąska na majówkę
Takie pomidory z dodatkami świetnie odnajdą się na grillowym stole. Do ich przygotowania będziemy potrzebować następujących składników.
Składniki:
- 2 pomidory
- 160 g sera żółtego
- 4 łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- suszona bazylia
- szczypiorek
Dalsza część tekstu pod filmem.
Pyszne pomidory na majówkę
Taka przekąska idealnie połączy się ze smakiem karkówki.
W pierwszej kolejności ścieramy ser na tarce o dużych oczkach i przekładamy go do miski. Następnie dodajemy majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dokładnie mieszamy.
Pomidory kroimy w plastry, układamy je na półmisku i na każdym z nich umieszczamy jedną łyżkę sera połączonego z czosnkiem i majonezem. Wszystko doprawiamy solą, pieprzem i suszoną bazylią oraz dekorujemy posiekanym szczypiorkiem.

Taka przekąska z pewnością wpasuje się w inne grillowe smakołyki.
Sprawdź przepis na pyszną i zdrową zupę. Zobacz, na jakim mięsie warto zrobić gulasz.
