Hitowa pasta do kanapek i dań z grilla. Zrobisz ją w 10 minut
Kremowa, niezwykle aromatyczna. Lekka i niezwykle uniwersalna. Pasta benedyktyńska jest prosta w przygotowaniu i zrobisz ją w dosłownie w 10 minut z produktów, które z pewnością masz w swojej kuchni. Doskonale sprawdzi się zarówno na kanapki, jak i do potraw z grilla.
Ta pasta bije na głowę nawet pastę jajeczną
Pasta jajeczna jest pysznym dodatkiem do pieczywa, jednak w tym pojedynku po prostu nie ma szans. Pastę, na która przepis za chwilę poznasz jest kremowa, lekka i tak smaczna, że można jeść ją codziennie. Plusem jest także czas przygotowania i proste składniki.
Pastę benedyktyńską możemy podać zarówno z chlebem, jak i potrawami przyrządzonymi na ruszcie. Doskonale komponuje się z grillowanym kurczakiem, karkówką, kiełbasą, czy boczkiem. Pasuje do szaszłyków i grillowanych warzyw. Po prostu trzeba jej spróbować.

Najlepsza pasta na grilla i do kanapek
Pasta benedyktyńska jest banalna w przygotowaniu i tak smaczna, że można jeść ją niemal bez przerwy. Serek, ogórek, a także czosnek i koperek to doskonałe połączenie, które świetnie sprawdza się zarówno do chleba, jak i potraw z grilla.
Dalsza część tekstu pod filmem
Składniki:
- 200 g śmietankowego, kremowego serka
- ogórek zielony
- 2 ząbki czosnku
- koperek
- sól, pieprz

Jak zrobić pastę benedyktyńską?
Ogórek zetrzyj na tarce, przeciśnij przez praskę czosnek. Posiekaj koperek. Ogórka odciśnij delikatnie z wody i przełóż do miski. Dodaj czosnek, serek, koperek i dokładnie wymieszaj.
Pastę benedyktyńską dopraw do smaku solą i pieprzem. Podawaj z pieczywem lub mięsem z grilla, smacznego!
Na grilla polecamy również obłędną sałatkę od Ani Starmach. Sprawdź także, jak upiec na grillu soczystego kurczaka. Sekretem jest odpowiednia marynata.
