Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Gotowanie.Smakosze.pl > Przepisy > Przepis Ani Starmach na jajka faszerowane pieczarkami. Idealna wielkanocna przekąska

Przepis Ani Starmach na jajka faszerowane pieczarkami. Idealna wielkanocna przekąska

Przepis Ani Starmach na jajka faszerowane pieczarkami. Idealna wielkanocna przekąska
canva/ivanmateev; TRICOLORS/East News

Jajka faszerowane dla wielu smakoszy są obowiązkowym punktem wielkanocnego śniadania. Korzystając z prostego przepisu Ani Starmach, przygotujecie je niemalże ekspresowo. Aromatyczne pieczarki sprawią, że potrawa przypadnie do gustu każdemu, kto jej spróbuje.

Jajka faszerowane pieczarkami są wyjątkowo smaczną i sycącą przekąską, która uświetni wiele okazji. Możecie przygotować je dla całej rodziny na święta lub na spotkanie w gronie znajomych. Za każdym razem zachwyci.

Przepis na jajka faszerowane pieczarkami według Ani Starmach

Składniki:

  • 4 jaja

  • 5 średnich pieczarek

  • 2 łyżki majonezu

  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

  • mały kawałek masła lub łyżka oliwy z oliwek

  • sól i pieprz w ilości do smaku

Przygotowanie:

Pieczarki oczyszczamy. Ścieramy je na tarce o dużych oczkach lub drobno kroimy. Na patelni topimy masło lub rozgrzewamy oliwę.

Delikatnie podsmażamy pieczarki, w międzyczasie soląc je i oprószając świeżo zmielonym pieprzem. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i pozbawiamy skorupek. Każde z nich przekrawamy na pół i wydrążamy żółtka.

Rozdrabniamy je widelcem, a następnie łączymy z pieczarkami, natką pietruszki i majonezem. Farszem wypełniamy jajka. Dekorujemy zieleniną i podajemy z chlebem. Smacznego.

Po inne pomysły na jajka na twardo zajrzyjcie na naszą stronę. W tym artykule piszemy jak przygotować pyszną pastę z jajek i suszonych pomidorów. Ten natomiast poświęcony jest przygotowaniu smacznych kotletów jajecznych.

Przepis Ani Starmach na jajka faszerowane pieczarkami. Idealna wielkanocna przekąska
Jajka faszerowane — wielkanocny klasyk

Źródło zdjęcia: canva/nadezhdanesterova Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: aniastarmach

Zapraszamy na nasz Instagram