Serniczki na zimno robię z 2 składników. Latem to mój ulubiony deser
Latem, gdy mam ochotę na coś słodkiego, przygotowuję szybkie serniczki na zimno. Ten wyjątkowy deser smakuje każdemu, a jest o wiele mniej kaloryczny, niż tradycyjne ciasto. Wystarczą tylko 2 składniki i kilka minut pracy, a serniczki będą gotowe. W przygotowaniu deseru pomaga mi Smartwatch Maxcom FW100 Titan Valkiria.
Smartwatch Maxcom FW100 Titan Valkiria przyda się w kuchni
Niedawno dostałam prezent od męża. Piękny zegarek Smartwatch Maxcom FW100 Titan Valkiria z elegancką tarczą Always On. Ponadczasowy design i wielofunkcyjność sprawia, że zegarek doskonale sprawdzi się w pracy, na wakacjach, podczas treningów, a nawet w kuchni. Ostatnio razem z nim przygotowałam serniczki na zimno z dwóch składników. Cała rodzina uwielbia ten deser.
Za pomocą zegarka Smartwatch Maxcom FW100 Titan Valkiria mogę w każdym momencie odbierać połączenia i wiadomości tekstowe. Nie muszę zdejmować go nawet wtedy, gdy przygotowuję posiłki w kuchni. Jeśli przypadkiem pobrudzę zegarek, urządzenie dalej płynnie reaguje, a dotyk sprawnie działa.
Ponadto zegarek Smartwatch Maxcom FW100 Titan Valkiria jest w pełni odporny na wodę i parę. Nie martwię się więc, że urządzenie zniszczy się podczas wykonywania podstawowych prac w kuchni. Smartwatch Maxcom FW100 Titan Valkiria to uzupełnienie każdej stylizacji i zegarek na każdą okazję. Liczy kroki i spalanie kalorii. Poza samym liczeniem kroków, do wyboru mamy także mnóstwo treningów, dzięki którym sprawdzimy swoją aktywność.

Przepis na błyskawiczne serniczki na zimno
Serniczki na zimno to pyszny i błyskawiczny deser dla całej rodziny. Do przygotowania potrzebne są wyłącznie dwa składniki, mianowicie twaróg i gorzka czekolada. Gotowe porcje można udekorować polewą czekoladową i listkami mięty.
Składniki:
- 250 g półtłustego twarogu
- 1 tabliczka gorzkiej czekolady
- kilka kostek czekolady do przygotowania polewy (opcjonalnie)
Jak zrobić serniczki na zimno z 2 składników? To takie proste!
Krok 1. Połam czekoladę na mniejsze kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej.

Krok 2. Twaróg przeciśnij przez praskę i wymieszaj z roztopioną czekoladą.

Krok 3. Masę przełóż do silikonowych foremek i wstaw do lodówki.

Krok 4. Po kilku godzinach wyjmij, udekoruj roztopioną czekoladą i podaj, smacznego!

Materiał przygotowany we współpracy z marką Maxcom