Weź grzyby, ułóż kapelusze na blaszce i wypełnij je kulką z farszu. Ten przepis zasługuje na nagrodę i 1 miejsce
Pieczarki faszerowane są świetnym pomysłem na przekąskę, dodatek do grilla, czy danie na imprezę. Są proste w przygotowaniu i tak pyszne, że wszyscy będą prosić o przepis i dokładkę. A cały sekret tkwi w aromatycznym farszu.
Zapiekane pieczarki polecają się na przekąskę
Z pieczarek przygotujemy wiele wyśmienitych dań. Zrobimy z nich aromatyczny sos lub zupę. Grzyby są także pysznym dodatkiem do pizzy, zapiekanek i innych potraw. Pieczarki faszerowane jednak z tego przepisu zasługują na nagrodę.
A wszystko za sprawą prostego, lecz niezwykle aromatycznego farszu. Do przygotowania pieczarek będziesz potrzebować kilku prostych składników. Gotowe danie zachwyci każdego.

Przepis na pieczarki z wyśmienitym farszem
Przepis na pieczarki zapieczone z farszem zdradziła autorka kanału Przepisy Oli na YouTube. To niezwykle proste danie, którego smak zachwyci każdego. Takie pieczarki są świetnym wyborem na kolację lub imprezę.
Składniki:
- 550 g pieczarek
- duża cebula
- 60 g ulubionej szynki lub kiełbasy
- 350 g ziemniaków
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Jak zrobić pieczarkami z piekarnika?
Pieczarki umyj i oddziel nóżki od kapeluszy. Kapelusze poukładaj na blaszce. Ziemniaki obierz i ugotuj, a następie przepuść przez praskę i przełóż do większej miski.
Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na oleju. Dodaj pokrojone drobno nóżki pieczarek, oprósz solą, pieprzem i usmaż. Dodaj do ziemniaków. Do miski wrzuć również pokrojoną w kostkę kiełbasę lub szynkę. Całość wymieszaj i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Z farszu uformuj niewielkie kule i powkładaj je do odwróconych kapeluszy. Całość wstaw do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika. Piecz 20-25 minut.
Poznaj również przepis na genialny sos z pieczarek, będą smakować jak grzyby z lasu oraz wyśmienite ogórki kanapkowe na zimę.
