Z truskawek i chleba tostowego robię szybkie śniadanie. Moja rodzina je uwielbia
Śniadanie na słodko to zawsze znakomity wybór. Szczególnie jeżeli są to tosty francuskie z truskawkami. Poznaj nieskomplikowany przepis i przygotuj je na pierwszy posiłek. Pełnia smaku i zachwyt domowników gwarantowane.
Tosty francuskie z truskawkami, czyli śniadanie na słodko
Jak wiadomo, śniadanie to najważniejszy posiłek, którego pomijać nie można. Choć każdy ma swoje ulubione śniadaniowe danie, nikt nie oprze się temu na słodko. Dlatego zainspirowani tostami francuskimi, polecamy przepis na tosty z truskawkami. Swoim wyglądem nie przypominają jednak tych klasycznych, bo przygotowuje się je w formie rulonów.
Połączenie zapieczonego pieczywa z truskawkami i serkiem jest tak genialne, że musisz wypróbować ten sposób. Szczególnie że przygotowanie dania jest łatwe i niezbyt czasochłonne. Przepis zdradziła na założycielka kanału Fitwaffle Kitchen na YouTube. My przedstawiamy go poniżej.

Przepis na tosty z truskawkami
Do przygotowania śniadania z truskawek potrzebnych składników jest całkiem sporo. Oprócz truskawek i chleba niezbędne są również dodatki, dzięki którym danie będzie smakowało wybornie. Wszystkie składniki poznasz, sprawdzając umieszczoną poniżej listę.
Dalsza część tekstu pod filmem.
Składniki:
- 4 duże truskawki
- 115 g serka śmietankowego
- 35 g cukru pudru
- 8 kromek chleba
- 1 jajko
- 60 ml mleka
- 2 łyżki cukru
- ½ łyżeczki cukru z wanilią
- 1 łyżeczka cynamonu
- masło

Jak zrobić pyszne śniadanie?
Truskawki dokładnie umyj, a następnie pokrój w je w małą kostkę. Do miski przełóż serek oraz wsyp cukier puder. Wymieszaj składniki w jednolity krem. Z kromek chleba odetnij skórki, a miąższ rozwałkuj na cienki placek. Przy jednej z jego krawędzi rozsmaruj krem i ułóż na nim truskawki. Cały placek zawiń w rulon.
Do miski wbij jajko, wlej mleko i wsyp cukier oraz cukier waniliowy. Wymieszaj składniki, aby powstała jednolita mieszanina. Obtocz w niej rulony. Na patelni rozgrzej masło i ułóż na niej zawinięte pieczywo.
Rulony smaż z każdej strony, do momentu zarumienienia na brązowo-złoty kolor. Na koniec obtocz je w mieszance cukru i cynamonu. Gotowe podawaj na śniadanie.
Niedawno wskazywaliśmy przepis na deser z mięty. Polecaliśmy także owoc, który warto dodać do swojej diety.
