Ekspresowy chłodnik bez gotowania. Idealny na upalne dni
Chłodnik to najlepszy pomysł na obiad w upalny dzień. Jest idealny na lato, dlatego nie czekaj ani chwili i przygotuj go już dziś. Mamy dla Was przepis od samej Ani Zyśk. Ta blogerka kulinarna to gwarancja jakości.
Chłodnik to smak wakacji
Chłodnik to idealny pomysł na obiad w gorący dzień. Wszystko wskazuje na to, że czeka nas upalny weekend, dlatego polecamy sprawdzony przepis na tą pyszną zupę. Do jej wykonania potrzebujesz tylko 4 składników: buraków, kefiru, soku z cytryny i koperku oraz przypraw. Najlepiej smakuje z ugotowanymi na twardo jajkami. Poniżej prezentujemy krok po kroku sposób przygotowania tego letniego przysmaku.
Autorką przepisu jest znana i lubiana blogerka kulinarna Ania Zyśk, którą z pewnością kojarzycie z kanału jedz.pysznie na Instagramie i You Tubie. Sprawdz też inne przepisy Ani m.in.na sałatkę z cukinii oraz galaretkowiec.

Jak zrobić chłodnik?
Lista składników:
- 2 średnie buraki
- sok z cytryny do smaku
- 1 ząbek czosnku
- sól i pieprz
- 400 ml kefiru
Chłodnik krok po kroku
Krok 1. Gotowane buraki zetrzyj na tarce, a koperek posiekaj.

Krok 2. Do miski przełóż buraki i koperek, wsyp tarty czosnek, wlej kefir i sok z cytryny.

Krok 3. Chłodnik dopraw do smaku, wymieszaj. Podawaj z jajkami na twardo i ziołami.
