Wlej 2 żółtka do serka wiejskiego i odpal mikser. Ten przepis to hit
Słodkie przekąski na śniadanie są coraz bardziej popularne. Wszystko przez to, że są smaczne, zdrowe i przede wszystkim słodkie w smaku, a jak wszyscy dobrze wiemy, słodycze są bardzo popularne. Co jednak powiecie na zdrowy posiłek z nutą słodkości? Zobaczcie, jak go przygotować.
Popularne słodkie śniadnaia
Jak wszyscy dobrze wiemy, śniadanie jest najważniejszym posiłkiem dnia. Z tego względu istotne jest to, aby jeść je regularnie o poranku każdego dnia. Istnieje wiele sposobów na to, aby przygotować poranny posiłek bez większego wkładu w gotowanie, a przy tym zjeść smacznie, zdrowo, a nawet z nutą słodyczy.
Przede wszystkim warto przygotować owsiankę. Składają się na nią między innymi płatki owsiane, jogurt oraz ulubione dodatki w postaci świeżych owoców lub np. czekolady.
Inna propozycja to oczywiście naleśniki z owocami lub z serem. Najbardziej pożądane są te z jagodami lub w okresie letnim z truskawkami. Podobnie można przygotować omlet na słodko z dodatkiem ulubionego dżemu.
Tym razem mamy wam do zaproponowania coś zupełnie innego. Jeśli lubicie gofry, to ten przepis jest właśnie dla was.

Pyszne gofry z serka wiejskiego
Czy serek wiejski i jajka to dobre połączenie? Przekonajcie się sami. Wystarczy, że zrobicie pyszne gofry z tego przepisu. Do ich przygotowania będziemy potrzebować następujących składników.
Składniki:
- 2 żółtka
- 200 g twarogu
- 1,5 łyżki kakao w proszku
- 1 łyżeczka esencji waniliowej
- 3 łyżki mąki pszennej
- masło
- miód do smaku
Jak przygotować pyszne gofry na śniadanie?
Takie śniadanie to prawdziwy słodki rarytas. Koniecznie musicie je przygotować.
W pierwszej kolejności do serka wiejskiego przekładamy dwa żółtka i dokładnie miksujemy na gładką masę. Następnie dodajemy kakao i ponownie miksujemy, aż masa zrobi się brązowa, a składniki ładnie się połączą.
Całość przekładamy do miski i dodajemy esencję waniliową oraz mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy, tym razem za pomocą trzepaczki kuchennej. Konsystencja musi być gęsta. Tak przygotowane ciasto wykładamy do nasmarowanej masłem rozgrzanej gofrownicy, po czym ją zamykamy. Kiedy gofry będą gotowe, układamy je na talerzu i polewamy miodem. Możemy również dodać ulubione owoce.
Tak przygotowane gofry będą świetnym posiłkiem na śniadanie.
Sprawdź przepis na pyszne naleśniki z 2 składników. Zobacz, jak Tomasz Strzelczyk skrytykował smażalnię ryb.
