Jeśli jesteś łasuchem, to koniecznie musisz wypróbować ten przepis. Wystarcz, że zagotujesz wodę na patelni, wrzucisz herbatniki i wkrótce będziesz się cieszyć wyjątkowym przysmakiem. Ten robi się niemal sam, każdemu smakuje i efektownie się prezentuje.
Dla wielu z nas azjatyckie restauracje zaliczają się już nie do kategorii kuchni egzotycznych, ale raczej do swojskich smaków. Warto więc spróbować tego przepisu na surówkę, jaką znamy z wietnamskich czy chińskich barów – jej smak jest nie do pobicia.
Masz dość zwykłych kotletów z kurczaka? W tej postaci nie przypominają samych siebie. Już prędzej tradycyjną włoską uwielbianą przez wszystkich potrawę – pizzę.
Mięsne galaretki, zwane dawniej auszpikami, to częste dania świąteczne na naszych stołach. Ten sposób przyrządzenia tej potrawy sprawia, że prezentują się niezwykle widowiskowo. Warto wypróbować go na własnym lub naszym przepisie na galaretki z kurczaka.
Nie kupuj słonych bułeczek. Dużo lepiej zrobić je samemu według tego przepisu. Z nim wychodzą tak pyszne, że cała moja rodzina je uwielbia. Upiecz i przekonaj się sama.
To chyba najprostszy sposób, by w domowych warunkach uzyskać doskonały i zdrowy twarożek. Choć wiele z nas może znać proste przepisy na własnoręcznie przygotowywany biały ser, mało kto zdaje sobie sprawę, jak bardzo można je przyspieszyć.
O takim zastosowaniu kapusty nigdy być może nie pomyślałaś. W tym przepisie robimy z niej coś w rodzaju omletu, który stanowi doskonałą, sycącą i dietetyczną kolację. Przygotowanie go zajmuje dosłownie chwilę, a danie wydobywa sto procent smaku i właściwości, jakie kapusta jest w stanie ofiarować.
Domowa masarnia? Brzmi jak coś niezwykle skomplikowanego. Ale z tym przepisem bez większych problemów zrobimy sobie domową kiełbasę – zgodnie z własnym gustem i bez sztucznych konserwantów.
Wygotowane mięso z rosołu to produkt dość niewdzięczny. Szkoda przecież go wyrzucić, a bywa problematyczny w wykorzystaniu. Kiedy poznasz sposób mojej znajomej, podobne problemy już nie wrócą. U mnie w domu przepada za tym cała rodzina.
Już wiem, jakie ciasto trafi na mój stół wielkanocny. Deser z kremem i galaretką prezentuje się obłędnie i jeszcze lepiej smakuje. Ciasto „dzień i noc” mogłabym jeść na okrągło, dlatego polecam każdemu przepis na ten doskonały wypiek.
Przepis na pyszną, kremową carbonarę to jeden z najprostszych sposobów na makaron. W polskich restauracjach często widuje się spaghetti dosłownie zatopione w śmietanie, ale ten ekspresowy przepis pokazuje bardziej włoskie oblicze dania. Różnica tkwi w jednym dodatku.
Wystarczy kilka składników, by upiec niezwykłą pieczeń na bazie powszechnie dostępnej polędwicy wieprzowej. Przepis inspirowany światowej sławy brytyjską potrawą wychodzi w każdych warunkach i prezentuje się niezwykle efektownie.
Te nietypowe hot dogi mają w Stanach swoją własną nazwę. To corn dogi – parówki pokryte kukurydzianym ciastem i smażone na głębokim oleju. Warto spróbować tego nietypowego podejścia do hot dogów. Tylko uwaga – łatwo się uzależnić!
Choć większość z nas zna ubijanie masła tylko z rysunków w elementarzu, jesteśmy tylko o krok od własnego smarowidła. Nie potrzeba nawet ciężkich sprzętów znanych z muzeum etnograficznego – wystarczy jedno urządzenie, które już mamy w domu
Oto niezwykła wariacja na kilka znanych tematów. Doskonała przekąska przypomina tę z barów szybkiej obsługi, ale składa się z dobrych składników. Można porównać ją jednocześnie do tortilli, piegorów z mięsem i kotletów schabowych – zależy tylko jak na nią spojrzeć.
Kilka prostych składników zmieszanych w garnku wystarczy, by przygotować to efektowne i pyszne ciasto. Jego przygotowanie – jak to często bywa z ciastami bez pieczenia – zajmuje dosłownie chwilę.
Ten sposób przyrządzenia udek z kurczaka zachwyci każdego smakosza. Potrzebne będą wykałaczki i ziemniaki, a obiad wyjdzie, że palce lizać. Polecam każdemu przepis, z którego korzystam w każdy weekend.
Od niedawna w moim notatniku mam przepis na pyszną sałatkę. Muszę przyznać, że przypasowała mi od pierwszego kęsa. Jest tak smaczna i szybka w przygotowaniu, że podam ją też na Wielkanoc. Poniżej opiszę wszystkie czynności krok po kroku.
Koniecznie zrób ten podkarpacki przysmak. Specjalnie dla ciebie mam tradycyjny przepis na okrągłe chlebki, które zachwycą smakiem całą twoją rodzinę. Mnie smakują tak bardzo, że mógłbym jeść je codziennie.
W moim wielkanocnym menu na pewno znajdzie się ta sałatka. Przekonaj się, dlaczego ty też powinnaś ją zrobić. Nie jest skomplikowana, a w dodatku jest bardzo tania.
Wśród wielu niemal zapomnianych przysmaków naszego dzieciństwa jest także ten. Krem sułtański był niegdyś jedną z tych rzeczy, na które wyczekiwaliśmy, wychodząc z rodzicami do miasta. Łatwo go zrobić w domu, więc choć dziś nie ma go w kawiarniach, można przypomnieć sobie ten smak.
Wiele rzeczy w tym przepisie jest dość zaskakujących. Ciasto jest pieczone na patelni, a banany – smażone. Ale prostota tego pomysłu jest urzekająca, podobnie jak słodki efekt.
Ta rewelacyjna pasta z tuńczyka ma w sobie coś z awanturki – tradycyjnej polskiej pasty z ryb i twarogu. Przepis jest jednak zupełnie świeży i wnosi bardzo ciekawą kombinację smaku do zestawu naszych smarowideł do chleba.
Oto bardzo pomysłowy przepis na niezwykłe podanie bardzo zwykłych, jak by się wydawało, składników. Ziemniaki i udka kurczaka składają się tu na niezwykłą konstrukcję, która dodatkowo przyspiesza przygotowanie potrawy. Efekt zaś zaskakuje smakiem.
Robię to danie raz w tygodniu, bo jest smaczne i robi się błyskawicznie. W dodatku kosztuje tyle, co nic. Zrób je z przepisu poniżej, a rodzina będzie zachwycona.
Ciasto, które chcę polecić jest pysznym zaskoczeniem dla każdego łasucha. Przypomina tort, ale pełne jest owoców i twarogu. Zrobisz je bez trudu i zachwycisz tym smakiem sowich bliskich.
Czy są tu łasuchy? Jeśli tak, to polecam przepis na pyszny sernik. To ciasto zawsze wychodzi wyśmienite, a robi się je w mgnieniu oka. Gwarantuję, że zniknie już pierwszego dnia.
Ta porada przychodzi z pomocą przy jednej z najbardziej niewdzięcznych czynności związanych z przygotowywaniem gołąbków: parzeniem kapusty. Dzięki niej można pozbyć się z kuchni jednego wielkiego gara i znacznie ułatwić sobie pracę.