Placki z cukinii są doskonałą alternatywą dla klasycznych placków ziemniaczanych, które z pewnością wielu osobom zwyczajnie się przejadły. Niżej zdradzamy przepis Anny Starmach. Dzięki niemu placuszki wychodzą idealnie chrupiące i przepyszne. Placki z cukinii od Ani Starmach nie mają sobie równych. Bomba smaku ukryta pod chrupiącą panierką sprawia, że ciężko się oprzeć zjedzeniu całego talerza. Co więcej, ilość składników jest minimalna. Dzięki temu Oszczędzamy zarówno na czasie, jak i pieniądzach - nie musimy martwić się kosztownymi zakupami czy długim przygotowywaniem pojedynczych produktów. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Nie da się ukryć, że pierogi leniwe zalicza się do grona uwielbianych swojskich specjałów. Nietrudno natknąć się na smakoszy, którzy z miłą chęcią spałaszowaliby takie frykasy. Ania Starmach podzieliła się swoją recepturą. Efekt powala na łopatki.Nie od dziś wiadomo, że Ania Starmach zna się na kuchni jak mało kto. Jej przepis na pierogi leniwe jest tego doskonałym potwierdzeniem. Smakołyk jest prosty w przygotowaniu. Fantastyczne kluski w mgnieniu oka znikają z talerzy.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Smakowite knedle są idealną propozycją obiadową podczas sezonu na śliwki. Anna Starmach podzieliła się swoim przepisem na ten przysmak. Ujawniła też sekret swojej babci, który sprawiał, że knedle stają się bardziej puszyste. Ciężko się im oprzeć.Knedle są potrawą, która często może kojarzyć się z dzieciństwem i wakacjami. Najlepiej bowiem przygotowywać je latem, gdy w sklepach mamy pod dostatkiem soczystych owoców. Można przyrządzić je też jednak w bardziej wytrawnym wydaniu, choć na słodko cieszą się jednak znacznie większą popularnością. Potrawa jest bardzo popularna w krajach takich jak Polska, Węgry, Rumunia, Słowacja i Czechy. Przepis zaprezentowany przez Annę Starmach jest ukłonem w stronę tradycji. Tego smaku nie da się zapomnieć.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Chrzan jest obecny co roku w czasie świąt wielkanocnych, w końcu często wkładamy go do święconki, a żur i wiele wędlin nie smakuje bez niego tak dobrze. Ania Starmach sporządziła doskonały przepis, który pozwoli ci wykorzystać nadmiar tego ostrego korzenia. Chrzan jest wyjątkowo zdrową rośliną, choć dawniej mało kto wykorzystywał go do przyrządzania jedzenia. O wiele chętniej korzystano z niego jako konserwant, który pozwalał przechowywać surowe mięso o 1-2 dni dłużej niż zwykle.
Żurek jest klasycznym symbolem Wielkanocy - praktycznie każdy Polak uwielbia zjeść tę gęstą i zawiesistą zupę z jajkiem oraz kiełbasą. Jeśli nie masz na podorędziu dobrego przepisu, sprawdź jak przygotowuje żurek Anna Starmach, która zna się na polskiej kuchni jak mało kto. Największym atutem jej wersji, jest podanie żurku w bochenku prawdziwego chleba na zakwasie. Dzięki temu zupa nabiera jeszcze więcej smaku i aromatu, a klimat jaki można odczuć podczas jedzenia, jest wręcz nie do pobicia.
Placki ziemniaczane to jedna z ulubionych, szybkich potraw Polaków. Ich wykonanie jest proste i wystarczy nieco sprawności, by za każdym razem wychodziły smakowicie. Zazwyczaj do ich przygotowania potrzebujemy mąki oraz jajka, ale Ania Starmach zna szybszą recepturę.