Fusy po herbacie mogą mieć najróżniejsze zastosowania.
Masz dosyć kawy z drobinkami? Sprawdź, jak robić kawę, żeby nie miała fusów. Wyjaśniamy krok po kroku i zdradzamy kilka ważnych zasad, dzięki którym pozbędziesz się tego problemu. Podpowiemy też, na co zwrócić uwagę, by nawet bez ekspresu przygotować smaczny i aromatyczny napar.Coraz popularniejsze ekspresy do kawy wyparły już nieco tradycyjnie parzoną kawę. Jednak niektórym kawa sypana po prostu smakuje. Niektórzy parzą ją w ten sposób, bo w kuchni nie mają miejsca na ekspres, albo piją kawę tak rzadko, że nie opłaca im się inwestować w specjalny sprzęt. Jednak i w ten tradycyjny sposób można zaparzyć kawę, która będzie pełna smaku i aromatu. Oby tylko nie miała fusów, które są wyczuwalne na języku, bo to mało przyjemne doznanie. Sprawdźcie, jak się pozbyć tego problemu.
Często pijecie czarną herbatę i nie wiecie co zrobić ze zużytymi torebkami? Zanim je wyrzucicie, wykorzystajcie niezwykłe właściwości zaparzanego suszu. Będzie przydatny m.in. przy czyszczeniu naczyń z tłuszczu. Dowiedzcie się jak jeszcze może wam pomoc. Pisaliśmy już jak zabrać się do czyszczenia kuchennych szafek. Podpowiadaliśmy też jak skutecznie umyć mikrofalówkę. W większości przypadków stosowaliśmy ocet lub sodę oczyszczoną, lecz na zabrudzone tłuszczem garnki jest jeszcze jeden sposób.
Nie da się ukryć, że fusy przez większość smakoszy uważane są za bezwartościowy odpadek. Nie bez powodu większość z nas wyrzuca je do śmieci, kiedy tylko nadarzy się ku temu okazja. Lepiej zaniechać takiego postępowania. Fusy mogą Cię mocno zaskoczyć.