Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Gotowanie.Smakosze.pl > Gordon Ramsay

Gordon Ramsay

Gordon Ramsay - jeden z najbardziej popularnych i najlepiej zarabiających kucharzy na świecie. Znany m. in z programu "Hell's Kitchen".

Gordon Ramsay
13.05.2024 14:57 Słynny restaurator utopił miliony w lokalach. „Firmy walczą o utrzymanie się na powierzchni"

Niedoszły piłkarz i kucharz – uczeń legendarnego Marco Pierre'a White'a, a także osobowość telewizyjna. Gordon Ramsay ma wiele obliczy. Jak sobie radzi jako restaurator? Wygląda na to, że nie jest to rola, w której ostatnio mu się wiedzie.

jajecznica
21.01.2023 10:10 YouTuber zrobił jajecznicę z przepisu Gordona Ramseya. Ocenił jej smak w 2 słowach

YouTuberzy nie boją się sprawdzać przepisów polecanych przez gwiazdy światowej kuchni. Swoistego egzaminu nie uniknąć nawet bezapelacyjny król gotowania Gordon Ramsay. Przyznać trzeba, że test jajecznicy na Kanale YouTube Sprawdzam Jak wypadł śpiewająco. Nawet tak niepozorne danie można doprowadzić do perfekcji.Film Gordona Ramseya z jajecznicą w roli głównej zdobył ponad 40 milionów odsłon. Nie każdy może się pochwalić takim wynikiem. Czy sukces w popularnym serwisie jest wprost proporcjonalny do smaku dania? Ktoś postanowił to sprawdzić.Dymitr z kanału Sprawdzam Jak krok po kroku odtwarza przepis mistrza. Przygotowanie popularnej potrawy miejscami może zaskoczyć. Interesujący jest także dobór dodatków i sposób ich podania. Werdykt jest jednoznaczny- ta jajecznica to petarda.

Gordon Ramsay, puree ziemniaczane
04.06.2022 12:38 Aksamitne purée ziemniaczane z przepisu Gordona Ramsaya. Nie ma doskonalszego

Miłośników ziemniaków zapraszamy dziś na purée ziemniaczane z przepisu Gordona Ramsaya. Jest niezwykle aksamitne i puszyste i chyba nie ma doskonalszego. Sekretem tego dodatku nie są składniki, a odpowiednie ich przygotowanie. Skuście się chociaż raz, a często będziecie wracać do tej receptury. Ziemniaki są naszym ulubionym dodatkiem do dań obiadowych. Zwykle je gotujemy w wodzie z dodatkiem soli i podajemy w całości lub tłuczone. Można je jednak przerobić na smaczną, kremową masę, czyli na purée. Nie jest to wcale trudne, ale warto wiedzieć, jak najlepiej to zrobić. I właśnie dlatego serwujemy wam przepis samego mistrza, Gordona Ramsaya.