Kotlet de volaille to jedno z tych dań, których historia jest równie ciekawa jak smak. Francuską nazwę nadali mu Polacy, którzy do dziś gustują w tej potrawie, zwanej na świecie kotletem po kijowsku.
Szybkie sycące kotlety schabowe to podstawa niedzielnego obiadu w wielu domach. Z tym prostym przepisem zawsze wyjdą apetyczne i wilgotne. Sekretem jest jeden dodatek.
Nie wyrzucaj wędliny, która została ci po Wielkanocy. Za chwilę zdradzę ci, jak prosto zamienić je w pożywne danie. Sposób jest banalnie prosty, natomiast smak wybitny. Wypróbuj przepis i przekonaj się sama.
Te kotlety muszą znaleźć się Wielki Piątek na twoim stół. Dzięki nim zachowasz tradycję i post. Zrobisz je błyskawicznie, a co najważniejsze nie zawierają ani grama mięsa. Podaj je w piątek, a twoi domowi smakosze będą zadowoleni i najedzeni.
Kalafior, który wygląda jak schabowy, a w dodatku świetnie smakuje? Oczywiście, że tak. Zrób go według przepisu poniżej, a na pewno się nie zawiedziesz. Ten sposób na piątkowy obiad spodoba się także twojej rodzinie.