Lara Gessler - jest córką Magdy Gessler i to dzięki mamie zyskała rozgłos. Widzowie TVN poznali ją szerzej dzięki udziałowi w "Ameryka Express".
Lara Gessler, córka sławnej Magdy, powiedziała, co myśli o nawykach żywieniowych Polaków. Potraktowani zbiorowo, oberwaliśmy od niej po uszach. Padły mocne słowa, a wręcz diagnozy.
Lara Gessler to nie tylko córka znanej restauratorki i osobowości telewizyjnej, lecz także młoda gwiazda polskiej sceny kulinarnej prowadząca w Warszawie cukiernię “Słodki… słony…”. Dlatego warto zwrócić uwagę na tajemnice ciast, które proponuje. Podzieliła się z nami przepisem na sernik.
Magda Gessler będzie gotować ze swoją córką Larą i synem Tadeuszem. Ten program może okazać się wyjątkowym telewizyjnym hitem. Emocji między znaną mamą i jej dziećmi na pewno nie zabraknie. W nowej propozycji od stacji TVN wystąpią też inne popularne osoby ze świata show- biznesu.
Paszteciki wigilijne najczęściej przygotowuje się z kapustą i grzybami. Lara Gessler stawia jednak na zupełnie inne nadzienie. W swoim przepisie wykorzystuje ser camembert, cykorię i orzechy laskowe. Aromatyczny farsz zamknięty jest w puszystym cieście drożdżowym. Obok tak znakomitego połączenia nie możecie przejść obojętnie. Jeśli jeszcze nie próbowaliście sera camembert i prażonych orzechów laskowych zapieczonych cieście z warzywnym farszem musicie przygotować zaproponowane przez Larę Gessler paszteciki. Przepis nie jest bardzo skomplikowany, a posmakują nawet największym tradycjonalistom.
Święta tym razem tanie nie będą. Podwyżki cen obserwujemy w wielu miejscach. Również oferta świąteczna w lokalu Magdy Gessler jest mniej korzystna niż rok wcześniej. Menu zostało też okrojone. Zobaczcie co i za ile możemy kupić na Boże Narodzenie w Słodki-Słony, lokalu, który kulinarna celebrytka współprowadzi ze swoją córką, Larą. Torty zdrożały aż o 50 złotych.Tegoroczna oferta wypieków świątecznych jest skromniejsza i droższa w ubiegłym roku. W ofercie restauracji znajdziemy 7 pozycji słodkich smakołyków. Rok temu było ich 11. Ich ceny mogą zwalić z nóg — ciasta zdrożały od 20 do nawet 45%.