Magda Gessler bez wątpienia doskonale wie, czym powinna charakteryzować się idealna pomidorówka. Okazuje się, że gwiazda przygotowuje ją zupełnie inaczej. Słynna restauratorka wzbogaca zupę o ubitą śmietanę. Efekt powala na łopatki.Pomidorówka jest nie lada specjałem. W każdym domu przygotowuje się ją odrobinę inaczej. Magda Gessler podczas jednego z wywiadów zdradziła swój sposób na idealną zupę pomidorową. Specjał momentalnie zniknie z talerzy.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Ciasto na pierogi nie jest wcale trudne w wykonaniu. Magda Gessler ma swój własny sposób na zrobienie go najłatwiejszą metodą. W jej przepisie wystarczą 3 składniki, aby móc cieszyć się ciastem o idealnych właściwościach. Każdy, kto lubi dobre i łatwe w przygotowaniu pierogi, powinien przetestować recepturę słynnej restauratorki Magdy Gessler. Przepis jest bardzo prosty i nikt nie powinien mieć z nim większych problemów. Co więcej, dzięki zastosowaniu jedynie 3 składników, ogranicza się ilość pracy oraz kosztów. W recepturze gwiazdy TVN nie ma jednak jajek, co niektórych może zaskoczyć. Mimo wszystko ciasto jest doskonałe. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Naleśniki idealnie sprawdzają się w roli śniadania. Nietrudno natknąć się na smakoszy, którzy pałaszują je z miłą chęcią. Magda Gessler przygotowuje naleśniki w wyjątkowy sposób. Najsłynniejsza restauratorka nigdy nie zapomina o przesianiu mąki. Właśnie taki zabieg sprawia, że placki wychodzą perfekcyjnie.Smakowite naleśniki wiele razy przyprawiały nas o szybsze bicie serca. W każdym domu przygotowuje się je odrobinę inaczej. Dziś wypróbujemy przepis od samej Magdy Gessler. Efekt powali na łopatki nawet najbardziej wybrednych smakoszy.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Sałatka jarzynowa z pewnością zalicza się do specjałów charakterystycznych dla naszej rodzimej kuchni. Mało kto spodziewałby się, że Magda Gessler nie używa w swoim przepisie cebuli. Restauratorka uważa, że ma ona zbyt mocny i ostry smak. Sałatka jarzynowa bez cebuli? Właśnie na takie rozwiązanie stawia Magda Gessler. Uwielbiana gwiazda kulinariów podzieliła się swoim sposobami na idealną sałatkę jarzynową. Warto o nich pamiętać.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Pierogi zajmują szczególne miejsce w naszej rodzimej kuchni. Nietrudno natknąć się na smakoszy, którzy regularnie przygotowują przepyszne zawiniątka. Okazuje się, że Magda Gessler nie akceptuje jednego często wykorzystywanego składnika. W ocenie restauratorki jajka sprawiają, że ciasto na pierogi wychodzi twarde.Ciasto na pierogi jest jednym z najistotniejszych elementów tego dania. Magda Gessler jako mistrzyni kulinarnej sztuki doskonale zdaje sobie z tego sprawę. Nie bez powodu przy każdej możliwej okazji podkreśla, by nie dodawać jajek do ciasta na pierogi.
Kugel ziemniaczany według przepisu Magdy Gessler to danie, które posmakuje wszystkim fanom kuchni żydowskiej. Magda Gessler tę wersję babki ziemniaczanej zaprezentowała w jednym z odcinków "Kuchennych rewolucji". Warto odtworzyć go we własnej kuchni, gdyż danie zachwyca prostotą i oryginalnym smakiem.Ze zwykłych ziemniaków można wyczarować dania, które nie tylko będą efektownie wyglądały, ale i zaskoczą cię niespotykanym smakiem. Wystarczy tylko odpowiednio skomponować je z bardziej wyszukanymi produktami. Jeśli jesteś fanem nietypowych zapiekanek ziemniaczanych, ten przepis powinien przypaść ci do gustu. Do przygotowania kugla nie potrzebujesz wielu składników, danie to broni się prostotą i interesującą konsystencją. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Wyśmienite kotlety mielone są jednym ze szlagierów naszej rodzimej kuchni. Nietrudno natknąć się na smakoszy, którzy spałaszowaliby je z miłą chęcią. Magda Gessler przygotowuje kotlety mielone w bardzo prosty sposób. Okazuje się, że słynna restauratorka stawia na dodatek w postaci podsmażanej cebuli.Kotlety mielone od Magdy Gessler są nie lada specjałem, obok którego nie sposób przejść obojętnie. Gwiazda Kuchennych Rewolucji w przypadku tego dania stawia na prostotę. Z jej przepisem powinni sobie poradzić nawet mniej doświadczeni smakosze.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Sałatka szwabska Magdy Gessler jest przepisem idealnie sprawdzającym się na czas imprezy. Sycąca, łatwa w przygotowaniu i doskonale smakująca, podbija podniebienia Polaków. Gdy jej spróbujesz, natychmiast zechcesz dokładki. Sałatka szwabska jest doskonałym rozwiązaniem, gdy chce się podać smaczne u sycące jedzenie, lecz przy okazji brakuje ochoty na długie gotowanie. Przepis Magdy Gessler może uratować w takiej sytuacji. Sałatka ta ma bardzo intensywny smak i jest ciężka, więc ciężko znaleźć lepszą recepturę na emocjonujący wieczór. Kilka kęsów tej przystawki da mnóstwo energii, która starczy na całą zabawę.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Pierogi ruskie według przepisu Magdy Gessler nie mają sobie równych. Ciasto jest sprężyste i utrzymuje się w całości, a farsz rozpływa się w ustach przy każdym kęsie. Niżej wyjawiamy, w jaki sposób je przygotować. Pierogi ruskie należą do klasyki, która podbija podniebienia praktycznie wszystkich Polaków. Uwielbiamy jeść je praktycznie przy każdej okazji i możemy pochłonąć ich ogromne ilości. Magda Gessler doskonale zdaje sobie sprawę z preferencji kulinarnych Polaków, dlatego opracowała recepturę, która trafia w nie wręcz idealnie. Zrób je zgodnie z poniższymi wskazówkami i sprawdź, jak smakują. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Zupa kurkowa według przepisu Magdy Gessler stanowi doskonały sposób, aby spożytkować zebrane podczas grzybobrania kurki. Intensywny smak oraz aromat grzybów wypełnia całą kuchnię, gdy tylko zabierze się do gotowania tej potrawy. Dużą zaletą jest jej prostota, w końcu do jej przygotowania potrzeba jedynie kilku podstawowych składników. Zupa kurkowa sprosta wymaganiom nawet najbardziej wybrednych smakoszy - trzeba jednak spełnić jedno wymaganie. Grzyby muszą być dokładnie oczyszczone, aby w zębach nie zgrzytał piach, a wywar nie smakował podejrzanie. W przypadku kurek czyszczenie nie jest łatwe, ponieważ są małe i delikatne. Dlatego należy wrzucić je do garnka lub miski, zalać wodą i delikatnie przepłukać. Aby mieć pewność, że wszystkie zanieczyszczenia zostały wyczyszczone, powtórz czynność przynajmniej 3 razy. Dalsza część artykułu znajduje się poniżej filmu:
Restauracja Schronisko Bukowina otworzyła się w trakcie pandemii pomimo obowiązującego wtedy lockdownu. W efekcie tego działania, lokal został ukarany przez władze, a sprawa została skierowana do sądu. W końcu jednak sanepid umorzył wszystkie pięć postępowań wobec biznesu gastronomicznego.Restauracja Schronisko Bukowina jest znanym lokalem - do niedawna był jeszcze sygnowany nazwiskiem Magdy Gessler, która udzielała go na zasadzie franczyzy. Gdy właściciele zdecydowali się go otworzyć, spotkało ich wiele przykrości. Pomimo rządowych obostrzeń restauracja działała bez zmian, co nie spodobało się władzy. Dlatego też zdecydowano się rozpocząć wobec niej pięć postępowań karnych, mających za zadanie ukarać podhalańską gastronomię. Dalsza część artykułu znajduje się poniżej filmu:
Pieczony kurczak jest nie lada smakołykiem. Nie bez powodu z miłą chęcią sięga po niego wiele osób. Dziś skorzystamy z receptury, którą podzieliła się sama Magda Gessler. Wyśmienity pieczony kurczak zaskakuje fantastycznym nadzieniem z wątróbki.Pyszny pieczony kurczak niejednokrotnie przyprawiał nas o szczery zachwyt. Istnieje wiele sposobów na przygotowanie tej potrawy. Magda Gessler również ma swój przepis. Jak słynna restauratorka przyrządza pieczonego kurczaka?Dalsza część artykułu znajduje się poniżej filmu:
Magda Gessler podzieliła się szczegółami dotyczącymi wesela swojego syna. Restauratorka zdradziła, że tort najprawdopodobniej będzie przygotowany na bazie mango. Wieść o zaręczynach sprawiła, że Magda Gessler popłakała się ze szczęścia.Z całą pewnością Magda Gessler jest jedną z najpopularniejszych gwiazd świata kulinariów. Słynna restauratorka regularnie dzieli się z fanami swoją codziennością. Ostatnie doniesienia potwierdzają, że syn Magdy Gessler szykuje się do ślubu.Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:
Magda Gessler jest popularną restauratorką, która z powodzeniem prowadzi kilka bardzo dobrze prosperujących lokali. Jej program Kuchenne Rewolucje pozwala uzyskać pomoc właścicielom knajp, które nie radzą sobie w wyjątkowo trudnej branży gastronomicznej. Jednym z odcinków Rewolucji, którzy przeszedł do historii programu, jest interwencja Magdy Gessler w bistro „Le Papillon Noir”, w którym właścicielka Justyna wykazała się wyjątkowym brakiem profesjonalizmu. Finalnie Gessler zrezygnowała z pracy w tej knajpie, gdyż została zbyt mocno poniżona.
Na powyższym zdjęciu można podziwiać małą Magdę Gessler wraz z jej bratem Piotrem Ikonowiczem. Fotografia została udostępniona przez Gessler na jej Instagramie, a z opisu można wyczytać, że kadr został zrobiony w Bułgarii. Młodszy brat restauratorki zdecydował się na inną karierę od niej i został dziennikarzem oraz politykiem. Magda Gessler znana jest ze swojego podejścia do fanów. Uwielbia utrzymywać z nimi kontakt poprzez media społecznościowe, więc często możemy podziwiać jej zdjęcia z młodości. Nie inaczej jest tym razem - wczoraj udostępniła na swoim profilu wiekowe zdjęcie z okolic lat 60. na którym widać dwójkę dzieci. Kim jest ta starsza dziewczynka i mały chłopiec?Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:
Zimne nóżki, czyli po prostu galaretka z kurczakiem i warzywnymi dodatkami to danie, które idealnie sprawdzi się w upalne dni. Jest pożywne i smaczne, a przy tym lekkie i nieobciążające organizmu. Taki posiłek "na zimno" to miła odmiana dla tłustych czy gorących potraw, które niekończenie chce się jeść przy wysokich temperaturach. Przepis Magdy Gessler jest nieco urozmaicony. Warto spróbować. Galaretka z kurczaka jest świetnym pomysłem na szybką przekąskę. Szczególnie przy wysokich temperaturach, gdy nie bardzo mamy ochotę na tłuste, ciężkie potrawy. Przepis Magdy Gessler jest wyjątkowo prosty. Świetnie sprawdzi się jako danie główne, jak i lekka kolacja. Przy przygotowywaniu tego typu da, warto pamiętać o przestrzeganiu paru istotnych zasad. By nie wyszły mętne, można zastosować popularny trik, o którym jednak niewiele osób wie. Jeśli szukasz bardziej tradycyjnego przepisu, koniecznie zerknij do jednego z wcześniejszych naszych artykułów, w którym opisujemy jak zrobić to danie krok po kroku.Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:
Magda Gessler niejednokrotnie zaskakiwała smakoszy. Jednak mało kto spodziewałby się, że zestawy smakołyków z jej lokalu U Fukiera mogą tyle kosztować. Za niektóre z nich możemy zapłacić ponad 400 złotych.Nie da się ukryć, że Magda Gessler zna się na kulinariach jak mało kto. Nie bez powodu jej restauracje cieszą się sporą popularnością. W lokalu U Fukiera możemy zaopatrzyć się w specjały przygotowywane pod czujnym okiem restauratorki. Ich ceny potrafią przyprawić o zawrót głowy.
Z całą pewnością Magda Gessler zna się na prowadzeniu restauracji jak mało kto. Nie bez powodu jej lokale cieszą się sporą popularnością. Wysoka pozycja na rynku gastronomicznym mogłaby sugerować wysokie zarobki. Jak jest w rzeczywistości?
Magda Gessler na przestrzeni lat zdobyła tak wielką popularność, że praktycznie każdy Polak zna ją i jej osiągnięcia. Na swoim Instagramie lub Facebooku gwiazda TVN-u wchodzi w interakcje z fanami, co dodatkowo sprzyja budowaniu przez nią pozytywnej reputacji. Z uwagi na niedługie wydanie książki biograficznej o Magdzie Gessler, Instagram Gessler zawiera kilka zdjęć z jej przeszłości. Dzięki nim można wejrzeć w dokładniejszą historię jej życia. Premiera ma mieć miejsce 15 czerwca, lecz już teraz można kupić książkę w przedsprzedaży.
Branża gastronomiczna długo na to czekała! W końcu można zjeść obiad w restauracji. Radości z tej sytuacji nie kryje Magda Gessler. W najnowszym wywiadzie restauratorka przyznała, że ostatnie miesiące wcale nie były dla niej łatwe.Radość Magdy GesslerOstatnie miesiące nie były łatwe dla żadnego restauratora. Lockdown sprawił, że cała branża pogrążyła się w kryzysie, a właściciele lokali robili co mogli, aby wyjść na prostą. W podobnej sytuacji była sama Magda Gessler. Restauratorka sprzedawała swoje specjały na wynos. Więcej na ten temat pisaliśmy w tym artykule.Teraz gwiazda TVN przyznaje, że czuje dużą ulgę, że restauracje znów mogą działać. Dodaje, jednak że nie można zapomnieć, że to koniec pandemii i w dalszym ciągu powinniśmy być ostrożni i uważni.Restauratorka cieszy się jednak z nadchodzącego czasu. W najnowszym wywiadzie dla Faktu zdradziła, że w jej flagowej restauracji U Fukiera znów czuć energię gości. Cieszy ją również nowa karta dań. Króluje w niej wielki wiosenny przysmak.Nowa karta dań U FukieraMagda Gessler dba o to, aby w jej restauracjach serwowano najlepszej jakości potrawy. W najbliższym czasie nie może zabraknąć oczywiście szparagów. To warzywo uważane jest w końcu za jeden z największych wiosennych rarytasów.Gwiazda zapewnia, że sama będzie częstym gościem restauracji, a nawet osobiście będzie serwować gościom dania. "Wiosną karta jest przepyszna" - zachęca Gessler. Co jeszcze znajdziemy w menu U Fukiera?Wśród wiosennych hitów restauracji Magdy Gessler nie może zabraknąć chłodnika litewskiego z jakiem wiejskim na twardo i świeżym koprem. Zapłacimy za niego 29 złotych. Gessler kusi także botwiną z jajem w koszulce z puree z młodych ziemniaków ze skwarkami. Taka przyjemność to koszt 27 złotych.W menu U Fukiera nie może również zabraknąć słodkich deserów. Zamówimy w nim między innymi: niezapomnianą zupę nic, sernik "prawdziwie" krakowski z rodzynkami, puchar lodów z sezonowymi owocami oraz rubinową szarlotkę zapieczoną bezą.W czerwcu czeka nas również premiera autobiografii gwiazdy. Restauratorka zdradzi w niej swoje najgłębiej skrywane sekrety. Więcej na ten temat przeczytacie w tym artykule.Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:Przepis na napar z łopianuPrzepis na kotlety z kaniMcDonalds rezygnuje z plastikowych sztućcówZapraszamy na nasz Instagram
Nie da się ukryć, że Magda Gessler jest jedną z najpopularniejszych restauratorek w Polsce. Jej programy przyciągają ogromną liczbę widzów. Z całą pewnością Magda Gessler ma ogromną wiedzę z zakresu kulinariów. Jej wypowiedź o śledziach z wiaderka może przyprawić o ciarki.
Magda Gessler już od 11 lat zmienia oblicze polskich restauracji. Praca przy Kuchennych Rewolucji zapewniła restauratorce sporą popularność. Rzecz jasna odbiło się to na jej dochodach. Mało kto spodziewałby się, że Magda Gessler tyle zarabia.
Magda Gessler to osoba, która w polskim show-biznesie nie musi być nikomu przedstawiana. Największą sławę zdobyła, prowadząc program "Kuchenne Rewolucje", w którym odmienia lokale gastronomiczne Polaków, nie radzące sobie jako biznes. Dużą zasługą sympatii, jaką darzą ją internauci, jest jej częsty kontakt w mediach społecznościowych. Od jakiegoś czasu na swoim Instagramie wrzuca sporo zdjęć z przeszłości, na których pozuje ze swoimi bliskimi. Niedawno opublikowała kadr, na którym kąpie swoje pierwsze dziecko.
Najsławniejszą restauracją Gessler jest lokal "U Fukiera", który przez wielu krytyków kulinarnych i amatorów dobrej kuchni, uznawany jest za jej flagową lokalizację. W takich miejscach chcą pracować młodzi ludzie, którzy ukończyli szkoły gastronomiczne i mają nadzieję na wspaniałą karierę szefa kuchni. Niestety zawód ten charakteryzuje się ogromem fizycznej, jak i umysłowej pracy, przy stosunkowo niskich zarobkach. Były pracownik Magdy Gessler wyjawił szczegóły zatrudnienia, wynagrodzenia oraz warunków pracy, lecz jego słowa dają wiele do myślenia.
Magda Gessler jest zdecydowanie jedną z najbarwniejszych osób w polskim show biznesie. Gwiazda budzi sporo emocji nie tylko swoim programem Kuchenne Rewolucje, ale również przepisami. Niektóre receptury budzą wiele kontrowersji.Ostatnio bardzo głośno było o rosole Magdy Gessler. Gwiazda sprzedaje go za aż 60 zł, co dla wielu osób jest zbyt wysoką ceną. Więcej na ten temat pisaliśmy w tym artykule. Nic dziwnego, że mnóstwo osób zastanawia się, jaki jest patent pani Magdy na tę potrawę. Śpieszymy z odpowiedzią!Patent Magdy Gessler na rosółPrzede wszystkim znana restauratorka wyznaje jedną dość kontrowersyjną zasadę dotyczącą gotowania rosołu. Nie używa do niego zbyt wiele wody. Na 3 kilogramy warzyw i taką samą porcję mięsa zużywa jej jedynie około 1,5 litra.Gwiazda proponuje także wykorzystanie do tej zupy mniej popularnych części zwierzęcych m.in. ogonów wołowych lub giczy cielęcych. Powinny one pochodzić jednak wyłącznie z hodowli ekologicznych. Restauratorka doradza też do dodania do esencjonalnego wywaru kapusty włoskiej. Jeśli chcemy zaś by zupa była klarowna, powinniśmy jej zdaniem do zimnego i przecedzonego już bulionu dodać dwa białka kurze i podgrzewać go, cały czas mieszając. Poniżej prezentujemy przepis na rosół wg Magdy Gessler.Niezawodny przepis na rosół Magdy GesslerLista składników:szponder wołowykura rosołowa5 dużych marchewek6 pietruszekseler2 duże cebulepor1/4 kapusty włoskiejpęczek natki pietruszki2 łyżki lubczyku1 łyżka pieprzu ziarnistego6 liści laurowych6 ziaren ziela angielskiegonatka pietruszki5 goździkówsólSposób wykonania:Na początek musimy starannie umyć, a następnie pokroić warzywa i mięso. Cebulę opalamy na suchej patelni. Mięso i włoszczyznę zalewamy zimną wodą i wzbogacamy o przyprawy. Zostawiamy na małym ogniu na około 3 godziny.Po tym czasie solimy, dodajemy natkę pietruszki oraz lubczyk i gotujemy na małym ogniu rosół jeszcze przez pół godziny. Odcedzamy go dopiero po ostudzeniu.Tak jak wspominaliśmy wcześniej, jeśli zależy nam na klarownym rosole, powinniśmy dodać do niego 2 białka kurze i powoli podgrzewać mieszając. Na koniec przecedzić przez gazę.Gessler zaleca podawanie rosołu w filiżankach z posiekaną natką pietruszki lub na talerzach z wermiszelem, domowym makaronem lub lanymi kluseczkami koperkowymi.Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:Kompot z truskawek i rabarbaru bez cukruKto powinien unikać jedzenia szczawiu?Przepis na zapiekaną cebulę z mięsem mielonymżródło: kuchnia wp/ smaki zyciaZapraszamy na nasz Instagram
Zupa pomidorowa potrafi przyprawić o nie lada zachwyt. Niektórzy mogliby zajadać ją praktycznie codziennie. Okazuje się, że słynna pomidorówka może być jeszcze lepsza. Wystarczy skorzystać z przepisu Magdy Gessler.
Magda Gessler ma niesamowicie bliski kontakt ze swoimi fanami. Za pośrednictwem mediów społecznościowych restauratorka praktycznie każdego dnia komunikuje się z internautami, którzy ochoczo wchodzą w dyskusje z nią, lub innymi komentującymi. Jednym z najczęściej wykorzystywanych przez nią portali jest Instagram, na którym nierzadko publikuje swoje prywatne zdjęcia. Tym razem postanowiła przypomnieć wszystkim kawałek swojej przeszłości i zamieściła zdjęcie ze swojej sesji ślubnej.
Magda Gessler jest jedną z największych gwiazd stacji TVN. Jej Kuchenne Rewolucje od lat cieszą się ogromną popularnością, tym samym przyciągają przed szklane ekrany liczne grono widzów. Ostatnio restauratorka podzieliła się z fanami swoim zdjęciem z dawnych czasów.