Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy

Obiad

Kotlety mielone z ryżem
18.08.2021 02:00 Przepis na kotlety mielone z ryżem

Kotlety mielone niejednokrotnie przyprawiały nas o szybsze bicie serca. Tym razem sięgniemy po przepis na mięsny specjał z dodatkiem ryżu. Efekt powali na kolana nawet najbardziej wybrednych spośród smakoszy.Bez wątpienia kotlety mielone są kulinarnym szlagierem, któremu bardzo ciężko się oprzeć. Każdy przyrządza je odrobinę inaczej. Dodatek w postaci ryżu sprawi, że kotlety będą jeszcze bardziej sycące. Ich smak pozostaje na długo w pamięci.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Buraczki z dodatkiem chrzanu
16.08.2021 02:00 Lekko pikantne buraczki zasmażane z dodatkiem chrzanu

Zasmażane buraczki są nie lada specjałem. W każdym domu przygotowuje się je odrobinę inaczej. Dziś wypróbujemy przepis, w którym u boku burgundowych bulw zagości starty chrzan. Kultowe buraczki zyskają bardziej wyrazisty smak.Wyborne zasmażane buraczki uchodzą za jeden z najlepszych dodatków obiadowych. Ciężko sobie wyobrazić uwielbiane kotlety mielone bez ich towarzystwa. Buraczki warto wzbogacić o chrzan. Dzięki niemu smakołyk momentalnie zniknie z talerzy.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Rosół Magdy Gessler
14.08.2021 02:00 Przepis Magdy Gessler na wyjątkowy rosół

Rosół Magdy Gessler jest wyjątkowy dzięki jednemu składnikowi - goździkom. Ich dodatek sprawia, że wywar nabiera zupełnie nowego smaku oraz aromatu. W poniższym przepisie zdradzamy jak wykonać go krok po kroku. Nic nie smakuje tak dobrze, jak domowy rosół. Zupa ta jest uwielbiana praktycznie w całej Polsce i bez wątpienia zyskała już miano kultowej. Dlatego receptura Magdy Gessler jest tak pożądana przez prawdziwych smakoszy. Gessler do wywaru dorzuca goździki, które wprowadzają odrobinę korzenności i egzotyczności do smaku. Choć różnica jest delikatnie wyczuwalna od klasycznej zupy, wyćwiczone podniebienie zachwyci się już od pierwszej łyżki. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Kotlet schabowy
14.08.2021 02:00 Co zrobić, żeby kotlety schabowe były soczyste?

Kotlety schabowe przygotowuje się najczęściej przy pomocy tradycyjnego przepisu, który mógł się już jednak znudzić. Z tego powodu niżej prezentujemy ulepszoną recepturę, która pozwoli na nowo rozkochać się w tym daniu. Oto schabowy w majonezie, który jest jeszcze bardziej soczysty i smaczniejszy. Kotlety schabowe wydają się doskonałe same w sobie, dlatego mało kto próbuje je udoskonalić. Okazuje się jednak, że usprawnienie tego przepisu wcale nie jest trudne, a umożliwia to osiągnięcie zupełnie nowych efektów.Marynowanie schabu w majonezie sprawia, że mięso jest jeszcze bardziej soczyste i kruche podczas jedzenia. Enzymy zawarte w majonezie zmiękczają włókna, a zarazem zatrzymują soczystość w ich wnętrzu. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Knedle
13.08.2021 02:00 Puszyste knedle faszerowane kurkami

Knedle mogą być doskonałym pomysłem na klasyczny polski obiad, który posmakuje każdemu. W tym wydaniu za farsz robią kurki, a więc będzie to danie wytrawne. Dopełnieniem intensywnego smaku będą liście rukoli, parmezan oraz wędzona szynka. Mogłoby się wydawać, że w obecnych czasach samodzielne robienie knedli nie ma większego sensu - można kupić je w końcu w barach mlecznych czy jako mrożonki w sklepach spożywczych. Domowe kluski są jednak znacznie smaczniejsze.Najczęściej knedle nadziewa się mięsem lub owocami, lecz nie ma sensu ograniczać się jedynie do tych dwóch opcji. Przepyszny farsz złożony z kurek oraz czosnku ma tak silny smak, że ciężko powstrzymać się przed kolejną dokładką. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Gołąbki podczas zawijania
13.08.2021 02:00 Jak błyskawicznie zawijać gołąbki?

Gołąbki cieszą się wśród Polaków niesłabnącą popularnością, lecz sprawiają sporo kłopotów podczas zawijania. Wystarczy poznać jednak prostą technikę, która znacznie ułatwia ten proces. Dzięki niej już więcej nie będziesz musiał się męczyć z wypadającym farszem czy długim czasem spędzonym w kuchni. Gołąbki są przepysznym daniem, uwielbianym szczególnie przez starszych Polaków, którym długi czas zawijania nie przeszkadza. Niektórzy nie mają jednak możliwości spędzenia całego popołudnia w kuchni. Z tego powodu istnieje metoda szybkiego zawijania, która znacznie usprawnia i ułatwia gotowanie. Przy jej pomocy każdy będzie mógł bez większego wysiłku cieszyć się smakiem domowych gołąbków. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Fasolka szparagowa w sosie węgierskim
11.08.2021 02:00 Fasolka szparagowa w sosie paprykowym, czyli po węgiersku

Fasolka szparagowa najczęściej podawana jest jako dodatek do obiadu - obsypana bułką tartą smakuje przecież wybornie. Można wykorzystać ją jednak jako danie główne. Wystarczy ugotować ją z sosem paprykowym rodem z Węgier. Fasolka szparagowa jest wbrew pozorom banalnie łatwa w gotowaniu, wystarczy jedynie zwrócić uwagę na jej wygląd. Młoda fasolka gotuje się bowiem znacznie szybciej od starszej, dlatego nie należy przesadzić z czasem podgrzewania. Sos w poniższym daniu można zrobić na ostro i łagodnie. Jeśli preferujesz bardziej pikantną kuchnię, dopraw sos ostrą papryką w proszku lub pieprzem cayenne. Dzięki nim smak będzie bardziej wyrazisty. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Zapiekanka
11.08.2021 02:00 Gołąbkowe lasagne, czyli zapiekanka z mięsa mielonego i kapusty

Zapiekanka à la lasagne złożona z mięsa mielonego i liści kapusty jest doskonałym sposobem na zrobienie gołąbków w łatwy sposób. Nie ma bowiem konieczności zawijania ich każdego osobno. Poniżej pokazujemy krok po kroku jak to danie wykonać. Gołąbkowa lasagne będzie smakować szczególnie tym, którzy lubują się w klasycznej wersji tej potrawy. Jeśli chcesz sprawdzić, jak smakuje owa zapiekanka, ten przepis jest jednym z najprostszych i najszybszych. Aby proces pichcenia się udał, należy koniecznie pamiętać o posmarowaniu naczynia żaroodpornego tłuszczem. W innym wypadku zapiekanka przypiecze się do szkła i nie uda się jej ładnie podać. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Gołąbki
10.08.2021 02:00 Jaka jest najlepsza kapusta na gołąbki?

Podstawą gołąbków jest bez wątpienia kapusta - bez niej mięsny farsz rozpadłby się, a samo danie nie miałoby takiego samego smaku. Jaka kapusta nadaje się do nich najlepiej? Zdecydowanie najbardziej pasuje do nich klasyczna biała odmiana. Gołąbki jadane są przez nas praktycznie na okrągło. W niektórych domach nierzadko podaje się je przynajmniej raz na tydzień, co czyni z nich potrawę tak popularną, jak schabowe czy mielone. Mimo ogromnej popularności wielu kucharzy amatorów nie do końca wie, jaką kapustę wybrać. Ciężko się zdecydować, gdy możemy przebierać w najróżniejszych gatunkach tego warzywa. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Sałatka coleslaw
10.08.2021 02:00 Przepis na kultową surówkę Colesław

Sałatka coleslaw jest bardzo popularnym dodatkiem do obiadu - szczególnie często można ją zamówić w restauracjach. Znacznie lepiej będzie jednak smakować, jeśli przygotujemy ją sami. Z poniższym przepisem wykonasz najsmaczniejszą wersję. Surówka coleslaw jest znana na całym świecie, a najwięcej spożywa się jej do dań typu fast food. Jej słodko-kwaśny smak i bardzo duża chrupkość sprawiają, że pasuje do nich wręcz idealnie. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:Jeśli obawiasz się dużej kaloryczności, zamień majonez całkowicie na jogurt naturalny lub grecki. Choć smak nieznacznie się osłabi, ogólna przyjemność płynąca z jedzenia nie zmniejszy się.

Surówka z buraków
09.08.2021 02:00 Znakomita surówka z buraków

Surówka z buraków jest niekwestionowanie ulubionym dodatkiem obiadowym wielu Polaków. Klasyczna receptura pasuje do wielu mięs, a także dań mącznych. Jej przygotowanie jest banalnie proste, a smak obłędny. Wielu smakoszy ucieszy również dodatek uwielbianych ogórków kiszonych.Buraki są wyjątkowo zdrowymi warzywami, które są szczególnie wartościowe dla rekonwalescentów oraz ludzi chorujących na anemię. Krwiotwórcze właściwości tej czerwonej bulwy pozwalają szybko powrócić do zdrowia. Poniższa propozycja jest bardzo uniwersalnym dodatkiem, który przypadnie do gustu zarówno osobom preferującym wytrawne surówki, jak i tym, którzy wolą delikatnie słodsze smaki. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Przepyszna surówka z selera
02.08.2021 02:00 Szybka surówka z selera korzeniowego z rodzynkami

Surówka jest jednym z tych dodatków, którego nie powinno zabraknąć podczas wyśmienitego obiadu. Istnieje multum przepisów na rozmaite warzywne smakołyki. Dziś postawimy na surówkę z selera, w której zagoszczą również rodzynki. Jej przygotowanie zajmuje chwilęNie od dziś wiadomo, że porcja warzyw w codziennym jadłospisie jest niezwykle istotna. Surówka z selera jest znakomitym wyborem. Dodatek momentalnie znika z talerzy. Domownicy nie będą mogli się mu oprzeć.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Surówka z rzodkiewki jest bardzo zdrowa
28.07.2021 02:00 Prosty przepis na soczystą surówkę z rzodkiewki

Surówka z rzodkiewki jest bardzo orzeźwiająca. Ze względu na nieco pikantny smak oraz sporą zawartość wody, to warzywo świetnie sprawdza się w upały. Tę letnią sałatkę zrobisz w parę chwil. Do jej przygotowania nie potrzeba wielu składników. Rzodkiewkę często spotykamy w zestawieniu z twarożkiem lub kanapkami. Jest to popularny dodatek śniadaniowy, rzadziej widujemy go w obiadowym zestawie. Tymczasem z rzodkiewki można przygotować pyszną surówkę, która świetnie sprawdzi się z młodymi ziemniaczkami i mięsem. Latem warto też ukisić rzodkiewki i delektować się ich smakiem przez cały rok. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Kotlety mielone po niemiecku
28.07.2021 02:00 Kotlety mielone po niemiecku z dodatkiem szynki i mleka

Wariacje na temat kotletów mielonych nie mają końca. Można je przyrządzać na wiele sposobów, wystarczy odrobinę zaszaleć ze składnikami czy wprowadzić eksperymenty w wyborze mięsa. Mielone po niemiecku zaskakują soczystością i chrupkością. Dzięki dodaniu do nich mleka i szynki, smak nabiera zupełnie nowych wymiarów. Mielone można zrobić właściwie ze wszystkiego, co mamy pod ręką, nawet z resztek po rosole. Powstało już bardzo wiele wersji tego klasycznego dania, po które sięgają osoby ceniące tradycyjne, swojskie potrawy.Ciekawą konkurencją dla klasycznych polskich mielonych są na pewno kotlety po francusku. Jednak dla amatorzy nietypowych smaków, ceniący wielowymiarowe dania, na pewno docenią kotlety mielone po niemiecku. To gratka dla wszystkich mięsożernych łasuchów. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Sos biały z grudkami
24.07.2021 02:00 Jak zrobić sos bez grudek?

Zrobienie aromatycznego sosu, w którym nie będą pływały żadne grudki, wcale nie jest skomplikowane. Podstawą jest dodawanie składników w odpowiedniej kolejności, a także ich wystarczająco niska temperatura. Zamiast zwykłej łyżki mieszaj sos rózgą kuchenną, która najlepiej rozbija grudki. Dobry sos jest podstawą wielu dań. Dzięki niemu można uwypuklić smak głównej potrawy, a także przykryć jej ewentualne niedoskonałości - lekko przypalony spód pieczeni czy braki w przyprawach zostaną niezauważone. Aby móc jednak uzyskać taki efekt, sam sos musi być bliski ideałowi. Jeśli okazuje się być za rzadki lub pływają w nim grudki nierozprowadzonej mąki, cała przyjemność z jedzenia może zostać zatracona. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Kotlet schabowy
23.07.2021 02:00 Ile minut powinno się smażyć kotlety schabowe, żeby wyszły miękkie i soczyste?

Kotlety schabowe to klasyka, z której mało kto jest w stanie zrezygnować. Aby przygotować je w najlepszy możliwy sposób, należy spełnić kilka zasad. Jedną z nich jest smażenie około 2 minut z każdej strony.Kotlety schabowe są niejako wpisane w naszą kulturę, wszak każdy choć raz je jadł, a za granicą wymieniane są zaraz obok pierogów i kiełbasy. Z tego powodu wiele osób pragnie przygotowywać je w najlepszy sposób. Kotlety schabowe nie kojarzą nam się ze skomplikowaną potrawą. Każdy z nas na pamięć zna przepis i potrafiłby je usmażyć. Mimo wszystko perfekcyjne przygotowanie wymaga nieco wiedzy oraz sprytu, które wynagrodzą nam doskonały smak. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Marchewka z groszkiem
22.07.2021 02:00 Jak zrobić idealną marchewkę z groszkiem do obiadu?

Marchewka z groszkiem należy do klasyki obiadowych dodatków - kremowa konsystencja idealnie komponuje się z głównym daniem. Aby wykonać ją w idealny sposób, wystarczy wsypać jedną łyżeczkę cukru. Dzięki słodyczy, smak warzyw zostanie jeszcze bardziej uwypuklony. Marchewka z groszkiem jest wyjątkowo uniwersalna, gdyż niezależnie od temperatury podania, zawsze smakuje wybornie. Jeśli nie użyje się zbyt wiele masła, jest ona wręcz zdrowym i pożywnym dodatkiem obiadowym. Prawie każda gospodyni wie, że jedna łyżeczka cukru znacznie poprawia jej smak. Co więcej, ugotowana marchewka jest zdrowsza niż surowa - znaczna część karotenu nie jest dobrze przyswajana przez ludzki organizm bez uprzedniej obróbki termicznej. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Kotlety schabowe po staropolsku zachwycają smakiem
18.07.2021 02:00 Przepis na kotlety schabowe po staropolsku

Kotlety schabowe są daniem, które ma bogatą tradycję w Polsce. Pierwsze wzmianki o nich znaleźć możemy w XIX–wiecznej publicystyce. Kotlet schabowy po staropolsku wyróżnia się większą złożonością i pełniejszym, bardziej wyczuwalnym smakiem. Kotlety schabowe co weekend znajdziemy na naszych stołach, w końcu niedzielny bardzo często składa się z tradycyjnego rosołu oraz właśnie kotletów z ziemniakami i surówką. Jeśli znudził wam się tradycyjny smak kotletów mamy dla was ratunek. Schabowe po staropolsku są wspaniałą odmianą dla klasycznego dania.Nie raz wspominaliśmy o różnych metodach przygotowania kotletów. Ciekawą opcją dla wegetarian są choćby kotlety ziemniaczane. Z kolei osoby, które niespecjalnie przepadają za smażonymi, ciężkostrawnymi potrawami, mogą przygotować kotlety w piekarniku. Dalsza część artykułu znajduje się poniżej filmu:

Lekki rosół na upały
18.07.2021 02:00 Lekki rosół na upały z dodatkiem orzeźwiającej cytryny

Za oknem upał i myślisz, że rosół to najgorsza zupa na taki gorący dzień? Nic bardziej mylnego, pożywny rosół może być także lekki i orzeźwiający. Sekret tkwi w odpowiednim doborze mięsa oraz cytrynie, która nadaje mu zupełnie nowego charakteru.Wbrew pozorom to nie zimne zupy i przekąski są najlepszym rozwiązaniem w gorące dni. Nasz organizm zdecydowanie lepiej poradzi sobie z chłodzeniem, gdy zaserwujemy mu ciepły, solidny posiłek. Dalsza część artykułu znajduje się poniżej filmu:Warto jednak pamiętać, aby nie przesadzić z tłuszczem, który powoduje nieprzyjemne uczucie ciężkości. Idealny rosół na upały powinien być ugotowany na chudym mięsie, bez ciężkich dodatków.

Kotlety schabowe
17.07.2021 02:00 Nietypowe kotlety schabowe w panierce z sezamem

Trudno o większy obiadowy klasyk w Polsce niż kotlety schabowe. Każdy z nas doskonale zna ten smak i fakturę. Dlatego tym przyjemniej nam przedstawić cudowne urozmaicenie klasycznego przepisu. Tym razem do panierki dodamy nieco sezamu. Efekt przechodzi wszelkie oczekiwania. Tradycyjna panierka do kotletów schabowych ma mało charakterystyczny smak, a najbardziej uwielbiamy ją za jej fakturę.

Projekt bez tytułu (5)
13.07.2021 02:00 Lekkie i zdrowe gołąbki z kaszą i indykiem

Gołąbki z kapusty pekińskiej są świetną alternatywą dla tradycyjnej wersji tego dania, która jest ciężkostrawna. Farsz wykonany jest głównie z kaszy jęczmiennej i mielonego indyka, co pozwala na sporządzenie znacznie lżejszej potrawy. Aby wzmocnić smak warto użyć więcej czosnku, a przy podaniu posypać gołąbki dużą ilością siekanej pietruszki. Gołąbki z kapusty pekińskiej przygotowuje się bardzo podobnie jak zwykłe gołąbki, jednak pominięty zostaje etap gotowania całej główki kapusty. Dzięki temu oszczędza się sporo czasu oraz pracy. Farsz z indyka i kaszy jęczmiennej pozwala również na zmniejszenie ciężkostrawności potrawy, która jest największą bolączką gołąbków z wieprzowiną i ryżem. Przy okazji smak nie różni się zbyt mocno, więc fani klasycznego wariantu również będą zadowoleni. Dalsza część artykułu znajduje się poniżej filmu:Potrzebujesz pomysłu na szybki obiad? Zajrzyj do innych naszych tekstów, w których zdradzamy tajniki wielu receptur. W tym artykule opisujemy najlepszy sposób na soczyste kotlety mielone bez dodatku bułki tartej. Ten tekst poświęcony został pieczonym ziemniakom po szwedzku, które pasują do letniego posiłku.

Projekt bez tytułu (19)
11.07.2021 02:00 Rewelacyjny przepis na puszyste kotlety mielone bez bułki tartej

Kotlety mielone zazwyczaj przygotowywane są z dodatkiem bułki tartej lub kajzerki namoczonej w mleku czy wodzie. Okazuje się jednak, że można z powodzeniem wykonać je bez tych składników. Poniżej zdradzamy jak tego dokonać. Smażenie kotletów mielonych wydziela jedyny w swoim rodzaju aromat, któremu mało kto jest w stanie się oprzeć. Jeśli nie chcesz dodawać do mięsnej masy bułki, nie musisz się obawiać - bez niej, kotlety są równie pyszne, Choć bułka stanowi często spoiwo, łączące resztę składników, poniższa receptura wykorzystuje w tym celu jajko. Po usmażeniu jajko ścina się, co zapobiega rozpadaniu masy. Dalsza część artykułu znajduje się poniżej filmu:

Siekane kotlety w przepysznym wydaniu
06.07.2021 02:00 Siekane kotlety z kurczaka z ananasem

Kotlety można przygotować na różne sposoby. Tym razem wypróbujemy przepis na specjał na bazie kurczaka i ananasa. Nawet najbardziej wybredni spośród smakoszy nie będą mogli oprzeć się takiej propozycji obiadowej.Smakowite kotlety niejednokrotnie przyprawiały nas o autentyczny zachwyt. Przeważnie sięgamy po ich mieloną odsłonę lub kultowego schabowego. Czasem warto pokusić się na kulinarne eksperymenty.Dalsza część artykułu pod nagraniem:

Projekt bez tytułu - 2021-07-05T134654.524
05.07.2021 02:00 Ekspresowe placki ziemniaczane bez tarki

Nie masz czasu na długie tarcie ziemniaków na placki? Istnieje znacznie szybszy sposób, który pozwoli ci w mniej niż 15 minut cieszyć się smakiem tego pysznego dania. Wystarczy wrzucić kartofle do blendera, a ciasto będzie gotowe w kilka chwil. Placki ziemniaczane same w sobie nie są daniem, które potrzebuje wielu godzin na przygotowanie. Niektórzy nie mają jednak czasu nawet na tak szybką czynność, jak starcie bulw na tarce. Właśnie dla takich ludzi powstała metoda znacznie usprawniająca gotowanie placków ziemniaczanych. Każdy, kto ma w domu blender może z niej skorzystać. Dalsza część artykułu pod nagraniem:Jeśli chcesz poznać więcej ciekawostek, zajrzyj do innych naszych newsów. W tym artykule opisujemy tragiczne wydarzenia - 3-letnie dziecko zmarło po zjedzeniu płatków śniadaniowych. Ten tekst poświęcony został sokowi ze świeżego buraka oraz jego prozdrowotnym właściwościom.

Kotlet de volaille w wyjątkowej odsłonie
03.07.2021 02:00 Kotlet de volaille nadziewany suszonymi pomidorami

Kotlety de volaille cieszą się sporą popularnością wśród smakoszy. Nietrudno natknąć się na osoby, które spałaszowałby je z miłą chęcią. Przeważnie we wnętrzu mięsnych zawiniątek możemy znaleźć ser lub masło z ziołami. Tym razem nadzienie będzie bazowało na przepysznych suszonych pomidorach.Nie da się ukryć, że kotlety de volaille potrafią zachwycić fantastycznym smakiem. Dziś sięgniemy po przepis, na niecodzienne wydanie tego wybornego dania, w którym zagoszczą suszone pomidory. Efekt na długo pozostaje w pamięci.

Projekt bez tytułu - 2021-07-03T085430.632
03.07.2021 02:00 Prosty przepis Magdy Gessler na pyszne gołąbki

Magda Gessler nie raz potrafiła zaskoczyć wszystkich swoimi przepisami, choć tym razem postanowiła postawić na tradycji. Proste i pyszne gołąbki w jej wykonaniu każdy je ze smakiem. Kluczem do sukcesu jest duża ilość majeranku, nadającego daniu wspaniałego aromatu.Gołąbki są jednym z najpopularniejszych dań kuchni polskiej. Każdy z nas ma na nie sprawdzony przepis. Gołąbki w sosie pomidorowym smakują wspaniale, jednak czasochłonność przepisu skutecznie odstrasza tych, którzy nie mogą poświęcić wielu godzin na gotowanie.Dlatego poniższa propozycja, na klasyczne gołąbki w szybkim przepisie, pozwala znacznie oszczędzić na czasie samego gotowania. Nie potrzeba do nich również żadnych specjalistycznych umiejętności. Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:Jeśli chcesz poznać więcej ciekawostek, zajrzyj do innych naszych newsów. W tym artykule opisujemy tragiczne wydarzenia - 3-letnie dziecko zmarło po zjedzeniu płatków śniadaniowych. Ten tekst poświęcony został sokowi ze świeżego buraka oraz jego prozdrowotnym właściwościom.

obraz 2021-06-29 172153
29.06.2021 02:00 Dietetyczka pokazała jakie posiłki dostają młode matki w szpitalach

Młode mamy na oddziałach porodowych powinny dostawać najlepsze jakościowo jedzenie - niestety polskie szpitale nie mogę tego zaoferować. Dietetyczka udostępniła na swoim Instagramie zdjęcie dwóch kromek chleba, porcji masła i jednego jajka na twardo. Tak wygląda śniadanie kobiet tuż przed lub świeżo po porodzie. Szpitalne jedzenie od zawsze wywoływało w nas wiele emocji, w końcu często jego jakość, jak i ilość nie pozwalają na najedzenie się, czy dostarczenie odpowiedniej ilości wartości odżywczych. Szczególnie źle karmione są młode mamy. Kobiety przed porodem oraz zaraz po nim wymagają szczególnej opieki - wysiłek jaki podejmują, jest tak ogromny, że dostarczenie dużej ilości kalorii z pokarmem jest konieczne, dla odpowiedniej pracy ich organizmu.Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:

Kotlety schabowe w wakacyjnej odsłonie
25.06.2021 02:00 Wakacyjna wersja schabowych z dodatkiem ananasa i żurawiny

Kotlety schabowe zalicza się do grona specjałów naszej rodzimej kuchni. Nic nie stoi na przeszkodzie, by przygotować je nieco inaczej. Tym razem sięgniemy po przepis na przepyszne kotlety schabowe z dodatkiem ananasa oraz żurawiny.Smakowite kotlety schabowe niejednokrotnie przyprawiały nas o szybsze bicie serca. W każdym domu przygotowuje się je odrobinę inaczej. Z pewnością warto wypróbować recepturę na kotlety schabowe w bardziej wakacyjnej odsłonie.Dalsza część tekstu znajduje się poniżej: