Jeśli kiedykolwiek zastanawialiście się jak zamarynować karkówkę na grilla, żeby była miękka, mamy dla was sprawdzony sposób. Dobrze rozbijcie mięso i zanurzcie je w przyprawach na kilka godzin, a efekt zachwyci nawet najbardziej wybrednych. Grillowane karkówka smakuje najlepiej, gdy jest soczysta i pełna aromatu. Marynując mięso w przyprawach przez dobę, sprawimy, że będzie smakowite i miękkie. Jeśli dodatkowo rozbijemy je przed upieczeniem, będzie obłędnie pyszne.
Zobaczcie, jak zamarynować karkówkę na grilla, aby była soczysta. Pomocne będą dwa rodzaje musztardy, które nadadzą mięsu słodko-pikantnego smaku i odpowiedniej kruchości. Sprawdźcie, co jeszcze dodać do marynaty, by karkówka wyszła pyszna, jak nigdy. Co wrzucić na ruszt? Numerem jeden wśród miłośników grilla jest niewątpliwie karkówka. To poprzerastane tłuszczem mięso wyjątkowo dobrze nadaje się do grillowania. Niemal zawsze wychodzi soczyste i smaczne. Oczywiście duża w tym rola marynaty, w której warto umieścić mięso na kilka godzin przed pieczeniem. Jeśli nie macie doświadczenia ani pomysłu na to, z czego zrobić marynatę do karkówki, przychodzimy wam z pomocą. Podpowiadamy, że wyjątkowo dobrym składnikiem marynaty będzie musztarda. Jaka? W sumie każda, ale warto z pewnością połączyć musztardę ostrą i słodkawą. Dzięki temu smak potrawy będzie pełniejszy. Oczywiście dobrze też jest dorzucić kilka innych składników, a zachwyty nad naszą karkówką nie będą miały końca.
Karkówkę z grilla należy odpowiednio przygotować, w przeciwnym wypadku będzie twarda, żylasta i niesmaczna. Karczek zamarynuj w specjalnej marynacie od Ani i grilluj w niskiej temperaturze, dzięki czemu się nie przypali, będzie miękka, delikatna i soczysta. Jak zamarynować karkówkę na grilla?Karkówka wieprzowa i kiełbasa to potrawy, które najczęściej przygotowywane są na grillu. Soczyste mięso podane z sałatką i dodatkami smakuje rewelacyjnie. Jak zamarynować karkówkę na grilla? Ania ma niezawodny patent. Dzięki niemu karkówka zawsze jest miękka i soczysta.Jak zamarynować karkówkę na grilla? Ania zdradziła świetny patent na musztardowo- ketchupową marynatę do karkówki. Marynata jest prosta w przygotowaniu, a marynowane w niej mięso wychodzi za każdym razem soczyste, miękkie i pełne wspaniałego smaku.Karkówka jest mięsem, które uwielbia wyraźne przyprawy. Jak zamarynować karkówkę na grilla? Przygotuj marynatę z dodatkiem musztardy, ketchupu, tymianku, majeranku i słodkiej, mielonej papryki. Mięso musi marynować się przez około 15 godzin, wtedy będzie idealne.
Co zrobić, by karkówka z grilla wyszła idealnie miękka? Karkówka jest twardym i włóknistym mięsem, nawet po długim czasie grillowania, jest na to jednak skuteczny sposób- odpowiednio przygotowana marynata.Lato to rewelacyjny czas na potrawy z grilla. Zwykle na grillu szykujemy kiełbasy, kaszanki, kurczaka i właśnie karkówkę. Karczek niestety jest twardym, żylastym mięsem, które nie mięknie nawet po upływie dłuższego czasu. Karkówka będzie doskonale miękka i soczysta, kiedy zamarynujemy ją odpowiednio wcześnie w przyprawach z dodatkiem soku z cytryny i musztardy. Do marynaty dodajmy również miód, czosnek, zioła prowansalskie, a każdy będzie prosił o przepis.Karkówkę smażmy na tackach aluminiowych, dzięki którym mięso nie będzie osmolone od rusztu. Wieprzowina jest mięsem, które wymaga dłuższego grillowania nad stosunkowo niewielkim ogniem, wtedy się nie wysuszy.
Pomysł na rodzinny obiad, danie na święta lub większą uroczystość? Ania Starmach zdradziła swój patent na pieczoną karkówkę w rękawie, dzięki czemu mięso jest soczyste i bardzo delikatne. Poznaj przepis na soczysty karczek w aromatycznej marynacie, palce lizać.Karkówka pieczona może być soczysta i niezwykle miękka i delikatna. Wszystko zależy od tego, w jaki sposób będzie piekła się w piekarniku. Bardzo ważna jest odpowiednia temperatura, czas pieczenia i specjalny zabieg pod sam koniec, dzięki któremu skórka staje się lekko chrupiąca, koniecznie musisz spróbować.Karkówkę podaję zwykle z ziemniakami opiekanymi z dodatkiem ziół lub ziemniakami gotowanymi w mundurkach. Danie uzupełniam lekką surówką, lub sałatką ze świeżych warzyw. Warzywa grillowane również genialnie łączą się z pieczonym karczkiem.
Karkówka nie musi być twarda i żylasta. Wystarczy, że zamarynujemy ją w musztardowej marynacie do karkówki na grilla, a po upieczeniu mięso będzie soczyste i tak smaczne, że każdy będzie prosił o dokładkę.Karkówka jest mięsem, po które bardzo często sięgamy w sezonie grillowym. Niestety mięso ma sporo przerostów, przez co zwykle nawet po upieczeniu na ruszcie jest dość twarde. Jest na to jednak skuteczny sposób - musztardowa marynata do karkówki na grilla.Musztarda, nie dość, że wyeksponuje najlepszy smak i aromat mięsa, to jeszcze sprawi, że karkówka będzie soczysta. Dzieje się tak dlatego, że w musztardzie znajduje się ocet. Produkt ten rozpuszcza twarde włókna mięsa, dzięki czemu karczek będzie delikatny i miękki.W marynacie do karkówki na grilla nie może zabraknąć również płynnego miodu, oliwy z oliwek, soli i pieprzu, Marynata jest niezwykle aromatyczna i doskonale łączy się z mięsem wieprzowym. Marynowanie wieprzowiny przez godzinę np. nie wystarczy, aby twardy karczek stał się miękki i delikatny. Mięso marynuj w musztardowej marynacie do karkówki na grilla przez całą noc. Na 30-40 minut przed grillowaniem wyjmij mięso z lodówki, żeby ogrzało się w temperaturze pokojowej. Zbyt gwałtowna zmiana temperatury może zmienić smak i strukturę karczku.
Planujesz w najbliższym czasie ucztę w plenerze? Z pewnością nie obędzie się bez grilla i karkówki. Dlatego podamy ci przepis na doskonałą marynatę do karkówki z grilla. W dużej mierze za jej sprawą rodzinna uczta uda się jak w najlepszej restauracji.Maj to czas, kiedy szczególnie lubimy grillować. Oczywiście, jeśli dopisze pogoda. Jesteśmy stęsknieni za smakiem aromatycznych potraw z rusztu i jeszcze nie jesteśmy nimi przesyceni. Na grillu najchętniej przyrządzamy mięsa, kiełbaski i kaszankę. Rzadziej sięgamy po ryby, warzywa i sery. Jednak prawdziwym przebojem jest zawsze karkówka. Mięso to smakuje zazwyczaj doskonale. A gdy jeszcze przed pieczeniem odpowiednio je zamarynujesz, nikt mu się nie oprze.
Pieczona karkówka jest prawdziwym przysmakiem. Przedstawiamy przepis na najsoczystszą pieczeń wieprzową pachnącą przyprawami. Obłóż mięso listkami laurowymi, obwiąż sznurkiem i wstaw do piekarnika na 1,5 godziny. Po tym czasie otrzymasz coś wspaniałego. O tej porze roku karkówka cieszy się dużą popularnością. Jej plastry często bowiem lądują na ruszcie grilla. Jeśli jednak znudziła wam się już grillowana karkówka, możecie upiec ją w całości w piekarniku. Wcześniej jednak zamarynujcie ją w przyprawach, by nabrała niezwykłego smaku, aromatu i soczystości.
Karol Okrasa podzielił się przepisem na domową konserwę. Robi ją z wieprzowiny, kiszonej kapusty i wędzonych śliwek. W ten sposób powstaje prawdziwe niebo w gębie dla fanów karkówki. Po słoiczek z tym rarytasem można sięgnąć na wakacjach pod namiotem lub w innej, dowolnej chwili.Konserwy mięsne kojarzą się z wakacjami i biwakami. Wystarczy wrzucić kilka puszek takiego specjału do plecaka, by sięgnąć po niego w czasie śniadania czy kolacji. Tak utrwalone mięso nie psuje się nawet w dodatnich temperaturach. Oczywiście pod warunkiem, że jest szczelnie zamknięte. Jednak konserwa mięsna tak doskonale potrafi smakować, że często mamy na nią ochotę nawet normalnie przebywając w domu. Tak dla odmiany, dla tego swoistego aromatu. Niezależnie w jakich warunkach będziecie mieli ochotę, by sięgnąć po konserwę, możecie ją przygotować własnoręcznie. Najlepiej posiłkując się przepisem Karola Okrasy, który w ciekawy sposób utrwala karkówkę wieprzową.
Hitem dzisiejszego grilla z pewnością będzie idealnie soczysta karkówka. Sekretem jej smaku jest prosta marynata. Przygotujecie ją z niewyszukanych składników, które z pewnością znajdziecie w kuchni. Wymieszajcie kilka przypraw i sosów, posmarujcie nimi mięso, odstawcie na jakiś czas, a potem upieczcie na grillu. Ten smak długo zostanie wam w pamięci.Karkówka jest kawałkiem wieprzowiny poprzerastanym tłuszczem. I dzięki temu tłuszczykowi doskonale nadaje się zwłaszcza do pieczenia. Zachowuje bowiem soczystość i wyśmienity smak. Oczywiście można je podkręcić odpowiednimi dodatkami. My proponujemy wcześniej zamarynować mięso. Marynatę do karkówki przygotujemy dziś z prostych składników: musztardy, keczupu, czosnku oraz kilku ziół i przypraw. Wymieszajcie je, a potem posmarujcie marynatą plastry mięsa i odstawcie je w chłodne miejsce. Czas marynowania może wynosić od kilku godzin nawet do dwóch dób. Im dłużej mięso leży w marynacie, tym będzie bardziej kruche, soczyste i smaczniejsze.
Sezon grillowy trwa w najlepsze. Jeśli szukasz pomysłu na danie z grilla, które zachwyci każdego mięsożercę, koniecznie przygotuj karkówkę w marynacie z musztardy i miodu. Wieprzowina będzie idealnie soczysta i delikatna, nikt jej się nie oprze.Grillowanie to już nasz sport narodowy. Wszyscy z utęsknieniem czekamy na pierwsze dni maja, kiedy coraz cieplejsze, słoneczne dni aż się proszą o spotkania z rodziną i przyjaciółmi przy stołach obficie zastawionych różnymi potrawami z grilla.Kiełbasa, kaszanka, filety z kurczaka w marynacie, boczek zawijany, szaszłyki, karkówka to mięsa, które najchętniej wybieramy do grillowania. Nic dziwnego, są przepyszne. Jedną z moich ulubionych potraw jest właśnie karczek w marynacie z musztardy i miodu.Marynowane przez całą noc mięso jest doskonałe, wszystko za sprawą musztardy, w której znajduje się ocet. Produkt zmiękcza struktury twardego mięsa i sprawia, że karkówka staje się doskonale delikatnym i soczystym mięsem.Mięso zwykle podaję w towarzystwie sałatki greckiej lub innej, lekkiej sałatki ze świeżych warzyw. Bardzo często grilluję również bakłażana, cukinię i pieczarki, w połączeniu z grillowanym mięsem smakują doskonale.
Macie ochotę na porządną porcję mięsa? Ciekawą propozycją będzie z pewnością karkówka z patelni. Wychodzi idealnie soczysta i nawet nie trzeba rozpalać grilla. Taki wymarzony obiad przygotujecie szybko i bez nadmiernego wysiłku. Pokrójcie tylko mięso, przyprawcie je i usmażcie.Kuchnia polska wieprzowiną stoi. Choć lubimy kurczaki, czasami sięgamy po wołowinę, to jednak bez wieprzowiny nie obędzie się porządny obiad. Pojawia się na naszych stołach w postaci schabowego lub pieczonej karkówki. Tą ostatnią darzymy wielkim zaufaniem, bo w zasadzie nigdy nie wychodzi sucha, tak, jak to się zdarza schabowi. Co zwykle robimy z karkówki? Często pieczemy ją w całości i serwujemy krojoną w plastry, lubimy ją też grillować. Dziś proponujemy wam jednak karkówkę z patelni. Wychodzi miękka i soczysta, a na efekt nie trzeba długo czekać. A więc do dzieła.
Karkówka- niezastąpione mięso podczas każdego grillowania. Karczek z grilla często jest gumowaty i twardy, jednak w prosty sposób można temu zaradzić. Dowiedz się, co zrobić, żeby karkówka z grilla była miękka i soczysta. Kluczowym dodatkiem jest ocet, który nada mięsu miękkości.Karkówkę możemy marynować w różnych przyprawach- oregano, rozmarynie, czosnku granulowanym, papryce mielonej, musztardzie, ketchupie, oliwie. Każda marynata nadaje rewelacyjny smak, a mięso błyskawicznie znika z talerzy. Karkówka to obowiązkowe mięso podczas spotkań przy grillu.Karczek jest jednak twardym mięsem, dlatego też warto odpowiednio ją przygotować przed położeniem na grilla, dzięki czemu każdy kawałek będzie miękki i wyjątkowo soczysty. Do karkówki podaj lekką sałatkę warzywną - szczególnie polecam sałatkę grecką, która rewelacyjnie łączy się z grillowanym mięsem.
Wiesz, jak przyprawić karkówkę na grilla? Zdradzamy najlepsze patenty, dzięki którym upieczone mięso będzie smaczne, soczyste i delikatne. Podczas przygotowywania karkówki pamiętaj, o tym, że lepiej ją zamarynować niż oprószyć przyprawami. W drugim przypadku mięso może być pozbawione smaku. Poznaj też inne tajniki przyrządzania wieprzowiny.Jaki kawałek mięsa najczęściej kładziecie na rusztach waszego grilla? Jesteśmy przekonani, że jest to karkówka. Mięso to jest niezwykle lubiane i wyjątkowo dobrze nadaje się do grillowania. To dzięki temu, że zawiera sporo tłuszczu, który nadaje mu soczystości i smaku. Dziś powiemy wam, jak najlepiej przyprawić karkówkę, by po upieczeniu smakowała, jak należy. To znaczy, była miękka, krucha, soczysta i rozpływała się w ustach.
Planujecie mięsną ucztę na świeżym powietrzu? Poznajcie najprostszą marynatę do karkówki na grilla. Dzięki niej mięso będzie soczyste jak marzenie, a także niezwykle kruche, miękkie i smaczne. Do jej przygotowania wystarczą popularne warzywa i sosy oraz trochę przypraw. Karkówka jest jednym z najbardziej lubianych kawałków mięsa, które trafia na ruszt. Dzięki temu, że zawiera trochę tłuszczyku, zwykle wychodzi smaczna i soczysta. By jednak mieć gwarancję, że będzie idealna, warto ją wcześniej zamarynować. W skład marynaty wchodzą zwykle przyprawy, zioła i kwaśny składnik. Ten ostatni sprawia, że mięso po upieczeniu jest kruche, miękkie i soczyste. Taką funkcję może pełnić wino, ocet czy też musztarda lub keczup, które ocet zawierają. Dopełnieniem marynaty jest olej lub oliwa, w których dobrze uwydatniają się smaki wszystkich dodatków.
Poznajcie przepis na apetyczną, pieczoną karkówkę. Sekretem jej smaku jest niebywale aromatyczna przyprawa. Jaka? To majeranek, który doskonale pasuje do wieprzowiny. Nie tylko dodaje jej niepowtarzalnego smaku, ale też poprawia trawienie tego tłustawego mięsa. Na święta wiele osób piecze mięsa. Zwykle sięgamy po wieprzowinę, bo jest smaczna i niedroga. By otrzymać z niej smaczną pieczeń, tak naprawdę nie trzeba jakiś specjalnych zabiegów. Mięso wieprzowe zawiera bowiem sporo tłuszczu, które daje soczystość. Soczystość to plus, jaki daje nam tłuszcz. Jest też jednak minus — tłuste mięso jest trudniej strawne niż chude, dostarcza też więcej kalorii. By poprawić trawienie tłuszczu, warto takie mięso odpowiednio przyprawić. I tutaj doskonale sprawdza się majeranek. Nie tylko pasuje do wieprzowiny smakiem, ale też pobudza wydzielanie soków trawiennych, ułatwiając tym samym przyswojenie tego mięsa.
Karkówka pieczona jest doskonałą potrawą, która posmakuje amatorom soczystego mięsa. Siostra Anastazja przyrządza ją z dodatkiem słodkiego ananasa z puszki, dzięki czemu mięso zyskuje wyjątkowego aromatu. Jest chrupiące i delikatne jednocześnie. Siostra podaje je z porami, tworząc pełne charakteru danie obiadowe. Spróbujcie koniecznie. Karkówka pieczona z ananasem nie jest jedyną niezwykłą kompozycją siostry Anastazji. Zdradzaliśmy wam już pomysł na delikatną rybę w śmietanie czy wyjątkowo smaczną sałatkę koperkową. Jeżeli lubicie nietypowe połączenia smakowe — ten sposób podania mięsa przypadnie wam do gustu.
Oto zachwycająca w każdym kęsie karkówka marynowana w coca-coli. Jest to prosty pomysł na pyszny obiad. Jego przygotowanie nie wymaga dużego wysiłku. Napój wystarczy wymieszać z oliwą i powstałą mieszanką zalać mięso. Po upieczeniu będzie kruche i idealnie soczyste. Karkówka jest niezwykle smacznym mięsem, zwłaszcza jeśli się ją upiecze. Oczywiście doskonale smakuje grillowana, jednak ta z piekarnika też jest niczego sobie. Szczególnie gdy wcześniej zamarynujesz mięso w mieszance coli i oliwy. Dzięki tym dodatkom zyska niepowtarzalny smak i dużą soczystość.
Szukacie prostego pomysłu na pyszny obiad? Może zadowoli was soczysta karkówka marynowana w coli i ketchupie? Jest bardzo prosta do przygotowania, a mięso zaskoczy was kruchością i soczystością. Będzie doskonale smakować podane na przykład z pieczonymi ziemniakami i porcją surówki.Karkówka jest jednym z tych mięs, na którym nigdy się nie zawiedziecie. Zawsze wychodzi bowiem soczysta, bo zawiera w sobie sporo tłuszczu. Czasami tylko może okazać się za mało miękka i krucha, jednak pomoże to zmienić odpowiednia marynata. Koniecznie przetestujcie mieszankę coli i ketchupu.
Zastanawiasz się, co zrobić dziś na obiad? A może aromatyczną karkówkę według przepisu Okrasy? Cudne przyprawy podkreślą jej smak, a pożywne dodatki zamienią ją w pełnowartościowe danie obiadowe. Koniecznie przetestuj tę oryginalną propozycję. Karkówka jest mięsem, które doskonale nadaje się grillowania i pieczenia. Z powodzeniem można ją też dusić i smażyć. I właśnie na ten ostatni sposób przygotowania zdecydował się Karol Okrasa. Okrasa smażone mięso wzbogacił też aromatycznymi przyprawami, a także ryżem i kilkoma warzywami. Dzięki temu powstało treściwe danie z patelni. Naprawdę jest pyszne i można się nim najeść,
A może dziś na obiad przygotujesz karkówkę? Miękką, soczystą i pełną aromatu? Podajemy przepis Ani Starmach na karkówkę marynowaną w miodzie i musztardzie. Tym mięsem podbijesz podniebienia i żołądki domowników. A nie ma przy nim dużo pracy, wystarczy wcześniej zamarynować mięso. Marynowanie mięsa przynosi wiele korzyści. Sprawia, że mięso szybciej się piecze, jest kruche i soczyste. Poza tym doskonale przechodzi smakiem i aromatem użytych przypraw. Mięso wystarczy umieścić w marynacie i odstawić je na co najmniej kilka godzin do lodówki. Po tym czasie wystarczy je upiec.
Karkówka jest mięsem, które świetnie nadaje się nie tylko do grillowania, ale też do tradycyjnego pieczenia. Wcześniej jednak warto ją zamarynować, by zyskała lepszy smak, większą soczystość i kruchość. Sprawdźcie, jak przygotować najprostszą i najlepszą marynatę do karkówki. Pieczone mięso jest doskonałym pomysłem na prosty i szybki obiad. Tak naprawdę mięso wystarczy tylko odpowiednio przyprawić, a potem wstawić do piekarnika. Gdy się piecze, masz czas na przygotowanie obiadowych dodatków. Najlepszym sposobem przyprawiania mięsa, jest umieszczenie go w marynacie. Ta składa się zwykle z mieszanki ziół i przypraw, często też zawiera dodatek płynnych lub półpłynnych dodatków. Są nimi zazwyczaj produkty, które zwiększają kruchość mięsa, dzięki obecności kwasów.
Lubicie wyraziste pieczone mięsa? Sprawdźcie nowy przepis na karkówkę w intensywnej marynacie. Połączenie ostrej papryki z ziołami i czosnkiem spodoba się każdemu amatorowi dobrego pieczystego. Zdradzaliśmy wam już przepis na pyszną karkówkę pieczoną wraz z warzywami. Podpowiadaliśmy również jak przyrządzić ją w miodowo-musztardowej marynacie. Tym razem mamy dla was recepturę, dzięki której mięso wyjdzie wyjątkowo soczyste i pełne charakteru. Ostro-ziołowa marynata nada karkówce niezwykle intensywnego i przyjemnego aromatu.
Karkówka jest mięsem pełnym smaku. Zawdzięcza go sporej ilości tłuszczyku, który zawiera. Dziś zaskoczymy was przepisem Strzelczyka na pyszną karkówkę duszoną w smalcu. Takie mięso można podać na ciepło na obiad lub zamknąć je w słoiku i podawać na zimno na przykład z pieczywem. Karkówka jest mięsem, które doskonale smakuje na ciepło i na zimno. Na ciepło zwykle serwujemy pieczoną w całości lub grillowaną. Na zimno doskonała jest wystudzona pieczeń. Można ją kroić w cienkie plasterki i serwować jak wędlinę. Jeśli jednak chcecie spróbować nieco innej metody przyrządzenia tego mięsa, uduście je w smalcu. Przekonacie się, jak bardzo wyjdzie soczyste i smaczne.
Karkówka doskonale smakuje grillowana, ale świetnie nadaje się też do pieczenia w piekarniku. Możesz ją upiec w kawałku lub pokrojoną w plastry. Dziś poznacie przepis na soczystą karkówkę w marynacie z keczupu. Urzeknie was smakiem, miękkością i delikatnością. Zimą często mamy ochotę na porządny kawałek mięsa. Jest sycące, więc dodaje nam dużo energii. A tego szczególnie potrzebujemy, gdy jest chłodno. Takim mięsem z pewnością jest karkówka. Jest poprzerastana tłuszczykiem, który dodaje jej smaku i soczystości. Warto ją jednak wcześniej zamarynować, by stała się bardziej krucha i rozpływała się w ustach.
Jeśli omijasz wędliny wielkim łukiem, bo obawiasz się ich składu, przygotuj je własnoręcznie. Dziś podamy ci przepis na domowy baleron bez wędzenia. Ta prosta receptura pozwoli ci przygotować pyszny, domowy specjał bez większego wysiłku. Pamiętaj tylko o jednej zasadzie.Baleron, obok szynki i kiełbas jest w sklepach jedną z najpopularniejszych wędlin. Przygotowany z karkówki, wychodzi soczysty i bardzo smaczny. Szczególnie jeśli przygotujesz go w domowym zaciszu. Wtedy będziesz mieć pewność, co ta wędlina zawiera i jak została przygotowana. Robiąc baleron według naszego przepisu, pamiętaj by po umieszczeniu go w zalewie, wstawić pojemnik do lodówki. Niska temperatura zapewni odpowiednie warunki do peklowania i zapobiegnie psuciu się mięsa.
Jeśli macie ochotę na pieczone mięso, zdradzimy wam prosty patent Ani Starmach. Zobaczycie, jak znana jurorka przyrządza soczystą karkówkę z piekarnika. Jeśli raz przygotujecie mięso w taki sposób, z pewnością będziecie wracać do tego przepisu. Przekonacie się bowiem, że pieczenie jest bardzo proste. Mięso pieczone w kawałku to prosty sposób na smaczny i pożywny obiad. Wystarczy tylko odpowiednio wcześniej przyprawić karkówkę czy łopatkę, a potem włożyć do piekarnika i po mniej więcej 1,5 godziny cieszyć się jej smakiem. Jeśli czasami pieczone mięso wychodzi wam zbyt suche, przetestujcie patent Ani Starmach. Zamarynowane mięso piecze ona w foliowym rękawie. Dzięki temu mięso jest miękkie, soczyste i bardzo smaczne.
Jeśli szukacie pomysłu na proste, ale smaczne i efektowne danie obiadowe, przychodzimy wam z pomocą. Proponujemy mistrzowską, rozpływającą się w ustach karkówkę od Magdy Gessler. Przepis jest banalnie prosty, bo mięso wystarczy tylko wcześniej przyprawić, a potem upiec. A smakuje naprawdę doskonale. Karkówka pieczona w całości jest jednym z najłatwiejszych do przyrządzenia i najsmaczniejszych mięs. Ponieważ zawiera sporo tłuszczu, w zasadzie nie da się jej zepsuć i upiec, tak by mięso wyszło suche. Dużą zaletą wieprzowiny jest fakt, że dobrze komponuje się z wieloma dodatkami. Lubi towarzystwo warzyw, owoców, ziół czy miodu. Przepis Magdy Gessler nie jest skomplikowany. Tak naprawdę karkówkę wystarczy zamarynować w przyprawach i warzywach, a potem piec, aż będzie miękka. Jednak słynna restauratorka nie byłaby sobą, gdyby nie dorzuciła zaskakującego składnika. Tym razem jest to czarnuszka, która dodaje pieczeni niezwykłego smaku.