Tomasz Strzelczyk pokazał swój przepis na najlepszy wiosenny obiad. Jest banalnie prosty i zrobisz go błyskawicznie. Wystarczy, że masz w domu młode ziemniaki i kapustę. Przygotujesz z nich doskonały obiad dla całej rodziny. Będą zachwyceni i na pewno poproszą o dokładkę. Zrób i przekonaj się sama.
Znany kucharz i youtuber - Tomasz Strzelczyk - pokazał, jak przyrządzić surówkę z młodej kapusty. W jego wykonaniu jest zupełnie inna niż ta, którą przyrządzasz. Poznaj przepis i dodaj ją do obiadu, a na pewno spodoba się twoim domowym smakoszom. Sposób jest banalnie prosty.
W ramach XIII edycji gali Poland 100 Best Restaurants wybrano najlepsze restauracje w naszym kraju. Dowiedz się, na czym polega konkurs oraz co jest nagrodą. Wiele z restauracji znajduje się tuż obok ciebie.
Znany kucharz i youtuber - Tomasz Strzelczyk - poinformował swoich fanów o niezwykłym projekcie. Tym razem chce pomóc restauracjom. Kto wie, czy za jakiś czas kucharz nie stanie się konkurencjom dla popularnych Kuchennych Rewolucji stacji TVN. Czytaj dalej, by poznać wszystkie szczegóły.
25 kwietnia br. ponownie swoje przestrzenie otworzyło Cook Story by Samsung, unikatowy punkt na kulinarnej mapie Warszawy. W Cook Story można wziąć udział w warsztatach kulinarnych, jak również poznać z bliska najnowocześniejsze technologie w urządzeniach AGD Samsung. Dlaczego jeszcze warto odwiedzić to miejsce?
Andrea Camastra, włoski szef kuchni od lat mieszkający w Polsce, jest współwłaścicielem restauracji Nuta nagrodzonej gwiazdką przewodnika Michelin. Właśnie otrzymał kolejne wyróżnienie – tym razem nie jako kucharz a jako restaurator. Uważa, że nagrodzono jego przywiązanie do polskiej kuchni i polskiego wina.
Zrób pieczone, młode pory z przepisu Jamiego Olivera a otrzymasz smaczną przekąskę lub dodatek do dania głównego. Smak zachwyci nie tylko ciebie, ale też twoich domowych smakoszy. To banalnie proste.
Whiskey in the Jar to już niemal kultowa sieć restauracji, które od lat stanowią symbol doskonałego smaku i rozrywki. Od Wrocławia, przez Poznań, aż po Gdańsk, lokale zachwycają swoją charakterystyczną atmosferą, niepowtarzalnym, rock'n'rollowym klimatem oraz wyśmienitym menu, które doceniają światowe gwiazdy gastronomii.
Jego restauracja Nuta jest jedyną w Warszawie, która ma gwiazdkę Michelin. Andrea Camastra, Włoch z pochodzenia, deklaruje, że jest wielkim fanem polskiej kuchni, a żurek to jedna z najlepszych zup na świecie.
Znamy go jako kucharza z popularnego „Pytania na śniadanie”. Tomasz Królikowski przez wiele lat gotował w szacownych instytucjach w Wielkiej Brytanii, po powrocie był szefem kuchni w bistro Słony Magdy Gessler. Smakoszom opowiada, jak się gotuje w programach na żywo,co przygotuje na Wielkanoc we własnym domu i jak zrobić proste i genialne ciasto do żurku.
Sałatka jarzynowa już niedługo tradycyjnie wjedzie na stół wielkanocny. Jednak warto przyrządzić też inną sałatkę, która zaskoczy niejednego smakosza. Apetyczna i pełna znakomitych składników, będzie jak znalazł na Wielkanoc. O przepis na wyborną sałatkę zadbał kucharz Remigiusz Rączka.
Interesujesz się gastronomią? A może jesteś liderem branży i chcesz wiedzieć o wszystkim, co dotyczy tej dziedziny? Od teraz masz wszystko w jednym miejscu!
Marzy ci się szybki obiad? Kucharz Tomasz Strzelczyk robi pyszne danie z makaronu i mięsa. Raz- dwa i sycący posiłek jest gotowy. Skorzystaj z przepisu kucharza i ciesz się smakiem tego szybkiego obiadu.
Dziś każdy kojarzy takie nazwiska, jak Karol Okrasa czy Tomasz Strzelczyk. Przed laty jednak na ekranach telewizorów królował inny mistrz sztuki Kucharskiej. Maciej Kuroń, bo o nim właśnie mowa, odszedł dokładnie 15 lat temu w Boże Narodzenie. Kucharz miał wówczas zaledwie 48 lat.
Marnowanie jedzenia to powszechny problem. Choć często dotyczy dużych sieci handlowych, to jednak każdy z nas ma w nim swój udział. Jednym ze świetnych pomysłów na wyrzucanie jak najmniejszej ilości rzeczy z lodówki jest to, by pamiętać o jednym genialnym patencie: zapiekankach.
Surówka z kapusty czerwonej jest pyszna. Zimą będzie stanowiła pełen witamin dodatek do niedzielnych obiadów. Przepis pokazany przez jednego z kucharzy jest naprawdę prosty, a efekty nad wyraz przyjemne. Trzeba spróbować.
Przepis na szybki obiad zawsze się przyda. Danie zaproponowane przez jednego z kucharzy od razu zwróciło moją uwagę. Wymagało jedynie wrzucenia składników na patelnię w odpowiedniej kolejności i wyglądało znakomicie. Musiałam spróbować.
Zupa pieczarkowa jest jedna z moich ulubionych. Kiedy moja mama powiedziała mi, że zrobiła ją z nowego przepisu, byłam zachwycona. Spróbowałam i już wiem, że jeszcze nie raz o nią poproszę.
Nadchodzi jesień, a wraz z nią na naszych stołach pojawiają się inne niż w sezonie letnimprodukty. Potrawy ze szparagami zastępują dania pachnące grzybami, a zamiastorzeźwiającego chłodnika przygotowujemy aromatyczną zupę dyniową. Zdążyliśmyzapomnieć już o truskawkach czy czereśniach, za to kupujemy Szarą Renatę, Ligole,Championy, Lobo czy Antonówkę – popularne, polskie odmiany jabłek. W jaki sposóbwykorzystujemy dary jesieni w polskiej kuchni? Jaka jest ich historia i tradycja w świeciekulinariów? Niektóre fakty będą dla Was zaskoczeniem!
Zapiekanka makaronowa jest daniem prostym i sycącym. Bardzo lubię przygotowywać ją najprościej — z dobrze doprawionym sosem. Recepturę dostałam od znajomego kucharza i w moim domu stała się prawdziwym hitem.
Śliwki są jednymi z najpopularniejszych polskich owoców sezonowych. Początek września to doskonały moment, żeby sięgnąć po nie i przygotować knedle ze śliwkami. Polecamy przepis od Tomasza Strzelczyka na to pyszne i delikatne danie. Jego ciasto to mistrzostwo.
Truskawki kojarzą się nam z latem i wakacjami. Uwielbiamy ich smak i aromat. Wykorzystujemy w kuchni, ale warto zachować też te pyszne owoce na długie, zimowe miesiące. W tym celu trzeba je zamrozić. Kucharz zwraca uwagę na 1 detal, który decyduje o efekcie mrożenia tych owoców.
Najlepsze racuchy są lekkie i puszyste niczym chmurka. Kucharz Piotr Ogiński zdradził, że zawsze robi je według przepisu swojej babci. W nim niezwykle cenne są dwie wskazówki. Warto o nich pamiętać, by za każdym razem uzyskać leciutki i delikatny rarytas.
Muszę na początku przyznać, że jestem wielką fanką restauracji z menu degustacyjnym. Przez te kilka godzin uwielbiam czuć się jak główny bohater, czekając na kolejne atrakcje w postaci dań. Z tejże przyczyny nie mogłam się doczekać wizyty w restauracji Nuta. Oczekiwania były więc duże, ale już na wstępie mogę zapewnić, że zostały spełnione z nawiązką.
Sałata jest dostępna przez cały rok, ale teraz zaczyna się sezon na najsmaczniejszą. W jaki sposób należy ją jednak przechowywać, by jak najdłużej pozostała pyszna i chrupiąca? Ten sekret zdradził nam kucharz, Piotr Ogiński. Dzięki jego pomysłowi sałata nie będzie gnić, ani więdnąć, lecz pozostanie pyszna nawet przez tydzień.
Znamy najlepsze restauracje działające w Polsce. Wybrańców wskazało jury składające się z wyjątkowej klasy ekspertów. Spośród 600 kandydatów wyłoniono 37 lokali, które zasłużyły na szczególne wyróżnienie. Te godne polecenia miejsca znajdziecie na terenie całego kraju.
Racuchy skuszą niejednego łasucha. Proste placuszki z jabłkami przygotowane według przepisu Ani Starmach zaskoczą was lekkością. Wszystko za sprawą ubitej piany z białego, która sprawi, że ciasto na rarytas będzie miało konsystencję delikatnego puchu.
Obieranie pomidorów wydaje się niewykonalne? Piotr Ogiński zna najlepszy na to sposób. Popularny kucharz pokazuje, jak obrać pomidor ze skórki wzorem najlepszych specjalistów. Zdziwicie się, jak banalna jest to czynność.