Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy

Kucharz

obiad z młodej kapusty i ziemniaków
11.05.2024 17:02 Młode ziemniaki, młoda kapusta i chwila pracy. Strzelczyk pokazał swój patent na wiosenny obiad

Tomasz Strzelczyk pokazał swój przepis na najlepszy wiosenny obiad. Jest banalnie prosty i zrobisz go błyskawicznie. Wystarczy, że masz w domu młode ziemniaki i kapustę. Przygotujesz z nich doskonały obiad dla całej rodziny. Będą zachwyceni i na pewno poproszą o dokładkę. Zrób i przekonaj się sama.

Tomasz Strzelczyk i surówka z młodej kapusty
07.05.2024 19:22 Strzelczyk wziął młodą kapustę i pokazał najlepszy patent na surówkę. Pasuje do każdego obiadu

Znany kucharz i youtuber - Tomasz Strzelczyk - pokazał, jak przyrządzić surówkę z młodej kapusty. W jego wykonaniu jest zupełnie inna niż ta, którą przyrządzasz. Poznaj przepis i dodaj ją do obiadu, a na pewno spodoba się twoim domowym smakoszom. Sposób jest banalnie prosty.

restauracja
05.05.2024 18:57 Wybrano 100 najlepszych restauracji w Polsce. To już XIII edycja prestiżowej gali

W ramach XIII edycji gali Poland 100 Best Restaurants wybrano najlepsze restauracje w naszym kraju. Dowiedz się, na czym polega konkurs oraz co jest nagrodą. Wiele z restauracji znajduje się tuż obok ciebie.

Tomasz Strzelczyk
28.04.2024 16:59 Strzelczyk będzie pomagał restauracjom w opałach. Prosi, by go „nie mylić ze znanym programem TVN"

Znany kucharz i youtuber - Tomasz Strzelczyk - poinformował swoich fanów o niezwykłym projekcie. Tym razem chce pomóc restauracjom. Kto wie, czy za jakiś czas kucharz nie stanie się konkurencjom dla popularnych Kuchennych Rewolucji stacji TVN. Czytaj dalej, by poznać wszystkie szczegóły.

Nowe studio Cook Story by Samsung
26.04.2024 16:02 Cook Story by Samsung w nowej odsłonie – teraz jeszcze bardziej smart

25 kwietnia br. ponownie swoje przestrzenie otworzyło Cook Story by Samsung, unikatowy punkt na kulinarnej mapie Warszawy. W Cook Story można wziąć udział w warsztatach kulinarnych, jak również poznać z bliska najnowocześniejsze technologie w urządzeniach AGD Samsung. Dlaczego jeszcze warto odwiedzić to miejsce?

Andrea Camastra
24.04.2024 19:08 Wszystko, co robimy, robimy dla Polski – oświadcza kucharz nagrodzony gwiazdką Michelin

Andrea Camastra, włoski szef kuchni od lat mieszkający w Polsce, jest współwłaścicielem restauracji Nuta nagrodzonej gwiazdką przewodnika Michelin. Właśnie otrzymał kolejne wyróżnienie – tym razem nie jako kucharz a jako restaurator. Uważa, że nagrodzono jego przywiązanie do polskiej kuchni i polskiego wina.

por i Jamie Oliver
22.04.2024 10:26 Najpyszniejsze młode pory robię według przepisu Jamiego Olivera

Zrób pieczone, młode pory z przepisu Jamiego Olivera a otrzymasz smaczną przekąskę lub dodatek do dania głównego. Smak zachwyci nie tylko ciebie, ale też twoich domowych smakoszy. To banalnie proste. 

Salt Bae i Agnieszka Poraszka - Kotecka podczas świętowania 10 urodzin Whiskey in the Jar
11.04.2024 15:03 Whiskey in the Jar, czyli jedyna w Polsce restauracja, którą odwiedził Nusret Gökçe

Whiskey in the Jar to już niemal kultowa sieć restauracji, które od lat stanowią symbol doskonałego smaku i rozrywki. Od Wrocławia, przez Poznań, aż po Gdańsk, lokale zachwycają swoją charakterystyczną atmosferą, niepowtarzalnym, rock'n'rollowym klimatem oraz wyśmienitym menu, które doceniają światowe gwiazdy gastronomii.

Andrea Camastra
28.03.2024 20:04 Wybitny kucharz zdradził sekret idealnego żurku. Andrea Camastra: „sekretem jest gęstość”

Jego restauracja Nuta jest jedyną w Warszawie, która ma gwiazdkę Michelin. Andrea Camastra, Włoch z pochodzenia, deklaruje, że jest wielkim fanem polskiej kuchni, a żurek to jedna z najlepszych zup na świecie.

Tomasz Królikowski
27.03.2024 18:38 Na Wielkanoc musi być sernik! – deklaruje popularny kucharz. Tomasz Królikowski i pytania na śniadanie, nie tylko świąteczne

Znamy go jako kucharza z popularnego „Pytania na śniadanie”. Tomasz Królikowski przez wiele lat gotował w szacownych instytucjach w Wielkiej Brytanii, po powrocie był szefem kuchni w bistro Słony Magdy Gessler. Smakoszom opowiada, jak się gotuje w programach na żywo,co przygotuje na Wielkanoc we własnym domu i jak zrobić proste i genialne ciasto do żurku.  

sałatka
16.03.2024 16:31 W tym roku na Wielkanoc podam sałatkę z przepisu Rączki. Jest lepsza niż jarzynowa

Sałatka jarzynowa już niedługo tradycyjnie wjedzie na stół wielkanocny. Jednak warto przyrządzić też inną sałatkę, która zaskoczy niejednego smakosza. Apetyczna i pełna znakomitych składników, będzie jak znalazł na Wielkanoc. O przepis na wyborną sałatkę zadbał kucharz Remigiusz Rączka. 

HorecaLine.pl
18.01.2024 07:57 HorecaLine.pl - nowy portal informacyjny branży HoReCa

Interesujesz się gastronomią? A może jesteś liderem branży i chcesz wiedzieć o wszystkim, co dotyczy tej dziedziny? Od teraz masz wszystko w jednym miejscu!

szybki obiad
10.01.2024 12:24 Strzelczyk podsmaża mięso i wsypuje do niego makaron. „Przychodzimy z pracy, rach ciach ciach i gotowe"

Marzy ci się szybki obiad? Kucharz Tomasz Strzelczyk robi pyszne danie z makaronu i mięsa. Raz- dwa i sycący posiłek jest gotowy. Skorzystaj z przepisu kucharza i ciesz się smakiem tego szybkiego obiadu. 

Maciej Kuroń
25.12.2023 11:08 Maciej Kuroń zmarł 15 lat temu w Boże Narodzenie. Rodzina co roku na nowo przeżywa tragedię

Dziś każdy kojarzy takie nazwiska, jak Karol Okrasa czy Tomasz Strzelczyk. Przed laty jednak na ekranach telewizorów królował inny mistrz sztuki Kucharskiej. Maciej Kuroń, bo o nim właśnie mowa, odszedł dokładnie 15 lat temu w Boże Narodzenie. Kucharz miał wówczas zaledwie 48 lat.

zapiekanka
18.12.2023 21:59 Tę zapiekankę robię z tego, co akurat zalega w lodówce. Nic się nie marnuje, a ja zyskuję ciepłą kolację lub pożywne śniadanie

Marnowanie jedzenia to powszechny problem. Choć często dotyczy dużych sieci handlowych, to jednak każdy z nas ma w nim swój udział. Jednym ze świetnych pomysłów na wyrzucanie jak najmniejszej ilości rzeczy z lodówki jest to, by pamiętać o jednym genialnym patencie: zapiekankach.

Surówka z czerwonej kapusty
29.10.2023 17:00 Uwielbiany kucharz pokazał jak robi surówkę z kapusty na zimę. Idealnie pasuje do schabowych

Surówka z kapusty czerwonej jest pyszna. Zimą będzie stanowiła pełen witamin dodatek do niedzielnych obiadów. Przepis pokazany przez jednego z kucharzy jest naprawdę prosty, a efekty nad wyraz przyjemne. Trzeba spróbować. 

Szybki obiad z kiełbasą
14.10.2023 16:35 Weź ryż i kiełbasę, wrzuć na patelnię i wlej passatę. Taki obiad proponuje uwielbiany kucharz

Przepis na szybki obiad zawsze się przyda. Danie zaproponowane przez jednego z kucharzy od razu zwróciło moją uwagę. Wymagało jedynie wrzucenia składników na patelnię w odpowiedniej kolejności i wyglądało znakomicie. Musiałam spróbować. 

Zupa pieczarkowa Tomasza Strzelczyka
12.10.2023 22:30 Mama zrobiła dziś pieczarkową według pomysłu znanego kucharza. Taki przysmak na jesień mogłabym jeść na okrągło

Zupa pieczarkowa jest jedna z moich ulubionych. Kiedy moja mama powiedziała mi, że zrobiła ją z nowego przepisu, byłam zachwycona. Spróbowałam i już wiem, że jeszcze nie raz o nią poproszę.

Chef Andrea Camastra
27.09.2023 18:07 Zwiastuny jesieni, czyli grzyby, jabłka i dynie w polskiej kuchni

Nadchodzi jesień, a wraz z nią na naszych stołach pojawiają się inne niż w sezonie letnimprodukty. Potrawy ze szparagami zastępują dania pachnące grzybami, a zamiastorzeźwiającego chłodnika przygotowujemy aromatyczną zupę dyniową. Zdążyliśmyzapomnieć już o truskawkach czy czereśniach, za to kupujemy Szarą Renatę, Ligole,Championy, Lobo czy Antonówkę – popularne, polskie odmiany jabłek. W jaki sposóbwykorzystujemy dary jesieni w polskiej kuchni? Jaka jest ich historia i tradycja w świeciekulinariów? Niektóre fakty będą dla Was zaskoczeniem!

Zapiekanka makaronowa
20.09.2023 12:37 Zalej makaron sosem i wstaw do piekarnika. Przepis na tę zapiekankę dał mi zaprzyjaźniony kucharz

Zapiekanka makaronowa jest daniem prostym i sycącym. Bardzo lubię przygotowywać ją najprościej — z dobrze doprawionym sosem. Recepturę dostałam od znajomego kucharza i w moim domu stała się prawdziwym hitem.

knedle ze śliwkami
01.09.2023 10:37 Strzelczyk pokazał najlepszy przepis na knedle ze śliwkami. Jego ciasto to mistrzostwo

Śliwki są jednymi z najpopularniejszych polskich owoców sezonowych. Początek września to doskonały moment, żeby sięgnąć po nie i przygotować knedle ze śliwkami. Polecamy przepis od Tomasza Strzelczyka na to pyszne i delikatne danie. Jego ciasto to mistrzostwo.

mrożenie truskawek
30.06.2023 11:29 Jak prawidłowo mrozić truskawki? Kucharz zwraca uwagę na 1 detal, tylko nieliczni o tym pamiętają

Truskawki kojarzą się nam z latem i wakacjami. Uwielbiamy ich smak i aromat. Wykorzystujemy w kuchni, ale warto zachować też te pyszne owoce na długie, zimowe miesiące. W tym celu trzeba je zamrozić. Kucharz zwraca uwagę na 1 detal, który decyduje o efekcie mrożenia tych owoców.

Puszyste racuchy Piotra Ogińskiego
26.06.2023 17:22 Kucharz zawsze robi racuchy według przepisu babci. Wychodzą lekkie, jak chmurka dzięki 2 wskazówkom

Najlepsze racuchy są lekkie i puszyste niczym chmurka. Kucharz Piotr Ogiński zdradził, że zawsze robi je według przepisu swojej babci. W nim niezwykle cenne są dwie wskazówki. Warto o nich pamiętać, by za każdym razem uzyskać leciutki i delikatny rarytas.

wizyta w restauracji Nuta
17.06.2023 13:11 Pokarm nie tylko dla ciała. Moja wizyta w restauracji Nuta

Muszę na początku przyznać, że jestem wielką fanką restauracji z menu degustacyjnym. Przez te kilka godzin uwielbiam czuć się jak główny bohater, czekając na kolejne atrakcje w postaci dań. Z tejże przyczyny nie mogłam się doczekać wizyty w restauracji Nuta. Oczekiwania były więc duże, ale już na wstępie mogę zapewnić, że zostały spełnione z nawiązką. 

świeża sałata
12.06.2023 18:44 Zapomnij o zwiędniętych liściach. Kucharz pokazał, jak przedłużyć świeżość sałaty

Sałata jest dostępna przez cały rok, ale teraz zaczyna się sezon na najsmaczniejszą. W jaki sposób należy ją jednak przechowywać, by jak najdłużej pozostała pyszna i chrupiąca? Ten sekret zdradził nam kucharz, Piotr Ogiński. Dzięki jego pomysłowi sałata nie będzie gnić, ani więdnąć, lecz pozostanie pyszna nawet przez tydzień.

jedzenie w polskich restauracjach
25.05.2023 13:43 Wybrano najlepsze restauracje w Polsce. Lista przyda się nie tylko na wakacje

Znamy najlepsze restauracje działające w Polsce. Wybrańców wskazało jury składające się z wyjątkowej klasy ekspertów. Spośród 600 kandydatów wyłoniono 37 lokali, które zasłużyły na szczególne wyróżnienie. Te godne polecenia miejsca znajdziecie na terenie całego kraju.

Racuchy Ani Starmach
26.03.2023 22:33 Lekkie jak obłok racuchy z przepisu Ani Starmach. Nawet babcie byłyby zachwycone

Racuchy skuszą niejednego łasucha. Proste placuszki z jabłkami przygotowane według przepisu Ani Starmach zaskoczą was lekkością. Wszystko za sprawą ubitej piany z białego, która sprawi, że ciasto na rarytas będzie miało konsystencję delikatnego puchu.

Piotr Ogiński obiera pomidora
14.03.2023 22:12 Ogiński pokazał, jak obiera się pomidory w najlepszych restauracjach na świecie

Obieranie pomidorów wydaje się niewykonalne? Piotr Ogiński zna najlepszy na to sposób. Popularny kucharz pokazuje, jak obrać pomidor ze skórki wzorem najlepszych specjalistów. Zdziwicie się, jak banalna jest to czynność.