Zwykle przepis na wątróbkę opiera się na dodaniu do niej jabłka. Tym razem jest trochę inaczej. Dzięki temu pysznemu dodatkowi wątróbkę podasz na Wielkanoc. Oczaruje smakiem rodzinę i gości.
Koniecznie poznaj ten przepis na galaretę z nóżek i podaj ją na Wielkanoc. Smak tej galarety przekona nawet najwybredniejszych smakoszy. A w dodatku – jeszcze nigdy nie robiło się ich tak łatwo. Nóżki z przepisu Heni Foks zachwycą rodzinę.
Masz dość nudnych kanapek? Koniecznie wypróbuj mój sposób na śniadanie. Jest pysznie, szybko i zupełnie niesztampowo. Koniecznie czytaj dalej, a zdradzę wszystkie szczegóły na ten temat,
Jeżeli lubisz połączenie ziemniaków i mięsa, to ten obiad jest właśnie dla ciebie. Te składniki zapieczone razem stanowią danie idealne. Robi się je łatwo, a w dodatku szybko. Ten obiad będzie smakował każdemu.
Wszystkim, którzy wahają się jeszcze co do obiadu na najbliższe święta, z pomocą spieszy Tomasz Strzelczyk. Popularny kucharz pokazał, jak przyrządzić szynkę, która ma szanse stać się świąteczną tradycją na niejednym stole. Prosty przepis daje niezwykłe efekty.
Mięso w mięsie – tak można podsumować te obiadowe roladki. Nie brak jednak wśród nas miłośników mięsa tak zaprzysięgłych, że to połączenie niezwykle im podpasuje. Zupełnie jak mojej rodzinie. Oto przepis na niedzielną mięsną ucztę.
Ten przepis na doskonały pasztet sprawdza się między innymi dzięki sprawdzonej liście składników. Przepis pochodzi jeszcze z notatnika mojej babci. Wychodzi zawsze soczysty i pyszny, nie wyobrażam sobie bez niego świąt. Sama przekonaj się, jak idealnie smakuje.
Kilka składników zawiniętych w papier do pieczenia zmienia się dzięki temu przepisowi w doskonały i pomysłowy obiad. Nie brakuje mu niczego, by nazwać go tradycyjnym. Ale forma podania jest za to zaskakująca. Każdy będzie pod wrażeniem.
Uwielbiam pyszne i jednocześnie efektowne dania. Taka właśnie jest wytrawna rolada, którą ostatnio odkryłem. Aromatyczny mięsny farsz zawinięty jest w zaskakujący składnik. Czytaj dalej, bo za chwilkę zdradzę wszystkie szczegóły.
Mięso mielone ma wiele zastosowań w kuchni. Ostatnio przygotowuję z niego znakomite danie. Lepię kulki z mięsa, robię wgłębienie i wlewam jajka. Danie jest tak smaczne, że mąż się nim zajada.
Modna restauracja Klonn w samym sercu Warszawy, jest już gotowa na nadejście wiosny. Warto przyjrzeć się temu gastronomicznemu przedsięwzięciu, bo wygląda na to, że wiosną i latem mamy szansę spędzić tam dużo czasu.
Jeżeli raz spróbujesz mięsa z tego przepisu, nigdy nie sięgniesz po sklepową konserwę. Z tym przepisem zrobisz znacznie lepszą domową konserwę. Przepis jest banalnie prosty, a potrzebne składniki nie są drogie. Zadowoli każdego smakosza.
Oto doskonały błyskawiczny przepis na tani, ale niezwykle efektowny obiad. Jego podstawą są udka kurczaka. Drób to chyba najchętniej jedzony rodzaj mięsa, dlatego taki przepis sprawdzi się świetnie jako posiłek choćby na Wielkanoc. Goście oszaleją z zachwytu na jego punkcie.
Ostatnio przyrządzam obiad ze schabu i ziemniaków. Produkty trafiają do piekarnika i już wkrótce moja rodzina cieszy się smakiem pysznej zapiekanki. Polecam przepis, który jest kulinarnym strzałem w 10!
Schab ze śliwką to doskonały wybór na Wielkanoc. Jednak ja przyrządzę go w inny niż zazwyczaj sposób i z wyrazistymi dodatkami. To okazałe danie będzie ozdobą wielkanocnego stołu i zachwyci smakiem moich gości.
Dzień Kobiet może być wyjątkowo miły i smaczny. Wszystko dzięki schabowi w galarecie. Znakomita i kolorowa przekąska będzie jak znalazł tego dnia. Polubią ją wszyscy smakosze.
Zrobisz danie z tego przepisu i już nigdy nawet nie pomyślisz, aby podać klasyczne schabowe. Zapiekane mięso w tym sosie smakuje obłędnie. Robi się je bardzo łatwo i jest banalne do odgrzewania. Robię je raz i mam spokój na 2 dni.
Zrazy są daniem, które uwielbiają smakosze. Do nich zalicza się też Zenek Martyniuk, który nie potrafi sobie odmówić tej potrawy. Przepis jego żony stał się już prawdziwym hitem w sieci.
Dla jednych smak dzieciństwa, dla innych oszczędna kuchnia, a jeszcze dla innych wykwintne i modne danie. Z tym przepisem zwykła wątróbka pokazuje wszystkie te swoje oblicza.
Ten przepis na tosty ze świeżo upieczonym mięsem rewolucjonizuje pomysł na zapiekane kanapki. Przygotowanie zajmuje niewiele dłużej niż jakiegokolwiek innego tosta. Za to w smaku jest nieporównanie bardziej pełny i sycący.
Masz dość zwykłych kotletów z kurczaka? W tej postaci nie przypominają samych siebie. Już prędzej tradycyjną włoską uwielbianą przez wszystkich potrawę – pizzę.
Mięsne galaretki, zwane dawniej auszpikami, to częste dania świąteczne na naszych stołach. Ten sposób przyrządzenia tej potrawy sprawia, że prezentują się niezwykle widowiskowo. Warto wypróbować go na własnym lub naszym przepisie na galaretki z kurczaka.
Domowa masarnia? Brzmi jak coś niezwykle skomplikowanego. Ale z tym przepisem bez większych problemów zrobimy sobie domową kiełbasę – zgodnie z własnym gustem i bez sztucznych konserwantów.
Wygotowane mięso z rosołu to produkt dość niewdzięczny. Szkoda przecież go wyrzucić, a bywa problematyczny w wykorzystaniu. Kiedy poznasz sposób mojej znajomej, podobne problemy już nie wrócą. U mnie w domu przepada za tym cała rodzina.
Pieczony schab jest dostępny i łatwy w przygotowaniu. Niestety, choćbym bardzo się starała, zazwyczaj wychodzi z pieca suchy. Jednak schab zapiekany z serem i śmietaną wychodzi soczysty i mięciutki. Taki obiad po prostu rozpływa się w ustach i szybko znika z talerzy. Właśnie nauczyłam się tego przepisu.
Jedna osoba zmarła po zjedzeniu zatrutego mięsa, a druga walczy o życie. Wyroby garmażeryjne sprzedawano na targowisku w Nowej Dębie w powiecie tarnobrzeskim na Podkarpaciu. Rządowe Centrum Bezpieczeństwa wydało alert. Ostrzega w nim przed spożyciem mięsa z podkarpackiego targowiska.
Wystarczy kilka składników, by upiec niezwykłą pieczeń na bazie powszechnie dostępnej polędwicy wieprzowej. Przepis inspirowany światowej sławy brytyjską potrawą wychodzi w każdych warunkach i prezentuje się niezwykle efektownie.
Te nietypowe hot dogi mają w Stanach swoją własną nazwę. To corn dogi – parówki pokryte kukurydzianym ciastem i smażone na głębokim oleju. Warto spróbować tego nietypowego podejścia do hot dogów. Tylko uwaga – łatwo się uzależnić!