Szparagi, szynka i ciasto francuskie to brzmi pysznie. Dlatego zrób z nich apetyczne roladki, które zachwycą każdego smakosza. Kto ich spróbuje, poprosi o przepis na to pyszne danie.
Ciasto z galaretką wygląda bajecznie i tak samo smakuje. Każdy, to go skosztuje, sięga po kolejną porcję. Dzięki temu przepisowi zrobisz ciasto, które rozpływa się w ustach i błyskawicznie znika ze stołu.
Szybki deser z ricotty jest stworzony dla zabieganych i niecierpliwych łasuchów. Kilka składników daje pyszny efekt. Nadaje się na śniadanie, lekką przekąskę lub słodką kolację. Sprawdź, a będzie wracać do niego bez przerwy.
Ten niezwykle efektowny sernik bez pieczenia jest zaskakująco łatwy w przygotowaniu. Za strukturę odpowiada połączenie zaledwie trzech składników. Zamiast pieczenia – zagęszczamy go galaretką.
Oto niezwykle prosty przepis na warzywno-mięsny obiad na co dzień. Warto sięgnąć po niego w sezonie na dobre i tanie pomidory. Ich faszerowana wersja uzupełnia naszą dietę w warzywa, nie pozbawiając nas odżywczych wartości mięsa.
To pomysłowe owocowe ciasto wykorzystuje brzoskwinie z puszki, które zawsze można mieć pod ręką. Dzięki przepisom takim jak ten można dosłownie w chwilę wyczarować deser, który przypadnie do gustu zarówno małym, jak i dużym.
Wszyscy znają placki ziemniaczane, ale kto zna taki placek ziemniaczany? Ten niezwykły krewniak pizzy na kartoflanym spodzie to tani i szybki przysmak obiadowy z ziemniakiem w roli głównej.
Gdzie sos spod mięsa, tam kluski śląskie – żyjąc według tej zasady można zaznać wielu przyjemności na podniebieniu. Niektóre partie klusek jednak – zdarza się najlepszym – wychodzą twarde albo lekko gumowe. Oto jak się przed tym zabezpieczyć.
Obojętne, czy obchodzimy postne piątki czy PRL-owskie bezmięsne środy – z takim przepisem na rybne kotlety mielone każdy dzień może być dniem bez mięsa. Warto zapisać ten uniwersalny przepis, który pomoże zwiększyć udział ryb w naszej diecie.
Jeśli marzy ci się pyszna i zdrowa przekąska, to poznaj ten przepis. Wystarczy, że wymieszasz jogurt z solą i wstawisz go do lodówki. Wkrótce poznasz znakomity przysmak, który zjesz z przyjemnością. Każdy, kto go spróbuje, poprosi o tę recepturę.
Ciasto francuskie, boczek i kilka minut przygotowań. Ta ekspresowa przekąska należy do kategorii tzw. finger food, czyli potraw do jedzenia palcami. Przepisy tego typu bywają zbawienne, kiedy przygotowujemy większą imprezę albo kiedy mniejsza wydarzyła się nieoczekiwanie.
Efektowne jak tort, a szybkie jak budyń z torebki – takie właśnie jest to truskawkowe ciasto bez pieczenia. Wykorzystuje tylko kilka składników, głównie gotowców, i jest niezwykle tanie – oczywiście pod warunkiem, że wykorzystujemy sezonowe, krajowe truskawki.
Nie masz czasu na przygotowanie klasycznych gołąbków? Koniecznie wypróbuj ten przepis na gołąbki bez zawijania. Są szybkie w przygotowaniu i po prostu przepyszne. Poznaj przepis i wypróbuj go na najbliższy obiad.
Jeśli lubisz mizerię, to polubisz też pyszną surówkę z cukinii. Smakuje najlepiej z ziemniakami i kotletami mielonymi. Dlatego zerknij na ten przepis i przyrządź tę znakomitą niemiecką surówkę do obiadu.
Przyzwyczailiśmy się, że na śniadanie jemy jajecznicę lub kanapki. Ja niedawno odkryłam dużo smaczniejszy sposób na pierwszy posiłek dnia. Robię błyskawiczną sałatkę, które bije inne pomysły na głowę. Czytaj dalej i przekonaj się, jaki to prosty przepis.
Jeśli szukasz pysznego pomysłu na ciasto, to sięgnij po ten przepis. Wystarczy, że ułożysz kiwi i zalejesz tą masą. Wkrótce będziesz się cieszyć znakomitym smakiem ciasta z kiwi. Czegoś tak dobrego dawno nie jadłeś.
Zrób pieczone, młode pory z przepisu Jamiego Olivera a otrzymasz smaczną przekąskę lub dodatek do dania głównego. Smak zachwyci nie tylko ciebie, ale też twoich domowych smakoszy. To banalnie proste.
Poznaj niezwykłą metodę na przyrządzenie ananasa. Nada się nie tylko do lodowych deserów, ale także do mięs. Jego smak jest obłędny, a sposób przygotowania – banalnie prosty. Poznaj go i zaskocz domowych smakoszy. Będą wniebowzięci.
Koniecznie poznaj przepis na zupę mojej babci. Jej przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę, a smak zachwyci każdego smakosza. Poznaj przepis i sama przekonaj się o jej walorach. Sposób jest banalnie prosty.
Koniecznie musisz spróbować ciasta z tego przepisu. Pochodzi prosto z Podlasia i jest klasycznym deserem z tamtych stron. Robi się je z kilku składników, a przygotowanie jest bardzo proste. Upiecz je na deser, a cała rodzina będzie zachwycona.
Ten doskonały prosty przepis na ciasto z rabarbarem daje w efekcie idealny sezonowy deser. Zachwyci wszystkich, dla których dobry słodycz to nie inwazja cukru, ale delikatna kombinacja lekkiej słodyczy, wyraźnej kwasowości i wyczuwalnych owocowych smaków.
Takie kotlety schabowe podane na obiad z pewnością zaskoczą domowników. Jedna mała zmiana w sposobie przygotowania przekłada się nie tylko na smak, lecz także na strukturę tej najważniejszej potrawy polskich niedzielnych popołudni.
Nie ma w Polsce zwyczaju jedzenia cykorii na ciepło. Najczęściej używamy jej do sałatek. Tymczasem we Francji pieczona cykoria jest daniem powszechnym, często spotykanym. Nigdy nie jadłaś tak pysznej cykorii – jej smak zachwyci każdego smakosza. Wypróbuj i przekonaj się sama.
Na wiosnę musisz zrobić sałatkę z tego przepisu. Jej przygotowanie zajmuje dosłownie minutę, a jej smak zachwyci każdego smakosza. W połączeniu z mięsem lub pieczonymi ziemniakami smakuje wybornie. Zrób ją z tym przepisem i przekonaj się sama.
To rewelacyjne danie pełne jest warzyw spojonych jajkiem. Jest więc niezwykle zdrowe i lekkie. Można serwować je na każdy posiłek. Jako podstawę do obiadu, w mniejszej porcji jako dodatek, albo jako świetne śniadanie na rozpęd przed długim dniem.
Cenimy znanych z mediów kucharzy za to, że pokazują nam potrawy, o których nie mieliśmy pojęcia. Jeden z nich, Karol Okrasa, zaproponował mało znany w Polsce przepis na śniadanie z jajek, które wygląda zupełnie inaczej niż te, do których przywykliśmy. Oto szakszuka.
Jeżeli szukasz szybkiego sposobu na pyszny deser, to ten przepis jest właśnie dla ciebie. U mnie w domu uwielbia go każdy. Najlepsze jest to, że zrobisz go z kilku tanich składników, a przygotowanie nie zajmie ci wiele czasu. Przekonaj się sama, jaki jest smaczny.
Mięso mielone w plastrach boczku polubią wszyscy mięsożercy. Taki obiad jest smaczny i niezwykle pożywny. Polecam przepis na obiad, którym zajada się mój mąż i zawsze sięga po dokładkę.