Tłusty czwartek tuż, tuż. Jeśli więc planujecie własnoręcznie przygotować pączki, skorzystajcie ze sprawdzonej receptury. Poznajcie przepis Roberta Makłowicza na idealne pączki. Są delikatne i miękkie, a dzięki dodatkowi spirytusu nie wchłaniają dużo tłuszczu. Będzie pysznie, bez wychodzenia w domu i stania w kolejce.Robert Makłowicz jest miłośnikiem dobrej kuchni. Prowadzi programy kulinarno-podróżnicze, w których prezentuje przepisy na smaczne potrawy. I rzeczywiście można mu zaufać, bo wszystkie receptury są sprawdzone. Podobnie jest z pączkami, których przygotowaniem zaraz się zajmiemy. Wychodzą idealne, takie same, a nawet lepsze niż z cukierni. Nie obawiajcie się, że będą zbyt tłuste. Dzięki dodatkowi spirytusu, nie przesiąkną tłuszczem. Gwarantujemy też, że na jednym nie poprzestaniecie.
Choć Robert Makłowicz jest doskonale znany przez wszystkich Polaków, mało kto wie coś więcej o jego rodzinie. Wszystko przez to, że Makłowicz niezbyt chętnie opowiada o swoich prywatnych i rodzinnych sprawach. Jak można przeczytać na portalu film.interia.pl, pewnego razu udostępnił jednak na swoim Instagramie zdjęcie ze swoimi synami - jeden jest prawnikiem, drugi posiada własny sklep z winami. Robert Makłowicz jest popularnym krytykiem kulinarnym, który wsławił się głównie dzięki swojemu programowi w telewizji "Podróży kulinarnych Roberta Makłowicza". Na przestrzeni lat swoją karierę nierozerwalnie wiązał z występami przed kamerą. Jak wspomina film.interia.pl, Makłowicz śledzony jest przez wierne grono widzów i fanów, którzy uważnie śledzą każdy jego ruch. Choć o swojej żonie krytyk zdradził już trochę informacji, tak mało kto zdaje sobie sprawę, że para ma już dwójkę synów. Nie każdy poszedł jednak w ślady swojego ojca.
Karp jest tradycyjną świąteczną rybą, która niebawem zagości na wielu polskich kolacjach wigilijnych. Warto przyrządzić ją nieco inaczej niż zazwyczaj i skusić się na wyjątkową propozycję Roberta Makłowicza. Kucharz podlewa rybę piwem, dzięki czemu nabiera ona niezwykłego aromatu. Posmakuje każdemu amatorowi tego dania. Robert Makłowicz słynie z oryginalnych a czasem nawet kontrowersyjnych przepisów i wypowiedzi. Wystarczy przypomnieć jego nietypowe śledzie z ziemniakami czy wypowiedź na temat rosołu. Jedno jest jednak pewne — jego potrawy zawsze wychodzą pyszne. Dlatego też zdecydowanie polecamy tę niezwykłą recepturę na tradycyjnie wigilijną rybę, czyli karpia.
Robert Makłowicz bez dwóch zdań jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych postaci polskiego świata kulinariów. Dziennikarz może poszczycić się ogromnym gronem fanów. Niestety, niektórzy starają się wykorzystać popularność Roberta Makłowicza do niecnych poczynań. Okazuje się, że wizerunek dziennikarza został wykorzystany do naciągania seniorów. Sprawa trafiła na policję.Bez wątpienia Robert Makłowicz zna się na kulinariach jak mało kto. Jego ogromna wiedza oraz niecodzienna charyzma sprawiły, że dziennikarz jest uwielbiany przez wielu smakoszy. Mistrz kuchni odpowiadał na platformie Instagram na pytania swoich fanów. Jedno z nich odnosiło się do przykrego incydentu.
Popularny kucharz, Robert Makłowicz, o jedzeniu wie wiele. Jeśli więc wypowiada się na temat błędów, jakie popełniamy w kuchni, z pewnością ma rację. Zdradzamy, co zdaniem autorytetu w kwestii gotowania Polacy robią źle. Pisaliśmy już kiedyś, że według Roberta Makłowicza, do leczo nie powinno się dodawać kabaczka. W jednym z wywiadów krytyk kulinarny podkreślał też, że niedopuszczalne jest podawanie pizzy z ananasem oraz jedzenie rosołu z ziemniakami.
Pierogi na słodko będą idealne na niedzielny podwieczorek. Nadziane suszonymi śliwkami smakują wyśmienicie. Przygotujcie je według wyjątkowej receptury Roberta Makłowicza i cieszcie się ich głębokim smakiem.Jeśli jednak szukacie przepisu na wyjątkowe pierogi w wersji wytrawnej, sięgnijcie po ten przepis. Meksykański farsz skradnie wasze serca. Być może skuszą was też tradycyjne ruskie z dodatkiem sera żółtego.
Leczo nie trzeba nikomu przedstawiać - każdy zna ten specjał wywodzący się z Węgier. Robert Makłowicz, jako wielki fan Bałkanów, ma swój własny przepis na tę potrawę. W jego wersji nie uświadczy się jednak jednego składnika - kiełbasy.Choć leczo bez kiełbasy może wydawać się niespotykane, jednak często tak właśnie podawane jest na Węgrzech. Jeśli leczo jest jedynie dodatkiem do dania głównego, w recepturze nie znajdzie się kiełbasy. Dlatego przepis Makłowicza jest genialną opcją dla wegetarian. Co więcejc ilość składników jest niewielka, więc przygotowanie będzie banalnie proste, szybkie i wyjątkowo tanie.
Robert Makłowicz zachwyca swoich fanów wieloma aspektami swojej osoby, jednak największe emocje zawsze wywołuje jedzenie. Tym razem prezentujemy placki ziemniaczane z dodatkiem drożdży z przepisu Makłowicza. Dzięki drożdżom placuszki są puszyste, a także nabierają znacznie bogatszego smaku. Placki ziemniaczane można przygotować na wiele różnych sposobów. Do ciasta dodaje się kartofle tarte na grubych lub małych oczkach, niektórzy wykorzystują również blender w celu rozdrobnienia bulw. Makłowicz podróżując po wielu zakątkach świata, odkrył mnóstwo receptur na przepyszne potrawy, lecz kuchnia polska cały czas jest dla niego istotna. Dlatego prezenter uwielbia gotować dania tradycyjne, choć nie brakuje w nich niewielkich zmian - takich jak dodanie drożdży do poniższych placków ziemniaczanych.
Pyszny obiad gotowy w 10 minut? Z przepisem od Roberta Makłowicza zachwycisz każdego amatora włoskich smaków. Poznaj niezawodną recepturę na spaghetti aglio olio i udaj się w podróż na południe Europy.Dania mączne królują we włoskiej kuchni. Nie ma chyba osoby, która choć raz nie spróbowała pizzy neapolitańskiej czy spaghetti bolognese. Jeżeli jesteście prawdziwymi makaronowymi smakoszami, z pewnością znacie najprostszy sposób przyrządzenia spaghetti, czyli danie aglio olio. Dzięki sprawdzonej recepturze ulubionego kucharza polaków — Roberta Makłowicza — błyskawicznie przeniesiecie się do słonecznej Italii.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Rosół według Roberta Makłowicza nie może być podany wraz z ziemniakami. Jak sam tłumaczy, jest to dla niego niedopuszczalne. Niżej prezentujemy przepis znanego krytyka na tę pyszną i tradycyjną polską zupę. Robert Makłowicz jest ogromnym autorytetem kulinarnym dla wielu Polaków, a jego zdanie na temat różnych dań brane jest do serca przez tysiące z nich. Trzeba jednak pamiętać, że jego wypowiedź na temat rosołu z ziemniakami może wywołać pewne kontrowersje. - Największe wrażenie robią na mnie rzeczy dziwne według moich przyzwyczajeń, które można odnaleźć wokół nas. Dla mnie rzeczą znacznie bardziej szokującą niż wyrwane w Wietnamie serce węża i podawane jeszcze bijące jest rosół z ziemniakami. A tak się jada w naszym kraju - powiedział Makłowicz podczas świątecznego wydania programu "Drugie śniadanie mistrzów". Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Robert Makłowicz rzadko kiedy pokazuje swoją rodzinę lub zdradza prywatne informacje, dlatego do tej pory było mało wiadomo na temat jego synów. Niedawno zdecydował się jednak udostępnić zdjęcie wraz ze swoimi synami na Instagramie. Internauci zachwycają się ich wyglądem i podobieństwem do ojca. Robert Makłowicz należy do grona najbardziej rozpoznawalnych ludzi ze świata gotowania w Polsce. Jego programy są wyjątkowo popularne, a sam Makłowicz uwielbiany jest za wiedzę, umiejętności oraz sposób bycia. Choć darzony jest ogólną sympatią, wiele osób nie wie, jaka jest jego rodzina - wszystko za sprawą całkiem sporego poczucia prywatności, jakim cieszy się prezenter. Niedawno zdecydował się jednak wraz z synami zapozować do specjalnego zdjęcia. Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Robert Makłowicz jest człowiekiem, które prywatne życie oddziela od zawodowego. Mało kto zdaje sobie sprawę, że Agnieszka Makłowicz, która obecnie jest jego żoną, przez wiele lat była również producentką jego programu. Poznali się na planie filmowym, a sam Makłowicz wspomina, że zakochał się w niej od pierwszego wejrzenia. Robert Makłowicz jest jednym z najbardziej uwielbianych kucharzy w Polsce. Jego zdolności kulinarne są ogromne, a wiedza dotycząca gotowania i chęć do dzielenia się nią sprawiają, że ludzie świetnie się bawią podczas oglądania jego programów. Mimo dużej popularności prezenter rzadko opowiada o swoich prywatnych informacjach. Dla widzów Makłowicza sporą zagadką jest jego żona Agnieszka, która na przestrzeni wielu lat, pojawiła się przed kamerami niewiele razy. Dalsza część artykułu znajduje się poniżej filmu:
Robert Makłowicz został przyłapany na piciu wina w barze Marka Kondrata - dosiadł się do znajomych i zamówił lampkę białego trunku. Wcześniej dziennikarka rozmawiała z nim właśnie na temat alkoholu i powiedziała mu, że napoje o dużej zawartości procentów kojarzą się ze słabością. W efekcie Makłowicz zdenerwował się i odpowiedział, że najwyraźniej obracają się w innych kręgach. Makłowicz jest znanym krytykiem kulinarnym, który w czasie swojej medialnej kariery dał się poznać jako znawca dobrych alkoholi, historii oraz wykwintnych dań. Polacy pokochali go za jego charakterystyczny styl bycia oraz zdolności gotowania. Mimo ogólnej sympatii, jaką darzony jest smakosz, w jego życiu nie brakuje nieprzyjemnych sytuacji. Jakiś czas temu rozmawiał z dziennikarką, która nie szczędziła wobec niego dość ostrych słów. Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:
Pyry z gzikiem są idealną propozycją kulinarną na lato. Robert Makłowicz podzielił się swoim przepisem na ten wyborny specjał. W jego recepturze znajdą się same smakowite dodatki. Danie zachwyci domowników.Nie da się ukryć, że pyry z gzikiem są nie lada specjałem, któremu bardzo ciężko się oprzeć. Niektórzy mogliby zajadać się ziemniakami w tym wydaniu praktycznie nieustannie. Najlepiej sprawdzają się w gorące letnie dni.Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:
Smakowity omlet niejednokrotnie przyprawiał nas o szybsze bicie serca. Nietrudno natknąć się na smakoszy, którzy z miłą chęcią spałaszowaliby takowy specjał. Robert Makłowicz podzielił się swoją recepturą. Za sprawą pieczarek danie smakuje jeszcze wyborniej.Nie da się ukryć, że omlet kojarzy nam się głównie z prostotą przygotowania. W istocie smakowity specjał można przyrządzić bez dużego nakładu pracy. Oczywiście warto użyć składników, które wzajemnie będą podkręcały swój smak. Okazuje się, że Robert Makłowicz stawia na popularne grzyby.Dalsza część tekstu znajduje się poniżej
Robert Makłowicz rzadko pokazuje się wraz ze swoją żoną, Agnieszką Makłowicz - od prawie 30 lat małżeństwa, na oficjalnych uroczystościach pojawili się razem kilka razy. Dlatego wielkie emocje wywołała ich obecność w Pytaniu na śniadanie, gdzie omawiali swoje życie rodzinne. Wreszcie fani mogli sprawdzić, jak wspólnie prezentują się na małym ekranie. Robert Makłowicz jest uwielbiany nie tylko za swoją obszerną wiedzę kulinarną czy kulturową. Fani pokochali go za charakterystyczny sposób bycia, a także niekonwencjonalny humor, którym potrafi zarazić każdego. Na przestrzeni lat charakterystyczne stało się też dla niego wycofanie medialne w kontekście prywatnego życia. Znawca kuchni unika ujawniania informacji o swojej rodzinie. W końcu postanowił jednak uchylić rąbka tajemnicy. Robert Makłowicz wraz z żonąŹródło: TVP, "Pytanie na śniadanie"
Nie da się ukryć, że Robert Makłowicz zna się na kulinariach jak mało kto. Dziennikarz jest prawdziwym pasjonatem kuchni z różnych zakątków świata i swoją pasją zaraził wielu smakoszy. W trakcie programu Dzień Dobry TVN opowiedział o swoim dzieciństwie.
Bez wątpienia rosół należy do dań, które kojarzą się z naszą rodzimą kuchnią. W każdym domostwie przyrządza się go odrobinę inaczej. Część dodatków może wzbudzać pewne kontrowersje. Robert Makłowicz podzielił się swoimi spostrzeżeniami.
Lidl jest, wraz z Biedronką, najbardziej popularnym sklepem w Polsce - Polacy uwielbiają robić w nim zakupy dzięki dużej różnorodności produktów i niskim cenom. Tym razem włodarze przedsiębiorstwa postanowili pójść o krok dalej i zaskoczyli wszystkich klientów. Już niedługo będzie można bowiem kupować specjalistyczne produkty spożywcze, które zostały wyprodukowane według receptur znanego kucharza i krytyka kulinarnego, Roberta Makłowicza. Dostępne będą zarówno gotowe sosy, jak i całe dania.
Robert Makłowicz w ciągu wielu lat pracy w mediach, pokazał jak wielką wiedzę, ma na temat gotowania, a także historii krajów, które odwiedził. Kulinaria nie są dla niego żadnym sekretem, niezależnie czy chodzi o polską kuchnie, bałkańską czy jakąkolwiek inną. W programie "Drugie śniadanie mistrzów" prowadzonym przez Marcina Mellera, wywołał pewną kontrowersję, która mogła wywołać szok wśród niektórych Polaków. Makłowicz skrytykował bowiem jeden sposób podawania rosołu, który dla niektórych jest ulubionym.
Wielkanoc jest okresem, podczas którego Polacy kupują ogromne ilości majonezu. Do samej sałatki warzywnej nierzadko trzeba użyć całego słoika, w końcu mnóstwo warzyw i inne składniki muszą być równomiernie i dokładnie pokryte majonezowym sosem. W naszym kraju od wielu lat można zauważyć pewien ciekawy konflikt, pomiędzy fanami majonezu Kieleckiego, a Winiary. Jedni preferują delikatniejszy smak majonezu Dekoracyjnego, z kolei drudzy wskazują, że octowy, kwaśny posmak Kieleckiego jest wspaniały. Robert Makłowicz zapytany został przez Onet, który wariant najbardziej lubi, a jego odpowiedź jest zaskakująca.
Parówki są wyjątkowo popularnym produktem, który Polacy najczęściej konsumują w porze śniadaniowej oraz na kolację. Pozwalają na przygotowanie szybkiego posiłku, a w połączeniu z pieczywem i warzywami doskonale sycą i smakują praktycznie każdemu. Do tej pory większość ludzi z pewnością gotuje je zgodnie z instrukcjami na opakowaniach - po zdjęciu celulozowej osłonki parówki wkładane są do wody, a następnie gotowane przez kilka minut. Taka metoda jest łatwa, jednak nie można nazwać ją najlepszą.
Robert Makłowicz zna się na kuchni jak mało kto. Jego przepisy nie raz przyprawiały nas o szybsze bicie serca. Z okazji nadchodzącej Wielkanocy dziennikarz podzielił się recepturami, które dobrze sprawdzą się w trakcie świąt.
Parówki są jednym z najpopularniejszych wyrobów mięsnych. Przeważnie po prostu je gotujemy. Robert Makłowicz został zapytany o to, jak należy przyrządzać parówki. Jego odpowiedź może zaskoczyć wiele osób.
Nie da się ukryć, że Robert Makłowicz zna się na kuchni jak mało kto. Jego wskazówki są niezwykle cenne, a sposób opowiadania o kulinariach sprawia, że wiele osób próbuje własnych sił w kuchennych poczynaniach. Nie tylko Polacy doceniają jego pracę.
Bez wątpienia MasterChef Junior ponownie podbije serca wielbicieli kulinariów. Już poprzednia edycja osiągała średnią oglądalność na poziomie półtora miliona widzów. W tej odsłonie programu do oglądania mogą zachęcić wyjątkowi goście.
Nie da się ukryć, że pierogi należą do grona kultowych rodzimych potraw. W każdym domostwie przyrządza się je odrobinę inaczej. Robert Makłowicz w trakcie swojej wizyty na Podlasiu natknął się na pierogi w niecodziennym wydaniu.
Nie da się ukryć, że Robert Makłowicz należy do grona osób, przed którymi kuchnia nie ma praktycznie żadnych sekretów. Jego pasja do światowych kulinariów jest wręcz zaraźliwa. Niektóre specjały mogą wywołać nie lada zaskoczenie.