Gołąbki owinięte liśćmi kiszonej kapusty przypadną do gustu nawet najbardziej wybrednym spośród smakoszy. Ich przygotowanie nie jest skomplikowane. Warto jednak podążać za poniższym przepisem, wówczas sukces jest gwarantowany.
Leczo jadamy praktycznie o każdej porze roku. W sezonie na świeże warzywa uwielbiamy dodawać do niego kabaczka czy świeże pomidory. Zimą i jesienią wykorzystujemy często produkty puszkowane, ponieważ nie mamy dostępu do świeżych warzyw. Makłowicz twierdzi jednak, że popularne w Polsce leczo nie przypomina jego węgierskiego oryginału. Według niego Polacy dodają zbyt dużo składników, co zmienia tą potrawę w ratatouille, która choć pokrewna, jest zupełnie inna.
Smakowite krokiety ziemniaczane z dodatkiem orzechów są wyjątkową propozycją kulinarną, która potrafi wywołać zachwyt nawet u najbardziej wybrednych spośród smakoszy. Robert Makłowicz zaprezentował jak je przygotować na swoim kanale na YouTube.