Sezon na truskawki i maliny w pełni. Dlatego zrób z nich przepyszne i nieskomplikowane ciasto. Jego smak podbije podniebienia wszystkich domowników, a ty nie będziesz mogłaś się nadziwić, że nie wpadłaś na to wcześniej. Przepis jest banalnie prosty.
To proste śmietanowe ciasto bez pieczenia to wspaniały sposób na świętowanie sezonu na truskawki. Przygotowujemy je tu w postaci masy, która świetnie komponuje się ze śmietankowo-serową bazą. Ciasto jest formą szybkiego sernika bez pieczenia.
Ten sernik z prawdziwego zdarzenia to świetny sposób na podanie truskawek. Masa sernikowa składa się w dużej części z ubitej śmietany, a to przecież najlepsze towarzystwo dla naszych sezonowych owoców. Sernik jest łatwy i dość szybki w przygotowaniu i nie wymaga użycia piekarnika.
To proste ciasto pozwala łatwo i szybko przygotować pyszny truskawkowy deser. W sezonie warto sięgać po podobne przepisy jak najczęściej, by wynagrodzić sobie długie zimowe miesiące oczekiwania na soczyste i tanie owoce.
Truskawki są jednymi z najbardziej lubianych owoców sezonowych. Niestety okazało się, że te dostępne w Biedronce i Lidlu zawierają pestycydy. Te są szkodliwe dla naszego zdrowia. Sprawa niepokoi badaczy.
Jakie jest najlepsze ciasto? Oczywiście z truskawkami! To ciasto bez pieczenia pełne jest też śmietanowego kremu, który rozpływa się w ustach. Poznaj przepis, który zapewni ci deser z zaledwie 6 składników.
Ciasto z truskawkami szybkie i wilgotne? Dzięki temu przepisowi właśnie takie wyjdzie. Przepis mojej mamy powinien poznać każdy łasuch. Słodki wypiek znika do ostatniego okruszka.
Jak wykorzystać owoce sezonowe w kuchni? Warto przygotować proste ciasto z truskawkami i budyniem. Zrobisz je bez użycia piekarnika i zjesz ze smakiem. U mnie w domu to ciasto już stało się hitem.
Przyzwyczailiśmy się do racuchów z jabłkami i je uwielbiamy. Jednak warto jabłka zastąpić truskawkami. Wyjdzie danie, które każdego oczaruje smakiem. Dlatego wypróbuj przepis na pyszne racuchy z truskawkami.
Polskie truskawki. Czy na pewno? Choć etykieta zapewnia nas, że kupujemy krajowe owoce, rzeczywistość może być zupełnie inna. Na szczęście truskawki lokalnej produkcji da się rozpoznać po samych owocach, nie tylko po opakowaniu.
Truskawki i ciasto francuskie, to od razu brzmi pysznie. Z tych składników robię smakowity rulon, a taki deser stał się już hitem w moim domu. Dlatego polecam go każdemu łasuchowi.
Znana z prostych przepisów na klasyczne domowe jedzenie Henia Foks proponuje swoją wersję ciasta z truskawkami. Do jej wykonania potrzeba tylko kilka składników, 10 minut przygotowywania i dwie godziny w lodówce. A efekt? Ciastka z kremem jak z cukierni.
Tiramisu z truskawkami jest wyjątkowym smakołykiem. Wygląda efektownie i obłędnie smakuje. To proste ciasto bez pieczenia zrobisz raz- dwa i równie szybko zniknie z talerzy.
To proste, ale niezwykle apetyczne ciasto to kolejny sposób, by uczucić sezon na truskawki. Tym razem podajemy je z galaretką i prostym biszkoptowym spodem. Trudno o bardziej wiosenny przepis.
Oto kolejny przepis z dziesiątków wariacji na temat deseru z truskawkami. Bardzo nietypowy, bo na ciasto z podduszonymi wcześniej owocami. Kiedy pod koniec maja truskawki tanieją z dnia na dzień, możemy sięgać po takie receptury raz za razem i przygotowywać je na coraz to nowe sposoby.
Ciasto na Dzień Matki będzie słodką niespodzianką dla każdej Mamy. Dlatego polecam przepis Heni na ciasto z budyniem, truskawkami i galaretką. Wypiek rozpływa się w ustach i aż prosi się o dokładkę.
Nie ma nic lepszego w sezonie na soczyste, polskie owoce niż dobre ciasto z nimi w roli głównej. Aby nie komplikować nadmiernie tego, co powinno być proste, przygotowujemy prosty biszkopt, który doskonale eksponuje truskawki. Sezon na nie nadchodzi wielkimi krokami i warto się przygotować.
Truskawkom tak trudno się oprzeć. Warto zrobić z tych owoców apetyczny dżemu. Polecam przepis od babci na dżem z truskawek, w którym nie ma ani grama cukru. Jest dietetyczny i pełen smaku.
Truskawki, bezy i śmietana, to brzmi dobrze i jeszcze lepiej smakuje. Legendarny brytyjski deser, który powstał trochę przez przypadek, a raczej upadek deseru Pavlova, zachwycił kiedyś królową Wiktorię. Ten słodki smakołyk nadal kusi łasuchów, dlatego poznaj przepis na ten legendarny deser.
Choć mijają lata, niektóre przepisy niewiele się zmieniają. Ten niezwykle szybki chłodnik jadano już na kilka pokoleń temu. Dziś, kiedy truskawki tanieją dosłownie z dnia na dzień, warto wrócić do sycącej i pysznej letniej zupy.
Efektowne jak tort, a szybkie jak budyń z torebki – takie właśnie jest to truskawkowe ciasto bez pieczenia. Wykorzystuje tylko kilka składników, głównie gotowców, i jest niezwykle tanie – oczywiście pod warunkiem, że wykorzystujemy sezonowe, krajowe truskawki.
Truskawki są idealne na deser. Jeśli dodać do tego jeszcze ciasto francuskie, to wychodzi smakołyk, że palce lizać. Skorzystaj z tego przepisu na deser, któremu nie oprze się żaden łasuch.
Chyba na żadne sezonowe produkty nie oczekujemy z taką niecierpliwością jak na prawdziwe czerwone owoce. Pierwsze w kolejce czekają truskawki. Właściwie już na początku kwietnia można znaleźć je w warzywniakach. Jest tylko jeden haczyk: cena.
Kompot z truskawek jest pysznym sezonowym rarytasem. Jego gotowanie jednak niemal zawsze kończy się wyrzucaniem sezonowego owocu, który po przyrządzeniu wygląda nieapetycznie. Prosta sztuczka pozwoli uniknąć takiej sytuacji.
Truskawki kojarzą się nam z latem i wakacjami. Uwielbiamy ich smak i aromat. Wykorzystujemy w kuchni, ale warto zachować też te pyszne owoce na długie, zimowe miesiące. W tym celu trzeba je zamrozić. Kucharz zwraca uwagę na 1 detal, który decyduje o efekcie mrożenia tych owoców.
Borys Szyc ma zdecydowanie dobre życie. Ceniony aktor i producent filmowy mimo upływu lat nie traci na popularności. Tym jednak, co stawia kropkę nad i jego udanej egzystencji, jest wyśmienity deser, który przygotowuje dla niego żona . Ekspresowa tarta z truskawkami i rabarbarem skutecznie osłodzi każdy dzień.
Pierogi z truskawkami mogą być jeszcze lepsze. Wystarczy, że do farszu oprócz porcji cukru dodacie jeszcze nieco bułki tartej. Dzięki niej słodkie nadzienie nie wypłynie w czasie gotowania, ani przy jedzeniu. Musicie spróbować tej sztuczki — danie zachwyci wyglądem i smakiem.
Truskawki prosto z pola? Zbierane samodzielnie i prawie za darmo? Tak! Rolnik z Górnego Śląska zorganizował samozbiór truskawek. Chętnych nie brakowało. Ogołocili truskawkowe pole w mig, z czego wszyscy byli zadowoleni.