TVN obok Polsatu i TVP należy do grona trzech największych telewizji w Polsce. Słynie z takich programów jak Kuchenne Rewolucje czy MasterChef.
Znana dziennikarka i popularyzatorka zdrowego stylu życia, Katarzyna Bosacka, zwróciła się do internautów z ważnym ostrzeżeniem. W sieci pojawił się fałszywy materiał wideo, w którym zmanipulowano jej wizerunek. Bosacka apeluje, by zachować czujność i nie dać się nabrać na tego typu treści.
Magda Gessler od lat z powodzeniem prowadzi swój program “Kuchenne Rewolucje”, który emitowany jest na stacji telewizyjnej TVN. Zyskał on ogromną ilość fanów, a ludzie z zaciekawieniem oglądają każdy odcinek i często dzielą się swoją opinią w Internecie. Teraz znana restauratorka przekazała wiadomość o końcu “Kuchennych Rewolucji".
Niedawno w wiadomościach pojawiła się informacja o zgonie Tomasza Jakubiaka, znanego fachowca w dziedzinie kuchni oraz doświadczonego kucharza, którego często widywaliśmy między innymi w programach telewizyjnych nadawanych na TVN. Niestety, choroba nowotworowa, jaka go dopadła, wygrała z nim walkę. Kilka dni temu ujawniono datę ceremonii pogrzebowej oraz ostatnią wolę zmarłego mężczyzny.
MasterChef to niezwykle popularny program TVN-u, który towarzyszy nam już od kilkunastu lat. Sieć telewizyjna pokazała właśnie swoją kolejną ramówkę. Była fala zwolnień, a fani zastanawiali się, czy w stacji znajdzie się miejsce dla programu MasterChef. Teraz wszystko już wiadomo
Policja przekazała informacje o tragicznym zakończeniu poszukiwań Aleksandry z Olsztynka. Nastolatka została znaleziona martwa na jednej z posesji. Opinia publiczna poznała ją przed rokiem za sprawą działu w programie stacji TVN – „MasterChef Nastolatki”. Śledczy odmawiają na chwilę obecną komentarza w tej sprawie.
Kuchenne Rewolucje od lat należą do najpopularniejszych programów w telewizji TVN. Są prawdziwym fenomenem, który ma rzeszę wiernych fanów. Mało kto, może pochwalić się takim sukcesem jak Magda Gessler. Wkrótce kolejny sezon programu i zmiana, która zaskoczy niejednego miłośnika tej produkcji. Tego jeszcze nie było!
Magda Gessler będzie gotować ze swoją córką Larą i synem Tadeuszem. Ten program może okazać się wyjątkowym telewizyjnym hitem. Emocji między znaną mamą i jej dziećmi na pewno nie zabraknie. W nowej propozycji od stacji TVN wystąpią też inne popularne osoby ze świata show- biznesu.
Magda Gessler jest jednym z największych kulinarnych autorytetów w Polsce. Gwiazda związana z programem Kuchenne Rewolucje odpowiada za kilka restauracji. Jednym z flagowych lokali jest U Fukiera. Właśnie on został wyróżniony przez magazyn Forbes Polska. Magda Gessler podzieliła się dobrymi wieściami na swoim Facebooku. Gwiazda nie kryła radości, jej wpis mówi sam za siebie.Zgodnie z tym co Magda Gessler napisała na swoim profilu na Facebooku, magazyn Forbes Polska wyróżnił 50 najlepszych polskich restauracji. Okazało się, że na liści znalazła się również restauracja należąca do gwiazdy Kuchennych Rewolucji.
Magda Gessler jest nie tylko znaną restauratorką - jej nazwiskiem sygnowany jest także sklep internetowy restauracji "U Fukiera". W jego ofercie można znaleźć mnóstwo wielkanocnych przysmaków. Ceny wielu z nich, jak w przypadku babki wielkanocnej z bakaliami, przyprawiają jednak o zawrót głowy. Za wypiek przyjdzie zapłacić klientom aż 80 zł. Niżej zawarliśmy listę najciekawszych propozycji ze sklepu Gessler. Magda Gessler wywołuje wśród Polaków ogromne emocje, a jednym z powodów są ceny w jej sklepie internetowym. Produkty w ofercie Delikatesy "U Fukiera" nie należą bowiem do najtańszych. Restauratorka z pewnością wie, że nie każdy ma czas na samodzielnie przygotowanie wielkanocnych potraw. Niestety sztandarowe dania z wielkanocnego stołu zostały przez nią wycenione naprawdę wysoko, co skutecznie utrudnia zakup dla zwykłego klienta.
Trwa nowa edycja „Kuchennych Rewolucji”. Magda Gessler przemierza więc Polskę i przybywa z pomocą słabiej prosperującym lokalom. Przeczytajcie, jak wyglądały „Kuchenne Rewolucje" w Bartoszycach. Magda Gessler nie szczędziła słów krytyki zwłaszcza kucharzowi.Od początku istnienia „Kuchenne Rewolucje” cieszą się dużą oglądalnością. Widzów przyciąga ciekawość, które lokale przeszły metamorfozę pod okiem znanej restauratorki i jak ta przemiana wygląda. Jednak niewątpliwie przyciąga też postać samej Magdy Gessler, która potrafi bez ogródek krytykować.
Już niebawem - 3 marca — ruszy nowy sezon popularnego programu kulinarnego Kuchenne Rewolucje. Magda Gessler i jej ekipa nie zwalniają tempa. Niebawem przekonamy się jakie historie czekają na nas tym razem. Choć może trudno w to uwierzyć, w ramach Kuchennych Rewolucji przeprowadzonych zostało już ponad trzysta transformacji lokali gastronomicznych. 24. sezon programu również będzie pełen emocji. Kolejne lokale podejmą starania, by zmienić swoje oblicze.
Magda Gessler znowu zaskoczyła swoich fanów. Tym razem gwiazda Kuchennych Rewolucji sama przeszła metamorfozę. W ostatni czasie wróciła z urlopu lżejsza o dobrych kilka kilogramów. Zdradziła szczegóły swojej przemiany. Znana restauratorka słynie zarówno z kontrowersyjnych wypowiedzi, jak i z tradycyjnej kuchni, która nie należy do najzdrowszych. Tym bardziej zaskakujące jest, że zdjęcia do kolejnej edycji Kuchennych Rewolucji Gessler rozpoczyna wyraźnie szczuplejsza.
Tłusty Czwartek wypada w tym roku 24 lutego, a więc pozostało jeszcze nieco czasu na świętowanie - mimo to, Magda Gessler podnosi ceny pączków, wysoko wycenione zostały również faworki. W restauracji "U Fukiera" pączki stanowią towar sezonowy, kupowany przez tłumy klientów. Za 200 gramów faworków, czyli chruściku, Gessler woła 30 zł, a jeden pączek to koszt rzędu 13 zł. Magda Gessler jest znaną i lubianą restauratorką i prezenterką telewizyjną, która podbiła serca Polaków swoją charyzmą, charakterem i wiedzą na temat gotowania. Jedną z jej najbardziej rozpoznawalnych restauracji jest warszawska "U Fukiera". Do lokalu ustawiają się kolejki chętnych klientów, którzy doceniają kunsztowne dania. Ich cena nie jest jednak niska, co, jak tłumaczone jest przez samą właścicielkę, wynika z najlepszej jakości składników. Niedawno koszt najpopularniejszych łakoci, dostępnych "U Fukiera" na Tłusty Czwartek, jeszcze bardziej powiększył się.
Naleśniki stanowią idealny pomysł na szybki, a przy okazji smaczny i pożywny obiad czy kolację - można podać je bowiem na słodko lub na słono. Magda Gessler zdradziła swój własny przepis, dzięki któremu można przygotować najlepsze naleśniki. Jej sekretem jest dodatek wody gazowanej, który zwiększa puszystość gotowej potrawy i korzystnie wpływa na ich delikatność. Naleśniki kocha praktycznie każdy głównie za ich niesamowitą uniwersalność. Po usmażeniu można zawijać w nie najróżniejsze farsze nadzienia zależne od preferencji. Niektórzy preferują naleśniki z serkiem homogenizowanym i cynamonem, a inni zdecydują się na bardziej wytrawny farsz, jak szynka i ser żółty. Sekretem puszystego ciasta jest woda gazowana, która napowietrza masę i ułatwia otrzymanie ładnych i wyrośniętych naleśników. Bez niej gotowe danie nie osiąga należytego poziomu napowietrzenia, przez co przyjemność z jedzenia nie jest odpowiednio duża.
Mateusz Gessler zrezygnował z dalszego udziału w programie MasterChef Junior. Po 6 latach w roli jurora restaurator rozstaje się z formatem, aby skupić się na innych projektach. O swoich planach poinformował za pośrednictwem mediów społecznościowych. W oświadczeniu podziękował Ani Starmach i Michelowi Moranowi. Program MasterChef Junior gości w ramówce stacji TVN od 2016 roku. Sześć edycjach programu zmagania młodych kucharzy oceniali Ania Starmach, Michel Moran i Mateusz Gessler. Ten ostatni zdecydował się na rozstanie z programem. Jak przyznał, nie była to łatwa decyzja.
Sałatka z białych warzyw jest efektownym, a przy okazji banalnie prostym sposobem na zachwycenie swoich gości. Magda Gessler zaprezentowała wersję, w której podstawą są warzywa gotowane w bulionie rosołowym. Dzięki temu sałatka nabiera wyrazistego i głębokiego smaku. Niżej pokazujemy jak ją przygotować. Sałatka z białych warzyw najczęściej podawana jest na weselu - jej jasny kolor jest wszak bardzo ważnym symbolem nowego małżeństwa. Magda Gessler opracowała jednak metodę, dzięki której sałatka staje się o wiele smaczniejsza i intensywniejsza. Gessler przepis zaproponowała klientom bistro "Prosto od serca", w którym odbyły się Kuchenne Rewolucje. Warzywa z rosołu nie mogą być przegotowane, aby nie rozpadały się podczas mieszania ich z resztą składników. Najsmaczniej jest, kiedy mają zachowaną odrobinę chrupkości.
Właściciel gdańskiej restauracji "Panorama", Marcin Kuziński, zdradził redakcji onet.pl, jak przebiegała jedna z pierwszy rewolucji Magdy Gessler, która miała miejsce w jego lokalu. Restaurator zdradził, że Gessler otworzyła mu oczy, a spotkanie ukształtowało jego przyszłe życie. - Udział w tym programie dał nam poczucie, że nie ma rzeczy niemożliwych, ale że nikt za nas nic nie zrobi - powiedział Kuziński. "Kuchenne Rewolucje" już od wielu lat są emitowane na antenie stacji TVN, a Magda Gessler nie przestaje zmieniać lokali, a także żyć ich właścicieli. Tym razem mamy okazje poznać jej działanie od strony zadowolonego uczestnika programu. Marcin Kuziński wraz z ówczesną narzeczoną, a obecnie żoną, wystąpił w drugim odcinku "Rewolucji", czym zaskarbił sobie ogromną popularność wśród widzów oraz przyszłych klientów.
Magda Gessler znów wzięła się za restauracje. W miniony czwartek, 2 września, TVN wyemitowała pierwszy odcinek 23. sezonu Kuchennych Rewolucji. Były one nagrywane w Piekarach Śląskich. Niestety, niektóre z opinii klientów bardzo krytycznie odnoszą się do jakości serwowanych dań.Nowy, 23. sezon Kuchennych Rewolucji rozpoczął się w restauracji Modry Kociołek w Piekarach Śląskich. Magda Gessler dokonała w nim wielu zmian, m.in.: wystroju wnętrz i menu. Co więcej, zmieniła też nazwę knajpy na Laboratorium Chleba. Rozsławiona przez telewizję restauracja przyciągnęła nowych, zaciekawionych klientów. Ich wrażenia były różne.Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:
Magda Gessler jest popularną restauratorką, która z powodzeniem prowadzi kilka bardzo dobrze prosperujących lokali. Jej program Kuchenne Rewolucje pozwala uzyskać pomoc właścicielom knajp, które nie radzą sobie w wyjątkowo trudnej branży gastronomicznej. Jednym z odcinków Rewolucji, którzy przeszedł do historii programu, jest interwencja Magdy Gessler w bistro „Le Papillon Noir”, w którym właścicielka Justyna wykazała się wyjątkowym brakiem profesjonalizmu. Finalnie Gessler zrezygnowała z pracy w tej knajpie, gdyż została zbyt mocno poniżona.
Milionerzy od lat przyciągają przed ekrany telewizorów wielu widzów. Czasami pojawiają się pytania z zakresu kulinariów. Nie inaczej było tym razem. Uczestnik programu TVN został zapytany, który z owoców nie dojrzewa po zerwaniu. Prawidłowa odpowiedź oznaczałaby wygraną w wysokości miliona złotych.Program Milionerzy dostarcza nam sporej dawki wrażeń. Jeden z uczestników odcinka wyemitowanego 24 czerwca miał szansę zawalczyć o milion złotych. Zapytano go o popularne owoce. Nie każdy byłby w stanie udzielić prawidłowej odpowiedzi.Dalsza część tekstu znajduje się poniżej:
Magda Gessler jest jedną z największych gwiazd stacji TVN. Jej Kuchenne Rewolucje od lat cieszą się ogromną popularnością, tym samym przyciągają przed szklane ekrany liczne grono widzów. Ostatnio restauratorka podzieliła się z fanami swoim zdjęciem z dawnych czasów.
Magda Gessler to zdecydowanie jedna z najbarwniejszych postaci polskiego show biznesu. Prowadząca Kuchennych Rewolucji postanowiła podzielić się z fanami sekretami swojego niezwykłego życia. Już wkrótce światło dzienne ujrzy jej autobiografia.Poza wspomnieniami samej Magdy Gessler w książce znajdą się również opowieści bliskich restauratorki. Jedną z nich jest córka gwiazdy - Lara Gessler. Z materiałów zamieszczonych na instagramie gwiazdy TVN we wspomnieniach Lary nie zabraknie nawiązań do jej dzieciństwa. Nie zawsze był to jednak łatwy czas.Poruszające wyznanie Magdy GesslerLara Gessler wyznania, że lata 90 nie były łatwe dla jej rodziny. W rozmowie promującej książkę swojej mamy zdradziła, że mafia chciała ściągnąć haracz od restauracji Magdy Gessler. Restauratorka nie zgodziła się na takie warunki, co sprawiło, że jej rodzina była w nieustannym niebezpieczeństwie."Naprawdę to, co ona ma w tej chwili to jest małe miki w porównaniu do tego, jak oni żyli w tych latach 90. kiedy faktycznie na starówkę weszła mafia, chciała zbierać haracze. Ona się nie zgadzała na to, więc my byliśmy narażeni cały czas." Nie są to jedyne poruszające słowa Lary.Lara Gessler przyznała po latach, że przez niemal całą dobę towarzyszyła jej ochrona. Było to konieczne, ponieważ w tamtym okresie częstą niechlubną praktyką mafii było porywanie dzieci.Po latach Lara przyznaje, że jej dzieciństwo z pewnością nie było standardowe i wcale nie tak proste jak myśli wiele osób. W każdej sytuacji mogła jednak liczyć na bezcenne wsparcie swojej znanej mamy. Co jeszcze wiemy o książce Gessler? Wyjątkowa autobiografiaAutobiografia Magdy Gessler ukaże się 16 czerwca. Można ją zamawiać z oficjalnej strony internetowej gwiazdy. Są trzy wersje publikacji: w miękkiej lub twardej oprawie oraz w wersji premium z imienną dedykacją i podpisami autorów.Książka jest fascynującą opowieścią o życiu jednej z najbardziej wpływowych kobiet w Polsce Magdy Gessler. Poza osobistymi historiami gwiazda z pewnością zdradzi w niej kulisy prowadzenie restauracji w Polsce. Jest to pozycja obowiązkowa dla każdego sympatyka restauratorki.Na naszej stronie znajdziecie sporo przepisów Magdy Gessler między innymi na: aromatyczną pastę jajeczną oraz placki ziemniaczane.Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:Jak gotować bób, aby nie powodował wzdęć?Wielka konkurencja dla mielonych i schabowych - kotlety po francuskuNiespodziewany problem branży gastronomicznejźródło: onet/ jastrząb post/ magda gessler/ instagram/ @magdagessler.officialZapraszamy na nasz Instagramundefined
Jesienią tego roku ma ruszyć emisja nowego sezonu MasterChef. Jest to nie lada okazja dla osób, które lubią kuchenne wyzwania. Z pewnością w castingach weźmie wielu miłośników gotowania. W tym roku ponownie odbędą się one w innej konwencji.
TVN nie pozostawił swoich widzów bez rozrywki, a jednym z najważniejszych portalów stacji są "Kuchenne Rewolucje" prowadzone przez Magdę Gessler. Choć program ten kojarzy się bezpośrednio z telewizją, najnowsze odcinki będzie można obejrzeć jedynie przez Internet. Pierwsze sześć odcinków nowej edycji „Kuchennych rewolucji” trafi do biblioteki Playera już 14 stycznia. Pierwszy epizod będzie udostępniony w ofercie bezpłatnej. Kolejne premierowe wydania programu publikowane będą w każdy czwartek. - napisano na stronie kuchennerewolucje.tvn.pl