Wątróbka drobiowa to mięso, które dla wielu jest doskonałym przysmakiem. Choć każdy zna tradycyjny przepis na przygotowanie tradycyjnego przysmaku, warto wypróbować ten, który można nazwać nowatorskim. Duszone w cebuli mięso można podać z malinami, a będzie smakowało doskonale. Poznaj sposób, a potem wypróbuj go w domu.
Wątróbka to, obok flaków, najbardziej klasyczne dla naszej kuchni danie z podrobów. Podobnie jak one, ma też wielu zaprzysięgłych wrogów. Ale w wersji, którą tu proponujemy, jest zwyczajnie smaczną przekąską o niewątpliwych wartościach odżywczych.
Wątróbka to przysmak twojej rodziny? Poznaj przepis na zaskakującą zapiekankę i podaj ją na obiad. Domownicy nie będą kryli zdziwienia, ale kiedy pierwszy raz spróbują dania, nie będą mogli wyjść z podziwu. Smak uzależnia tak bardzo, że będziesz przygotowywała je znacznie częściej.
Wątróbka będzie smakowała jeszcze lepiej. Zrób tę w jabłkach z przepisu, a smak przekona nawet tych, którzy nie przepadają za tym mięsem. W łatwy i szybki sposób przygotujesz wykwintne danie na specjalne okazje. Wypróbuj je, a będziesz wracać do niego bardzo często.
Prosta zapiekanka, która nie wymaga nawet piekarnika, będzie miłą odmianą dla miłośników mięsnych obiadów. Wątróbka, najłatwiej dostępna i tania z całej kategorii podrobów, to źródło niewyczerpanych inspiracji kulinarnych, co udowadnia ten przepis.
Ani drobiowa, ani wieprzowa. Ten rodzaj wątróbki jest zdecydowanie zdrowszy. Zawiera wiele cennych składników odżywczych. Szkoda, że Polacy często ją pomijają. Poznaje zalety tego mięsa i jak najszybciej włącz je do swojej diety.