Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy

Botwinka

Botwinka

Pyszna botwinka w słoikach
19.05.2025 08:30 Mieszam z botwinką i pakuję do słoików. Nie ma lepszych przetworów na zimę

Już niebawem będziemy mogli zacząć robić przepyszne przetwory na zimę, którymi w chłodne dni będziemy się zajadać. Jeden z nich może być zrobiony z botwinki, czyli pysznego warzywa o znakomitych wartościach odżywczych. Koniecznie sprawdźcie, jak je zrobić. 

botwinka w słoikach
10.05.2025 09:01 Pakuję botwinkę do słoików. Zimą każdy mi dziękuję za te przetwory

Botwinka to jeden z pierwszych znaków nadchodzącej wiosny. Sezon na nią nie należy do najdłuższych. Przedłużyć go jednak łatwo przetworami takimi jak ten.

botwinka w słoiku
15.05.2024 16:13 Posiekaj botwinkę, zagotuj i poupychaj w słoikach. Każdy powinien tego spróbować

Konserwacja owoców i warzyw to najlepszy sposób, by cieszyć się nimi przez cały rok. Oto prosty sposób, by zakonserwować botwinkę. Młode buraki będą jak znalazł zimą.

botwinka w słoikach
08.07.2023 20:35 Kroi botwinkę i wrzuca do słoików. Nawet zimą cieszy się jej smakiem

Botwinka kojarzy się nam ze smakiem lata. Jest doskonała np. w chłodniku. Delikatność i smak botwinki możemy zatrzymać na dłużej. Jak to zrobić? Trzeba zamknąć ją w słoikach. To pyszne rozwiązanie docenimy w długie zimowe wieczory. 

chłodnik
07.06.2023 21:02 Chłodnik to najlepsza zupa na upał. Wersja Bosackiej jest nadzwyczaj prosta

Chłodnik jest zupą, która najlepiej smakuje podczas upałów. To lekkie, smaczne danie przynosi ukojenie i tak potrzebne orzeźwienie, gdy temperatura za oknem wciąż rośnie. Katarzyna Bosacka poleca sposób na niezwykle szybki chłodnik. Robi się niemal sam. Tajemnica tkwi w użyciu jednego składnika. 

zupa z botwinki
25.03.2022 22:52 Smakowita zupa botwinka z ziemniakami na wiosenne dni

Cenna, wiosenna botwina nie tylko pobudza apetyt, ale także koi zszargane nerwy dzięki zawartości kwasu foliowego. Warto jeść ją w okresie przeziębień – wzmacnia pracę układu odpornościowego. Aż trzynaście antyoksydantów znajdujących się w botwinie poprawia krążenie krwi i pomaga usunąć wolne rodniki z organizmu. Regularne jedzenie botwinki dosłownie spowalnia starzenie!