Jesienią stawiamy głównie na rozgrzewające dania, w tym rosół, krupnik, czy kapuśniak. Warto jednak próbować nowych smaków. Moim ostatnim odkryciem kulinarnym jest aromatyczna zupa w sam raz na chłody. Rozgrzewa lepiej niż tradycyjne potrawy.
Dzisiejsza kolacja będzie udana, jeżeli przygotujesz niezwykłe danie z ciasta francuskiego. Przepis jest nieskomplikowany, a wykonanie zajmuje kilka chwil. Dla tego niepowtarzalnego smaku warto zaryzykować, bo rodzina doceni twoje starania i poprosi o niejedną dokładkę.
Jesienią placki ziemniaczane warto zrobić ze smacznym i zdrowym dodatkiem. Danie wyjdzie, że palce lizać, a nasza odporność zostanie wzmocniona. Takie placki ziemniaczane to samo zdrowie.
Co podać na obiad w piątek? Jeśli nie masz pomysłu, to poznaj ten przepis. Zrobisz z niego wyśmienite danie z kalafiora z kilkoma dodatkami. Ten pożywny przysmak bez grama mięsa zjesz z prawdziwym apetytem.
Dzień Wszystkich Świętych zbliża się wielkimi krokami, więc to dobry czas, aby poznać nieskomplikowany przepis na danie, które zachwyci całą rodzinę. Przygotowana z niego sałatka sprawdzi się doskonale na poczęstunek po powrocie z cmentarzy. Przygotuj się na wiele dokładek. Przepis pochodzi z kanału Obżarciuch na You Tube.
Dopadł Cię głód? Masz apetyt na smaczną przekąskę? W takim razie weź serdelki i kilka składników. Wychodzi danie, że palce lizać. Ten przepis każdy powinien wypróbować w swojej kuchni.
Czy wiesz, że kolacja na ciepło jest lepsza? Szczególnie jeżeli przygotujesz tę z przepisu. Przygotowane danie zadowoli każdego domownika i tylko będą czekać, aż znowu je zrobisz. Czytaj dalej, a dowiesz się, co to za pomysł na kolację oraz poznasz przepis.
Placki ziemniaczane to przeszłość. Na obiad koniecznie podaj placki brokułowe, które smakują wyśmienicie, a w dodatku są bardzo zdrowe. Poznaj łatwy przepis i przygotuj je nawet dzisiaj. Co więcej, przeciwnicy brokułów będą zachwyceni.
Henia Foks słynie z pieczenia pysznych ciast, ale robi też wyśmienite sałatki. Wypróbowałam przepis tej znanej youtuberki na Sałatkę Wenecką. Przyrządzę ją też na Wszystkich Świętych. Jest lepsza nawet od tak lubianego gyrosa.
Schab przygotowany z tym przepisem smakiem przebija gotowe wędliny ze sklepu. Rodzina nie uwierzy, że przygotowałaś coś tak smacznego w tak krótkim czasie. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak zrobić schab, który zachwyci każdego. Przygotowanie jest banalne.
Nie jadasz mięsa w piątek? Nie ma żadnego problemu. Poznaj ten przepis i przygotuj obiad bez mięsa, który zachwyci całą rodzinę. Czytaj dalej, a poznasz przepis i nie uwierzysz, z czego przygotujesz to znakomite danie.
Rolada szpinakowa jest jednym z moich ulubionych dań. Jest prosta w przygotowaniu, pożywna i niezwykle smaczna. Roladka jest w sam raz na kolację, podwieczorek, przekąskę, czy też spotkanie w większym gronie. Na pewno każdy zje ją ze smakiem.
Oto przepis na obiad z jedną z najpopularniejszych w Polsce kasz. Spotykamy ją tu jednak w zupełnie nietypowym wydaniu. Taka zapiekanka to niezwykle w łatwa w przygotowaniu, bardzo oryginalna potrawa. Sprawdź przepis i przekonaj się sama.
Chodzi za Tobą coś pysznego? Przygotuj bułeczki gyros. Wychodzą idealnie chrupiące z zewnątrz, a w środku są pełne znakomitego nadzienia. Gyrosa w takim wydaniu jeszcze nie próbowałaś.
Co podać na obiad w piątek? U mnie w domu na stół wjeżdżają naleśniki z nadzieniem ze szpinaku i sera. Zapiekane i apetyczne zawsze cieszą się dużym powodzeniem. Zrobisz je dzięki prostemu przepisowi.
Grzybiarze już zacierają ręce. Deszcze, a po nich piękna, słoneczna pogoda to zapowiedź obfitych zbiorów. W lasach już niedługo zaroi się od dużych, pysznych borowików, podgrzybków i innych okazów. Grzybiarze od lat spierają się o prawidłową technikę zbierania grzybów. Głos w sprawie zabrali leśnicy.
Masz ochotę na lekką przekąskę w ciągu dnia? Wypróbuj tę z przepisu, który znajdziesz w dalszej części tekstu. Wystarczy, że masz jajka, ryż i kilka tanich dodatków. Przygotowanie jest banalne i zajmuje dosłownie chwilę. Raz spróbujesz, a będziesz przygotowywać ją na co dzień.
Obok krokietów gyros trudno przejść obojętnie. Pełne farszu z kurczaka, mozzarelli i warzyw smakują, że palce lizać. Nawet niejadki zjedzą tak smaczny obiad i poproszą o dokładkę.
Południowa Polska i jej mieszkańcy walczą z powodzią i jej katastrofalnymi skutkami. Brakuje dosłownie wszystkiego, dlatego w akcje pomocy dla powodzian, włączył się też Lidl. Teraz każdy klient może przekazać produkty spożywcze.
Cukinia jest dobra na wszystko. Pod koniec sezonu na to warzywo warto przyjrzeć się bliżej poniższemu przepisowi. Faszerowana cukinia z pewnością bowiem zachwyci domowników.
Hit przyjęć i prywatek czasów PRL to niespodziewane odkrycie tej jesieni. Danie proste, smaczne i aromatyczne. W sam raz na tę porę roku.
Placki są daniem, które często gości na naszych stołach. Robimy je zwykle z cukinii i ziemniaków. Jednak Robert Makłowicz sięga po zupełnie inne warzywo. Efekt jest pyszny, dlatego polecamy ten przepis.
Jak zrobić kolację? Najlepiej prosto i pysznie. Dlatego wykorzystaj czerstwy chleb namoczony w mleku, a danie zaskoczy cię smakiem. Nawet się nie spodziewasz, co z tego wyjdzie.
Robisz przetwory na zimę? U mnie produkcja idzie pełną parą. Przyrządzam buraki do słoików, które są prawdziwym hitem. Przygotowałam tyle, że podzielę się ze znajomymi i krewnymi. Każdy zje ten zdrowy rarytas z apetytem.
Dżemy są szczególnie lubiane w moim domu. Pyszne owoce zamknięte w słoiczkach najlepiej smakują zimą. Jednak ten dżem z jeżyn bez pestek nie ma sobie równych. Jest prosty w przygotowaniu i niezwykle smaczny.
Kolacja będzie udana i niezwykle smaczna. Poznaj przepis i przygotuj według niego danie z cukinii. Smak zachwyci wszystkich domowników i będą prosić, abyś przygotowywała je znacznie częściej. Przygotowanie jest łatwe i zajmuje kilka chwil.
Nie potrafisz odmówić sobie serów? W takim razie do jogurtu greckiego dosyp sól. Już wkrótce będziesz się cieszyć smakiem wyjątkowego sera. Będzie w sam raz na przekąskę lub na rodzinne spotkanie.
Jak zrobić danie pyszne i szybkie? Wystarczy wymieszać serek wiejski z kilkoma składnikami. Wyjdą placki, że palce lizać. Przy nich racuchy i naleśniki wypadają blado.