Kaszanka może smakować jeszcze lepiej. Wystarczy upiec ją zamiast tylko smażyć. Warto też urozmaicić danie kilkoma dodatkami i obiad gotowy. Potrawa z całą pewnością zachwyci całą twoją rodzinę i oprócz dokładki poproszą również o przepis. Jest on banalnie prosty, a przygotowanie nie trwa zbyt wiele.
Lubisz racuchy? Zrób je tak, by wyszły puszyste i lekkie jak obłok. Taki efekt uzyskasz dzięki temu przepisowi. Tajemnica wyjątkowej puszystości tkwi w jednym składniku. Być może masz go w swojej kuchni.
Szparagi nigdy nie smakowały lepiej. Wypróbuj przepis na zawijane w cieście francuskim i boczku, a nie będziesz przyrządzała tego warzywa w inny sposób. Jest banalnie prosty, ale co najważniejsze szybki w przygotowaniu. Zrób je na dzisiejszą kolację, a domownicy będą zachwyceni.
Nie od dziś wiadomo, że najlepsze przepisy kryją się w notatniku babci. Ja od swojej dostałem recepturę na najlepsze na świecie racuchy. Delikatne placuszki po prostu rozpływają się w ustach. Spróbuj, a od razu zapomnisz o innych przepisach.
Naleśniki na śniadanie to żadna nowość. Założę się jednak, że w tak puszystej wersji jeszcze ich nie znasz. Delikatne ciasto i ulubione dodatki są kluczem do sukcesu. Raz ich spróbujesz, a będziesz wracać do nich co i raz.
Nie chcesz marnować jedzenia po majówce? Koniecznie poznaj ten przepis, a już nigdy nie wyrzucisz grillowanych rzeczy. Kiełbasa po cygańsku to jeden z lepszych wyborów, aby zapobiec marnotrawstwu. Gwarantuję, że zasmakuje całej rodzinie.
Jeśli wpadną do ciebie niespodziewani goście, podaj im to danie. Wystarczy, że masz pod ręką gotowe placki z dyskontu i jeszcze kilka składników. Wyczarujesz z nich smaczną i szybką potrawę. Każdy poprosi o dokładkę.
Nie znam szybszego i smaczniejszego sposobu na piknikową przekąskę, niż ta z tego przepisu. Zrobisz ją z kilku tanich składników, a rodzina będzie zachwycona ich prostotą oraz smakiem. To, czy im smakuje, poznasz po tym, jak szybko znikają.
Szparagi, szynka i ciasto francuskie to brzmi pysznie. Dlatego zrób z nich apetyczne roladki, które zachwycą każdego smakosza. Kto ich spróbuje, poprosi o przepis na to pyszne danie.
Przewodnik Michelin wkracza do kolejnego województwa w Polsce. Tym razem szanse na zdobycie prestiżowych gwiazdek mają restauracje z północy naszego kraju. Jednak na ogłoszenie pełnej listy lokali z wybornym menu, należy poczekać do 20 czerwca. Sprawdź, czy chodzi o twoje okolice.
Jeśli marzy ci się pyszna i zdrowa przekąska, to poznaj ten przepis. Wystarczy, że wymieszasz jogurt z solą i wstawisz go do lodówki. Wkrótce poznasz znakomity przysmak, który zjesz z przyjemnością. Każdy, kto go spróbuje, poprosi o tę recepturę.
Przyzwyczailiśmy się, że na śniadanie jemy jajecznicę lub kanapki. Ja niedawno odkryłam dużo smaczniejszy sposób na pierwszy posiłek dnia. Robię błyskawiczną sałatkę, które bije inne pomysły na głowę. Czytaj dalej i przekonaj się, jaki to prosty przepis.
Nie ma w Polsce zwyczaju jedzenia cykorii na ciepło. Najczęściej używamy jej do sałatek. Tymczasem we Francji pieczona cykoria jest daniem powszechnym, często spotykanym. Nigdy nie jadłaś tak pysznej cykorii – jej smak zachwyci każdego smakosza. Wypróbuj i przekonaj się sama.
Nie kupuj szczypioru, wyhoduj go we własnym domu. Z metodą mojego wujka to możliwe. Taki szczypior smakuje zupełnie inaczej, a ty w dodatku masz satysfakcję, że wyhodowałaś go sama. Możesz tego dokonać nawet w niewielkim mieszkaniu..
Faszerowane mięso z tego przepisu to świetna propozycja na dzisiejszy obiad. Szybko przygotujesz pyszne danie dla całej rodziny. Zrobisz je błyskawicznie, a samo przygotowanie nie jest zbyt skomplikowane. Wypróbuj przepis i przekonaj się sama, jakie pyszne danie z niego wychodzi.
Marzy ci się smaczna przekąska? Mamy na nią przepis! Najpierw zrób ciasto, zawiń w rulon i zapiecz. Wkrótce będziesz się cieszyć wybornym smakiem tej przekąski.
Poznaj niezwykły przepis na pyzy, a już nigdy nie kupisz tych mrożonych. Pochodzi z 1871 roku, do ich stworzenia nie będziesz potrzebowała ziemniaków. Zrób pyzy z tego przepisu na obiad i zachwyć całą swoją rodzinę. Będzie im smakowało.
Jeżeli lubisz dania o nietypowym połączeniu smaków, to ten przepis jest dla ciebie idealny. A w dodatku zrobisz uniwersalne danie, które sprawdzi się zarówno na obiad, jak i na przekąskę w ciągu dnia. Najlepsze jest jednak to, że zrobisz je w mig i to tylko z kilku składników.
Zostały wam resztki po świętach? Nie wyrzucajcie ich, tylko zawińcie w arkusz ciasta francuskiego. Takie danie będzie lepsze od pizzy. Dlatego polecam przepis na smakołyk, który każdy sobie chwali.
Chcesz zadbać o sylwetkę po wielkanocnym łakomstwie? Sięgnij po ten przepis. Dzięki niemu zrobisz najpyszniejsze dietetyczne danie tej wiosny. Wyróżnia się lekkością, smakiem i dosłownie rozpływa się w ustach.
Nie wyrzucaj wędliny, która została ci po Wielkanocy. Za chwilę zdradzę ci, jak prosto zamienić je w pożywne danie. Sposób jest banalnie prosty, natomiast smak wybitny. Wypróbuj przepis i przekonaj się sama.
Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Zrób je szybko i smacznie. Ten patent na pyszny posiłek stał się hitem w moim domu i każdemu go polecam.
W Wielki Piątek przyrządzę obiad, który nie ma w sobie nawet grama mięsa. Skorzystam z przepisu na prostą, ale smaczną zapiekankę z pieczarkami i cukinią. Do tego kremowo-śmietanowy sos i wyśmienite raz-dwa będzie gotowe.
Popularna instagramerka dzieli się sprawdzonymi przepisami i ujawnia kuchenne triki, dzięki którym nie ciemnieją placki ziemniaczane, obiad jest zawsze udany, rosół klarowny, kurczak chrupiący a sernik nie opada.
Zwykle przyrządzałam kalafior z bułką tartą. Jednak teraz zapiekam go w apetycznej marynacie. Do tego wyraziste w smaku dodatki i danie wychodzi, że palce lizać. Smakuje tak dobrze, że w mgnieniu oka znika z talerzy.
Jesteś smakoszem ryb? Jeśli tak, to właśnie dla ciebie jest ten przepis. Weź makrelę, wymieszaj z ryżem i uformuj kotlety. Wyjdzie pyszny obiad, który warto zjeść nie tylko w piątek.
Pieczeni rzymskiej nikomu nie trzeba przedstawiać. Jednak ta w wydaniu Tomasza Strzelczyka wychodzi, że palce lizać. Dlatego polecam najlepszy przepis na to danie od znanego kucharza. W tym roku właśnie taką pieczeń rzymską przyrządzę na Wielkanoc.
Zwykle przepis na wątróbkę opiera się na dodaniu do niej jabłka. Tym razem jest trochę inaczej. Dzięki temu pysznemu dodatkowi wątróbkę podasz na Wielkanoc. Oczaruje smakiem rodzinę i gości.