Jeśli lubisz jeść mięso na obiad, to polecam mój patent na ten smaczny posiłek. Przyrządzam zapiekankę z mięsa i ziemniaków. Do tego aromatyczny sos i raz-dwa pyszny i pożywny posiłek mam gotowy.
Czy jest sałatka smaczniejsza od tradycyjnej jarzynowej? Okazuje się, że tak. Robi się ją z szynki, żółtego sera i ogórków konserwowych. Sałatka jest pyszna, dlatego polecam przepis, który dostałam od sąsiadki.
Szukasz przepisu na szybki obiad? Mam dla ciebie recepturę na makaron z kiełbasą. Taki obiad zrobisz raz- dwa, a smak dania zachwyci każdego smakosza. Warto wypróbować ten przepis w swojej kuchni.
Jeśli tak jak ja lubisz ciasta, to mam dla ciebie doskonały przepis. Ciasto wychodzi pyszne, wyjątkowo puszyste i zawsze się udaje. Polecam przepis na dwukolorowe ciasto, które jest lekkie jak obłoczek.
Ten deser z mandarynkami zachwyci każdego łasucha. Jest nie tylko obłędnie pyszny, ale też prosty w przygotowaniu. Ciasto bez pieczenia robi się niemal samo. Polecam przepis na deser, za którym każdy przepada.
Czy są tu smakosze kiełbasy? Liczę, że tak, bo mam dla was prosty i smakowity patent na zrobienie kiełbasy ze słoika. Efekt po prostu zachwyca i nie ma porównania z kupnymi kiełbasami. Zróbcie kiełbasę ze słoika w swojej kuchni i cieszcie się jej wyśmienitym smakiem.
Jeśli lubisz karkówkę, to mam znakomity przepis na obiad z nią w roli głównej. Zrób to mięso jak Ewa Wachowicz, która karkówkę zapieka z papryką i innymi wybornymi produktami. Taki obiad będzie odpowiadał każdemu smakoszowi.
Ta zdrowa i oczyszczająca zupa jest tak sycąca, że może zastąpić dwa posiłki. To właśnie takie potrawy stanowią podstawę dobrej diety. Co więcej, zdaniem dietetyków, to doskonały detoks, który dobrze przygotuje nas do planowanej diety. Z naszym przepisem ta zupa jest niezwykle łatwa w przygotowaniu.
Przepisy takie jak ten to najlepszy sposób, by w nowy rok wejść z porządkiem w lodówce. Przejrzyjmy więc składniki i zróbmy „zupę na winie”.
Choć nie mieszkamy w słonecznej Italii, to uwielbiamy jeść pizzę. Jak zrobić ją w błyskawiczny sposób i to bez użycia piekarnika? Jest na to świetny sposób. Wypróbujcie go w swojej kuchni.
Dzięki temu prostemu przepisowi niepozorny chlebek zmieni się w cichego bohatera imprezowego stołu. Jest łatwy w przygotowaniu i bardzo efektowny, tak że z pewnością zaskoczy gości.
Te pyszne szybkie ciasteczka cofną „starszych nastolatków” w czasie. Na pewno przypadną do gustu także młodszym. Jesteście gotowi na kultowe ciasteczka we współczesnym wydaniu? Sprawdźcie poniższy przepis, a ich przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut.
Masz ochotę na coś obłędnie słodkiego? Nie musisz być mistrzem cukiernictwa, ani spędzać całych godzin w kuchni. Wypróbuj poniższy przepis na szybkie domowe eklerki. Kto raz spróbuje, wraca do nich cały czas.
Czy już wiesz, jakie przekąski zrobisz na sylwestra? Jeśli wciąż się zastanawiasz, to polecam doskonały przepis. Potrzebujesz ciasto francuskie, szynkę, ser i jeszcze tylko kilka składników. Efekt zaskoczy każdego. Te pyszne przekąski najlepiej smakują w sylwestra.
Często przyrządzałam schab na obiad. Jednak z takimi dodatkami nigdy wcześniej go nie robiłam. Polecam mięciutki i soczysty schab po góralsku. Zrobisz raz i często będziesz wracać do tego przepisu. Smak tej potrawy jest po prostu doskonały.
Co robisz dziś na obiad? Jeśli wciąż się zastanawiasz, to polecam danie z tego, co masz pod ręką. Taki obiad zrobisz raz-dwa, a zachwytów nam nim nie będzie końca.
Proziaki to tradycyjna podkarpacka przekąska: bułeczki, które wyrastają dzięki dodatkowi sody. Odmiana chleba sodowego, znanego i jadanego w kilku miejscach na świecie, jest pyszną i szybką przekąską, kiedy zastanie nas w domu brak pieczywa. Swoim rodzinnym przepisem na te chlebki podzieliła się Ewa Wachowicz.
Koniec grudnia to niełatwy czas dla naszych żołądków. Najpierw święta Bożego Narodzenia pełne wyśmienitych potraw. Potem Sylwester i Nowy Rok, na których spróbujemy pysznych przysmaków. Mogą pojawić się problemy z żołądkiem, jednak tu pomoże herbata na trawienie od Anny Lewandowskiej.
Kupuję wyśmienite wędliny na święta Bożego Narodzenia. Jednak zdarza się, że jest ich stanowczo zbyt dużo. Co zrobić z takimi wędlinami? Dodaję je do bigosu dzięki, któremu nie marnuję ani grama świątecznego jedzenia.
Ta przekąska podbiła nie tylko moje podniebienie. Do jej przygotowania potrzebuję boczku i ciasta francuskiego. Oprócz tego jeszcze kilka składników i raz-dwa pyszna przekąska jest gotowa. Zróbcie ją, bo ten smak po prostu każdego zachwyca.
Drugi dzień świąt w moim domu smakuje znakomicie. Wszystko dzięki potrawie, którą przyrządzam na obiad. Delikatne mięso z mozzarellą i papryką jest kulinarnym hitem tego dnia. Polecam mój przepis na uroczysty obiad.
Zapiekanki to niedoceniana w naszej kuchni forma posiłku. Do tego są jednocześnie doskonałym sposobem na zagospodarowanie resztek po świętach. Warto wyrobić sobie nawyk przygotowywania ich po każdej większej uczcie. Wykorzystaj to, co akurat masz pod ręką.
To jeden z najprostszych przepisów na surówkę, która świetnie dotrzymuje kroku pysznej rybie, którą stawiamy na wigilijnym stole. Przygotowanie zajmuje kilka minut i można ją zrobić na ostatnią chwilę.
Wielu smakoszy przyrządzi pasztet na Święta Bożego Narodzenia. Ja robię go ze smacznymi dodatkami, a dzięki nim pasztet szybko znika ze świątecznego stołu. Polecam przepis na ten wyjątkowy przysmak, który umili nam wspólne świętowanie.
Jeśli chodzi o tradycje kulinarne, rodziny dzielą się na takie, które kłócą się o wyższość sernika nad makowcem i takie, które wiedzą o istnieniu najlepszego połączenia dwóch światów: seromakowca. Oto jak przygotować to pyszne ciasto.
Już wkrótce na wigilijnych stołach Polaków zagości karp. Magda Gessler ma na tę rybę pyszny sposób. Karp w jej wydaniu nie ma ości, za to jego mięso to sama delikatność. Przygotujcie tak tę rybę, jak znana restauratorka.
Czy jedliście już śniadanie? Jeśli jeszcze nie, to polecam smaczny i szybki przepis na ten poranny posiłek. Wystarczy twaróg, jajka i coś jeszcze, a znakomite śniadanie raz-dwa mamy gotowe. Większość składników najpewniej i tak masz już w kuchni.
Choć nasze wyobrażenie o rybach w kuchni polskiej wciąż obraca się wokół karpia, dorsza i mintaja, chyba najpopularniejszym dziś gatunkiem jest łosoś. Jego dostępność w sklepach i niska cena sprawiają, że warto zainteresować się różnymi metodami przyrządzania go. Jedną z nich jest ten świetny przepis na domowe sous vide.