Czy lubisz sernik? Moja rodzina go uwielbia, a ja robię najlepszy sernik pod słońcem. Jest obłędnie pyszny, delikatny i lekko waniliowy. Tak pysznego sernika jeszcze nigdy w życiu nie jadłam. Przyrządzam go bez pieczenia i zawsze wychodzi.
W lodówce masz okrawki wędlin i sera? Nie czekaj, aż się zeschną do końca lub zepsują. W moim domu, od kiedy pamiętam, robimy z takich resztek smarowidło do chleba. Po tylu latach nadal chętnie do niego wracam.
Czy pamiętasz zapiekanki z PRL-u? Były chrupiące i pełne pysznego farszu. Teraz robię jeszcze lepsze, a kosztują tylko 5 złotych. Polecam mój patent na zapiekanki, które smakują lepiej, jak przed laty.
Sernik w moim domu zawsze szybko znikał. Słodycz z niedawno znalezionego przepisu jest jednak tak smaczna, że nie zdąży ostygnąć, a już są pytania, czy można spróbować. Na szczęście nie wymaga wiele pracy. Polecam spróbować.
Kluski leniwe zna chyba każdy. Wiele babć przygotowywało nam ten przysmak. Do dziś nie przypuszczałam, że uda mi się samej odtworzyć ten fantastyczny smak. Z przepisem, na który natknęłam się podczas porządków w domu, udało się doskonale. Polecam spróbować.
Zupa sycąca, gorąca, zawiesista i pyszna. Z grzankami i zapieczonym serem jest idealnym daniem na zimne dni. Albo na przyjście gości.
Trudno wyobrazić sobie włoską pizzę bez mozzarelli. Dodajemy ją też go grzanek, zup, zapiekanek, sosów i makaronów. Jednak już teraz nie kupuję tego sera w sklepie. Dzięki prostemu przepisowi robię ją szybko w domu.
Jesienią zupy wracają do łask. Talerz z ciepłą i aromatyczną potrawą w chłodniejsze dni jest idealny. Tym razem wyjawię wam pyszny patent na przygotowanie sycącego i rozgrzewającego dania w zaledwie kilka chwil. Pokochacie je od pierwszego spróbowania.
Sernik z rosą jest deserem, którego mało kto odmówi. Przepis na ten przysmak dostałam od babci już jakiś czas temu, a do dziś nie znalazłam lepszego. Nie wymaga wielu przygotowań i smakuje wyśmienicie. Spróbujecie?
Rodzimi wytwórcy serów mają czym się pochwalić. Aż 2 wyroby, które wyszły spod ręki polskich specjalistów, zdobyły prestiżową nagrodę podczas największego konkursu serowarskiego. Jurorzy World Cheese Awards, odbywających się w Norwegii, docenili kunszt naszych reprezentantów. W komentarzach pod radosną nowiną nie brakuje gratulacji od internautów.
Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam sernik. Ta receptura jest niezwykle prosta, a efekt zdumiewa. Sernik z tego przepisu zawsze wychodzi i nigdy nie opada. Tak przygotowane ciasto wychodzi zawsze i każdemu.
Ciepła poobiednia przekąska jest dobrym pomysłem na chłodniejsze dni. Do zrobienia szybkiego i smacznego posiłku wcale nie potrzeba wiele czasu i wyszukanych produktów. Cukinia i kilka prostych dodatków wystarczą.
Śniadanie z udziałem jajek jest już klasyką. Moja rodzina od jajecznicy bardziej lubi tylko tosty i grzanki. Proste w przygotowaniu danie z chlebem jest pysznym połączeniem tych składników. Robię je w kilka chwil, a znika jeszcze szybciej.
Placki ziemniaczane warto czasem urozmaicić. Pani Dorota pokazała ostatnio, jak przygotowuje masę ziemniaczaną udzielając rad, pozwalających na wykonanie dania, które jest jednocześnie miękkie i chrupiące. Najważniejszy był dodatkowy składnik.
Kotlety schabowe z farszem mogą nie wydawać się dobrym pomysłem na pierwszy rzut oka. Też byłam sceptyczna, ale zrobiłam dla rodziny i zjedli ze smakiem. Musicie spróbować.
Ciasto Wenus jest deserem, który skradnie niejedno serce. Delikatne serowe wnętrze zamknięte w puszystym biszkopcie sprawi, że nie skończycie jedzenia po jednym kawałku. Musicie spróbować.
Sernik z dynią jest znakomity. Kremowy i przyjemnie słodki deser z sezonowym składnikiem sprawdzi się przy wielu okazjach. Moim bliskim bardzo przypadł do gustu. Nawet teściowa pochwaliła.
Sernik Agaty Rubik wygląda niezwykle apetycznie. Przepis, który dostała od ciotki, nie wymaga wyszukanych składników, a z wykonaniem każdy sobie poradzi. Warto spróbować.
Sieć sklepów Biedronka przygotowała specjalną ofertę handlową dla swoich klientów. Tylko w niedzielę handlową można kupić produkty w niższych cenach. Na niektóre towary Biedronka musiała wprowadzić limity. Co warto kupić w niedzielę handlową w Biedronce? Podpowiadamy!
Ostatnio zadzwoniłam do siostry z nie lada problemem. Zupełnie nie miałam pomysłu na piątkowy obiad bez mięsa. Podpowiedziała mi przepis na wytrawne naleśniki, które zachwyciły mnie smakiem. Dziś zrobię je po raz kolejny.
Ryż jest lekkostrawny i pożywny. Najlepiej smakuje, gdy jest ugotowany na sypko, jednak czasem zdarza się nam go rozgotować. Co zrobić z takim kulinarnym fantem? Polecamy doskonały przepis na kotlety z ryżu. Będą smakować całej rodzinie, bo są smaczne i sycące.
Jak Zakopane to Krupówki, a jak Krupówki to oscypki. Jednak sposób sprzedaży tych lubianych serów często woła o pomstę do nieba lub interwencję Sanepidu. Oscypki całymi dniami leżą na drewnianych ladach bez względu na to, czy leje deszcz, czy praży słońce. Sprawą biznesu wartego miliony postanowił zająć się Sanepid.
Śniadanie nie musi oznaczać nudnych kanapek. Równie szybko, a przede wszystkim na ciepło, przygotujemy smaczne placki z twarogu. Wystarczy połączyć trzy składniki i usmażyć, nawet niekoniecznie na tłuszczu. Danie jest lekkie i sycące, Musicie spróbować.
Jak wygląda włoskie wesele? Większość Polaków nie ma o nim zielonego pojęcia. Ale jedna tiktokerka miała przyjemność gościć na takiej imprezie i była mocno zaskoczona. Nie tylko tym, jak ono wygląda, ale też tym, co serwują Włosi na uroczystym przyjęciu.
Kotlety schabowe z wybornym farszem ruskim stanowią doskonały pomysł na obiad dla całej rodziny. Połączenie cebulki, twarogu i ziemniaków świetnie pasuje do soczystego mięsa wieprzowego, a przygotowanie dania jest bardzo proste. Koniecznie musicie spróbować.
Ziemniaki pieczone są znakomitym dodatkiem do obiadu. Podane z oscypkiem mogą też stanowić samodzielną, pełną smaku przekąskę. Z recepturą Ewy Wachowicz zrobicie ją sprawnie i zachwycicie najbliższych. Musicie spróbować.
Ziemniaki są jednym z ulubionych warzyw Polaków. W sklepach można się już natknąć na wczesne bulwy. Panie z Koła Gospodyń Wiejskich w Niałku Wielkim zdradziły, jaki jest najlepszy dodatek to młodych ziemniaków. Mowa oczywiście o gziku. Jak go przygotować wedle tradycyjnego przepisu?
Sezon grillowy zbliża się wielkimi krokami. Na widok słońca za oknem zaczynamy snuć fantazje na temat pierwszego w tym sezonie grilla. Poza mięsem obowiązkowym punktem podczas takiej wyżerki są rozmaite sałatki. Przy najbliższej okazji wypróbujcie tę z arbuzem i serem feta, a prędko nie wrócicie do innych przepisów.