Katarzyna Bosacka zaskoczyła internautów. Zdradziła, w jaki sposób przygotowuje swój sernik. Okazuje się, że jedzeniowa ekspertka rezygnuje z użycia twarogu na rzecz jogurtu greckiego. Dzięki temu wypiek jest dużo zdrowszy, a ponadto zyskuje intrygujący, lekko cierpki posmak.
Siostra Anastazja podała sprawdzony przepis na sernik. Ciasto wyróżnia się wyjątkowym wyglądem. Biało-czarne łaty sprawiają, że deser zaczynamy wręcz zajadać oczami. Piorunujący efekt daje wymieszanie jasnej i ciemnej masy.
Babka wielkanocna może być bezglutenowa. Anna Lewandowska pokazała jak zrobić pyszny wypiek bez użycia mąki pszennej. Jest pełen smaku, a zachwyci nawet zwolenników tradycyjnych wypieków. Musicie spróbować.
Zamiast klasycznych wypieków, przygotuj na Wielkanoc ,,Chatkę Baby Jagi". Ciasto bez pieczenia udekorowane polewą czekoladową i kolorowymi posypkami wygląda obłędnie. Sernik na herbatnikach w kształcie domku będzie totalnym hitem na świątecznym stole.
Aby upiec babkę wielkanocną nie trzeba spędzać połowy dnia w kuchni. Ania Bardowska pokazała, jak zrobić to ciasto sprawnie i prosto. Jej wypiek cieszy smakoszy idealnie wilgotną strukturą i wybornym smakiem. Gwiazda programu „Rolnik Szuka Żony" doskonale zna się na pieczeniu.
Ciasto kawowe z mąki, kawy po turecku i drożdży jest świetnym pomysłem na deser dla całej rodziny. W środku każdej porcji wypieku znajduje się gęsty, kawowy budyń. Smak kawy uzupełnia zapieczona czekolada. Ciasto jest przepyszne.
Sernik jest świątecznym klasykiem. Prosty i smaczny przepis Bożeny Dykiel pomoże wam przygotować wypiek tak delikatny, jak nigdy wcześniej. Musicie spróbować — domownicy zachwycą się nim już od pierwszego kęsa.
Szukasz pomysłu na wielkanocne wypieki? Babka muślinowa będzie ciastem, które zachwyci wszystkich gości. Każdy będzie prosił o dokładkę i przepis. Babka przyrządzona z 24 żółtek jest niezwykle delikatna, puszysta i dosłownie rozpływa się w ustach.
Ciasto na pierogi musi być delikatne i elastyczne. Ze sprawdzoną recepturą doświadczonej kucharki bez trudu zamkniecie w rozwałkowanej masie dowolny farsz. Wykonanie jest bardzo proste. Musicie spróbować.
Znudził Ci się mazurek, sernik i inne ciasta? Koniecznie przygotuj ciasto na Wielkanoc na biszkopcie szpinakowym. Ciasto wygląda zjawiskowo i smakuje obłędnie. Słodki spód, masa z mascarpone i śmietanki oraz brzoskwinie i banan są połączeniem, którego musisz spróbować. A na stole prezentuje się rewelacyjnie.
Na miodzie pojawił się biały nalot lub piana? Nie ma powodu do niepokoju. Nalot i piana są zupełnie naturalnym zjawiskiem i nie wpływają na wartości odżywcze i smak produktu. Pamiętaj jednak, że niewłaściwe przechowywanie miodu może skutkować jego szybkim psuciem i fermentacją. Wtedy będziesz musiała go wyrzucić.
Szukasz pomysłu na słodkie co nieco dla całej rodziny? Proponujemy przepyszne ciasto bez pieczenia. Karpatkę zrobisz dosłownie w 15 minut. Wystarczy, że przygotujesz krem budyniowy i połączysz go z groszkiem ptysiowym. Ciasto wstaw na 2 godziny do lodówki, żeby masa stężała.
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj wyśmienity deser według przepisu Katarzyny Cichopek. Aktorka zapiekła ciasto francuskie z rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą. Ciasto z 2 składników pokocha każdy łasuch.
Siostra Anastazja podzieliła się przepisem na przepyszny serowiec. Ciasto zawijane z domowym budyniem wiśniowym smakuje obłędnie. Siostra Anastazja roladę zapieka z wiórkami kokosowymi. Jej domowe wypieki nie mają sobie równych.
Kupiłaś czekoladę i zauważyłaś na niej biały nalot? Pod żadnym pozorem jej nie wyrzucaj. Czekolada z białym nalotem smakuje dokładnie tak samo i jest zupełnie nieszkodliwa. Nalot to nic innego jak wytrącony z produktu cukier.
Kto powiedział, że ciasto koniecznie trzeba robić w piekarniku? Zadajemy kłam temu niedzisiejszemu stwierdzeniu. Z pomocą patelni możesz łatwo i szybko przygotować ciasto bez pieczenia. Jest cudownie pyszne i wilgotne.
Sernik według receptury Roberta Makłowicza jest prosty w przygotowaniu i pięknie rośnie podczas pieczenia. Ciasto jest niezwykle puszyste i delikatne. Pan Robert do sera dodaje ugotowane ziemniaki. Dzięki nim kultowe ciasto jest wilgotne i smakuje obłędnie.
Nie trać czasu na przygotowanie tradycyjnego ciasta. Pyszny domowy deser możesz zrobić zupełnie inaczej. W tym celu koniecznie wypróbuj nasz przepis na szarlotkę z patelni. Wystarczy zalać pokrojone owoce niezwykle prostym ciastem.
Ciasta bez pieczenia szturmem zdobywają serca łakomczuchów. Nic w tym dziwnego, bowiem ich przygotowanie jest najczęściej szybkie i bardzo proste. W takim właśnie wydaniu przedstawiamy Wam słynny kopiec kreta. Do przyrządzenia deseru wystarczy mikser i patelnia.
Łosoś jest zdrową rybą, którą warto podać na obiad. Przygotowany w formie sakiewek z ciasta francuskiego będzie smakował obłędnie. Wykonanie jest proste, a posiłek nasyci na długo. Musicie spróbować — składniki dostaniecie w każdym sklepie.
Ciasto na pierogi nie może być twarde i trudne w formowaniu. Dzięki sztuczce zaproponowanej przez Ewę Wachowicz uzyskacie świetne rezultaty. Miss Polski zaczerpnęła ją od babć, które zaparzały masę. Zabieg sprawiał, że lepienie pierogów nie sprawiało trudu. Musicie spróbować.
Naleśniki można przygotować na wiele sposobów. Jednym z ciekawszych jest usmażenie ich tylko z jednej strony, które sprawia, że ich tekstura staje się bogatsza. Są przy tym bardzo przyjemne w odbiorze. Spróbujecie?
Pierogi ruskie są sycącym daniem, po które wielu z nas chętnie sięga. Warto uprościć sobie przygotowanie przysmaku i zamiast lepić wypełnione farszem sakiewki, zrolować nadzienie w cieście. Danie wciąż będzie eleganckie, a zachwyci smakiem. Musicie spróbować.
Już jutro Tłusty Czwartek, wielu z Was z pewnością więc zrobi w domu pączki i faworki. Jak pokazała tiktokerka Kinga, pączki można przygotować szybko, nawet bez dodatku drożdży. Wystarczy tylko zmiksować składniki, uformować z ciasta kulki i usmażyć. Internauci przetestowali ten przepis i od razu pokochali ekspresowe pączki. Pączki z serka homogenizowanego będą znakomite. Zaprezentowany przez autorkę kanału TikTok kuchennykodeks patent zachwyca prostotą — ciasto uzyskujemy po prostu miksując produkty. Bez zbędnego wyrabiania, odstawiania, wyrastania czy skomplikowanego formowania — pączki powstaną w kilkanaście minut. Prościej chyba się nie da.
Katarzyna Cichopek posiłki dla siebie i swojej rodziny przygotowuje własnoręcznie. Dotyczy to również słodkiego poczęstunku w postaci deseru. Ciasto francuskie zapieczone z jabłkami jest nie lada przysmakiem. Składa się z zaledwie kilku składników i jest bajecznie proste do wykonania.Katarzyna Cichopek, której powyższe zdjęcie pochodzi z jej oficjalnego konta w portalu Instagram, na samych jabłkach nie poprzestaje. W pomysłowym przepisie stosuje też inne owoce, czyli słodkie, soczyste śliwki. Oba smaki łączą się idealnie za sprawą aromatycznego cynamonu. Takiego ciasta aż grzech nie spróbować.
Babcia Danusia zdradziła tradycyjny, rodzinny przepis na faworki. Chrust przyrządza wyłącznie z żółtek, śmietany i mąki. Kluczowe jest wybijanie ciasta wałkiem oraz dodatek spirytusu. Poznaj przepis na najlepsze, domowe faworki. Smaczniejszych nie zamówisz nawet u Gessler. Do przygotowania faworków według babcinej receptury potrzebujesz mąki, żółtek, odrobiny soli i gęstej, kwaśnej śmietany. To dzięki niej faworki po usmażeniu są tak delikatne. Cukier w cieście jest zbędny. Gotowe faworki i tak podajemy oprószone cukrem pudrem, są więc słodkie.Do ciasta na faworki babcia Danusia dodaje również niewielką ilość spirytusu. Produkt zapobiega wchłanianiu tłuszczu przez chrust. Faworki wychodzą więc o wiele lżejsze. Spirytus ulatnia się podczas smażenia, nie jest więc wyczuwalny w cieście. Kluczowe jest również uderzanie twardego ciasta wałkiem. Musisz robić to energicznie przez około 5 minut. W ten sposób wtłoczysz w masę pęcherzyki powietrza. Ciasto zacznie robić się delikatniejsze i mniej zbite.
Ciasto bez pieczenia z bananami jest puszyste, wyrośnięte i bardzo czekoladowe. Ciasto zrobisz z podstawowych składników. Wystarczy, że usmażysz je razem z owocami na patelni. Ciasto wychodzi za każdym razem. Każdy łasuch będzie zachwycony.Ciasto bez pieczenia jest pyszną alternatywą dla tradycyjnych wypieków. Jest puszyste, delikatnie, pyszne i przygotujesz je błyskawicznie z kilku podstawowych składników. Ciasto pięknie rośnie podczas smażenia na wolnym ogniu, jest słodkie i bardzo czekoladowe.Do przygotowania ciasta bez pieczenia potrzebujesz dwóch dojrzałych bananów, łyżki kakao, mąki pszennej, proszku do pieczenia, cukru oraz oleju rzepakowego. Aby wzmocnić smak ciasta, dolej odrobinę olejku waniliowego. Im bardziej dojrzałe banany, tym słodsze będzie ciasto bez pieczenia. Do deserów i wypieków wybieraj wyłącznie żółte owoce z czarnymi plamkami. Takie banany są miękkie i słodkie. Banany skrop przed smażeniem sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały.
Maślankowe ciasto na pierogi jest niezwykle delikatne, gładkie i elastyczne. Wychodzi za każdym razem, jest łatwe do lepienia i nie rozpada się w czasie gotowania. Jest więc idealne dla osób, które dopiero rozpoczynają swoją kulinarną przygodę. Warto przetestować ten przepis. Sekretem pierogów jest ciasto. Nawet najlepszy farsz nie uratuje całego dania, jeśli ciasto na pierogi będzie zbyt mączne i twarde. Ciasto po ugotowaniu musi być tak miękkie i delikatne, żeby dosłownie rozpływało się w ustach. Jak przyrządzić takie ciasto?Niektórzy do ciasta na pierogi dodają zimną wodę, inni wrzątek, jajko, roztopione masło lub olej. Okazuje się, że ciasto można przygotować z dwóch składników: mąki i maślanki. Do ciasta dodajemy też oczywiście szczyptę soli i wyrabiamy, aż składniki dobrze się połączą.Maślankowe ciasto na pierogi nie ma sobie równych. Jest bardzo proste w przygotowaniu i wychodzi za każdym razem. Po wyrobieniu ciasta musimy je odstawić na 20 minut w ciepłe miejsce, żeby odpoczęło. Dopiero po tym czasie możemy je rozwałkowywać i wykrawać masę na pierogi.