Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Gotowanie.Smakosze.pl > Ewa Wachowicz

Ewa Wachowicz

warzywny pasztet Ewy Wachowicz
15.03.2023 22:47 Bez grama mięsa. Wachowicz przepyszny, zdrowy pasztet robi z 4 warzyw

Ewa Wachowicz zdradziła przepis na lekki pasztet bez grama mięsa. Przyrządza go z cukinii, marchewki, przesmażonej na maśle cebuli i czosnku. Wszystkie składniki doprawia i wstawia do piekarnika. Pasztet podany z kromką chleba smakuje obłędnie.

Rosół Ewy Wachowicz
12.03.2023 12:46 Żadna krajanka, żadne lane. Wachowicz serwuje rosół inaczej niż wszyscy

Rosół można podać nie tylko z makaronem czy kluskami. Ewa Wachowicz pokazała pyszny przepis na danie z dodatkiem grysiku. Wołowy bulion smakuje z nim fantastycznie. Warto spróbować — rodzina będzie zachwycona.

Kotlety mielone Ewy Wachowicz
26.02.2023 12:59 Wachowicz robi kotlety mielone z aż 2 rodzajów mięsa. Nie ma mowy o przypadku

Kotlety mielone każdy robi nieco inaczej. Ewa Wachowicz stawia na połączenie kaczki i wieprzowiny, uzyskując danie o bogatym smaku i delikatnej teksturze. Jest proste w przygotowaniu. Musicie spróbować.

żeberka pieczone w kapuście
23.02.2023 20:35 Wachowicz zapieka żeberka z kiszoną kapustą. Tak podane nie mają sobie równych

Pieczone żeberka są powszechnie lubianym daniem. Ewa Wachowicz postanowiła wynieść je na zupełnie nowy poziom. Swoją potrawę zapieka z dodatkiem intensywnej w smaku kiszonej kapusty. Trzeba przyznać, ze warzywo z chrupiąca wieprzowiną komponuje się wyjątkowo udanie.

Ciasto na pierogi Ewy Wachowicz
22.02.2023 14:20 Wachowicz robi ciasto na pierogi zgodnie ze starą metodą. Korzystały z niej nasze babki

Ciasto na pierogi nie może być twarde i trudne w formowaniu. Dzięki sztuczce zaproponowanej przez Ewę Wachowicz uzyskacie świetne rezultaty. Miss Polski zaczerpnęła ją od babć, które zaparzały masę. Zabieg sprawiał, że lepienie pierogów nie sprawiało trudu. Musicie spróbować.

Ewa Wachowicz nie wyrzuca obierków po ziemniakach. Robi z nich ukochany przysmak Polaków
27.01.2023 13:53 Ewa Wachowicz nie wyrzuca obierków po ziemniakach. Robi z nich ukochany przysmak Polaków

Zostały Ci obierki po ziemniakach? Przenigdy ich nie wyrzucaj. Ugotujesz z nich aromatyczny rosół według przepisu Ewy Wachowicz, nic w kuchni się nie zmarnuje. Wachowicz wywar podaje z kndelikami z wątróbek drobiowych. Poznaj przepis na rosół z obierków po ziemniakach.Ewa Wachowicz na oficjalnej stronie internetowej, ewawachowicz.pl dzieli się z fanami przepisami na proste i bardzo smaczne dania obiadowe, zupy, śniadania i desery. Niedawno Wachowicz zdradziła, jak wykorzystuje obierki po ziemniakach. Nic w kuchni się nie marnuje. Przepis wykorzystany w artykule pochodzi z oficjalnej strony Wachowicz.Rosół z obierków po ziemniakach jest niezwykle aromatyczny i lekki. Wachowicz zaznacza, że wywar możemy ugotować w prostej, bezmięsnej wersji lub dodać kilka skrzydełek z kurczaka. Rosół podajemy z ulubionymi dodatkami. Może to być makaron, lane kluski, grysik, pulpety. Ewa Wachowicz stawia na nieco inny dodatek do rosołu - knedliki z wątróbki drobiowej. Małe kuleczki z wątróbek, bułki i przypraw doskonale łączą się z aromatycznym wywarem z obierków. Tak podany rosół smakuje obłędnie.

Nie uwierzysz co Ewa Wachowicz dodaje do piernika. Wyrazisty napar bosko podkręca smak
23.12.2022 13:02 Nie uwierzysz co Ewa Wachowicz dodaje do piernika. Wyrazisty napar bosko podkręca smak

Ewa Wachowicz podzieliła się przepisem na szybki piernik z dodatkiem mocnej, czarnej kawy. Piernik przełożony powidłami śliwkowymi, udekorowany polewą czekoladową i migdałami będzie hitem na świątecznym stole. Poznaj przepis na piernik kawowy Ewy Wachowicz.Na stronie ewawachowicz.pl, Ewa Wachowicz zdradziła przepis na piernik z niezwykłym dodatkiem. Ciasto pięknie rośnie podczas pieczenia, jest wilgotne i bardzo aromatyczne. Przepis na piernik kawowy Ewy Wachowicz wykorzystany w artykule pochodzi z jej oficjalnej strony.Piernik kawowy Ewy Wachowicz jest piernikiem, który nie musi leżakować przez kilka tygodni przed pieczeniem. Pyszne ciasto przygotujesz w ciągu jednego dnia. Piernik z dodatkiem kawy jest wilgotny i bardzo aromatyczny. Wachowicz dodatkowo nasącza ciasto przed wyłożeniem powideł śliwkowych. Ostudzony piernik kawowy Ewy Wachowicz koniecznie udekoruj polewą czekoladową i płatkami migdałów. Będzie wyglądał bardzo świątecznie. Przepis na najlepszą polewę do ciast znajdziesz poniżej.

Nie uwierzysz co Ewa Wachowicz dodaje do swoich pasztecików. Oprócz kapusty stawia na 1 dodatek
21.12.2022 04:00 Nie uwierzysz co Ewa Wachowicz dodaje do swoich pasztecików. Oprócz kapusty stawia na 1 dodatek

Ewa Wachowicz przygotowuje paszteciki inaczej niż wszyscy. Zamiast ciasta drożdżowego wykorzystuje ciasto francuskie. Do nadzienia natomiast dodaje suszone śliwki. Paszteciki z kapustą i śliwką są pyszną przekąską i dodatkiem do czerwonego barszczu.Na oficjalnej stronie Ewy Wachowicz, ewawachowicz.pl znajdziemy wiele ciekawych i prostych przepisów na wyśmienite dania główne, przekąski i domowe ciasta. Wachowicz przygotowała również recepturę na obłędne paszteciki z kapustą i śliwką. Przepis wykorzystany w artykule pochodzi z jej oficjalnej strony.Paszteciki zwykle przygotowujemy z ciasta drożdżowego. Musimy więc przygotować rozczyn, później ciasto i czekać, aż urośnie. Ewa Wachowicz zamiast ciasta drożdżowego wykorzystuje ciasto francuskie. Ciasto po upieczeniu jest chrupiące, delikatne i dzięki niemu przygotowanie pasztecików jest o wiele szybsze i łatwiejsze.Wachowicz nadzienie na paszteciki przygotowuje z kapusty kiszonej, suszonych grzybów i suszonych śliwek. Te ostatnie doskonale podkreślają smak farszu, przez co paszteciki są jeszcze lepsze. Paszteciki z kapustą i śliwką koniecznie posmaruj jajkiem i oprósz kminkiem lub czarnuszką przed wstawieniem do piekarnika. Efekt zachwyci każdego.

Sałatka ziemniaczana Ewy Wachowicz
03.12.2022 22:23 Sałatka ziemniaczana Ewy Wachowicz. 1 składnik mocno zaskakuje

Sałatka ziemniaczana jest tanim i prostym przysmakiem. Z przepisem Ewy Wachowicz przygotujecie jej niezwykle smaczną i pełną charakteru odsłonę. Miss Polski dodaje do niej marynowane śliwki, które doskonale komponują się z pozostałymi składnikami i cudownie podkreślają smak rarytasu. Spróbujecie? Gotowane w mundurkach ziemniaki, cebulka, jajko na twardo i kiszony ogórek to najczęstsze składniki sałatki ziemniaczanej. Łączy się je z prostym sosem śmietanowo-majonezowym. Ewa Wachowicz do tego zestawu dodaje jeszcze marynowane śliwki i trzeba przyznać, że świetnie tam pasują. Warto choć raz skosztować.

Fasola z suszonymi śliwkami Ewy Wachowicz
26.11.2022 17:51 Niebywałe, z czym Wachowicz podaje fasolę. Idealny duet na Święta Bożego Narodzenia

Fasola z suszonymi śliwkami jest wyśmienita. Sycące i zdrowe ziarno przygotowane według przepisu Ewy Wachowicz jest idealnym przysmakiem na świąteczną kolację. Słodkie śliwki i kremowe warzywo podkreślimy prostą zasmażką dla pełniejszego smaku.Szukacie alternatywy dla kapusty z grochem? Fasola z suszonymi śliwkami od Ewy Wachowicz ma szansę wam się spodobać. Kremowe ziarno w połączeniu ze słodką i delikatną śliwką smakuje znakomicie. Jest przy tym niesamowicie sycące. Spróbujecie?

Wachowicz piecze ciasto imbirowe. Co za aromat
23.11.2022 19:39 Wachowicz piecze ciasto imbirowe. Co za aromat

Ewa Wachowicz zdradziła przepis na obłędne ciasto imbirowe. Prosty deser o niepowtarzalnym smaku i aromacie jest doskonałym dodatkiem do kawy i herbaty. Ciasto z mielonym imbirem, syropem klonowym i orzechami włoskimi dosłownie rozpływa się w ustach.Ewa Wachowicz na swojej oficjalnej stronie ewawachowicz.pl dzieli się swoimi przepisami na wyśmienite ciasta, dania główne i aromatyczne zupy. Znana kucharka niedawno zdradziła przepis na ciasto imbirowe o korzennym smaku. Przepis wykorzystany w artykule pochodzi z oficjalnej strony Wachowicz.Ciasto imbirowe po upieczeniu jest wilgotne, puszyste i pięknie wyrasta podczas pieczenia. Ciasto z imbirem, syropem klonowym i orzechami jest idealnym deserem do zimowej, rozgrzewającej kawy i herbaty. Nie ma lepszego ciasta o tej porze roku.Ciasto imbirowe według przepisu Ewy Wachowicz możesz udekorować dodatkowo domową polewą czekoladową. Przepis na domową polewę znajdziesz poniżej. Ciasto jest naprawdę proste w przygotowaniu. Wszystkie składniki wystarczy połączyć i wstawić do nagrzanego piekarnika. Ciasto nie pęka i nie opada, cała rodzina będzie zachwycona.

Majonezowo-koperkowe kotlety schabowe Ewy Wachowicz
22.11.2022 10:25 Majonezowo-koperkowe kotlety schabowe od Ewy Wachowicz

Majonezowo-koperkowe kotlety schabowe są wyśmienite. Ewa Wachowicz, wykorzystując do opanierowania mięsa jajeczny sos i świeże zioło, uzyskuje delikatne i aromatyczne mięso, które spodoba się wszystkim amatorom tradycyjnego polskiego przysmaku. Warto spróbować — przygotowanie jest niezwykle proste. Przepisy Ewy Wachowicz są niezawodne, a majonezowo-koperkowe kotlety schabowe są kolejnym znakomitym daniem obiadowym, które warto przygotować przy najbliższej okazji. Dodatki do panierki, stanowiące również marynatę, sprawią, że uzyskamy delikatne i soczyste mięso. Dawno nie jedliście tak pysznego dania.

Kokosowe ciasto bez pieczenia Ewy Wachowicz
20.11.2022 10:41 Niebiańsko kokosowe ciasto bez pieczenia od Ewy Wachowicz. Deser na każdą kieszeń i okazję

Kokosowe ciasto bez pieczenia jest idealne do popołudniowej herbaty. Delikatny krem budyniowy z egzotycznym dodatkiem smakuje doskonale. Zaproponowane przez Ewę Wachowicz deser jest prosty w przygotowaniu, a z talerzy zniknie ekspresowo. Warto spróbować. Szukając pomysłu na szybkie ciasto bez pieczenia, nie sposób przejść obojętnie obok kokosowego smakołyku z kremem budyniowym. Przełożenie nim ciasteczek sprawia, którym przełożone są czekoladowe ciasteczka. Zaproponowany przez Ewę Wachowicz nie ma sobie równych. Spróbujecie?

Rosół z obierek po ziemniakach od Ewy Wachowicz
15.11.2022 12:32 Wyrzucasz obierki po ziemniakach? Nigdy tak nie rób. Ewa Wachowicz zdradziła jak je wykorzystać

Rosół z obierek po ziemniakach od Ewy Wachowicz zaskoczy was niesamowitym aromatem. Podpieczone skórki warzywa nadają zupie ciekawego smaku i sprawiają, że staje się ona niezwykle pożywna. Przygotowanie jest tak proste, że trzeba spróbować. Obierki ziemniaczane zazwyczaj trafiają do kosza. Ewa Wachowicz wykorzystuje je do urozmaicenia smaku domowego rosołu bez mięsa. Podpieczone w piekarniku fragmenty łupiny wrzuca pod koniec gotowania, wydobywając z nich tym samym maksimum smaku. Warto przetestować ten patent.

Jesienne ciasto bez pieczenia Ewy Wachowicz
26.10.2022 22:15 Wachowicz pokazała przepis na jesienne ciasto bez pieczenia. Nic lepszego teraz nie zjesz

Ciasto bez pieczenia z dynią jest znakomitym pomysłem na jesienny deser. Smakołyk zaproponowany przez Ewę Wachowicz spodoba się nie tylko amatorom słodkiego, pomarańczowego warzywa. Spróbujcie koniecznie — rodzina będzie zachwycona. Dynia pasuje nie tylko do dań wytrawnych. Przepis Ewy Wachowicz na znakomite ciasto bez pieczenia z jej dodatkiem pozwoli wam przyrządzić wspaniały deser dla całej rodziny. Mając pod ręką mus z dyni, zrobicie je w zaledwie kilka chwil. Skusicie się?

Maczanka po krakowsku Ewy Wachowicz
15.10.2022 17:55 Ewa Wachowicz zdradziła przepis na maczankę po krakowsku. Mięsiwo idealne nie tylko na kanapki

Maczanka po krakowsku jest regionalnym, mięsnym przysmakiem. Ewa Wachowicz zdradziła swój przepis na sycące danie, które serwuje w bułce. Potrawa z karkówki zachwyca smakiem i jest wyjątkowo delikatna. Wszystko za sprawą świetnej marynaty. Skusicie się? Maczanka krakowska podobna jest do burgera, lecz smakuje zdecydowanie lepiej. Rarytas z Małopolski skusi niejednego amatora soczystego pieczonego mięsa. Przygotowany według przepisu Ewy Wachowicz specjał będzie niezwykle aromatyczny. Musicie go spróbować.

Ciasto z cukinii od Ewy Wachowicz
25.08.2022 17:04 Wachowicz pokazała, jak zrobić ciasto z cukinii. Prosty patent zachwyca

Cukinia sprawdzi się nie tylko w daniach obiadowych. Ewa Wachowicz wykorzystuje ją do przyrządzenia smacznego ciasta. Dodatek warzywa sprawia, że wypiek zyskuje przyjemną lekko wilgotną konsystencję i wprost rozpływa się w ustach. Spróbujecie?Cukinia wciąż jest tania. Warto się skusić i przygotować z niej coś więcej niż tylko przetwory na zimę. Ciasto Ewy Wachowicz z dodatkiem letniego warzywa jest lekkie, delikatnie i z pewnością spodoba się wszystkim domownikom.

 Przepis na placki z cukinii Ewy Wachowicz
18.08.2022 19:09 Wachowicz pokazała przepis na placki z cukinii. Biją na głowę ziemniaczane

Placki z cukinii są świetnym pomysłem na smakowitą kolację lub późny obiad. Jeśli szukacie alternatywy dla dania z ziemniaków, właśnie ja znaleźliście. Receptura Ewy Wachowicz jest prosta, a danie pełne aromatu, wyraziste w smaku i lekkie. Koniecznie spróbujcie. Cukinia smakuje znakomicie w wielu daniach. Ewa Wachowicz wie o tym doskonale i przyrządza z niej pyszne, cudownie chrupiące placuszki. Doprawia je prosto — cebulką, czosnkiem i koperkiem, a mimo to są zachwycające. Skusicie się?

Wachowicz pokazała przepis na rosół
14.08.2022 13:47 Wachowicz pokazała przepis na rosół. Dodaje do niego pewien owoc

Rosół często pojawia się podczas niedzielnego obiadu. Zaskakujący dodatek stosowany przez Ewę Wachowicz sprawi, że zupa będzie smakowała jeszcze lepiej. Celebrytka proponuje, by wrzucić do niej słodkie nieobrane jabłko. Warto spróbować — zachwytom rodziny nie będzie końca.Podstawowy przepis na rosół można zmienić na wiele sposobów. Za każdym razem uzyskamy nieco inny efekt. Nietypowy dodatek do klasycznej zupy inspirowany jest kuchnią pakistańską. Zaskakująco dobrze współgra z pozostałymi składnikami i sprawia, że smak dania nabiera głębi. Skusicie się?

Ewa Wachowicz, chałki
29.07.2022 20:35 Cudowna chałka według przepisu Ewy Wachowicz. Gwiazda dodaje szczyptę wyjątkowej przyprawy

Naszą propozycją na dziś jest cudowna chałka według przepisu Ewy Wachowicz. Gwiazda dodaje do niej szczyptę wyjątkowej przyprawy, a mianowicie szafranu. Dzięki temu pieczywo wychodzi apetycznie żółte i ma doskonały smak. Będzie idealne na śniadanie lub na podwieczorek. Chałka to rodzaj bułki przygotowywanej ze słodkawego, drożdżowego ciasta. Jest delikatna w smaku, doskonała z masłem, miodem, a nawet żółtym serem. Jeśli macie ochotę na taką właśnie bułkę, ale nie chce wam się wychodzić z domu, możecie przygotować ją własnoręcznie. Najlepiej według przepisu Ewy Wachowicz, która wzbogaca ciasto o szczyptę szafranu. Jaki jest efekt? Przekonajcie się sami.

Ewa Wachowicz pokazała patent na ciasto drożdżowe bez wyrabiania. Zawsze wychodzi lekkie i puszyste
13.07.2022 19:25 Ewa Wachowicz pokazała patent na ciasto drożdżowe bez wyrabiania. Zawsze wychodzi lekkie i puszyste

Ciasto drożdżowe bez wyrabiania Ewy Wachowicz zachwyca wszystkich swoim wyjątkowym smakiem i pięknym wyglądem. Ciasto zapieczone z kruszonką i owocami sezonowymi to pyszny dodatek do kawy w leniwy, upalny weekend.Ciasta drożdżowe zwykle są czasochłonne i dość wymagające- najpierw musimy przygotować zaczyn, następnie wyrabiać ręcznie przez kilkanaście minut i znowu czekać, aż ciasto urośnie. Ewa Wachowicz pokazała jednak patent na ciasto drożdżowe bez wyrabiania.Sekretem doskonale wyrośniętego ciasta drożdżowego bez wyrabiania jest wsypanie do miski składników w odpowiedniej kolejności i odstawienie jej na 3 godziny w suche, ciepłe miejsce. Ciasto po wyrośnięciu wystarczy przełożyć na blachę, dodać owoce i kruszonkę i zapiec.Do ciasta drożdżowego bez wyrabiania możemy dodać ulubione owoce, mogą to być truskawki, śliwki, maliny, wiśnie, porzeczki, agrest. Możemy również wymieszać wszystkie owoce, ciasto będzie smakować rewelacyjnie i zniknie w ciągu jednego dnia.

Ewa Wachowicz, ciasto zebra
04.07.2022 12:55 Receptura na kultowe ciasto "zebra" Ewy Wachowicz. Prawdziwy hit z dawnych lat

Prezentujemy recepturę Ewy Wachowicz na kultowe ciasto „zebra". Ten hit z dawnych lat królował kiedyś na domówkach i szybko znikał z talerzyków. Czemu więc nie wrócić do niego dziś? Przygotujcie „zebrę" według poniższego przepisu, a z pewnością się nie zawiedziecie. Ciasto „zebra" swą nazwę zawdzięcza charakterystycznemu wyglądowi. Do formy nakłada się na przemian trochę ciasta ciemnego i jasnego, w wyniku czego powstają piękne, naturalne paski. Ciasto jest przyjemnie wilgotne i długo zachowuje świeżość, dzięki dodatkowi oleju. Ewa Wachowicz proponuje posmarować „zebrę" rozpuszczoną czekoladą i posypać posiekanymi orzechami. Dzięki temu wypiek zyskuje nie tylko piękny wygląd, ale też niesamowity smak.

Sernik kokosowy według przepisu Ewy Wachowicz
29.06.2022 14:34 Sernik kokosowy według przepisu Ewy Wachowicz. Zrobisz go nawet bez cukru

Sernik kokosowy jest doskonałym deserem do podania na rodzinnym spotkaniu. Ewa Wachowicz proponuje, by przygotować to smaczne ciasto bez dodatku cukru. Zastępuje go zdrowym słodzikiem. Spróbujecie? Sernik według przepisu Ewy Wachowicz skusi was kokosową nutą i niezwykłą lekkością. W recepturze nie uwzględniono cukru, stosując jego zdrowy i bezkaloryczny zamiennik. Każdy będzie mógł go spróbować. Skusicie się?

Ewa Wachowicz, zupa kalafiorowa
27.06.2022 18:00 Wachowicz dodaje do zupy kalafiorowej wyjątkowy składnik. Dzięki temu jest kremowa

Ewa Wachowicz dodaje do kalafiorowej wyjątkowy składnik. Dzięki temu zupa jest niezwykle smaczna i kremowa. Chodzi o mascarpone, które potrafi podnieść walory nie tylko deserów i sosów, ale jak się okazuje, także i zupy. Przetestujcie tę recepturę, a raczej nie będziecie zawiedzeni. Zupa kalafiorowa zdecydowanie częściej pojawia się na naszych stołach latem niż zimą. Co prawda można ją ugotować z dodatkiem mrożonego kalafiora, ale ze świeżym smakuje o niebo lepiej. Poza tym w sezonie kalafiory mają dość przystępną cenę. Szkoda wręcz, by nie przerobić ich na coś pysznego. Zupa kalafiorowa Ewy Wachowicz zaskakuje kremową konsystencją. Jest to zasługą dodanego serka mascarpone. Składnik ten zawiera dużo tłuszczu, który dodaje smaku potrawom, a także sprawia, że stają się aksamitne.

Ewa Wachowicz, kaszanka
19.06.2022 09:21 Wachowicz łączy kaszankę z wybornym dodatkiem. Wielki smakołyk w zachwycającej wersji

Zastanawiacie się, co dziś wrzucić na ruszt? A może wielki smakołyk w zachwycającej wersji? Ewa Wachowicz łączy kaszankę z wybornym dodatkiem, którym jest kapusta kiszona. W ten sposób powstaje pełne, sycące danie, które można podać z chlebem lub pieczonymi ziemniakami. Kaszanka jest wędliną podrobową, która ma wielbicieli i licznych przeciwników. Ci jednak, którzy choć raz jej spróbowali, wiedzą, że potrafi smakować doskonale. Choć można ją jeść na zimno, najsmaczniejsza jest smażona lub pieczona na grillu. Kaszankę zwykle łączy się z cebulą, czasem też z jabłkiem. Ewa Wachowicz pokusiła się na ciekawe zestawienie jej z kiszoną kapustą. Zawija oba produkty w folię aluminiową i piecze na ruszcie grilla. Efekt jest naprawdę bardzo smaczny. Przekonajcie się o tym sami.

Ewa Wachowicz, ciasto drożdżowe
03.06.2022 13:21 Najprostsze ciasto drożdżowe Ewy Wachowicz bez wyrabiania. Nie ma łatwiejszego

Jeśli uważacie ciasto drożdżowe za pracochłonne, teraz zmienicie zdanie na ten temat. Poznajcie przepis Ewy Wachowicz na najprostsze ciasto drożdżowe bez wyrabiania. Ręczymy, że nie ma łatwiejszego ciasta, bo tu nie używa się nawet miksera. Dorzucie do niego sezonowe owoce, posypcie kruszoną i upieczcie. Po godzinie wyborny łakoć będzie gotowy. Ciasto drożdżowe jest smaczne i lekkostrawne. Jednak niektórzy mają opór przed jego przygotowaniem. Dlaczego? Chodzi oczywiście o długie, ręczne wyrabianie i o czas potrzebny do wyrastania. Ewa Wachowicz skutecznie omija jednak proces wyrabiania ciasta, bo jedynie przesypuje składniki w misce. A gdy ciasto wyrośnie, pozostaje tylko jego upieczenie.

Ewa Wachowicz, chleb
21.04.2022 21:18 Prosty przepis na chleb z garnka od Ewy Wachowicz. Wyjdzie lepszy niż w piekarniach

Przedstawiamy prosty przepis na chleb z garnka od Ewy Wachowicz. Wyjdzie lepszy niż w piekarniach, a jego przygotowanie nie jest trudne ani pracochłonne. Składniki wystarczy wymieszać, a potem bochenek upiec w garnku, dzięki czemu chleb ładnie wyrośnie i będzie miał chrupiącą skórkę. Choć świeże pieczywo można kupić w wielu miejscach, to nie zawsze mamy w pobliżu, taki chleb, który nam smakuje. Nieraz bochenki są mało wyrośnięte, gliniaste i kruszą się w czasie krojenia. W takiej sytuacji dobrym rozwiązaniem jest upieczenie własnego chleba. Nie jest do tego konieczny zakwas, o czym zaraz się przekonacie.

Ewa Wachowicz, surówka
21.04.2022 19:45 Kultowa surówka w chińskim stylu od Ewy Wachowicz. Smaczna klasyka

Co podać do obiadu? Może zadowoli was kultowa surówka w chińskim stylu od Ewy Wachowicz? Ta smaczna klasyka nabiera niezwykłego smaku, dzięki oszałamiającemu sosowi, który przyrządza znana producentka. Jesteśmy przekonani, że będzie to prawdziwy hit na waszym stole. Surówki z białej kapusty są tanie, proste i pasują do wielu dań. Niezwykle znana jest sałatka coleslaw, ale popularnością nie ustępuje jej surówka w chińskim stylu. Ta druga zachwyca słodko-kwaśnym smakiem, który zyskuje dzięki prostej zalewie.