Co przyrządzić na śniadanie, by smakowało nie tylko dorosłym, ale też dzieciom? Mam na to sprawdzony sposób. Szybko robię puszyste danie, które kusi smakiem i aż prosi się o dokładkę. Polecam mój patent na pyszne i błyskawiczne śniadanie.
Czy są tu smakosze makowca? U mnie te ciasto znika w Boże Narodzenia w mgnieniu oka. Rodzina już teraz się pyta, czy na pewno go upiekę. Dlatego polecam przepis na znakomity makowiec, który się zawsze udaje i wszystkim smakuje.
Szarlotka smakuje zawsze i o każdej porze. Jednak jesienią jeszcze chętniej po nią sięgamy. Osładza nam długie wieczory i zachwyca swym smakiem. Polecamy legendarny przepis na to ciasto od siostry Anastazji. Nie ma lepszej receptury na upieczenie szarlotki.
Deseru z jabłkami w moim domu nikt nie odmawia. Prostą i smaczną słodką przekąskę z piekarnika zrobicie niemalże ekspresowo, a składniki nie kosztują wiele. Jesienią trzeba spróbować tego smakołyku.
Rano często nie mam czasu na porządne śniadanie. Dlatego właśnie wymyśliłam ten przepis. Wystarczy kilka minut, by cieszyć się ciepłym i przepysznym posiłkiem. Poniżej znajdziecie mój sposób na ekspresowe racuchy na słodko.
Szukacie łatwego przepisu na ciasto drożdżowe? Niedawno trafiłam na taki w internecie. Do puszystej masy dodawało się smaczne, jesienne owoce, a efekt miał znakomity. Wypiek na tak nam się spodobał, że na stałe trafił do listy ulubionych smakołyków.
Trudno sobie wyobrazić śniadanie bez użycia chleba. Za chwilę jednak pokażę wam, że to możliwe. Doskonały posiłek z jabłek i płatków owsianych zachwyci wszystkich domowników. Gwarantuję, że będziecie nim zachwyceni.
Szarlotka jest ciastem nieodłącznie kojarzącym się z jesienią. Jej wykonanie nie musi jednak wymagać wiele czasu. Wersja bez pieczenia jest równie smaczna, co tradycyjna, a przepis, który dostałam od pracującej w restauracji znajomej, tak prosty, że często do niego wracam. Warto spróbować.
Ciasto z dodatkiem jabłek najlepiej smakuje jesienią. U mnie w domu to deser, który znika w mgnieniu oka. Przyrządzam znakomite ciasto jogurtowe z jabłkami, bo uwielbiają je moje dzieci. Chwila pracy w kuchni i wkrótce ten rewelacyjny deser jest gotowy.
Proste ciasto z jabłkiem można zrobić w kilka chwil. Jesienny deser będzie prawdziwą gratką dla całej rodziny. U mnie stał się prawdziwym hitem już po pierwszym przygotowaniu.
Przygotowanie surówki nie musi wymagać wiele pracy. Wystarczy kupić 4 produkty i połączyć je ze sobą. Taki dodatek pasuje do każdego obiadu. Skradł moje serce już od pierwszego spróbowania.
Długie jesienne wieczory aż proszą się o pyszny deser. Polecam przepis na rewelacyjne ciasto z jabłkami. To najlepszy deser, jaki jadłam. Ten jesienny smakołyk zrobicie raz-dwa i gwarantuję, że konieczne będą tu dokładki.
Racuchy z jabłkami są znakomite. Moja babcia przekazała mi przepis, dzięki któremu uzyskuję naprawdę delikatne placuszki. Cała moja rodzina je uwielbia.
Jabłka są pyszne i bardzo zdrowe. Jednak, gdy musiałam obrać ich aż 3 kilogramy, złapałam się za głowę. Jak obrać tyle jabłek? Na szczęście z pomocą przyszedł mi mąż-złota rączka. Raz dwa wymyślił genialny sposób..
Czy szukacie pysznego deseru na jesień? Polecam doskonałe ciasto jesienne fantazja. Ten deser smakuje cudownie i zawsze wychodzi. Połączenie musu jabłkowego, biszkoptu i karmelizowanych ciasteczek wprost zachwyca. Moja rodzina uwielbia ciasto jesienna fantazja.
Trudno sobie wyobrazić śniadanie bez chleba. Można jednak postawić na inny smakołyk. Potrzebne będą jabłka i płatki owsiane, a zrobienie zajmie raptem kilka minut. Spróbujcie?
Nadchodzi jesień, a wraz z nią na naszych stołach pojawiają się inne niż w sezonie letnimprodukty. Potrawy ze szparagami zastępują dania pachnące grzybami, a zamiastorzeźwiającego chłodnika przygotowujemy aromatyczną zupę dyniową. Zdążyliśmyzapomnieć już o truskawkach czy czereśniach, za to kupujemy Szarą Renatę, Ligole,Championy, Lobo czy Antonówkę – popularne, polskie odmiany jabłek. W jaki sposóbwykorzystujemy dary jesieni w polskiej kuchni? Jaka jest ich historia i tradycja w świeciekulinariów? Niektóre fakty będą dla Was zaskoczeniem!
Szarlotkę można zrobić na wiele sposobów. Znakomite ciasto bez pieczenia, które dziś wam zaproponuję, skusi nawet wybrednych. Jest tak smaczne, że moja rodzina zjada je w tempie ekspresowym. Wykonanie nie sprawi wam trudu.
Czy marzy wam się pyszne ciasto z jabłkami? Polecam przepis na deser, któremu jest się trudno oprzeć. Wszystko, dlatego, że smakuje obłędnie i znika w mgnieniu oka. Ciasto przygotowuję w prosty sposób i zajmuje mi to tylko chwilę.
Zrobienie szarlotki nie musi zając całego popołudnia. Prosty przepis, który nie wymaga zagniatania ciasta oraz prażenia jabłek jest idealny dla zabieganych. Ciasto zrobicie niemalże ekspresowo, a smak powali was na kolana. Sami przekonajcie się, jakie to proste.
Najlepsze racuchy są lekkie i puszyste niczym chmurka. Kucharz Piotr Ogiński zdradził, że zawsze robi je według przepisu swojej babci. W nim niezwykle cenne są dwie wskazówki. Warto o nich pamiętać, by za każdym razem uzyskać leciutki i delikatny rarytas.
Racuchy skuszą niejednego łasucha. Proste placuszki z jabłkami przygotowane według przepisu Ani Starmach zaskoczą was lekkością. Wszystko za sprawą ubitej piany z białego, która sprawi, że ciasto na rarytas będzie miało konsystencję delikatnego puchu.
Koniecznie włącz do diety jabłka. Zjedzenie już jednego dziennie przyniesie nieocenione korzyści zdrowotne. Znany dietetyk wyjaśnia, dlaczego powinniśmy regularnie jeść te owoce i jak pozbyć się pestycydów ze skórki.
Nie trać czasu na przygotowanie tradycyjnego ciasta. Pyszny domowy deser możesz zrobić zupełnie inaczej. W tym celu koniecznie wypróbuj nasz przepis na szarlotkę z patelni. Wystarczy zalać pokrojone owoce niezwykle prostym ciastem.
Katarzyna Cichopek posiłki dla siebie i swojej rodziny przygotowuje własnoręcznie. Dotyczy to również słodkiego poczęstunku w postaci deseru. Ciasto francuskie zapieczone z jabłkami jest nie lada przysmakiem. Składa się z zaledwie kilku składników i jest bajecznie proste do wykonania.Katarzyna Cichopek, której powyższe zdjęcie pochodzi z jej oficjalnego konta w portalu Instagram, na samych jabłkach nie poprzestaje. W pomysłowym przepisie stosuje też inne owoce, czyli słodkie, soczyste śliwki. Oba smaki łączą się idealnie za sprawą aromatycznego cynamonu. Takiego ciasta aż grzech nie spróbować.
W swojej własnej kuchni możesz znaleźć niezwykłe składniki o leczniczym działaniu. Większość ludzi nie zdaje sobie sprawy z ich dobroczynnych właściwości. Napar z liści laurowych i jabłek może pomóc przy rozmaitych schorzeniach. Wzmacnianie organizmu to tylko jedna z jego wielu zalet.Liście laurowe od dawna stosowane są w ludowej medycynie. Zawarte w nich związki oczyszczają organizm i wzmacniają jego odporność. Równocześnie działają pozytywnie na wątrobę oraz układ pokarmowy. Możemy czerpać z tego korzyść poprzez przygotowanie naparu.Niepozorna przyprawa ma zbawienny wpływ. Z powodzeniem można wykorzystać ją w walce z artretyzmem i reumatyzmem. Równocześnie łagodzi ból oraz oczyszcza stawy ze złogów, co poprawia ich sprawność.Liście laurowe w połączeniu z jabłkiem jeszcze bardziej zyskują na mocy. Napar ma działanie przeciwbólowe, przeciwzapalne i wzmacniające. Zawarte w jabłkach antyoksydanty pozwalają opóźniać proces starzenia się organizmu. Ze wszystkich tych zalet skorzystasz, przygotowując niezwykły domowy eliksir.
Szarlotkę bez pieczenia można wykonać na kilka sposobów. Niesamowicie prosta i szybka wersja wykorzystująca patelnię i kilka prostych składników pozwoli wam w niemal mgnieniu oka przygotować znakomity deser dla całej rodziny. Piekarnik nie bezie konieczny. Prosta w wykonaniu szarlotka z patelni zachwyci was wyjątkowym smakiem. Deser przygotujecie bardzo sprawnie — wystarczy poddusić owoce z przyprawami i zalać ciastem zrobionym z kilku produktów. Uzyskany smakołyk będzie prezentował się apetycznie. Goście będą zachwyceni.
Rosół jest lubianą zupą, którą każdy przyrządza nieco inaczej. Sekretem jej smaku jest odpowiednia kompozycja składników. Dodając do zupy jedno całe jabłko, przyjemnie wzbogacimy ulubiony wywar z makaronem. Wyjaśniamy, dlaczego warto spróbować.Dobrze przyprawiony i wyrazisty rosół jest marzeniem niejednego smakosza. W uzyskaniu satysfakcjonującego smaku zupy pomóc nam mogą liczne, często nietuzinkowe, dodatki. Jednym z nich jest popularny polski owoc, czyli jabłko. Produkt nada przyjemnej słodyczy.