Te bezmięsne gołąbki w sosie pieczarkowym to doskonała alternatywa dla tradycyjnych. Dzięki swojemu głównemu składnikowi są pełne smaku i doskonale radzą sobie bez wkładki zwierzęcego pochodzenia.
Surówka to oczywisty dodatek do wielu dań obiadowych. Jest świetnym uzupełnieniem np. dla ziemniaków i kotleta schabowego lub mielonego. Jednymi z najpopularniejszych surówek serwowanych w naszym kraju są mizeria czy też buraczki. Co powiecie jednak na przepyszną surówkę z kapusty kiszonej idealną do niedzielnego obiadu? Sposób przygotowania może Cię zaskoczyć.
Heni Foks gotuje wyborny bigos staropolski. Pyszne danie przyrządza z kapusty kiszonej i białej. Nie brakuje w nim mięsa ani kiełbasy. Taki bigos nasyci i rozgrzeje w chłodne dni.
Do obiadu musi być też jakieś warzywo. Poza ziemniakami o tej porze roku idealnie sprawdzi się surówka. W ten sposób udaje mi się przemycić trochę warzyw do codziennej diety. Ten przepis na surówkę z białej kapusty odmienił moje obiady. Cudownie sprawdza się do ryby i kotletów schabowych.
Połączenie bogatego w białko mięsa i sprzyjającej diecie kapusty to coś, co nadaje wartości temu niezwykłemu obiadowi. Można nazwać go mięsnymi zapiekankami. Inspirowany tą postacią posiłku obiad jest szybki i niedrogi.
Wielu zżyma się na sytuacje, kiedy warzywne dania nazywamy słowami rzekomo przynależącymi do mięsnego świata. Nie mamy dla nich dobrych wieści: oto steki z kapusty. Róbcie z tym co chcecie, one po prostu zasługują na swoją nazwę.
Bigos to danie, które króluje od wieków na polskim stole. W styczniu, nie przez przypadek, obchodzimy Dzień Bigosu. Jest on nieodłącznym elementem świąt czy spotkań rodzinnych. Zimowym kulinarnym akcentem, który przygotowuje u siebie w domu także chef Andrea Camastra z nagrodzonej gwiazdką Michelin restauracji NUTA. Jak Włoch, który od przeszło dekady mieszka w Polsce zapatruje się tę klasyczną potrawę? W jaki sposób podałby bigos w swojej restauracji? Chef Camastra opowiada o swoim spojrzeniu na „potrawę przyrządzoną z resztek”.
Pogoda nas nie rozpieszcza, ale nie ma się co dziwić. W końcu mamy zimę, dlatego rozgrzewająca zupa będzie idealna w tym czasie. Warto ugotować kapuśniak na żeberkach, który będzie smakował, że palce lizać i zadba o naszą odporność.
Jak zamrozić bigos? Z tym patentem zrobisz to bez większych problemów. To nie koniec dobrych wiadomości. Według kulinarnych ekspertów ta potrawa najlepiej smakuje właśnie po odgrzaniu. Dzięki naszym wskazówkom zachowasz pełnię jej smaku.
Kwaśny bigos nie stanowi już problemu. Istnieje sposób, dzięki któremu uratujesz to tradycyjne wigilijne danie. Koniecznie dowiedz się, jak uratować kwaśny bigos, wzbogacając przy tym jego smak.
Nie tylko bigos musi znaleźć się na świątecznym stole, ale i kapusta z grochem. Przygotowanie tego tradycyjnego dania nie jest trudne i skomplikowane, ale należy przestrzegać kilku zasad. Poznaj prosty przepis na świąteczny przysmak i zaskocz gości. Takiej kapuście nikt się nie oprze.
Kapusta z grochem jest jednym z tradycyjnych dań wigilijnych. Jednak przeważnie jej przyrządzenie zabiera dużo czasu. Teraz jednak zrobimy kapustę z grochem bez namaczania. W szybkim czasie ten świąteczny rarytas zachwyci wszystkich gości.
Zamierzasz przygotować bigos na święta? Zanim przystąpisz do gotowania, dowiedz się, jakie mięso będzie do tego dania najlepsze. Wybierając odpowiednie, tradycyjna potrawa nabierze bogatego smaku i aromatu. Poznaj także sprawdzony przepis, a dowiesz się, jak zrobić bigos z tym dodatkiem.
Co podać na obiad? Warto zrobić pożywne i smaczne danie z przepisu Tomasza Strzelczyka. Obiad z kapusty z dodatkiem soczewicy i ciecierzycy oraz kiełbasy, będzie smakował całej rodzinie. Jest w sam raz w okresie jesienno-zimowym.
Nie masz pomysłu na dodatek do obiadu? Ten przepis przyjdzie ci z pomocą. Prosta surówka z zaledwie kilku składników uświetni każde danie. Ta surówka do ryby i nie tylko to hit w moim domu.
Kiszona kapusta nie tylko na pierogi i surówki. Poznaj przepis i przygotuj według niego zaskakujące paszteciki z ciasta francuskiego i kapusty. Danie jest naprawdę doskonałe, a ty zrobisz je łatwo i szybko. Spróbuj, a smak zachwyci cię od pierwszego kęsa.
Oto prosty i szybki przepis na domowe paszteciki z kapustą i grzybami. Mogą odjąć wiele pracy zajętym przygotowaniami do świąt. Będą też świetnym awaryjnym rozwiązaniem na ostatnią chwilę, kiedy nieoczekiwany wigilijny wędrowiec okaże się bardziej żarłoczny, niż zakładaliśmy.
Paszteciki z pieczarkami z przepisu Ani Zyśk to poezja smaku. Recepturę popularnej blogerki powinien poznać każdy smakosz. Danie przygotowuje się szybko i jeszcze prędzej paszteciki znikają z talerzy.
Kapusta kiszona jest nieoceniona jesienią i zimą. Bogata w witaminy stanowi też bazę surówek, bigosu czy zup. Trudno sobie wyobrazić polską kuchnię bez tej kiszonki. Teraz kapustę ukisimy w najlepszy sposób dzięki tej recepturze.
Jeśli lubisz połączenie kapusty i mięsa, to ten przepis jest wprost stworzony dla Ciebie. Dzięki niemu przyrządzisz efektowny i smaczny obiad. Danie zachwyci każdego smakosza i szybko zniknie ze stołu.
Surówka z chińskiej restauracji potrafi smakować, że palce lizać. Jak uzyskać tak apetyczny efekt? Teraz to proste dzięki temu przepisowi. Surówka z białej kapusty będzie idealna do obiadu.
Surówka z czerwonej kapusty to jeden z lepszych dodatków na obiad. Przygotowując ją z poniższym przepisem, będzie smakowała jeszcze lepiej. A to za sprawą sosu, z którym będzie wymieszana czerwona kapusta. Koniecznie wypróbuj surówkę w tej wersji, a prawdopodobnie już nigdy nie powrócisz do tej w tradycyjnym wydaniu.
Gołąbki to jedna z pysznych polskich tradycyjnych potraw. Jest jednak całkiem czasochłonna. Parzenie kapusty i zawijanie jej powoduje, że możemy całkiem stracić apetyt, umrzeć po drodze z głodu, a w najlepszym przypadku narobić w kuchni bałaganu. Jest jednak rada.
Legendarny, dosłownie i w przenośni, gulasz segedyński to niezwykłe połączenie mięsa i kapusty kiszonej. Niezwykłe, bo choć czasem przygotowujemy dania o podobnym zestawie składników, to rzadko kiedy w taki właśnie sposób. Oto przepis.
Łazanki to danie, które zasługuje na częstszą obecność na naszych stołach. Prosta makaronowa potrawa świetnie komponuje się ze składnikami bliskimi naszemu sercu. W tym wypadku chodzi o kapustę kiszoną i wkładkę mięsną.
W tym przepisie przygotowujemy danie podobne do klasycznego polskiego przysmaku. W takiej formie jednak go nie próbowaliście. Wszystko zaczyna się nietypowo, bo od owinięcia kapusty w czystą gazę. Wszystko stanie się jasne, po przeczytaniu poniższego tekstu.
Kapusta kiszona to nie lada rarytas. Chętnie stosujemy ja w kuchni i doceniamy wartości dla naszego zdrowia. Niestety, kapusta kiszona może się też zepsuć. Podpowiadamy, w jaki sposób można to sprawdzić.
Surówka z kapusty do słoików to doskonały dodatek do obiadu. Jej smak zachwyci każdego domownika, a w do tego poproszą, abyś robiła ją znacznie częściej. Poznaj przepis, a przygotujesz fantastyczne uzupełnienie do wielu dań.